Jednoduché recepty na Oreo tortu alebo čokoládové sušienky s bielym krémom v ultimátnom dezerte

Tieto sušienky sú obľúbené po celom svete!

Pridajte sa k nám a pripravte si dokonalé recepty na sladkú tortu s kakaovými sušienkami Oreo.

Skúste ich všetky!

Nepečená Oreo torta s tvarohom

Táto torta z Oreo sušienok bez pečenia, sa vyrába z tvarohu miesto z hustej smotany. Je ľahšia a trochu zdravšia, ale stále chutí skvele. Jeho výroba navyše zaberie menej ako 30 minút!

Čo budeme potrebovať

Na kruste

  • 13 Oreo sušienok
  • 4 lyžice rozpusteného masla

Na tortu

  • 6 Oreo sušienok
  • 250 g syra Philadelphie
  • 120 g kryštálového cukru
  • 300 g nízkotučného tvarohu

Postup

  • Dno formy vyložte papierom na pečenie.
  • Rozdrvte 13 Oreo sušienok v kuchynskom robote na jemné omrvinky.
  • Pridajte rozpustené maslo a premiešajte.
  • Vysypte ich do tortovej formy a pevne vtlačte do formy, aby krusta rovnomerne pokryla dno formy.
  • Zmiešajte smotanový syr, tvaroh a cukor v mixéri pri vysokej rýchlosti, kým zmes nebude hladká a nadýchaná.
  • Pridajte Oreo a miešajte pri nízkej rýchlosti, kým sa Oreo nerozdrví a rovnomerne rozmiešajú v náplni.
  • Cesto nalejte do tortovej formy na povrch kruty.
  • Dajte cez noc do chladničky.

K lahodnej torte s Oreo sa skvele hodí dobrá káva! Tú ale získate len z kvalitného automatického kávovaru Delonghi , ktoré sme pre vás zrecenzovali! Vyberte si ten najlepší.

Krémová torta zo syra a tvarohu, ozdobená šľahačkovými špičkami.
Zdroj: janespatisserie.com

Čokoládová torta z Oreo sušienok

Tento jednoduchý, ale pôsobivý recept na tortu z čokolády je vrstvený a preliaty šľahačkou s Oreo sušienkami.

Čo budeme potrebovať

Na tortu

  • 210 g múky
  • 40 g kakaového prášku
  • 1 ¼ lyžičky jedlej sódy
  • ¼ lyžičky soli
  • 240 g kryštálového cukru
  • 240 g kyslej smotany
  • 160 ml rastlinného oleja
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na náplň

  • 50 sušienok Oreo
  • 1 l hustej smotany
  • 30 g krupicového cukru
  • 1 lyžica vanilkového extraktu

Postup

  • Nastavte rošt rúry do strednej polohy a predhrejte rúru na 180 °C.
  • Dna dvoch tortových foriem vyložte papierom na pečenie a vnútro zľahka potrite maslom.
  • Do veľkej misy preosejte múku, kakao, jedlú sódu a soľ.
  • V strednej miske do hladka ušľahajte cukor, kyslú smotanu, olej, vajcia a vanilku.
  • Mokré ingrediencie zašľaháme do suchých.
  • Cesto rovnomerne rozdeľte medzi pripravené tortové formy.
  • Pečte, asi 25 minút.
  • Korpusy nechajte 15 minút vychladnúť vo formách, potom ich vyklopte.
  • Korpusy nechajte úplne vychladnúť, asi 1 hodinu.
  • Na šľahačku opatrne rozkrojte 6 sušienok Oreo na polovicu. Zostávajúce sušienky nakrájajte na kúsky.
  • V mixéri ušľahajte ½ smotany. Preložte do veľkej misy a dajte do chladničky.
  • V rovnakej mise mixéra ušľahajte zvyšnú smotanu, cukor a vanilku, kým nebude hustá a nadýchaná.
  • Obe dve šľahačky zmiešame dohromady.
  • Preneste 250 g šľahačky do malej misky a chlaďte, kým nebudete pripravení na zdobenie torty.
  • Nakrájané Oreos vmiešame do zvyšnej šľahačky.
  • Na zostavenie torty vyrovnajte torty zubatým nožom.
  • Umiestnite jedno poschodie na ťažký tanier.
  • Navrch dajte asi jednu tretinu šľahačky z Oreo sušienok a rovnomerne ju rozotrite.
  • Položte druhé poschodie torty, a potom zakryte vršok a boky torty zostávajúce šľahačkou s Oreo sušienkami.
  • Tortu dajte vychladiť, aby sušienky zmäkli, asi 2 hodiny.
  • Odloženú šľahačku znovu ušľahajte a preložte do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou špičkou a ozdobte tortu podľa vášho uváženia a nakoniec ho ozdobte odloženými polovičkami sušienok Oreo.
Lahodná torta plná čokolády a rozdrobených sušienok.
Zdroj: somethingswanky.com

Oreo tiramisu

Tento skvelý recept na nepečenú Oreo tortu s mascarpone krémom vás dostane do kolien! Ochutnajte lahodnú a novú verziu klasického talianskeho dezertu.

Čo budeme potrebovať

  • 2 žĺtky
  • 50 g kryštálového cukru
  • 170 g mascarpone
  • 115 g (husté smotany
  • ½ lyžičky vanilky
  • 115 g čerstvo uvarenej kávy, vychladené
  • 20 oreo sušienok (2 celé, zvyšok nakrájaný tak, aby sa vošiel do pohára)
  • kakaový prášok na posypanie

Postup

  • V žiaruvzdornej mise šľahajte dohromady žĺtky a cukor, kým sa úplne nespoja.
  • Umiestnite misku nad hrniec s vriacou vodou. Neustále šľahajte žĺtok, cukrom asi 8 minút, alebo pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí.
  • Vyberte misku a nechajte niekoľko minút vychladnúť.
  • Po vychladnutí zašľaháme mascarpone.
  • V samostatnej miske zmiešajte smotanu a vanilku a potom vyšľahajte.
  • Jemne vmiešajte šľahačku do zmesi s mascarpone, kým sa úplne nespoja.
  • Pre zostavenie, začnite vrstvou Oreo sušienky.
  • Oreo rýchlo ponorte do vychladnutej kávy a vložte na dno pohára.
  • Navrch pridajte 3 lyžice tiramisu náplne a rovnomerne ju rozotrite. Vrch potom poprášime kakaom.
  • Tento proces vrstvenia opakujte ešte dvakrát.
  • Pred podávaním nechajte tiramisu z Oreo sušienok asi hodinu vychladiť v chladničke.

Chcete si pochutnať na talianskej klasike? Vyskúšajte jeden z našich skvelých receptov na pravej tiramise ako z Talianska !

Pohár plný lahodného krému s chrumkavými čokoládovými sušienkami.
Zdroj: fooddolls.com

Oreo cheesecake s karamelovou polevou

Keď sa pýtate na najlepší recept na Oreo tortu, bude to tento! Je to delikátny tvarohový koláč s orechovou vrstvou karamelu a klasickou tvarohovou náplňou. Štýlovo ozdobený kvapkami rozpustenej čokolády a karamelovo-pekanovou polevou.

Čo budeme potrebovať

  • 2 x 137 g balenia sušienok Oreo Original
  • 75 g masla (rozpusteného)
  • 135 g balíček Werther’s Original Chewy Toffees
  • 2 lyžice smotany
  • 200 g pekanových orechov (opečených, nasekaných)
  • 75 g horkej čokolády na varenie (rozpustené)

Na náplň

  • 2 x 250 g smotanového syra
  • 90 g hnedého cukru
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 3 vajcia
  • 250 g kyslej smotany

Na polevu

  • 135 g balíček Werther’s Original Chewy Toffees
  • 60 ml zahustenej smotany
  • 75 g horkej čokolády na varenie (rozpustené)

Postup

  • Dno a bok formy vymažte tukom, dno vyložte papierom na pečenie.
  • Sušienky spracujte v kuchynskom robote, kým nie sú jemne rozdrvené. Pridajte maslo.
  • Zapracujte, kým sa nespoja.
  • Rovnomerne zatlačte na dno a po stranách formy. Dajte na 15 minút do chladničky.
  • Zmiešajte karamelky a smotanu v malom hrnci na miernu teplotu, kým sa nerozpustí.
  • Nalejte ich na sušienkový základ. Rovnomerne posypte 2/3 pekanových orechov, zvyšné si nechajte na ozdobu.
  • Pri príprave náplne vráťte formu do chladničky.
  • Na výrobu náplne zmiešajte smotanový syr, cukor a vanilku.
  • Pridajte vajcia, jedno po druhom, zapracujte, kým sa nespoja.
  • Pridajte kyslú smotanu.
  • Náplň nalejte do pripravenej formy.
  • Pečte na 160 °C asi 50 minút.
  • Cheesecake chlaďte v rúre s pootvorenými dvierkami po dobu 30 minút.
  • Vyberte ho na mriežku a nechajte ďalších 30 minút chladnúť, nakoniec ho dajte do chladničky asi na 4 hodiny alebo cez noc.
  • Ak chcete vytvoriť polevu, miešajte karamelky a smotanu v malom hrnci na miernu teplotu, kým sa nerozpustí.
  • Nechajte asi 15 minút mierne vychladnúť.
  • Cheesecake prelejte teplou polevou. Pomocou lyžičky ho ešte pokvapkajte rozpustenou čokoládou. Nakoniec posypte zvyšnými pekanovými orechmi.
Chrumkavá krusta plná krémovej náplne s pekanovými orechmi a čokoládou.
Zdroj: thefirstyearblog.com

História sušienok Oreo

Oreo sušienky sa stali ikonou 20. storočia. Od receptov na dezerty, ktoré sa šíria internetom až po festivaly s touto sušienkou, je jasné, že svet má pre túto slávnu desiatu slabosť a to odkedy bola vynájdená.

V roku 1898 sa niekoľko pekárskych spoločností zlúčilo a vytvorilo spoločnosť National Biscuit Company, nazývanú aj Nabisco. To bol začiatok spoločnosti, ktorá vytvorila sušienky Oreo.

V roku 1912 malo Nabisco nápad na nové sušienky, dve čokoládové placky s bielym krémom vloženým medzi ne.

Spoločnosť Nabisco čoskoro po ich vytvorení 14. marca 1912 požiada o ochrannú známku.

Keď bola sušienka prvýkrát predstavená v roku 1912, objavila sa ako Oreo Biscuit, ktorý sa v roku 1921 zmenil na Oreo Sandwich. V roku 1937 došlo k ďalšej zmene názvu na Oreo Creme Sandwich, než sa spoločnosť ustálila v názve, o ktorom bolo rozhodnuté v roku 1974: Oreo Chocolate Sandwich Cookie. Napriek horskej dráhe oficiálnych zmien názvu väčšina ľudí vždy označovala sušienku jednoducho ako „Oreo“.

V roku 2019 sa odhadovalo, že od roku 1912 sa predalo 450 miliárd sušienok Oreo, čím sa pevne umiestnili na vrchole v predajnosti.

Pôvodná receptúra a charakteristický vzhľad Oreo sa príliš nezmenili, ale Nabisco už roky prichádza s novými vzhľadmi a príchuťami.

Pokiaľ ide o receptúru Oreo, lahodná náplň, ktorá prispela k úspechu sušienky, sa zmenila minimálne. Vytvoril ho Nabiscoov „hlavný vedec“ Sam Porcello, ktorý je často označovaný ako „pán Oreo“. Jeho recept na klasický krém sa od roku 1912 zmenil iba mierne. Nabisco aj svet sa zhodujú, že receptúra a dizajn Oreo nie sú okukané, takže ich nie je potrebné niečo opravovať. Oreo sú veľmi obľúbené tak, ako sú, a určite ešte mnoho rokov budú.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.