Skvelé recepty na cestoviny s bábikou z bravčového mäsa na 5 rôznych spôsobov. Ochutnajte všetky!

Rozmýšľate, čo si dnes pripravíte na večeru?

Hľadáte tipy na rýchle a jednoduché jedlá?

Potom vyskúšajte naše vynikajúce recepty na cestoviny s bravčovou bábikou 5x inak.

Máme pre vás luxusný variant s pestom či pomaly pečenými cherry paradajkami.

Pochutnáte si!

Bravčová bábika s cestovinami, brokolicou a pečenými cherry paradajkami

Tento chutný a ľahký pokrm z jedného hrnca, ktorý je plný brokolice, pomaly pečených cherry paradajok, čedaru, koreneného bravčového mäsa a cestovín, si obľúbite a to nielen pre jeho jednoduchosť, ale aj pre vynikajúcu chuť!

Čo budete potrebovať

  • 500 g bravčovej bábiky, nakrájané na kocky
  • cajunské korenie, podľa chuti
  • soľ, podľa chuti
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 malá žltá cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 2 šálky kuracieho vývaru (môže byť potrebných aj viac)
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • 230 g mini cestovín penne
  • 1 šálka strúhaného čedaru
  • 2 šálky ľahko podusených ružičiek brokolice
  • 1 šálka pomaly pečených cherry paradajok

Na pomaly pečené cherry paradajky:

  • 1 kg cherry paradajok, nakrájaných na polovice
  • olivový olej
  • soľ, podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti

Postup

  • Najprv si pripravte pomaly pečené cherry paradajky.
  • Rúru predhrejte na 110 stupňov Celzia a plech vyložte papierom na pečenie.
  • Na pripravený plech pridajte rozpolené paradajky a pokvapkajte olivovým olejom.
  • Dochuťte požadovaným množstvom soli a čierneho korenia.
  • Premiešajte.
  • Pečte asi 3 hodiny, alebo kým paradajky nie sú trochu scvrknuté, vysušené, ale stále si udržia časť svojej prirodzenej šťavy.
  • Do misy pridajte bravčovú bábiku nakrájanú na kocky s požadovaným množstvom cajunského korenia a soli.
  • Premiešajte.
  • Dajte 30 cm panvicu na stredne vysoký plameň a pridajte olivový olej.
  • Akonáhle je olej horúci, pridajte ochutené bravčové mäso a opekajte do zhnednutia, asi 5 minút.
  • Pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým cibuľa nezmäkne.
  • Pridajte kuracie vývar, smotanu a cestoviny.
  • Priveďte k miernemu varu, znížte teplotu na strednú, zakryte a varte, kým cestoviny nezmäknú.
  • Pokiaľ to vyzerá, že sa vám všetka tekutina vyvarí, pridajte do zmesi ešte trochu kuracieho vývaru, aby cestoviny zostali vlhké.
  • Po úplnom uvarení cestovín vmiešajte asi 3/4 šálky syra a premiešajte.
  • Vmiešajte podusené ružičky brokolice, pomaly pečené cherry paradajky a opečenú bravčovú bábiku.
  • Premiešajte a posypte zvyšným strúhaným syrom.
  • V prípade potreby dochuťte mletým čiernym korením.
Pokrm z jedného hrnca, ktorý je plný brokolice, pomaly pečených cherry paradajok, čedaru, koreneného bravčového mäsa a cestovín s vareškou.
www.nutmegnanny.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie nerezových panvíc , ktoré sú klasikou kuchýň po celom svete. Predstavíme vám ich hlavné výhody, ale aj prípadné nedostatky.

Pappardelle s bravčovou bábikou a cuketou

Krásne cuketové prúžky s cestovinami a čerstvou pažítkou servírované s grilovanou bravčovou bábikou vytvárajú jedinečný chuťový zážitok, ktorý ocení celá vaša rodina!

Čo budete potrebovať

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 4 lyžičky hrubozrnnej horčice
  • 4 lyžičky medu
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1/2 lyžičky soli
  • ½ lyžičky korenia
  • 1 bravčová bábika s hmotnosťou cca 340 g
  • 110 g cestovín pappardelle
  • 2 stredné cukety s odrezanými koncami
  • 2 lyžice najemno nakrájané čerstvé pažítky

Postup

  • Predhrejte gril na stredný stupeň; dobre namažte rošt.
  • Zmiešajte olej, ocot, horčicu, med a polovicu soli a korenia.
  • Odoberte 2 lyžice zmesi a dajte bokom.
  • Bravčové mäso dochuťte zvyšnou soľou a korením.
  • Grilujte asi 10 minút, počas ktorých mäso obracajte.
  • Potrite 2 lyžicami horčičnej zmesi a grilujte ďalších asi 10 minút alebo pokiaľ vnútorná teplota nedosiahne 71 °C.
  • Pred nakrájaním na tenké plátky nechajte bábiku 10 minút odpočinúť.
  • Medzitým si uvarte cestoviny podľa návodu na obale.
  • Sceďte.
  • Pomocou škrabky na zeleninu nakrájajte cuketu na dlhé tenké prúžky, podľa potreby otočte a odstráňte stred plný semien.
  • Cuketu premiešajte s odloženou horčičnou zmesou.
  • Vmiešajte cestoviny a pažítku.
  • Rozdeľte na taniere a podávajte s nakrájanou bravčovou bábikou.
  • Dobrú chuť!
Cuketové prúžky s cestovinami a čerstvou pažítkou servírované s grilovanou bravčovou bábikou v miskách.
www.sharethepasta.org

Toskánska bábika s paradajkami a bylinkami

V tomto rustikálnom a elegantnom recepte ucítite slnečné chute Toskánska! Pokrm je dostatočne rýchly, aby ste si ho mohli pripraviť ako ľahkú večeru počas pracovného týždňa, ale zároveň neuveriteľne lahodný, takže sa hodí aj pre nečakanú návštevu, ktorú chcete pohostiť.

Čo budete potrebovať

  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 1 bravčová bábika s hmotnosťou cca 500 – 600 g
  • 1 stredná žltá cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 1 šálka suchého bieleho vína
  • 1 lyžica čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 400 g konzervovaných cherry paradajok, scedených
  • 1 a 1/2 lyžičky nasekaných čerstvých listov rozmarínu
  • 1 a 1/2 lyžičky nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • cestoviny podľa vašej voľby, uvarené
  • rozdrobená gorgonzola alebo kozí syr (voliteľne)

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 °C.
  • Bravčové mäso osoľte a okoreňte.
  • Zahrejte olivový olej a 1 lyžicu masla vo veľkej panvici vhodnej do rúry na stredne vysokom plameni a opekajte bravčové mäso rovnomerne zo všetkých strán, podľa potreby otáčajte.
  • Vyberte z panvice a dajte bokom.
  • V rovnakej panvici rozpustite zvyšné maslo a cibuľu a cesnak opekajte na strednom plameni asi 8 minút, alebo kým cibuľa nezezlátne.
  • Vmiešajte víno, znížte teplotu na minimum a varte.
  • Počas toho zoškrabujte hnedé kúsky zo stien panvice.
  • Keď sa víno zredukuje na polovicu, vmiešajte citrónovú šťavu, cherry paradajky, rozmarín a tymián a povarte.
  • Varte, kým sa zmes mierne nezredukuje.
  • Bravčovú bábiku vráťte do panvice a presuňte panvicu do rúry.
  • Pečte asi 15 minút alebo pokiaľ teplomer na mäso vložený do stredu mäsa neukáže 63 °C.
  • Preložte na doštičku a nechajte mäso asi 5 minút odpočinúť.
  • Do paradajkovej zmesi v panvici vmiešajte citrónovú kôru a podľa potreby dochuťte soľou a korením.
  • Nakrájané bravčové mäso s pečenými paradajkami a cibuľou podávajte s uvarenými cestovinami podľa vašej voľby.
  • Ozdobte nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a rozdrobeným syrom.
Plátky bábiky s cherry paradajkami a cestovinami na tanieri s vedľa položeným príborom.
www.mutti-parma.com

Vyskúšajte aj naše recepty na cestoviny pomodoro s paradajkovou omáčkou . Sú vynikajúce!

Bravčová bábika v smotanovej omáčke zo šampiňónov

Výborná krémová omáčka zo šampiňónov s bravčovým mäsom a cestovinami je jednoduchou večerou, ktorú zvládnete pripraviť takmer kedykoľvek!

Čo budete potrebovať

  • cca 1 kg bravčovej bábiky
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 1 lyžica sušeného cesnaku
  • 1 lyžica sušenej cibule
  • 1 lyžica papriky
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 500 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1/2 šálky bieleho vína
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky kyslej smotany alebo smotany na varenie
  • soľ a korenie na dochutenie
  • čerstvá pažítka, tymian, kôpor alebo petržlenová vňať na ozdobu
  • cestoviny podľa vašej voľby, uvarené podľa návodu na obale

Postup

  • Nakrájajte bravčovú bábiku na niekoľko medailónov s hrúbkou asi 2,5 cm
  • Na veľkom tanieri alebo pomocou vrecka na zips zmiešajte múku, sušený cesnak, sušenú cibuľu, papriku, soľ a korenie.
  • Bravčové medailónky obaľte v ochutenej múke a opečte ich na olivovom oleji na stredne vysokej teplote do zlatista.
  • Odložte na teplé miesto.
  • Znížte teplotu na strednej a pridajte maslo a olivový olej.
  • Do panvice pridajte nakrájanú cibuľu a šampiňóny.
  • Restujte, kým šampiňóny nezhnednú a cibuľa neskaramelizuje.
  • Pridajte cesnak a minútu restujte.
  • Pridajte 2 lyžice kukuričného škrobu a dobre premiešajte.
  • Prilejte biele víno a kurací vývar a zoškrabte všetky kúsky na dne panvice.
  • Vmiešajte 1/2 šálky kyslej smotany (môžete tiež použiť 1/2 šálky smotany na šľahanie).
  • Medailóniky vráťte do panvice a varte 1 – 2 minúty, kým omáčka nezhustne.
  • Osoľte a okoreňte, podľa chuti.
  • Uvarte svoje obľúbené cestoviny podľa návodu na obale.
  • Pridajte do panvice a premiešajte so smotanovou omáčkou.
  • Ozdobte pažítkou, tymianom, kôprom alebo čerstvou petržlenovou vňaťou.
  • Užite si to!
Krémová omáčka zo šampiňónov s bravčovým mäsom a cestovinami na panvici.
www.craftycookingbyanna.com

Máme pre vás aj zaujímavé šampiňónové recepty , ktoré sa hodia pre akúkoľvek príležitosť. Inšpirujte sa!

Linguine s bazalkovým pestom a bravčovým mäsom

Neuveriteľne ľahké a rýchle na prípravu! Také sú tieto cestoviny linguine s bazalkovým pestom, bravčovou bábikou a píniovými orieškami.

Čo budete potrebovať

  • 250 g cestovín linguine
  • 200 g bazalkového pesta
  • 500 – 600 g bravčovej bábiky
  • 1/4 šálky smotany na varenie
  • 2 lyžice píniových orieškov

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Opláchnite bravčové mäso v studenej vode a osušte papierovou utierkou.
  • Umiestnite bábiku na malý plech s okrajmi a potrite ju 2 lyžicami pesta.
  • Bábiku pečte 35 až 40 minút alebo do požadovaného stupňa prepečenia.
  • Keď je bábika takmer hotová, uvarte cestoviny podľa návodu na obale.
  • Sceďte a nechajte si trochu vody z cestovín.
  • Vráťte cestoviny do hrnca; vmiešajte zostávajúce pesto a smotanu.
  • V prípade potreby pridajte malé množstvo vody z cestovín.
  • Prikryte a udržujte v teple.
  • Vyberte bravčové mäso z rúry a zakryte alobalom.
  • Nechajte 5 minút odstáť.
  • Dajte cestoviny na servírovací tanier.
  • Nakrájajte bravčovú bábiku a položte ju na cestoviny.
  • Posypte píniovými orieškami.
Cestoviny linguine s bazalkovým pestom, bravčovou bábikou a píniovými orieškami na tanieri.
www.buitoni.com

A ako sa vám naše dnešné recepty na cestoviny s bravčovou bábikou páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.