Luxusné recepty na domáce muffiny s čučoriedkami! Roztancujte svoje chuťové poháriky

Je niečo lepšie ako sladké čučoriedky v sladkých receptoch na čučoriedkové muffiny?

My si myslíme, že nie!

Preto neváhajte a ochutnajte toto nadýchané cesto spolu s týmito modrými lesnými diamantmi.

Skúsite ich s nami?

Tradičné čučoriedkové muffiny

Toto je náš obľúbený recept! Muffiny sú extra maslové, mäkké a vláčne. Nakoniec túto dobrotu posypte škoricovým trstinovým cukrom a dielo bude dokonalé. Ak ste milovníkmi muffinov, potom musíte vyskúšať tieto jablčné muffiny a tradičné americké muffiny .

Čo budeme potrebovať

Poleva z hnedého cukru

  • 100 g hnedého cukru
  • 70 g nasekaných vlašských orechov (alebo pekanových orechov)
  • 1 lyžička mletej škorice

Na muffiny

  • 220 g hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 115 g masla
  • 100 g kryštálového cukru
  • 50 g cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 120 g kyslej smotany (alebo bieleho/vanilkového jogurtu)
  • 2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
  • 60 ml mlieka pri izbovej teplote
  • 250 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 °C. Vymažte formu na muffiny alebo použite košíčky.
  • Všetky prísady na polevu zmiešame dohromady.
  • Vo veľkej mise prešľahajte múku, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ.
  • Vyšľahajte maslo, kryštálový cukor a hnedý cukor.
  • Pri strednej rýchlosti pridávajte vajcia jedno po druhom.
  • Pridajte kyslú smotanu a vanilkový extrakt, kým sa nespoja.
  • S mixérom bežiacim na nízke otáčky pridajte suché prísady a mlieko do mokrých prísad a šľahajte.
  • Vmiešajte čučoriedky.
  • Cesto vlejte do formičiek.
  • Na každý muffin pridajte lyžičku zmesi z hnedého cukru a orechov.
  • Pečte 5 minút pri 220 °C, potom znížte teplotu rúry na 180 °C.
  • Pečte ďalších 18–20 minút, alebo pokiaľ nebude špáradlo zapichnuté do stredu čisté.
  • Celková doba, ktorou sa tieto muffiny budú piecť je asi 23–25 minút.
  • Muffiny nechajte 5 minút vychladnúť vo forme na muffiny.
Papierové košíčky naplnené nadýchaným cestom plné čučoriedok.
Zdroj: bromabakery.com

Muffiny z jogurtového cesta s čučoriedkami

Tieto čučoriedkové muffiny s jogurtom sú vážne najlepšie! Sú tak vlhké a jemné, maslové a sú plné čučoriedok. Kľúčom k najlepším muffinom je použitie jogurtu, citrónovej kôry a nešetriť čučoriedkami. Tento recept je tak jednoduchý, potrebujete iba 1 misu, metlu a žiadny mixér. Ak hľadáte ďalšie dokonalé recepty s čučoriedkami , už nehľadajte – tieto sú naše obľúbené!

Čo budeme potrebovať

  • 2 veľké vajcia
  • 240 g jogurtu
  • 115 g rozpusteného masla
  • 200 g kryštálového cukru
  • kôra nastrúhaná z 1 citróna
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 lyžičky jemnej morskej soli
  • 300 g hladkej múky
  • 300 g čučoriedok
  • 2 1/2 lyžice hnedého cukru na posypanie

Postup

  • Predhrejte rúru na 190°C.
  • Čučoriedky umyjeme, osušíme papierovými utierkami a dáme bokom.
  • Pripravte si formu na muffiny a vyložte ju 12 košíčkami.
  • Do veľkej misy pridajte vajcia, jogurt, maslo, cukor, citrónovú kôru, vanilku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ. Šľahajte, kým sa dobre nespoja.
  • Pridajte múku.
  • Pridajte čučoriedky (niekoľko čučoriedok si ponechajte ako ozdobu).
  • Cesto rovnomerne rozdeľte medzi 12 košíčkov na muffiny.
  • Na cesto dáme odložené čučoriedky, zľahka ich zatlačíme do cesta. Posypte hnedým cukrom.
  • Pečte asi 25 minút, kým špajľa nevyjde čistá.
Krásne vypečené čučoriedkové bábovky v košíčkach.
Zdroj: sweetcsdesigns.com

Jednoduché muffiny z čučoriedok do 30 minút

Keď vidíte čučoriedky v zľave, nemôže vás napadnúť nič iné ako si upiecť tento jednoduchý recept na čučoriedkové muffiny. Zaberie vám to len 30 minút a na stole vám pristanú neuveriteľne vláčne a nadýchané dobroty, ktoré si zamilujete na jedno uhryznutie! Ďalšou možnosťou, ako si ich vychutnať, sú lahodná a krémová smoothies !

Čo budeme potrebovať

  • 375 g hladkej múky
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 220 g bieleho cukru
  • 1/4 lyžičky soli
  • 250 ml cmar
  • 60 g masla
  • 65 ml rastlinného oleja
  • 2 veľké vajcia
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 250 g čučoriedok

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C. Formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami.
  • V mise prešľahajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, cukor a soľ.
  • V samostatnej miske ušľahajte cmar, rozpustené maslo, olej, vajcia a vanilku.
  • V mise s múkou urobte jamku, nalejte do nej vaječnú zmes.
  • Miešajte, kým sa nespoja.
  • Väčšinu čučoriedok primiešajte – časť si nechajte na ozdobu.
  • Cesto rozdeľte medzi formičky. Navrch dajte zvyšné čučoriedky.
  • Pečte 5 minút, potom rúru stiahnite na 180 °C.
  • Pečte ďalších 13 – 15 minút, kým špajle zapichnutá do muffinu nevyjde čistá.
Vypečené sladké muffiny plné modrých čučoriedok.
Zdroj: bakerbynature.com

Tvarohové muffiny s čučoriedkami

Pripravte si tieto super ľahké čučoriedkové muffiny, ktoré budú chutiť všetkým vekovým kategóriám! Podávajte ich s voňavou kávou z kávovaru Jura pre dospelých as chutnými domácimi limonádami pre deti!

Čo budeme potrebovať

  • 100 g zmäknutého masla
  • 140 g zlatého práškového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 140 g tvarohu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 lyžice mlieka
  • 250 g hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 125g balenie čučoriedok

Postup

  • Rúru rozohrejte na 200 stupňov a vyložte formu na muffiny papierovými košíčkami.
  • Maslo a práškový cukor ušľahajte dohromady.
  • Pridajte vajcia a šľahajte 1 minútu, potom vmiešajte tvaroh, vanilkový extrakt a mlieko.
  • Múku, prášok do pečiva a sódu zmiešajte v miske s ¼ lyžičky jemnej soli, potom ju vmiešajte do mokrých surovín.
  • Nakoniec vmiešajte čučoriedky a zmes rozdeľte do košíčkov na muffiny.
  • Pečte 5 minút, potom znížte rúru na 180 stupňov a pečte ďalších 15–18 minút, kým nezozlátne a špajle zasunutá do stredu vyjde čistá.
  • Nechajte 10 minút chladiť vo forme, potom opatrne vyberte.
Nadýchané cesto s čučoriedkami vo formičke.
Zdroj: hubpages.com

Ako ozdobiť muffiny?

Akonáhle sú vaše košíčky upečené a poleva pripravená, je čas na zdobenie. Tu je 5 techník, ktoré môžete vyskúšať, počnúc najjednoduchšími až po tie najpokročilejšie.

Technika č. 1: Nie je potrebné žiadne cukrárske vrecko

Ako zdobiť: Použite veľkú polievkovú lyžicu na naberanie asi 1 1/2 až 2 polievkových lyžíc polevy na košíček. Použite zadnú časť lyžice, nezúbkovaný nôž na maslo alebo malú špachtľu, aby ste polevu rozotreli až k okraju a odstránili prebytočné množstvo. S miernym pritlačením nástroja na polevu sa pohybujte v špirále od vonkajšieho okraja do stredu košíčka, čo na záver vytvorí peknú vlnu.

Technika č. 2: Klasická špirála

Ako zdobiť: Použite cukrárske vrecko s uzavretou alebo otvorenou hviezdicovou špičkou a naplňte ho polevou. Počnúc vonkajším okrajom košíčka, začnite vytláčať krém smerom k stredu košíčka, používajte rovnomerný a nepretržitý tlak na vrecko. Dokončite krúženie v strede košíčka tým, že uvoľníte tlak a mierne nadvihnite špičku, až sa budete blížiť stredu.

Ďalšou možnosťou je začať s krúžením v strede košíčka a postupovať k okraju. Obe techniky vytvoria mierne odlišné špirály.

Technika č. 3: Cik cak

Ako ozdobiť: Svoje cukrárske vrecko opatrite špičkou okvetného lístka (vyzerá ako slza) a naplňte ho polevou. Držte košíček v nedominantnej ruke pod uhlom zhruba 45 stupňov. Začnite špičkou v hornej časti košíčka. Vyvíjajte tlak na cukrárske vrecko nepretržite, keď pohybujete špičkou tam a späť, postupujte až k spodnému okraju košíčka, kým nebude povrch úplne zakrytý.

Technika č. 4: Viacfarebná poleva

Ako zdobiť: Použite potravinárske farbivo na tónovanie dvoch alebo troch porcií bielej polevy. Každú zafarbenú polevu vložte do vlastného cukrárskeho vrecka a naplňte ho len asi do tretiny. Všetky tri vrecúška vložte do jedného spoločného veľkého, kam umiestnite aj uzavretú hviezdicovú špičku.
Naneste počiatočný kúsok polevy na kus pergamenu alebo cvičný košíček. Ihneď sa totiž nemusia objaviť všetky farby. Akonáhle všetky farby vyjdú zo špičky, zdobte ako si prajete.

Technika č. 5: Kombinácia

Ako zdobiť: Pripravte si niekoľko cukrárskych sáčkov opatrených špičkami rôznych veľkostí a tvarov. Začnite špičkou, ktorá je najväčšia. Ďalej prejdite na stredne veľkú špičku a použite iný design. Posledným prvkom, ktorý môže použiť sú veľmi malé bodky umiestnené naprieč všetkými prvkami, ktoré vypĺňajú všetky prázdne miesta.

How to Frost Cupcakes
Tu je jednoduchý návod, ako si ľahko a rýchlo ozdobiť svoje muffiny. Zdroj: Life, Love and Sugar

Prekvapivé fakty o čučoriedkach

  • Jedna veľká hrsť čučoriedok obsahuje iba 44 kalórií, ale má 2 gramy vlákniny a 10 % odporúčaného denného obsahu vitamínu C.
  • Čučoriedky sa umiestnili na prvom mieste v množstve antioxidantov, ktoré sú prínosné pre zdravie v porovnaní s viac ako 40 čerstvými druhmi ovocia a zeleniny.
  • Čučoriedka je jedna z mála potravín, ktorá má skutočne prirodzene modrú farbu. Pigment, ktorý dáva čučoriedkam ich charakteristickú farbu – nazývaný anthokyan – je to rovnaká zlúčenina, ktorá poskytuje úžasné zdravotné prínosy čučoriedok.
  • Ľudia jedia čučoriedky už viac ako 13 000 rokov.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.