Nátierka z avokáda a cesnaku je jasnou voľbou na rýchlu a zdravú desiatu! Skúste ju

Recepty na avokádovú nátierku s cesnakom sú zdravé a voňavé.

A rozhodne by vám nemali uniknúť!

Ochutnajte ich s nami.

Avokádová nátierka s cesnakom a bazalkou

Pokiaľ máme po ruke avokádo, deväťkrát z desiatich receptov vždy nakoniec urobíme túto nátierku. Nielen, že jej výroba zaberie pár minút, ale je to vážne BOMBA. Rovnako ako aj ďalšie recepty na zdravé nátierky .

Čo budeme potrebovať

  • 2 avokáda
  • 5 strúčikov cesnaku
  • Vetvička čerstvej bazalky
  • soľ

Postup

  • Olúpte avokádo.
  • Rozpoľte ho, odstráňte kôstku a vložte ho do misky.
  • V miske roztlačte avokádo.
  • Do avokáda prelisujte cesnak, pridajte najemno nakrájanú bazalku a podľa chuti osoľte.
  • Ihneď podávajte alebo si prečítajte tip, ako túto nátierku uchovať, aby nezhnedla.

Aby nátierka nezhnedla, postriekajte ju citrónovou šťavou, limetkovou šťavou alebo pokvapkajte olivovým olejom, potom ju pevne zabaľte do plastovej fólie a dajte do chladničky.

Miska plná krémovej nátierky s avokádom a cesnakom a nachos.
Zdroj: pinchofyum.com

Nátierka z avokáda a kyslej smotany

Krémová avokádová nátierka je vyrobená z kyslej smotany, cesnaku a citrónovej šťavy a je to perfektný dip k nachos, našej pite alebo zelenine. Urobte si ju ako rýchlu desiatu alebo na budúcu párty, aby ste zapôsobili na svojich hostí.

Čo budeme potrebovať

  • 2 stredne zrelá avokáda
  • 60 g kyslej smotany
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • ½ lyžičky čerstvého čierneho korenia
  • soľ
  • vetvička čerstvého koriandra

Postup

  • Vložte všetky ingrediencie okrem koriandra do kuchynského robota.
  • Pulzujte, kým sa všetko nezmieša a zmes nevyzerá hladko a krémovo.
  • Pri podávaní navrch posypte nakrájaným koriandrom.
Miska s krémovou nátierkou z avokáda a smotany.
Zdroj: theflavoursofkitchen.com

Nátierka s avokádom, syrom a paradajkami

Tento recept na nátierku kombinuje krémové avokádo s kyslou smotanou, salsou, paradajkami a strúhaným syrom pre rýchlu a jednoduchú desiatu na každý deň. Alebo jej servírujte s týmto receptom na mexickej nachos .

Čo budeme potrebovať

  • 2 veľká avokáda
  • 120 g kyslej smotany
  • 150 g smotanového syra
  • 1 lyžička rasce
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička limetkovej šťavy
  • 1/2 lyžičky chilli omáčky
  • 100 g salsy
  • 150 g strúhaného syra čedar
  • 100 g nakrájaných paradajok
  • soľ
  • korenie
  • čerstvý koriander na ozdobu

Postup

  • Vo veľkej mise roztlačte avokádo vidličkou alebo šťouchadlom na zemiaky.
  • V malej miske zmiešajte kyslú smotanu, smotanový syr, rascu, limetkovú šťavu, prelisovaný cesnak a chilli omáčku.
  • Do avokáda vmiešame kyslú smotanu a salsu.
  • Pridajte syr a paradajky, dochuťte soľou a korením, dobre premiešajte.
  • Zakryte a nechajte chladiť 1 hodinu.
  • Pred podávaním posypte trochou syra a paradajkami. Ozdobte koriandrom. Podávajte s chipsy.

Najlepšou prílohou je opečený taostový chlieb. Môžete si ho ľahko urobiť vo kvalitnom hriankovači . Vyberte si podľa našej recenzie ten, ktorý sa bude hodiť do vašej kuchyne!

Misa plná dipu s paradajkami, syrom a koriandrom.
Zdroj: mybakingaddiction.com

Krabie a avokádové nátierky s cesnakom v ázijskom štýle

Vyskúšajte inú chuťovú kombináciu, než na ktorú ste zvyknutí. Táto nátierka z avokáda a cesnaku vás nadchne, rovnako ako ďalšie naše nátierky z tuniaka .

Čo budeme potrebovať

  • 2 avokáda
  • 250 g Philadelphie
  • šťava z 2 limetiek
  • 185 g krabieho mäsa
  • 75 ml sladkej čili omáčky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica nasekaného koriandra
  • sušienky, zeleninové tyčinky, na podávanie

Postup

  • Avokádo, Philadelphiu, cesnak a limetkovú šťavu dajte do procesora a spracujte do hladka.
  • Vmiešajte krabie mäso, sladkú čili omáčku a koriander a vychlaďte.
  • Podávajte so sušienkami a chrumkavými zeleninovými tyčinkami.
Miska s nátierkou s krabím mäsom a korením.
Zdroj: thetopmeal.com

Ako vybrať správne avokádo?

Zrelosť: Avokádo by malo byť dostatočne zrelé, ale nie príliš mäkké. Pri stlačení by malo byť mierne pružné, ale nemalo by sa príliš prepadnúť pod tlakom prsta. Pokiaľ je avokádo príliš tvrdé, znamená to, že ešte nie je zrelé.

Farba: Zrelá avokáda majú často tmavo hnedú až čiernu farbu. Avšak nie všetky odrody sú rovnaké, niektoré zostávajú zelené aj pri zrelosti.

Stopka: Odstráňte malú stopku z hornej časti avokáda. Pokiaľ pod ňou uvidíte zelenú farbu, je pravdepodobné, že je avokádo zrelé. Ak je farba pod stonkou hnedá alebo čierna, môže byť prezreté.

Váha: Pokiaľ možno, skúste si avokádo pred zakúpením podržať v ruke. Ak je prekvapivo ľahké, môže to znamenať, že je vo vnútri suché alebo príliš zrelé.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.