Luxusné recepty na cheesecake s čokoládou 5x inak! Pochutnáte si zakaždým

Patríte k milovníkom čokolády?

Potom si nesmiete nechať ujsť naše recepty na čokoládový cheesecake.

Chuť je úplne bezkonkurenčná!

A aká je tá najlepšia čokoláda na pečenie? To de pozrite na záver článku!

Tvarohový cheesecake s čokoládou

Doprajte rodine a priateľom tento lahodný americký čokoládový koláč. Je to najlepšie zakončenie večierka alebo víkendového rodinného obeda. Ak ste skôr na klasiku, nie je nič jednoduchšie ako si pripraviť tradičný recept na americký koláč s tvarohom .

Čo budeme potrebovať

  • 150 g sušienok
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 45 g masla (rozpusteného)
  • 150 g horkej čokolády
  • 120 ml dvojitej smotany
  • 2 lyžičky kakaového prášku
  • 200 g plnotučného smotanového syra
  • 115 g práškového cukru

Postup

  • Rozdrvte sušienky, potom ich vložte do misy s cukrom a maslom a premiešajte, aby sa spojili.
  • Vymažte maslom formu a vložte do nej sušenkovú zmes, vtlačte ju do základne.
  • Korpus nechajte v chladničke 30 min.
  • Cheesecake pripravíte tak, že čokoládu rozpustíte a necháte mierne vychladnúť.
  • Smotanu ušľahajte vo veľkej mise, kým sa nevytvoria mäkké špičky, a potom vmiešajte kakaový prášok.
  • Smotanový syr a cukor ušľahajte, potom vmiešajte smotanovú zmes a vychladnutú čokoládu.
  • Na sušienkový základ naneste lyžicou náplň.
  • Preneste do chladničky a 4 hodiny chlaďte.
  • Vyberte z formy a pred podávaním nechajte asi 20 minút pri izbovej teplote.
Koláč plný čokolády a čokoládovej polevy.
Zdroj: prettysimplesweet.com

Čokoládový cheesecake s orieškami bez pečenia

Tvarohový koláč s čokoládou a kúskami orieškov? Počujete, ako dokonale to znie? Tak neváhajte ani chvíľu a pripravte si tento jedinečný recept. Rovnako tak jedinečné sú ajtieto čokoládové torty , ktoré si môžete tiež s nami upiecť.

Čo budeme potrebovať

  • 140 g masla
  • 300 g čokoládových sušienok (rozdrvených)
  • 500 g smotanového syra
  • 85 g práškového cukru
  • 300 ml dvojitej smotany
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 5 orieškových čokolád (nahrubo nasekaných)
  • 4 lyžice orieškovej čokoládovej nátierky
  • 25 g nahrubo nasekaných lieskových orechov

Postup

  • Pripravte základ na tvarohový koláč av malom hrnci si rozpustite maslo.
  • Sušienky rozmixujte na jemnú strúhanku, pridajte rozpustené maslo a premiešajte, kým sa dobre nespoja.
  • Vyklopte do tortovej formy a pevne zatlačte na dno. Počas prípravy náplne chlaďte.
  • V mise prešľahajte smotanový syr a práškový cukor.
  • Šľahajte smotanu a vanilku v samostatnej miske, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy, a potom vmiešajte do tvarohového krému.
  • Vmiešame nasekanú čokoládu.
  • Naneste na sušienkový základ a uhlaďte stierkou.
  • Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte chladiť aspoň 6 hodín alebo cez noc.
  • Akonáhle stuhne, vložte čokoládovú orieškovú nátierku do hrnca a na miernom ohni rozpúšťajte 3–4 minúty, kým nebude tekutá.
  • Nechajte mierne vychladnúť, než natrite na tvarohový koláč s čokoládou.
  • Ozdobte čokoládou a nasekanými lieskovými orieškami.
Kúsok čokoládového cheesecaku s hutnou polevou a kúskami orieškov na povrch.
Zdroj: dinnerthendessert.com

Koláč z tvarohu, čokolády a Oreo sušienkami

Tento čokoládový cheesecake je všetkým, čo chcete, aby bol. Je chuťovo bohatý, vláčny, hutný a nesmierne čokoládový. Je jednoduché ho pripraviť a nevyžaduje žiadne špeciálne prísady ani náročné vodné kúpele. Chuť čokoládových sušienok s bielym krémom si môžete vychutnať aj v týchto receptoch na Oreo tortu .

Čo budeme potrebovať

Na kruste

  • 270 g čokoládových sušienok (Oreos)
  • 30 g cukrárskeho cukru
  • 60 g masla (rozpusteného)

Na náplň

  • 120 ml mlieka
  • 340 g polosladkých čokoládových lupienkov
  • 1 čajová lyžička prášku na espresso
  • 680 g smotanového syra
  • 200 g krupicového cukru
  • 4 veľké vajcia
  • 1 lyžička čistého vanilkového extraktu
  • 2 polievkové lyžice múky

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C. Ľahko vymažte formu.
  • Sušienky rozdrvte spolu s cukrom a pridajte rozpustené maslo, krátko miešajte, kým nebude zmes drobivá.
  • Vlhkú posýpku vtlačte na dno a čiastočne po stranách pripravenej formy.
  • Krustu pečte 15 minút.
  • Znížte teplotu rúry na 160 °C.
  • Zmiešajte mlieko a čokoládové lupienky a zahrievajte, kým sa nerozpustí a zmes nebude hladká.
  • Odoberte z platne, vmiešajte prášok na espresso a zmes odstavte.
  • Vo veľkej mise prešľahajte smotanový syr a cukor.
  • Pridávajte vajcia, vanilku, a potom múku.
  • Pridajte zmes čokolády a mlieka a pomaly šľahajte, kým sa dôkladne nespoja.
  • Nalejte cesto na kruste.
  • Čokoládový cheesecake pečte po dobu 45 až 50 minút.
  • Vypnite rúru, otvorte dvierka na niekoľko centimetrov a nechajte koláč v rúre 1 hodinu vychladnúť.
  • Vyberte koláč z rúry a položte ho na mriežku, aby celkom vychladol.
  • Keď je úplne vychladnutý, prikryte tortu a nechajte ju v chlade, kým nebude pripravený na podávanie.
Kúsok dokonalého dezertu s čokoládou a krehkými sušienkami.
Zdroj: beyondfrosting.com

Nepečený čokoládový cheesecake s mascarpone

Klasický bohatý a krémový nepečený tvarohový koláč s čokoládou, ktorý sa skladá z 8 ingrediencií a jeho príprava zaberie iba 10 minút. Perfektný recept na sviatočné oslavy, narodeniny, zvláštne príležitosti alebo večierky.

Čo budeme potrebovať

  • 270 g čokoládových sušienok
  • 100 g rozpusteného masla
  • 240g ľahko našľahanej smotany
  • 200 g mliečnej čokolády
  • 2 ½ lyžičky želatíny rozpustené v 30 ml vody
  • 500 g mascarpone
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 150 g práškového cukru
  • 50 g nastrúhanej mliečnej čokolády

Postup

  • Dno a boky formy s priemerom 23 cm vymažte tukom, vyložte papierom na pečenie a dajte bokom.
  • Sušienky najemno rozdrvte a pridajte rozpustené maslo a miešajte, kým sa dobre nespoja.
  • Zmes pevne natlačte na dno formy a dajte do chladničky.
  • Vyšľahajte smotanu a dajte bokom.
  • Rozpustite mliečnu čokoládu a nechajte ju trochu vychladnúť.
  • Zmiešajte vriacu vodu so želatínou a miešajte, kým sa nerozpustí. Nechajte vychladnúť.
  • Mascarpone, vanilkový extrakt a práškový cukor vyšľahajte do hladkej a krémovej hmoty.
  • K zmesi pridajte vychladnutú rozpustenú želatínu a šľahajte, kým sa dobre nespoja.
  • Vmiešajte rozpustenú mliečnu čokoládu a šľahačku.
  • Zmes pridajte do pripravenej formy.
  • Cheesecake dajte do chladničky stuhnúť minimálne na 4 hodiny.
  • Ozdobte strúhanou mliečnou čokoládou.

Aby ste si tvarohový koláč mohli vychutnať, čo možno najlepšie, je potrebné mať po ruke kvalitný kávovar! Ten si môžete vybrať v našej recenziu na kávovary Sencor .

Celý koláč plný lahodnej krémovej čokoládovej náplne ozdobený višňami.
Zdroj: beyondfrosting.com

Tvarohový cheesecake s čokoládou a malinami

Lahodne bohatý a čokoládovo malinový koláč so smotanovým syrom s kakaovým sušenkovým základom a lahodnou náplňou. A pretože čokolády nie je nikdy dosť, pripravte si aj naše recepty na buchtu s čokoládou .

Čo budeme potrebovať

Na kruste

  • 300 g čokoládových sušienok
  • 90 g masla

Na náplň

  • 225 g horkej čokolády
  • 500 g plnotučného smotanového syra
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g svetlo hnedého cukru
  • 35 g kakaového prášku
  • 3 stredné vajcia
  • 150 ml dvojitej smotany
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 200 g malín

Na ozdobu

  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 200 ml dvojitej smotany
  • 100 g malín

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C a vymažte formu maslom.
  • Sušienky rozmixujte na jemnú strúhanku a potom vmiešajte maslo.
  • Zmes natlačíme na dno formy.
  • Sušienkový základ pečte v rúre 10 minút.
  • Akonáhle je základ upečený, znížte teplotu rúry na 160 °C.
  • V miske rozpustíme horkú čokoládu.
  • Do novej veľkej misy pridajte plnotučný mäkký smotanový syr a vyšľahajte do hladka.
  • Pridajte vajcia, cukor, kakaový prášok a vanilkový extrakt a premiešajte.
  • Pridajte vychladnutú rozpustenú horkú čokoládu, primiešajte smotanu a znovu premiešajte, kým zmes nebude hladká. Nakoniec vmiešajte maliny.
  • Zmes rozotrite na upečený sušienkový základ.
  • Cheesecake pečte v rúre 35 minút.
  • Cheesecake nechajte hodinu vychladnúť v rúre s mierne pootvorenými dvierkami.
  • Vyberte formu z rúry a dajte cheesecake do chladničky minimálne na 6 hodín.
  • Akonáhle cheesecake stuhne, pridajte do misy horkú čokoládu, mliečnu čokoládu a dvojitú smotanu.
  • Tú rozpustite a dobre premiešajte, pokiaľ zmes nebude hladká.
  • To nalejte na cheesecake a posypte ho čokoládovými hoblinkami a malinami.
Klin najlepšieho tvarohového koláča s čokoládou a malinami.
Zdroj: bakerbynature.com

Aká je najlepšia čokoláda pre sladké pečenie?

Na pečenie dezertov, ako sú muffiny, koláče alebo sušienky , sa často používa čokoláda na pečenie, ktorá obsahuje vyšší podiel kakaa a menšie množstvo cukru alebo ďalších prísad. Čokoláda na pečenie je k dostaniu v rôznych druhoch as rôznym obsahom kakaa, takže si môžete vybrať podľa chuti a priania.

Ak hľadáte čokoládu pre pridanie do cesta alebo zmesi na pečenie , môžete skúsiť kvalitnú horkú čokoládu s obsahom kakaa minimálne 70%. Horká čokoláda má silnú chuť a je menej sladká, čo umožní, aby sa sladkosť dezertu vyrovnala a vynikla.

Na pridanie do zákuskov, ako sú pudingy alebo mousse , môžete skúsiť kvalitnú tmavú čokoládu s obsahom kakaa minimálne 60 %. Tmavá čokoláda má väčšiu intenzitu chuti a zaručí, že dezert bude mať silnú a príjemnú čokoládovú chuť.

Ak preferujete mliečnu čokoládu , môžete ju použiť na pečenie, ale pamätajte, že mliečna čokoláda obsahuje viac cukru a má menej výraznú čokoládovú chuť ako horká alebo tmavá čokoláda. Odporúčame použiť kvalitnú mliečnu čokoládu s minimálnym obsahom kakaa 30%.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.