Recepty na luxusné žabie papule s vynikajúcou náplňou k popoludňajšej káve alebo čaju

Ochutnali ste niekedy recepty na žabie huby? Toto dokonalé pečivo s vynikajúcou náplňou jednoducho musíte ochutnať.

Príprava nie je zložitá a výsledok rozhodne poteší nielen vás, ale aj vašich blízkych.

Chystáte narodeninovú oslavu, posedenie s priateľmi alebo len máte chuť na niečo sladké?

Neváhajte vyskúšať niektorý z našich receptov a zistite, ktorý vám bude chutiť zo všetkých najviac.

Klasický recept na žabie huby

Pod týmto názvom si možno niektorí z vás predstavia nejakú gurmánsku lahôdku francúzskej kuchyne, kde sú žaby bežnou súčasťou jedálnička.

Avšak v tomto prípade ide o vynikajúce a úplne jednoduché pečivo, ktoré si môžete pripraviť na niekoľko spôsobov ku káve či čaju. Ostatne k popoludňajšej kávičke skúste aj recepty na orechovú tortu .

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 350 g hladkej múky
  • 100 g hnedého cukru
  • Štipka soli
  • 2 vajcia (veľkosť M)
  • 250 g masla

Na náplň:

  • 80 g mletých vlašských orechov
  • 80 g sušených marhúľ
  • 1 polievková lyžica hnedého cukru
  • 100 g smotany na šľahanie
  • 2 polievkové lyžice likéru Amaretto
  • 1 žĺtok
  • 1 polievková lyžica mlieka
  • Múčkový cukor na posypanie

Postup:

  • Do misy preosejeme múku, hnedý cukor, soľ a vajcia. Pridáme na kúsky nakrájané maslo a vypracujeme hladké cesto.
  • Zabalíme do fólie a necháme aspoň 1 hodinu oddýchnuť v chladničke.
  • Na náplň rozdrvíme v mixéri vlašské orechy a marhule. Vmiešame hnedý cukor, smotanu a Amaretto.
  • Takto pripravenú náplň priklopíme a dáme na 1 – 2 hodiny vychladiť do chladničky.
  • Predhrejeme si rúru na 200 stupňov.
  • Cesto rozvaľkáme na placku s hrúbkou 3 – 4 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom cca 7 cm.
  • Zmiešame žĺtok s mliekom a tým potrieme kolieska.
  • Do stredu každého kolieska dáme 1 vrchovatú lyžičku náplne.
  • Koliesko preložíme a okraje k sebe pritlačíme pomocou vidličky.
  • Kapsičky položíme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečieme v predhriatej rúre asi 15-20 minút.
  • Vyberieme z rúry a preložíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
  • Orechovo-marhuľové kapsičky po vychladnutí poprášime práškovým cukrom.
Sušienky z krehkého cesta s lahodnou ovocno-orieškovou náplňou.
Zdroj: https://www.diamant-zucker.de

Tvarohové žabie huby

Malý zákusok, jednoduché pečivo alebo jednoducho maškrta, ktorá ľahko a rýchlo zaženie vaše chute na sladké. Príprava nie je nijako zložitá a výsledok poteší vás aj vašich blízkych.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 30 dkg hladkej múky
  • 15 dkg čerstvého zmäknutého nesoleného masla
  • 2 žĺtky
  • 10 dkg erytritolu rozomletého na prášok
  • 1 balíček vanilkového cukor
  • Strúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
  • Soľ na špičku noža
  • 1 lyžica kyslej smotany

Na tvarohovú náplň:

  • 250 g tvarohu
  • 1 vajce veľkosti M
  • 1 – 2 vrecká vanilkového cukru
  • 1 vrchovatá polievková lyžica krupicového cukru
  • 1 – 2 lyžičky vanilkového pudingu

Na dohotovenie:

  • 2 lyžice mlieka
  • Šťava z polovice chemicky neošetreného citróna
  • Múčkový cukor na posypanie

Postup:

  • Múku preosejeme do misy a nasypeme do nádoby kuchynského robota.
  • Pridáme zmäknuté maslo, žĺtky, práškový erytritol, vanilkový cukor a zapneme na strednú rýchlosť.
  • Necháme zapnuté a pridáme kyslú smotanu so soľou.
  • Prisypeme strúhanú kôru a nakoniec kypriaci prášok do pečiva.
  • Pri strednej rýchlosti vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na 1 hodinu oddýchnuť do chladničky.
  • Potom cesto vyberieme, rozdelíme na dve polovice a každú vyvaľkáme na plát s hrúbkou cca 3 mm.
  • Vykrajovačom alebo napríklad hrnčekom vykrajujeme rovnako veľké kolieska.
  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov.
  • Do stredu dáme 1 – 2 lyžičky tvarohovej náplne (záleží na tom, aké je veľké koliesko).
  • Zmiešame mlieko s citrónom a každé koliesko po okrajoch natrieme.
  • Preklopíme okraje k sebe a pritlačíme pomocou vidličky po celom obvode.
  • Naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme cca 15 – 20 minút, kým nie je povrch ružovkastý.
  • Hotové žabie huby vyberieme z rúry a preložíme na kuchynskú mriežku, kde ich necháme vychladnúť.
  • Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
  • Kto chce o niečo sladší variant, môže práškový cukor zmiešať s vanilkovým cukrom a ešte teplé pečivo v tejto zmesi obaliť.
Lahodné plnené mušličky s tvarohovou náplňou.
Zdroj: https://egyszerugyorsreceptek.com

Žabie náustky s lekvárom

Každá náplň má niečo do seba, a keď je vyrobená zo sliviek a ešte k tomu doma, potom je luxusná chuť zaistená na 100%. Ostatne kto by nemiloval všetko, čo je lekvárové.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 200 g masla (môže byť aj Hera)
  • 300 g hladkej múky
  • 1 vajce veľkosti M
  • 2 polievkové lyžice octu
  • Štipka soli

Na dohotovenie:

  • Domáci slivkový lekvár (kto nemá, môže samozrejme použiť kupovaný)
  • Múčkový cukor na obaľovanie

Postup:

  • Múku preosejeme do misy, pridáme na kocky nakrájané zmäknuté maslo, vajcia, soľ a nakoniec ocot.
  • Vypracujeme hladké cesto, z ktorého vytvarujeme guľu a dáme na 2 – 3 hodiny odpočívať do chladničky.
  • Potom si predhrejeme rúru na 170 stupňov a pripravíme plech vyložený papierom na pečenie.
  • Cesto dáme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na plát s hrúbkou cca 3 mm.
  • Pomocou okrúhleho vykrajovača, pohára alebo hrnčeka vykrojíme rovnako veľké kolieska.
  • Každé koliesko položíme do formy na pirohy alebo taštičky, do stredu dáme trochu lekváru a preklopíme.
  • Pevne stlačíme, aby sa okraj cesta uzavrel a počas pečenia nám lekvár nevytekal von.
  • Takto nachystané mušle položíme na plech a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme asi 15 – 17 minút, hotové vyberieme z rúry a ešte horúce obalíme v práškovom cukre.
Žabie huby plnené domácimi slivkovými lekvárom.
Zdroj: https://tortyodmamy.sme.sk

Tip: Skúste orechovú náplň z vaječných bielkov.
Čo budete potrebovať:
3 vaječné bielky, 1 lyžičku vaječného extraktu, 5 – 6 lyžíc kryštálového cukru, 3 a 1/2 hrnčeka mletých vlašských orechov.
Ako na to:
V mise ušľahajte bielky a vanilkový extrakt pomocou ručného mixéra do peny. Po lyžiciach pridajte cukor a každú vždy dôkladne rozmixujte. Akonáhle máme cukor spracovaný, prisypeme mleté ​​orechy a vareškou premiešame. Potom už len stačí použiť ako klasickú náplň.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.