Výborné recepty, ktoré si môžete pripraviť iba sami pre seba. Inšpirujte sa!

Varíte len pre seba?

Dochádzajú vám nápady?

Potom ste tu správne!

Pripravili sme si pre vás tie najlepšie recepty pre jedného, ​​ktoré si zamilujete.

Užite si luxusný burger, skvelý pohár s ovocím a zmrzlinou alebo napríklad zapekanú ryžu s hubovou omáčkou.

Zapekaná ryža so šampiňónmi a cesnakom

Vynikajúce zapekané šampiňóny, ryža a cesnak v domácej smotanovej omáčke si zamilujete! Je to perfektné jedlo pre jedného, ​​ktoré si navyše pripravíte raz dva.

INGREDIENCIA

  • 1 a ½ lyžice olivového oleja
  • ¼ šálky nakrájanej cibule
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 110 g nakrájaných žamipónov
  • ½ lyžičky soli
  • ⅛ lyžičky čierneho korenia
  • ⅓ šálky kuracieho vývaru
  • 3 lyžice smotany na šľahanie
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • ¼ lyžičky sušeného rozmarínu
  • ¼ šálky nevarenej dlhozrnnej ryže

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 190 °C.
  • V panvici zohrejte 1 lyžicu olivového oleja na strednom plameni.
  • Pridajte cibuľu a za častého miešania asi 2 minúty restujte, kým nezosklovatí.
  • Pridajte nasekaný cesnak a restujte ďalších 30 sekúnd.
  • Zvýšte teplotu na stredne vysokú a pridajte do panvice ½ lyžice olivového oleja.
  • Pridajte šampiňóny, ¼ lyžičky soli a korenie.
  • Šampiňóny varte 5-7 minút za občasného miešania.
  • Zalejte kuracím vývarom a priveďte do varu.
  • Zložte panvicu z platne a vmiešajte hustú smotanu, kyslú smotanu, ¼ lyžičky soli a sušený rozmarín.
  • Nevarenú ryžu nasypte do zapekacej misky s rozmermi 10 x 15 cm alebo 13 x 13 cm.
  • Nalejte smotanovú omáčku na ryžu a jemne premiešajte.
  • Zapekaciu misu položte na plech na pečenie s okrajom a misu pevne zakryte alobalom.
  • Pečte 40 minút a vychutnajte si horúce.
Zapekané šampiňóny, ryža a cesnak v domácej smotanovej omáčke, to všetko servírované v zapekacej mise.
www.onedishkitchen.com

Máme pre vás tiež vynikajúce recepty na zapekaný karfiol na 11 rôznych spôsobov. Nájdete svojho favorita?

Špagety s olivovým olejom a cesnakom

Tento jednoduchý recept na špagety sa stane vašou obľúbenou večerou, najmä pokiaľ práve nemáte čas vyvárať. V Taliansku sa tomuto pokrmu hovorí aglio e olio , čo v preklade znamená cestoviny s olivovým olejom a cesnakom.

INGREDIENCIA

  • 56 g špaget
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 veľký strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
  • 2–3 lyžice strúhaného parmezánu
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie

POSTUP

  • Priveďte vodu vo veľkom hrnci do varu.
  • Pridajte špagety a varte do al dente.
  • Zatiaľ čo sa špagety varí, rozohrejte olivový olej na stredne miernom plameni.
  • Pridajte cesnak a nechajte ho restovať do zmäknutia a dozlatista (možno budete musieť znížiť plameň, aby nezhnedol príliš rýchlo).
  • Akonáhle sú špagety uvarené, sceďte ich a ponechajte si asi 1 polievkovú lyžicu škrobovej cestovinovej vody.
  • Pridajte špagety do panvice s olejom a cesnakom.
  • Prehadzujte špagety, kým nebudú obalené olivovým olejom a cesnakom.
  • Pokiaľ sú špagety príliš suché, pridajte trochu vody, ktorá vám zostala z varenia špaget.
  • Pridajte petržlenovú vňať a nastrúhaný syr, premiešajte a podávajte.
Cestoviny servírované na čiernom tanieri s vidličkou.
www.girlgonegourmet.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?

Ovocný pohár so zmrzlinou a snehovými pusinkami

Máme pre vás úplne luxusný dezert, ktorý si užijete aj sami! Tento ľahký zmrzlinový pohár s čerstvými ostružinami, snehovými pusinkami a domácimi zaváranými broskyňami je taký dobrý, že budete radi, že sa oň nemusíte s nikým deliť.

INGREDIENCIA

  • 2 kopčeky vanilkovej zmrzliny (alebo zmrzliny s vašou obľúbenou príchuťou)
  • malá hrsť čerstvých černíc
  • 3 – 4 snehové pusinky, nahrubo rozdrobené
  • oblátka a šľahačka na podávanie

Na zavárané broskyne (cca 500 ml):

  • 1,2-1,4 kg broskýň, zbavených kôstok, nahrubo nasekaných
  • 150 g práškového cukru
  • Šťava z 1 citróna
  • veľká štipka mletého zázvoru
  • 1 lyžička vanilkovej pasty (voliteľne)

POSTUP

  • Rúru rozohrejte na 180 º Celzia.
  • Nakrájané broskyne dajte na pekáč so zvyškom ingrediencí na zavárané broskyne a pečte 25–30 minút, kým nebudú broskyne mäkké a trochu karamelizované.
  • Ovocie zľahka rozdrvte vidličkou.
  • Broskyne a šťavu z nich preložte do čistej misky alebo pohára a nechajte vychladnúť.
  • Zakryte a dajte do chladničky, kým nebudete pripravení ich použiť.
  • Do pohára dajte 2 polievkové lyžice vychladených broskýň.
  • Navrch dajte poriadny kopček vanilkovej zmrzliny, pár černíc a tretinu rozdrobených pusiniek.
  • Opakujte s broskyňami, ostružinami, zmrzlinou a polovicou zvyšných pusiniek.
  • Ozdobte oblátkou, šľahačkou a zvyškom pusiniek.
  • Užite si to!
Zmrzlinový pohár s čerstvými černicami, snehovými pusinkami a domácimi zaváranými broskyňami vo veľkom pohári s oblátkou.
www.deliciousmagazine.co.uk

Bravčový burger s modrým syrom

Jedno z najlepších jedál, ktoré si môžete jednoducho a rýchlo pripraviť len sami pre seba, je rozhodne burger. Máme pre vás recept na neodolateľný burger s bravčovým mäsom, modrým syrom, sladkou hruškou a listovou zeleninou.

INGREDIENCIA

  • 1 zrelá sladká hruška
  • 50 g mixu špenátu, rukoly a žeruchy
  • 150 g mletého bravčového mäsa
  • 1 hamburgerová hrčka
  • 30 g modrého syra
  • extra panenský olivový olej
  • červený vínny ocot
  • čierne korenie a soľ podľa chuti

POSTUP

  • Hrušku pozdĺžne rozkrojte čo najjemnejšie.
  • Jemne premiešajte s listami šalátu, trochu pokvapkajte extra panenským olivovým olejom a červeným vínnym octom a posypte štipkou čierneho korenia.
  • Mleté bravčové mäso čistými rukami premiešajte so štipkou korenia a soli a potom vytvarujte placku s hrúbkou 1 cm.
  • Potrite 1 lyžičkou olivového oleja a dajte na veľkú nepriľnavú panvicu na vysokú teplotu na 2 minúty.
  • Hamburgerovú hrčku rozpolte a opečte vedľa mäsa.
  • Vyberte hrčku z panvice, až zozlatne.
  • Otočte burger a po 2 minútach vedľa neho rozdrobte modrý syr, aby sa rozpustil.
  • Presuňte burger na rozpustený syr a premiešajte, aby sa burger so syrom spojil.
  • Takto pripravený burger položte na spodnú časť hamburgerovej hrčky.
  • Naň naskladajte toľko hrušiek a šalátu, koľko hrčka pojme, priklopte hornou časťou hrčky a užite si to!
Burger s bravčovým mäsom, modrým syrom, sladkou hruškou a listovou zeleninou na tanieri.
www.jamieoliver.com

Pripravili sme si pre vás aj ďalších 5 luxusných receptov na domáce hamburgery , ktoré budú vždy lepšie ako kupované polotovary!

Restované bravčové mäso s ryžou

Luxusný pokrm, ktorý je jednoduchý na prípravu, skvele chutí a navyše sa skvele varí aj pre jednu osobu. Mleté bravčové mäso je dokonale ochutené, orestované spolu so zeleninou a podávané s výbornou omáčkou a ryžou. Pripravte si túto pochúťku za menej ako 30 minút!

INGREDIENCIA

  • ½ lyžice olivového oleja
  • 110 g mletého bravčového mäsa
  • ⅛ lyžičky soli
  • ¼ šálky nakrájaných šampiňónov
  • ¼ šálky nakrájanej cibule
  • 1 malá mrkva, nakrájaná
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • ⅛ lyžičky mletého zázvoru
  • 1 šálka špenátu
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • ½ lyžičky jablčného octu
  • ⅛ lyžičky hrubo mletého čierneho korenia
  • 1 šálka varenej ryže

POSTUP

  • Zahrejte olej v panvici na stredne vysokom plameni.
  • Do panvice pridajte mleté ​​bravčové mäso a posypte ho soľou.
  • Restujte za častého miešania až do úplného uvarenia, 4 minúty.
  • Vyberte bravčové mäso z panvice a dajte ho stranou.
  • Do panvice pridajte šampiňóny, cibuľu a nakrájanú mrkvu.
  • Restujte za občasného miešania 2 minúty.
  • Pridajte cesnak a zázvor a restujte za stáleho miešania 30 sekúnd.
  • Vmiešajte špenát, sójovú omáčku, jablkový ocot a korenie.
  • Varte za stáleho miešania, kým špenát nezvädne.
  • Vmiešajte uvarené bravčové mäso.
  • Podávajte s ryžou.
Vyprážaná bravčová zmes so zeleninou na ázijský spôsob servírovaná v miske s ryžou.
www.onedishkitchen.com

Ak varíte sami pre seba, rozhodne sa vypláca plánovať si nákupy , nekupovať zbytočne veľa potravín a naučiť sa ich správne uskladňovať.

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.