Najlepšie recepty na domáce burgre 5x inak. Vyskúšajte ich všetky!

Hamburgery patria medzi obľúbené pokrmy, ktoré sú ľahké na prípravu a navyše skvele chutia.

Preto sme si pre vás pripravili 5 luxusných receptov na domáce hamburgery, ktoré budú vždy lepšie ako kupované polotovary!

Máme pre vás nielen tradičný variant z hovädzieho mäsa, ale aj z kuracieho či bravčového.

Pochutnáte si!

Burger s modrým syrom, karamelizovanou cibuľkou a rozmarínom

Tak toto je úplná pecka! Na ten najlepší hamburger už nemusíte chodiť do reštaurácie. Zvládnete si ho totiž jednoducho pripraviť u vás doma. Tak poďme na to!

Ingrediencie

  • 3 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 4 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 2 stredné červené cibule nakrájané na tenké plátky
  • 1 lyžička soli
  • 700 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 šálka rozdrobenej Nivy
  • 4 hamburgerové žemle
  • 8 listov hlávkového šalátu

Postup

  • Vo veľkej panvici na strednom plameni rozohrejte olej.
  • Pridajte rozmarín a opekajte asi 1 minútu, alebo kým nebude chrumkavý.
  • Pomocou klieští vyberte vetvičky z oleja a položte na papierovú utierku.
  • Až vychladno natoľko, že sa s nimi bude dať manipulovať, vyberte listy z vetvičiek.
  • Pridajte cibuľu a 1/4 lyžičky soli na panvicu a premiešajte.
  • Prikryte a nechajte nerušene variť 7 až 8 minút, kým cibuľa nezačne mäknúť.
  • Zložte pokrievku a pokračujte vo varení, kým cibuľa nezmäkne a neskaramelizuje, za občasného miešania ďalších 7 až 8 minút.
  • Zložte z platne a vmiešajte lístky rozmarínu.
  • Predhrejte rúru (s mriežkou uprostred) na 200 ° Celzia.
  • Z hovädzieho vytvarujte 4 placky s hrúbkou asi 2 cm.
  • Posypte obe strany korením a zvyšné 3/4 lyžičky soli.
  • Rozpáľte veľkú panvicu, najlepšie liatinovú, na strednej teplote.
  • Pridajte placky a smažte 5 až 6 minút, kým nebudú mať spodné strany peknú tmavo hnedú kôrku.
  • Placky otočte a smažte ďalších 5 až 6 minút, aby boli stredne prepečené.
  • Preneste hamburgery do formy s okrajom.
  • Rovnomerne rozdrobte modrý syr na každý burger.
  • Pečte, kým sa syr nerozpustí, 2 až 3 minúty.
  • Zároveň si zahrejte žemle.
  • Zostavte si svoje hamburgery z žemle, placiek, hlávkového šalátu, karamelizovanej cibule a rozmarínu.
Burger plnený mletým mäsom, Nivou a zeleninou.
www.delish.com

Domáci hovädzí hamburger

Vyskúšajte tento recept na najlepšie dokonale korenené a šťavnaté hamburgery. Navyše na ne potrebujete len pár ingrediencií!

Ingrediencie

  • 700 g chudého mletého hovädzieho mäsa
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • 1 a 1/2 lyžičky koreniacej soli
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 4 plátky syra (voliteľne)
  • 4 žemle na hamburgery
  • voliteľne: šalát, paradajka, cibuľa, uhorky, kečup, horčica, majonéza atď.

Postup

  • Predhrejte gril na 190 stupňov Celzia.
  • Do veľkej misy pridajte hovädzie mäso.
  • Pridajte worcesterskou omáčkou, koreniacu soľ, sušený cesnak a korenie.
  • Pomocou rúk premiešajte ingrediencie, kým sa nespoja.
  • Mäsovú zmes rozdeľte na štvrtiny.
  • Vezmite ¼ mäsovej zmesi a rukami ju roztlačte do tvaru hamburgerovej placky s hrúbkou asi 2 cm.
  • Uprostred placky urobte zárez, aby ste pri grilovaní zabránili vydutiu uprostred hamburgera.
  • Opakujte so zvyšnou mäsovou zmesou a vytvorte 4 burgre.
  • Umiestnite burgre na gril.
  • Grilujte 4-5 minút z jednej strany.
  • Otočte hamburgery a grilujte ďalších 4–5 minút.
  • Pokiaľ pridávate syr, položte plátok syra na každú mäsovú placku asi 1 minútu pred zložením burgerov z grilu, aby sa syr mohol rozpustiť.
  • Mäso podávajte na hamburgerových žemliach s voliteľným toppingom.
Burger plnený mletým hovädzím mäsom a zeleninou.
www.thewholesomedish.com

Máme pre vás aj lahodné recepty na placky zo šošovky . Vyskúšajte vegetariánsky burger alebo karbonátok!

Burger s trhaným bravčovým mäsom

Tento burger vám síce zaberie viac času ako príprava klasického hamburgera, ale výsledok je úplne luxusný! Kombináciu skvele ochuteného trhaného bravčového mäsa a červenej kapusty si zamilujete!

Ingrediencie

  • 1,2 kg bravčové pliecko
  • 2 šálky kečupu
  • 1 stredná cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 1/3 šálky jablčného octu
  • 1/4 šálky medu
  • 1/4 šálky paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 2 lyžice worcesterskej omáčky
  • 3 lyžičky soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • ¼ lyžičky chilli prášku
  • ¼ lyžičky sušeného cesnaku
  • ¼ lyžičky kajenského korenia

Na červenú kapustu:

  • 1 malá hlávka červenej kapusty, nastrúhaná
  • 4 veľké nakrájané mrkvy
  • 4 jarné cibuľky nakrájané na tenké plátky
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1/3 šálky olivového oleja
  • 1/4 šálky jablčného octu
  • 2 lyžice čerstvej limetkovej šťavy
  • 1 lyžica medu

Na podávanie:

  • opečené hrčky na hamburgery
  • nakrájané papričky jalapeños
  • čerstvý koriander

Postup

  • Na trhané bravčové zmiešajte všetky ingrediencie okrem mäsa v pomalom hrnci a premiešajte lyžicou.
  • Pridajte bravčovú pliecko nakrájanú na 2 kusy a pomalý hrniec zakryte.
  • Nastavte varenie na 8 hodín na minimum.
  • Po 8 hodinách pomocou 2 vidličiek naporciujte bravčové mäso a preložte ho spolu so zvyšnou omáčkou do veľkej misy.
  • Medzitým si pripravte šalát.
  • Zmiešajte nakrájanú kapustu, mrkvu a cibuľu vo veľkej mise.
  • Vyšľahajte horčicu, cesnak, olej, ocot, limetkovú šťavu a med.
  • Podľa potreby dochuťte soľou a korením.
  • Premiešajte so zeleninovou zmesou a nechajte 30 minút odležať.
  • Teraz si môžete zostaviť burgre: Na spodnú časť hamburgerovej hrčky naložte trhané bravčové mäso, naň zeleninú zmes, ozdobte koriandrom a jalapenosom a zakryte druhou polovicou hrčky.
  • Užite si to!
Burger plnený trhaným mäsom a zeleninou.
www.whatsgabycooking.com

Vyskúšajte aj našich ďalších 6 vynikajúcich receptov s trhaným mäsom . Ktorá varianta sa stane vašim favoritom?

Grilovaný hamburger z kuracieho mäsa

Skvelý hamburger nemusí byť iba ten z hovädzieho mäsa. Skúste použiť mäso kuracie a budete príjemne prekvapení!

INGREDIENCIA

  • 300 g kuracieho mäsa, namletého alebo jemne sekaného
  • 50 g čerstvo namletej strúhanky
  • 1 vajce
  • 1 jemne nasekaná cibuľa
  • morská soľ
  • čerstvo namleté ​​čierne korenie
  • 20 ml slnečnicového oleja
  • 4 biele žemle posypané sezamovými semienkami – najlepšie mäkké, hodiace sa na burgre
  • 4 listy šalátu
  • 4 plátky tvrdého syra
  • paradajky nakrájané na plátky
  • kečup na podávanie

POSTUP

  1. Kuracie mäso, strúhanku, vajíčko, cibuľu, soľ a korenie dajte do misy a dobre prehneťte.
  2. Vzniknutú hmotu rozdeľujú štyri diely az každého vytvarujte placky.
  3. Mäso dávajte na rozpálený gril.
  4. Opečte hamburgery 3 až 4 minúty z každej strany.
  5. Žemle rozkrojte a naplňte ich: dole položte list šalátu, potom paradajky, syr, kuracie hamburger, navrch cibuľu a šalát.
  6. Prikryte žemľou a môžete podávať s kečupom.
Burger plnený kuracím mäsom, syrom a zeleninou.
www.recipes.timesofindia.com

Mini hovädzie burgre s červenou repou

Tieto jednoduché a farebné mini hovädzie burgre s červenou repou máte pripravené iba za pár minút! Sú šťavnaté, plné chuti (a zeleniny!) a pokojne ich môžete podávať aj svojim deťom.

Ingrediencie

  • ½ lyžice olivového oleja
  • 1 malá červená alebo biela cibuľa nakrájaná na drobno
  • 1 strúčik cesnaku, lisovaný
  • 500 g mletého chudého hovädzieho mäsa
  • 1 malá surová červená repa, olúpaná a nastrúhaná najemno
  • 1 vajce, rozšľahané
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • ½ lyžičky mletého koriandra
  • worcesterská omáčka (voliteľne)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Na servírovanie:

  • 14 mini burgerových žemlí
  • 1-2 avokáda nakrájaná na plátky
  • 2 uhorky nakrájané na plátky
  • rukola alebo hlávkový šalát
  • 3 paradajky, nakrájané

Postup

  • Plech na pečenie zľahka vymažte olivovým olejom.
  • Na panvicu nalejte olej a na strednom plameni opekajte cibuľu do mäkka, pridajte cesnak a restujte ďalšiu minútu.
  • Dajte bokom, aby zelenina vychladla.
  • Vo veľkej mise roztlačte hovädzie mleté ​​mäso vidličkou, aby sa rozdrvilo.
  • Dobre premiešajte vychladnutú cibuľu s cesnakom, červenú repu, vajcia, mletú rascu, mletý koriander, worcestrovú omáčku, soľ a korenie.
  • Mokrými rukami odoberte malú hrsť zmesi – o niečo väčšiu, než je veľkosť golfovej loptičky – a vytvarujte z nej loptu.
  • Položte na vymastený plech a vyrovnajte na hrúbku asi 2 cm.
  • Akonáhle sú všetky burgre vytvarované, pokvapkajte ich trochou oleja, zakryte potravinárskou fóliou a dajte do chladničky aspoň na 30 minút stuhnúť.
  • Zahrejte rúru na 220 °C.
  • Zložte z hamburgerov fóliu a vložte plech do rúry na 10–15 minút, alebo pokiaľ nie sú hamburgery prepečené.
  • Podávajte v mini žemle s avokádom, hlávkovým šalátom a paradajkami – alebo akoukoľvek kombináciou, ktorú zjete vy alebo vaše dieťa!
  • Burgery si môžete samozrejme aj ugrilovať.
  • Grilujte ich 3-4 minúty z každej strany, kým nebudú prepečené.
  • Dobrú chuť!
Malé burgre plnené plackou z hovädzieho mäsa a červenej repy a zeleninou.
www.mrsjoneskitchen.com

Naozaj kvalitné mleté ​​mäso si môžete pripraviť aj doma. Jeho spracovanie je jednoduché. Stačí mať skutočne spoľahlivý mlynček na mäso. Zaujíma vás, ako v našej recenzii dopadli užívateľsky prívetivé elektrické mäsožerky ?

Domáci hamburger môžeme pripraviť z najrôznejších surovín.

Medzi tie najčastejšie základné suroviny patrí hovädzie, hydinové či bravčové mäso .

Možno však využiť aj rybie mäso, vnútornosti, údeniny či zeleninu .

A ako vám naše dnešné recepty chutili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.