Vynikajúce recepty na srnčie mäso so smotanovou omáčkou 5x inak. Inšpirujte sa!

Máte radi zverinu a premýšľate, čo si z nej tentokrát pripraviť?

Vyskúšajte naše luxusné recepty na srnčie na smotane v 5 rôznych variantoch.

Pripravili sme si pre vás steaky, rebrá, ale aj cestoviny s mletým mäsom.

Vyberte si svojho favorita!

Srnčie steaky v smotanovej omáčke zo šampiňónov

Marinované steaky zo srnčieho mäsa opečené na panvici a podávané s dokonalou krémovou omáčkou zo šampiňónov a bieleho vína potešia vaše chuťové bunky a vy sa nebudete môcť nabažiť. Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

Na srnčie steaky:

  • 4 srnčie steaky
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • 1 lyžica rastlinného oleja

Na omáčku:

  • 4 lyžice masla
  • 230 g šampiňónov, nakrájaných na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica hladkej múky
  • ½ šálky bieleho vína (alebo viac kuracieho vývaru)
  • ½ šálky kuracieho vývaru
  • ¾ šálky smotany na šľahanie
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • ½ lyžičky worcesterskej omáčky
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia

Postup

  • Najprv si pripravte marinádu na steaky.
  • Zmiešajte dijonskú horčicu, cesnak, sójovú omáčku, worcesterskú omáčku a korenie.
  • Pomocou papierových utierok steaky dôkladne osušte, aby ste odstránili krv.
  • Srnčie steaky potrite zo všetkých strán marinádou.
  • Steaky položte na tanier a prikryte igelitom.
  • Nechajte 1 hodinu odležať pri izbovej teplote (alebo cez noc v chladničke).
  • Steaky znova ľahko osušte papierovou utierkou, aby ste odstránili prebytočnú marinádu.
  • Rozpáľte liatinovú panvicu na stredne vysokom plameni s 1 lyžicou oleja.
  • Steaky opekajte asi 4–6 minút z jednej strany, potom ich otočte a opekajte ďalších 4–6 minút, alebo kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne asi 54–57 stupňov Celzia pre medium-rare.
  • Celková doba opekania steakov sa bude líšiť v závislosti od ich hrúbky.
  • Ak sú steaky hrubšie ako 2,5 cm, opekajte ich aj z boku, asi 1 – 2 minúty.
  • Opečené steaky preložte na čistý tanier.
  • Voľne ich zakryte alobalom a nechajte odpočinúť.
  • Na rovnakej panvici rozpustite 2 lyžice masla na stredne vysokom ohni.
  • Pridajte šampiňóny a restujte do zhnednutia, asi 2-3 minúty.
  • Rozpustite zvyšné 2 lyžice masla v rovnakej panvici.
  • Pridajte cesnak a múku a varte 1 minútu.
  • Zalejte bielym vínom a šľahajte, aby sa všetko spojilo.
  • Nechajte 1 minútu variť, potom zalejte kuracím vývarom a smotanou na šľahanie.
  • Pridajte dijonskú horčicu, worcesterskú omáčku, soľ a korenie.
  • Šľahajte, aby sa všetko spojilo.
  • Znížte plameň na stredný a varte asi 5 minút za častého šľahania, kým zmes nezhustne na konzistenciu omáčky.
  • Steaky podávajte s omáčkou.
  • Užite si to!
Marinované steaky zo srnčieho mäsa opečené na panvici a podávané s dokonalou krémovou omáčkou zo šampiňónov a bieleho vína na tanieri s príborom.
www.modernfarmhouseeats.com

Možno sa vám budú hodiť naše recenzie najlepších liatinových panvíc . Kto vyhral v našom porovnaní?

Pečené srnčie rebrá s krémovou zeleninovou omáčkou

Tak toto je úplná bomba! Srnčie rebrá pečené v rúre a podávané s omáčkou z koreňovej zeleniny, smotany, červeného vína a borievky jednoducho musíte milovať. Vyskúšajte tento jednoduchý recept, ktorý si obľúbi celá vaša rodina.

Čo budete potrebovať

  • 1 srnčie rebro s hmotnosťou cca 1,5 kg
  • 120 g slaniny
  • 3 mrkvy
  • 2 cibuľa
  • 200 g zeleru
  • 2 pastieri
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​korenie
  • 1 lyžica prepusteného masla
  • 150 ml suchého červeného vína
  • 1 lyžička bobúľ borievky
  • 2 bobkové listy
  • 1 lyžička celého korenia
  • 400 ml srnčieho vývaru
  • 150 ml smotany na šľahanie

Postup

  • Rebrá opláchnite, osušte a nakrájajte.
  • Slaninu nakrájajte na rezančeky a položte ju na rebrá.
  • Mrkva, cibuľu, zeler a pastier olúpte a nakrájajte na kocky.
  • Rúru predhrejte na 160 °C.
  • Rebrá osoľte a okoreňte.
  • Na panvici vhodnej do rúry rozohrejte olej a mäso so slaninou opečte zo všetkých strán.
  • Okolo mäsa rozložte pripravenú zeleninu a krátko orestujte.
  • Do panvice nalejte víno a pridajte borievky, bobkové listy, guličky korenia a trochu vývaru.
  • Panvicu vložte do rúry a pečte asi 30 minút.
  • Podľa potreby pridajte do panvice ďalší vývar a mäso často podlievajte výpekom.
  • Rebrá vyberte z panvice, zabaľte do alobalu, vložte do vypnutej rúry a nechajte odpočinúť na mriežke.
  • Omáčku preceďte cez sitko do kastrólika, pridajte smotanu a duste do krémova.
  • Pokiaľ chcete, zahustite trochou kukuričného škrobu.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Rebrá vyberte z rúry a nakrájajte.
  • Usporiadajte na tanier a pokvapkajte omáčkou.
  • Podávajte spolu so zvyškom omáčky.
  • Podľa chuti podávajte aj s knedľou, jablkami, gaštanmi a hroznovým vínom.
Srnčie rebrá pečené v rúre a podávané s omáčkou z koreňovej zeleniny, smotany, červeného vína a borievky, knedľou, gaštany a hroznovým vínom.
www.eatsmarter.com

Máme pre vás aj ďalších 5 skvelých receptov na rebrá pripravené v rúre pre skutočných gurmánov!

Mäsové guličky so smotanovou omáčkou s bourbonom

Malé mäsové guličky plné chuti podávané s krémovou omáčkou z bourbonu a šalotky sa stanú jedným z najlepších pokrmov, ktoré ste kedy jedli. Navyše sú ľahké na prípravu, nízkosacharidové, keto a bez lepku.

Čo budete potrebovať

Na mäsové guličky:

  • 500 g mletého srnčieho mäsa
  • 200 g mletého bravčového mäsa
  • 3 lístky šalvie, nasekané najemno
  • 1 vajce
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky korenia
  • olivový olej na vyprážanie

Na omáčku:

  • ½ šálky smotany na šľahanie
  • ¼ šálky bourbone
  • 1 nakrájaná šalotka

Postup

  • Zmiešajte mleté ​​srnčie mäso, mleté ​​bravčové, vajcia a korenie.
  • Vytvarujte približne 32 guličiek s priemerom cca 4 cm.
  • Rozpáľte ťažkú ​​panvicu na vysokom plameni.
  • Pridajte trochu olivového oleja.
  • Pridajte mäsové guličky a opekajte ich z každej strany asi 5 minút.
  • Vypnite sporák.
  • Guľôčky preneste do nádoby vhodnej do rúry a pečte ďalších 5 minút pri 175 °C.
  • Do panvice nalejte trochu bourbonu a zoškrabte zvyšky zo dňa.
  • Zapnite sporák na stredný stupeň.
  • Pridajte šalotku.
  • Šľahajte a pomocou šľahača uvoľnite opečené kúsky na panvici.
  • Pridajte smotanu a nechajte variť, kým omáčka nezhustne.
  • Mäsové guličky preložte na servírovaciu tácku a lyžicou na ne nalejte omáčku.
  • Ihneď podávajte.
Mäsové guličky plné chuti podávané s krémovou omáčkou z bourbonu a šalotky na tanieri.
www.agrillforallseasons.com

Cestoviny s mletým srnčím a krémovou paradajkovou omáčkou

Tento pokrm je dokonale syrový, krémový a taaak lahodný! Kto by nemiloval cestoviny so syrom? A keď k tomu pridáte ešte mleté ​​srnčie mäso, vznikne vám niečo tak chutné, že to budete chcieť jesť stále a stále dookola.

Čo budete potrebovať

  • 200 g cestovín (použite veľké mušle)
  • 1 lyžica oleja
  • 500 g mletého srnčieho mäsa
  • 1 veľká šalotka, nasekaná
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 papričky jalapenos, opečené na panvici, zbavené semienok a nasekané
  • 1 lyžica talianskeho korenia
  • 1 lyžička údené papriky
  • 1,5 lyžičky soli
  • ½ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 šálka srnčieho alebo hovädzieho vývaru
  • 1 šálka paradajkovej omáčky
  • ¾ šálky smotany na šľahanie
  • 230 g čedaru, strúhaného
  • nasekaná petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  • Uvarte cestoviny al dente a dajte bokom.
  • Dajte veľký hrniec alebo panvicu na sporák na stredne vysoký plameň.
  • Pridajte olej, šalotku, cesnak a jalapeno.
  • Restujte 2 minúty za častého miešania
  • Pridajte mleté ​​mäso a dochuťte talianskym korením, soľou, údenou paprikou a čiernym korením.
  • Nechajte mäso zhnednúť.
  • Vmiešajte múku a nechajte 1 minútu zhnednúť.
  • Pridajte vývar a zoškrabnite opečené kúsky z dna panvice.
  • Vývar by mal počas niekoľkých minút mierne zhustnúť.
  • Znížte teplotu na minimum a pridajte paradajkovú omáčku, smotanu na šľahanie a syr.
  • Dobre premiešajte, kým sa syr úplne nerozpustí a nezapracuje do zmesi.
  • Ihneď podávajte ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.
Cestoviny s paradajkovou omáčkou a mletým mäsom na tanieri.
www.harvestingnature.com

A čo naše recepty na cestoviny s kuracím mäsom zapečené v rúre ? Táto krémová pochúťka vám nesmie uniknúť!

Dusené srnčie s koreňovou zeleninou a paprikovým maslom

Úžasný rustikálny guláš, ktorý je ideálny pre chladnejšie dni, pretože vás skvele zahreje. Je výdatný, lahodný a na svoje mu prídu aj tí, ktorí zverinu nemajú dvakrát v láske.

Čo budete potrebovať

Na paprikové maslo:

  • 110 g masla, izbové teploty
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a mleté ​​čierne korenie

Na guláš:

  • 700 g srnčieho mäsa vhodného na guláš, nakrájaného na 2,5 cm kúsky
  • ¼ šálky olivového oleja
  • 1 mrkva, nakrájaná na plátky
  • 1 žltá cibuľa, nakrájaná
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 lyžica tamari
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • ½ šálky vody
  • 1 lyžica sušeného rozmarínu
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 3 sušené bobule borievky
  • 600 g zeleru, olúpaného a nakrájaného na kocky
  • 2 lyžice masla
  • soľ a mleté ​​čierne korenie

Postup

  • V miske dôkladne premiešajte maslo a papriku.
  • Podľa chuti osoľte a okoreňte.
  • Odložte na neskôr.
  • Polovicu olivového oleja rozohrejte vo veľkej liatinovej panvici so silným dnom na stredne vysokom plameni.
  • Mäso opekajte po dávkach, kým nebude dobre opečené.
  • Bohato dochuťte soľou a korením.
  • Keď je posledná várka mäsa dozlatista opečená, vyberte z panvice a dajte bokom na neskôr.
  • Do panvice pridajte mrkvu, cibuľu a cesnak a zvyšný olej.
  • Restujte minútu alebo dve.
  • Mäso vložte späť do panvice spolu s tamari, smotanou na šľahanie, vodou a korením.
  • Priveďte do varu.
  • Priklopte pokrievkou, znížte plameň a nechajte 1,5 hodiny variť.
  • Raz za čas premiešajte.
  • Zeler orestujte na masle v samostatnej panvici dozlatista.
  • Keď zostáva približne 15–20 minút doby varenia, pridajte k dusenému mäsu zeler.
  • Dusené mäso podávajte s paprikovým maslom.
Srnčí guláš so zeleninou na tanieri.
www.dietdoctor.com

A ako sa vám naše dnešné recepty na srnčie na smotane páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.