Obľúbená americká klasika

Muffiny sú vlastne malé bábovky z piškótového cesta, ktoré sa pečú v malých papierových košíčkoch. Vďaka tomu ich môžete ľahko preniesť napríklad do práce, na oslavu či výlet a sladká desiata je na svete!

Tradičné americké muffiny sa pečú zo svetlého či kakaového cesta, do ktorého sa miešajú kúsky čokolády, oriešky, sušené brusnice alebo iné "prekvapenie". Tie najlepšie čokoládové muffiny môžu obsahovať aj tri druhy čokolády alebo napríklad kúsočky slaného karamelu - záleží len na vás, ako veľmi chcete svoje malé tortičky vyšperkovať.

Nebojte sa nových surovín

Zatiaľ čo české koláče a buchty sa pečú z niekoľkých druhov základných ciest a menia sa len náplne a posypky, sladké muffiny môžete pripraviť aj z cesta, do ktorého priamo zamiešate ďalšie suroviny. Za vyskúšanie stoja napríklad luxusné muffiny s červenou repou alebo výborné muffiny z tekvicového cesta , ktoré pripomínajú chuťou perník.

Rovnako tak môžete experimentovať aj s náplňami - vložte do košíčka trochu cesta, naň dajte oriešok, trochu nugátové nátierky alebo napríklad koliesko banánu, a zakryte zvyškom cesta. Upečené banánové muffiny v sebe budú skrývať lahodné prekvapenie, ktoré poteší každého, kto ich ochutná.

Muffin s polevou=cupcake

Ak sa vám zdajú klasické muffiny príliš jednoduché, môžete ich povýšiť na cupcakes. Cupcake je vlastne muffin, ktorý dostal bohatú čiapku z krémovej polevy a farebné zdobenie. V posledných rokoch sú sladké muffiny s polevou stále obľúbenejšie napríklad na svadbách či oslavách, kde skvele vyzerajú a zároveň sú praktické na konzumáciu.