5 báječných receptov na tortu Red Velvet. Sladká bodka na oslavu alebo len tak

Chcete upiecť niečo sladké ku káve alebo niekomu na oslavu?

Skúste napríklad preslávenú červenú zamatovú tortu, po ktorej sa iste len zapráši.

V USA je veľmi populárny a býva častou ozdobou prestretých stolov na rodinných oslavách, ale aj na svadbách. Hodí sa teda skvele aj ako svadobná torta.

Pripravili sme pre vás tie najlepšie recepty na Red Velvet tortu, tak sa poďte inšpirovať!

Red Velvet originál

Upečte si klasickú a všetkým známu zamatovú tortu Red Velvet s mascarpone. Zvládne ho určite každý a odmenou vám bude chuťový pôžitok.

Ingrediencie na korpus

  • 270 g hladkej múky
  • 220 g krupicového cukru
  • 2 ks vajec (izbové teploty)
  • 120 g masla (zmäknutého)
  • 225 ml cmar
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 lyžice kakaa holandského typu
  • 1 lyžička bieleho octu (vínneho)
  • štipka soli
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička potravinárskeho farbiva (červené)

Ingrediencie na náplň

  • 500 g mascarpone
  • 500 g creme fraiche (príp. kyslej smotany)
  • 4 lyžice práškového cukru

Postup

  • Najprv si predhrejte rúru na 170 °C. Vymažte tortovú formu maslom a vysypte kakaovým práškom.
  • V mise rozmiešajte zmäknuté maslo s cukrom a vanilkovým extraktom. Miešajte asi 5 minút, aby ste dosiahli penovú konzistenciu.
  • Do peny potom vyklepnite vajíčka (izbové teploty) a postupne rozmiešavajte.
  • V inej mise zmiešajte múku s kakaom, sódou a všetko premiešajte pomocou metličky.
  • V ďalšej miske zmiešajte cmar s potravinárskym farbivom a octom do riedkej kaše.
  • Tretinu múčnej zmesi pridajte do rozotreného masla s vajíčkami a potom prilejte zafarbenú zmes. Potom postupne zapracujte zvyšok múčnej červenej zmesi. Mali by ste získať ani riedke, ale ani husté cesto.
  • Vzniknuté cesto nalejte do pripravenej formy a dajte piecť na 35-40 minút, kým nie je povrch rovnomerne vystúpený a na dotyk pružný. Nechajte ešte 5 minút dôjsť v pootvorenej rúre, potom vyberte a nechajte na mriežke úplne vychladnúť.
  • Vychladnutý korpus rozkrojte na dve časti. Odrezky si schovajte. Nadrobíte ich a ozdobíte nimi tortu nakonci.
  • Krém pripravíte zmiešaním mascarpone, práškového cukru a creme fraiche.
  • Krém natrite najskôr na spodné poschodie (nešetrite ním), potom priklopíte poschodie horné, potrite krémom a to isté boky torty. Nakoniec povrch torty posypete rozdrobenými odrezkami korpusu. A máte hotovo.
Červená torta s krémom z mascarpone.
Zdroj: houseofnasheats.com

Red Velvet na plech

Vyskúšajte túto ľahkú črepníkovú tortu Red Velvet na plech. Ideálny recept, ak nestíhate alebo hľadáte jednoduchú alternatívu tejto zamatovej tortičky.

Ingrediencie na korpus

  • 2 hrnčeky hladkej múky (+ 2 lyžice)
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 1,5 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1 hrnček cmaru
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 2 ks vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžička bieleho octu
  • 3 lyžičky červeného potravinárskeho farbiva
  • 3/4 hrnčeka vriacej vody

Ingrediencie na polevu

  • 3/4 zmäknutého masla
  • 3 hrnčeky práškového cukru
  • 2 lyžice smotany na šľahanie
  • 200 g mascarpone
  • pár kvapiek vanilkového extraktu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 ° C a tortovú formu vymažte maslom a vysypte kakaovým práškom.
  • Vo veľkej mise zmiešajte cukor, múku, kakao, prášok do pečiva a soľ.
  • V inej mise zmiešajte cmar s olejom a pridajte vajcia, vanilkový extrakt, ocot a červené potravinárske farbivo. Prešľahajte metličkou.
  • Mokrú zmes postupne zamiešajte do suchej zmesi s múkou, kým vám nevznikne hladké cesto.
  • Pomaly prilievajte vriacu vodu za stáleho miešania.
  • Vzniknuté cesto nalejte do pripravenej formy a dajte piecť na 30-35 minút, alebo pokiaľ špajľa nevyjde po zapichnutí čistá. Potom nechajte na mriežke vychladnúť.
  • V mise zmiešajte maslo, mascarpone a mixujte do hladka. Pomaly pridávajte práškový cukor a nakoniec vanilkový extrakt a jednu lyžicu smotany na šľahanie.
  • Šľahajte, kým nie je poleva bledá a pekne nadýchaná. V prípade potreby prilejte ešte lyžicu smotany.
  • Vychladnutú tortu na povrchu zrežte, aby bola rovná. Tieto odrezky si schovajte na zdobenie torty.
  • Polevu naneste rovnomerne po celej torte a stierkou uhlaďte. Nakoniec rozdrobte odrezky po celom povrchu a máte hotovo.
Červená zamatová torta pečená na plechu.
Zdroj: thebusybaker.ca

Vyskúšajte ďalšie naše skvelé recepty na hrnčekové buchty pečené na plechu!

Torta Red Velvet s ovocím

Ak chcete upiecť tortu, ktorá je ľúbivá a naozaj vynikajúca, inšpirujte sa týmto receptom. Vytvorte umelecké dielo vhodné napríklad na slávnostnú udalosť!

Ingrediencie na korpus

  • 400 g hladkej múky
  • 3 lyžice kakaa holandského typu
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • štipka soli
  • 115 g zmäknutého masla
  • 2 ks vajec
  • 275 g cukru krupica
  • 250 ml rastlinného oleja
  • 250 ml cmar
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 lyžičky bieleho vínneho octu
  • červené potravinárske farbivo, podľa oka

Ingrediencie na krém

  • 300 g zmäknutého masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 300 g mascarpone (alebo tvarohu)
  • čerstvé ovocie na ozdobu (jahody, ríbezle, čučoriedky, černice, maliny…)

Postup

  • Predhrejte si rúru na 170 °C. Dve tortové formy vyložte papierom na pečenie.
  • V mise zmiešajte múku, kakao, jedlú sódu a soľ. Premiešajte a dajte bokom.
  • V inej mise ušľahajte maslo s cukrom a vanilkovým extraktom do peny. Pridajte jedno po druhom vajci a znova dobre šľahajte. Potom vmiešajte ostatné tekuté prísady – cmar, olej, vínny ocot a potravinárske farbivo.
  • Do tekutých surovín pomaly primiešajte suché ingrediencie a riadne premiešajte. Vzniknuté cesto rozdeľte do dvoch pripravených tortových foriem a dajte piecť na 25-35 minút. Skúste špajľou, či je cesto hotové.
  • Po upečení nechajte 10 minút chladnúť vo formách, potom vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
  • Medzitým si v mise vyšľahajte maslo s vanilkovým extraktom, štipkou soli do peny, potom pridajte práškový cukor a miešajte asi 5 minút. Potom primiešajte mascarpone.
  • Korpus zarovnajte, aby bol povrch rovný a odrezky si dajte bokom, budete ich potrebovať na zdobenie.
  • Oba korpusy rovnomerne rozkrojte, aby ste získali štyri pláty.
  • Prvý plát potrite tenkou vrstvou krému, priklopte druhú časť a opäť potrite krémom. Potom položte dva zvyšné pláty a taktiež potrite vrstvou krému.
  • Navrch torty rozdrobte odrezky, ktoré ste si schovali. Taktiež môžete rozdrobeným korpusom ozdobiť aj boky torty pre ešte krajší vzhľad. Nakoniec navrch torty položte čerstvé ovocie a máte hotovo.
Zamatová torta s krémom z mascarpone a čerstvým ovocím.
Zdroj: marions-kaffeeklatsch.de

Zdravý Red Velvet torta

Ak hľadáte zdravšiu a ľahšiu alternatívu tejto skvelej torty, skúste tento skvelý recept na tortu Red Velvet z červenej repy.

Ingrediencie na korpus

  • 330 g hladkej múky
  • 150 g krupicového cukru
  • 120 g zmäknutého masla
  • 1/2 balenia vanilkového cukru
  • 2 ks vajec (izbové teploty)
  • 1 lyžica kakaového prášku
  • 3 g jedlej sódy
  • 150 ml cmar
  • 1 lyžica bieleho vínneho octu
  • 200 g varenej a olúpanej červenej repy

Ingrediencie na krém

  • 300 g krémového syra (žervé)
  • 80 g zmäknutého masla
  • 120 g krupicového cukru

Postup

  • Najprv si predhrejte rúru na 170 °C. Formu na tortu vymažte maslom a vysypte kakaovým práškom.
  • V mise kuchynského robota rozmiešajte maslo s cukrom a vanilkovým cukrom. Trite asi 5 minút, aby ste získali konzistenciu peny.
  • Potom do zmesi vyklepnite jedno vajce po druhom a šľahajte 10 minút. Získate bohatú a hustú penu.
  • V inej mise zmiešajte múku s kakaom a sódou.
  • V mixéri rozmixujte uvarenú repu, cmar a ocot do riedkej kaše.
  • Do rozotreného masla s vajcami potom pridajte tretinu múčnej zmesi a prilejte tretinu zmesi s repu. Takto pokračujte aj s druhou tretinou múčnej zmesi a repového pyré. Nakoniec zapracujte aj zvyšné tretiny oboch zmesí.
  • Výsledkom by malo byť ani nie riedke, ani nie husté cesto, ktoré z varešky odpadáva po kúskoch.
  • Vzniknuté cesto nalejte do tortovej formy a dajte piecť na 35-40 minút, kým nebude na povrchu vystúpené a na dotyk pružné.
  • Upečený korpus nechajte vychladnúť na mriežke. Po vychladnutí odrežte vystúpený povrch, dajte bokom a korpus rozkrojte na dve poschodia.
  • Pripravte si krém tak, že v mise robota zmiešate maslo s prírodným syrom. Potom zvýšte otáčky a po lyžiciach pridávajte cukor. Zvýšte otáčky ešte viac a nechajte robota, aby vytvoril nadýchaný penový krém, čo bude trvať asi 5 minút.
  • Najprv potrite krémom spodné poschodie torty, na ktorú priklopte horné poschodie a potrite zvyškom krému. Potrieť môžete aj boky torty. Pokiaľ chcete, rozdrobte odrezky z torty navrch krému.
  • A máte hotovo.
Torta red velvet zdravý z červenej repy.
Zdroj: savoryspicerack.com

Cheesecake Red Velvet

Jemná krémová tvarohová torta s červeným zamatom pripraví vašim chuťovým pohárikom skutočnú slasť. Inšpirujte sa!

Ingrediencie na cheesecake

  • 450 g tvarohu vo vaničke
  • 90 g kryštálového cukru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • štipka soli
  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 ks vajec izbovej teploty

Ingrediencie na korpus Red Velvet

  • 270 g hladkej múky
  • 110 g zmäknutého masla
  • 200 g kryštálového cukru
  • 2 ks vajec
  • 3 lyžice kakaového prášku + lyžice navyše
  • 6 lyžíc potravinárskeho červeného farbiva
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 240 ml cmar
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžica bieleho octu
  • štipka soli

Ingrediencie na tvarohový krém

  • 220 g zmäknutého masla
  • 450 g práškového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 450 g tvarohu vo vaničke

Postup

  • Najprv si predhrejte rúru na 180 °C. Tortovú formu vyložte papierom na pečenie.
  • V mise mixéra vyšľahajte tvaroh s cukrom, múkou a soľou do krémovej konzistencie. Potom prilejte smotanu, vanilkový extrakt a šľahajte, kým sa nespoja.
  • Zašľahajte jedno vajce po druhom. Vzniknutú zmes nalejte do pripravenej formy a pečte 40-55 minút. Potom nechajte aspoň hodinu chladnúť na mriežke.
  • Medzitým si pripravíte základ na Red Velvet. Nechajte rúru predhriatu a vymažte si dve tortové formy a vysypte múkou.
  • Vyšľahajte maslo s cukrom do nadýchanej konzistencie. Potom pridávajte jedno vajce po druhom a šľahajte na maximum.
  • V inej mise zmiešajte kakao, vanilkový extrakt a červené farbivo do hustej pasty. Potom zmes pridajte do maslovej zmesi a miešajte, aby sa všetko riadne spojilo.
  • Znížte rýchlosť mixéra na minimum a pomaly pridávajte polovicu cmaru s polovicou múky. Potom pridajte zvyšné cmar aj múku a šľahajte na maximum do hladka.
  • Opäť znížte rýchlosť mixéra a pridajte soľ, sódu a ocot. Zapnite na vysokú rýchlosť a šľahajte pár minút do hladka.
  • Cesto rovnomerne rozdeľte do dvoch tortových foriem a pečte asi 30 minút, alebo pokiaľ špajľa nevyjde po zapichnutí čistá. Nechajte 10 minút chladiť a potom vyberte z foriem a nechajte na chladiacej mriežke úplne vychladnúť.
  • Pripravte si polevu tak, že v elektrickom šľahači ušľaháte maslo s práškovým cukrom, vanilkou a štipkou soli do hladka. Zvýšte rýchlosť a po jednom pridávajte tvarohy. Miešajte ďalšie 2 minúty, aby sa všetko spojilo.
  • Môžete zostaviť tortu. V prípade potreby zrežte vršky korpusov a odrezky si schovajte na ozdobenie nakonci.
  • Na servírovací tanier položte prvú vrstvu korpusu Red Velvetu. Na túto vrstvu položte cheesecake a navrch druhú vrstvu Red Velvet korpusu.
  • Tortu na vrchu aj na bokoch potrite pripravenou polevou a nakoniec navrchu rozdrobte pripravené odrezky z korpusu. Dajte stuhnúť do chladničky a podávajte.
Cheesecake s tortou Red Velvet.
Zdroj: browneyedbaker.com

Milujete cheesecake tortu? Inšpirujte sa našimi ďalšími receptami na cheesecake v 6 variantoch!

Čo všetko sa dá pripraviť v štýle Red Velvet torte?

Ak ste milovníci tohto sladkého pokušenia, môžete vyskúšať upiecť aj ďalšie pochutiny, ktoré túto tortu pripomínajú.

Lahodné sú napríklad muffiny alebo napríklad lievance, pri ktorých prinášame aj postup ich prípravy!

Na cesto budete potrebovať:

  • 190 g hladkej múky
  • 50 g cukru krupica
  • 40 g rozpusteného masla
  • 220 g mlieka
  • 1 ks vajcia
  • 2 lyžičky kakaa
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 2 lyžice vínneho octu
  • štipka soli
  • lyžička červeného potravinárskeho farbiva

Na polevu budete potrebovať:

  • 200 g bielej čokolády
  • 160 g smotanového syra (žervé)
  • 40 g zmäknutého masla
  • čerstvé ovocie, javorový sirup na ozdobu

Najprv si pripravíte krém tak, že bielu čokoládu rozpustíte vo vodnom kúpeli a necháte vychladnúť na izbovú teplotu. Vedľa si vyšľaháte smotanový syr s maslom, do ktorého prilejete vychladnutú rozpustenú čokoládu. Cesto vytvoríte tak, že zmiešate všetky sypké suroviny, primiešate mlieko, rozpustené maslo, ocot a potravinárske farbivo. Na panvici s kvapkou oleja postupne usmažíte jednotlivé lievančeky, pomažete pripraveným krémom, ozdobíte ovocím, javorovým sirupom a podávate. Dobrú chuť!

Páčili sa vám naše recepty na Red Velvet tortu? Potom vyskúšajte aj niektorý z našich najlepších receptov na rýchle torty . Máme všetky v sladkých aj slaných variantoch!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.