Máte chuť na rybičkovú nátierku? A hľadáte nejaký super recept?
Potom ste na správnom mieste.
Vybrali sme pre vás tie najlepšie recepty na tuniakovú nátierku, ktorá je ideálna na oslavy, na posedenie s priateľmi alebo len tak na zahryznutie.
Máme ich všetky!
Jednoduchá nátierka z tuniaka z konzervy
Nepoznáme jednoduchší spôsob, ako si urobiť tuniakovú nátierku, než z konzervy. Zvládne ju každý.
Ingrediencie
- 1ks tuniaka v konzerve (vo vlastnej šťave)
- 1ks menšia cibuľa
- 1 lyžica olivového oleja
- 1ks nátierkového masla (bez príchuti)
- 2-3 lyžice majonézy
- Šťava z citróna
- Soľ, korenie
Postup
- Z plechovky s tuniakom zlejte vodu. Tuniaka rozdrobte vidličkou v mise.
- Pridajte olivový olej a pokvapkajte citrónovou šťavou.
- Jemne nasekajte cibuľu a pridajte do misy k ostatným surovinám.
- Potom pridajte nátierkové maslo a majonézu.
- Nakoniec osoľte a okoreňte podľa chuti.
- A môžete podávať.

Zdravá rybia nátierka s tvarohom
Máme pre vás aj fitness variant tuniakovej nátierky. Vďaka tvarohu obsahuje viac bielkovín, čo sa hodí napríklad pre športovcov alebo tých, ktorí si strážia zdravý životný štýl.
Ingrediencie
- 1ks konzervy s tuniakom (vo vlastnej šťave)
- 250g polotučného tvarohu
- Šťava z 1/2 citróna
- 1 lyžica horčice
- Soľ
- Pažítka
Postup
- Do misy dajte tuniaka vrátane šťavy (môžete zliať) a vidličkou rozdrobte. Pridajte tvaroh a premiešajte.
- Potom pridajte horčicu a pokvapkajte šťavou z polovice citróna.
- Pažítku opláchnite, osušte a nekoste nadrobno. Pridajte do misy.
- Nakoniec ochuťte soľou podľa chuti a podávajte.

Pripravujete obložené chlebíčky? Máme pre vás tipy a recepty na tie najlepšie chlebíčky , po ktorých sa len zaprášia!
Nátierka z tuniaka so syrom
Pridajte do svojej domácej tuniakovej nátierky tavený syr. Nebudete ľutovať!
Ingrediencie
- 1ks konzervy s tuniakom (vo vlastnej šťave)
- 1ks cibuľa
- 50-80g majonézy
- 50g taveného syra
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 2 lyžičky horčice
- Soľ, korenie
Postup
- Do misky roztlačte vidličkou tuniaka a zmiešajte s cibuľkou nasekanou najemno.
- Potom pridajte majonézu, horčicu a šťavu z citróna.
- Osoľte, okoreňte a nakoniec zjemnite pridaním taveného syra.
- Než budete nátierku nanášať na pečivo, nechajte chladiť v chladničke.

Máme pre vás aj ďalšie mäsové nátierky . Vyskúšajte našich 7 luxusných variantov tejto pochúťky!
Objavte podobné tipy
Dobrá tuniakovka s chrenom
Táto nátierka získa úplne iný rozmer, pokiaľ do nej pridáte kúsok strúhaného chrenu. Bude teda nielen chutnejšie, ale aj zdravšie.
Ingrediencie
- 2ks tuniaka v plechovke (vo vlastnej šťave)
- 150g nátierkového masla alebo čerstvého syra (lučiny)
- 1 lyžička čerstvo strúhaného chrenu
- 1 lyžička horčica
- 1 lyžica šťavy z citróna
- Soľ, korenie
Postup
- Kúsok čerstvého chrenu olúpte a nastrúhajte najemno. Z plechoviek s tuniakom zlejte šťavu.
- Do misy dajte odkvapkaného tuniaka a vidličkou ho roztlačte.
- Potom pridajte nátierkové maslo alebo čerstvý syr, strúhaný chren, horčicu a šťavu z citróna.
- Premiešajte a podľa chuti osoľte a okoreňte. Prípadne ešte pokvapkajte citrónovou šťavou.
- Nátierku nechajte odležať v chlade a potom podávajte tak, ako máte radi.

Tuniakovo-vajíčková nátierka
Vyskúšajte tento recept na tuniakovú nátierku s vajcami. Vďaka vajíčku sa vám bude rozplývať na jazyku.
Ingrediencie
- 2ks plechovky s tuniakom (vo vlastnej šťave)
- 3ks vajíčok natvrdo
- 100g lučiny
- 1 lyžica majonézy
- 1 lyžica horčice
- 2ks jarnej cibuľky
- Šťava z citróna + kôra
- Soľ a mleté korenie
Postup
- Tuniaka zlejte a roztlačte v mise vidličkou.
- Uvarené vajíčka natvrdo postrúhajte na hrubej vzorke a pridajte k tuniakovi.
- Jarnú cibuľku nakrájajte najemno. Pridajte do misky.
- Potom pridajte horčicu, lučinu, majonézu, drobet šťavy a kôry z citróna. Nakoniec podľa chuti osoľte a okoreňte.
- Dôkladne premiešajte a dajte odležať do chladničky.
- Podávajte na čerstvom pečive ozdobené napríklad kyslou uhorkou.

Tuniak sa skvele hodí aj do cestovín. Vyskúšajte niektorý z našich receptov na tuniakové cestoviny. Máme tie najlepšie kombinácie chutí!
Avokádová nátierka s tuniakom
Avokádo je v posledných rokoch veľkým hitom čo sa zdravej stravy týka. Vyskúšajte toto zdravé ovocie v kombinácii s tuniakom. Naozaj mňamka!
Ingrediencie
- 80-100g tuniaka v oleji
- 1ks avokáda
- 2ks vajec natvrdo
- 1/2 cibule
- 1 lyžička horčica
- Troška citrónovej šťavy
- 1 lyžica sladkej chilli omáčky
- Soľ a korenie
Postup
- Vajcia uvarte natvrdo. Avokádo s tuniakom a žĺtkami roztlačte v mise pomocou vidličky do kaše.
- Pokvapkajte citrónovou šťavou. Cibuľu nasekajte najemno a pridajte do misky.
- Bielky nakrájajte na drobné kúsky a zmiešajte s ostatnými surovinami.
- Nakoniec pridajte horčicu, sladkú čili omáčku a premiešajte.
- Dochuťte soľou a korením podľa chuti. Prípadne ešte pokvapkajte citrónom.
- Nechajte chvíľu odležať v chladničke a podávajte s obľúbeným pečivom.

Tuniakovka s nátierkovým maslom
Rýchly a jednoduchý recept, ktorý zvládnete pripraviť, než prídu prví hostia.
Ingrediencie
- 1ks tuniaka v plechovke
- 1ks menšia cibuľa
- 2ks vajec natvrdo
- 1 balenie nátierkového masla
- Šťava z citróna
- Soľ, korenie
- Horčica
Postup
- Tuniaka aj s olejom alebo šťavou zmiešajte v mise s nátierkovým maslom.
- Vajíčka natvrdo nakrájajte najemno alebo postrúhajte. Cibuľu nasekajte najemno.
- Vajcia aj cibuľu pridajte do misy a premiešajte.
- Potom pridajte horčicu, pokvapkajte citrónovou šťavou.
- Nakoniec osoľte a okoreňte podľa vašej chuti a všetko premiešajte.
- Nechajte chvíľu odležať v chlade a podávajte.

Ako je na tom tuniak z konzervy?
Tuniak z plechovky je nepostrádateľný na prípravu mnohých výborných pokrmov. Okrem toho je tiež bohatý na bielkoviny. Naopak obsahuje málo tukov a sacharidov – je teda vhodný pri diétach a na podporu rastu svalov.
Tuniak v konzerve obsahuje množstvo omega-2 mastných kyselín čo eliminuje mnoho zápalov v tele a podporuje správnu funkciu mozgu a imunitného systému.
Jedna konzerva tuniaka obsahuje niečo okolo 20g bielkovín a iba gram tuku. Obsahuje odporúčanú dennú dávku selénu a obsahuje jód, fosfor, horčík, železo a vitamín A, D a B. Tuniak s olejom je o niečo kalorickejší a viac tučný. Vyberajte teda skôr tuniaka vo vlastnej šťave alebo prípadne v olivovom oleji.