Vynikajúce recepty na medailóniky zo srnčieho mäsa na 5 rôznych spôsobov. Pochutnáte si!

Možno mnoho z vás zverina neláka, ale s našimi receptami na srnčie medailónky sa to stopercentne zmení!

Sú rýchle na prípravu, jednoduché a chutia úplne luxusne.

Máme pre vás zaujímavé kombinácie s brusnicami, portským vínom či hlivou kráľovskou.

Nechajte si chutiť!

Srnčie medailónky so šampiňónovou omáčkou

Pokiaľ máte chuť na chudé a krehké mäso, rozhodne vyskúšajte tento dokonalý recept na medailónky zo srnčieho mäsa podávané s omáčkou zo šampiňónov a portského vína.

Čo budete potrebovať

  • 400 g medailónikov zo srnčej stehna
  • 1 lyžička údené morskej soli
  • 1 lyžička údené papriky
  • olivový olej
  • 50 g masla
  • 1 cibuľa, olúpaná, nahrubo nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 500 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 1⁄2 šálky listov šalvie
  • 1⁄2 šálky hovädzieho vývaru
  • 1 šálka portského vína
  • 1 lyžica kukuričnej múky zmiešaná s 2 lyžicami studenej vody (pre zahustenie omáčky, ak je to potrebné)
  • batátové pyré, žerucha, baby karotka, lístky šalvie, čerstvý tymián a petržlenová vňať, na podávanie

Postup

  • Medailónky posypte údenou morskou soľou a údenou paprikou a pokvapkajte olivovým olejom.
  • Prikryte a nechajte 20 minút lúhovať, prípadne ich nechajte cez noc v chladničke.
  • Rozpustite maslo na panvici na stredne vysokej teplote a potom pridajte cibuľu, cesnak, šampiňóny a lístky šalvie.
  • Restujte 5-8 minút, kým šampiňóny nezmäknú.
  • Pridajte hovädzie vývar a portské.
  • Pokračujte vo varení, kým sa tekutina nezredukuje.
  • Pomocou tyčového mixéra nahrubo rozmixujte šampiňónovú omáčku a nechajte v nej nejaké kúsky.
  • V prípade potreby zahustite kukuričnou múkou s vodou.
  • Zahrejte panvicu na vysokú teplotu.
  • Opekajte medailóniky 2 minúty z každej strany.
  • Zakryte alobalom a nechajte 5 minút odpočívať.
  • Podávajte na lôžku z batátového pyré spolu s žeruchou a baby karotkou.
  • Ozdobte orestovanými lístkami šalvie, čerstvým tymiánom a petržlenovou vňaťou.
Medailónky zo srnčieho mäsa podávané s omáčkou zo šampiňónov a portského vína servírované na tanieri s kašou, šalátom a baby karotkou.
www.mindfood.com

Máme pre vás aj ďalšie vynikajúce recepty zo srnčieho mäsa . Pečieme, varíme aj nakladáme!

Medailónky zo srnčej stehna s omáčkou z hlivy kráľovskej a bieleho misa

Nie je nad rýchle a ľahké pokrmy. A presne taký je tento recept, hoci to tak podľa názvu možno neznie. Krehké srnčie medailónky sa pripravujú v rovnakej panvici ako omáčka, čo skracuje dobu upratovania po varení. Navyše je to také dobré!

Čo budete potrebovať

  • 500 g medailónikov zo srnčej stehna
  • 1 šálka srnčieho vývaru
  • 3/4 šálky smotany na šľahanie
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 šalotky, nakrájané nadrobno
  • 3-4 vetvičky tymiánu
  • šťava z polovice citróna
  • 1 hliva kráľovská, nakrájaná na požadovanú veľkosť (môžete nahradiť akýmkoľvek iným druhom huby)
  • 2 lyžice biele miso pasty
  • 2 lyžice mirinu
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 1 lyžička červených čili vločiek
  • 4 lyžice masla
  • olivový olej

Postup

  • Odstráňte z medailónikov všetku striebornú kožu.
  • Opláchnite a osušte.
  • Každý medailónik dochuťte výdatným množstvom soli a korenia.
  • Rozpáľte veľkú liatinovú panvicu na stredne vysokom plameni.
  • Keď je panvica rozpálená, pridajte 2 lyžice masla a kvapnite olivový olej.
  • Vložte medailóniky do panvice a opekajte 4-5 minút z každej strany.
  • Vyberte z panvice a dajte bokom na tanier.
  • Znížte plameň na nízky.
  • Do panvice pridajte 1 lyžicu masla.
  • Potom pridajte šalotku.
  • Restujte asi 1 minútu za stáleho pohybu panvíc, aby sa šalotka nepripálila.
  • Ďalej pridajte huby, cesnak a 1 lyžicu masla.
  • Restujte, kým huby nezískajú krásne zlatistú farbu (asi 1-2 minúty).
  • Pozor, nech sa cesnak nepripáli.
  • V prípade potreby pokvapkajte trochou olivového oleja.
  • Pridajte soľ, korenie a červené čili vločky.
  • Prilejte mirin.
  • Premiešajte a potom pridajte vetvičky tymiánu.
  • Nechajte variť asi 1 minútu.
  • Pridajte vývar a priveďte k miernemu varu (asi 3-4 minúty).
  • Vmiešajte miso pastu.
  • Potom pridajte citrónovú šťavu.
  • Za stáleho miešania pomaly prilievajte smotanu a potom prisypte parmezán.
  • Varte asi 3-4 minúty na miernom ohni.
  • Pridajte medailónky späť do panvice s omáčkou alebo, ak chcete, nakrájajte medailóniky a prelejte omáčkou.
  • Ozdobte na tenké plátky nakrájanou jarnou cibuľkou a ďalším parmezánom (voliteľne).
  • Môžete podávať s ryžou alebo opečenými zemiakmi a zeleninou.
  • Užite si to!
Medailónky zo srnčieho mäsa s krémovou omáčkou v panvici s vareškou.
www.mauinuivenison.com

Možno uvítate aj naše recenzie elektrických sporákov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Srnčie medailóniky s korenistou omáčkou

Snáď každý z nás miluje kombinácia dobrého mäsa a lahodnej korenistej omáčky. A o tom je aj nasledujúci recept! Medailónky zo srnčieho mäsa podávané s omáčkou z čerstvo mletého čierneho korenia si obľúbite.

Čo budete potrebovať

  • 250 g srnčích medailónikov
  • 2 šalotky, nakrájané na kocky
  • 110 g masla
  • ⅔ šálky vývaru z hovädzích kostí
  • soľ podľa chuti
  • čerstvé mleté ​​čierne korenie podľa chuti

Postup

  • Na strednom plameni rozohrejte vo veľkej panvici ⅓ masla.
  • Keď je maslo horúce, opekajte všetky strany medailónikov, kým ich vnútorná teplota nedosiahne 63 stupňov Celzia.
  • Medailónky vyberte z panvice a nechajte 10 minút odpočívať.
  • Zvýšte plameň a pridajte na panvicu ďalšie ⅓ masla.
  • Keď je maslo horúce, pridajte nakrájanú šalotku a restujte, kým nezosklovatí.
  • Pridajte vývar z hovädzích kostí a vareškou zoškrabte kúsky na dne panvice.
  • Pridajte zvyšné ⅓ masla na panvicu.
  • Omáčku dochuťte veľkým množstvom čerstvo namletého korenia.
  • Znížte plameň a miešajte, kým sa zmes nezíska konzistenciu podobnú omáčke.
  • Medailóniky nakrájajte a servírujte s omáčkou z čierneho korenia.
  • Posypte trochou soli.
  • Dobrú chuť!
Medailónky zo srnčieho mäsa s omáčkou z čerstvo mletého čierneho korenia na panvici.
www.forceofnature.com

Medailónky zo srnčieho mäsa s brusnicovou omáčkou a zemiakovou kašou s hľuzovkami

Tak toto je úplná bomba! Pokiaľ sa chcete predviesť, pred tými najnáročnejšími stravníkmi, naservírujte im túto delikatesu a uvidíte, že si maximálne pochutnajú. Srnčie medailónky servírované s omáčkou z brusníc a červeného vína a podávané s kašou zo zemiakov s hľuzovkami. Mňam!

Čo budete potrebovať

Na zemiakovú kašu:

  • 1 nakladaný hľuzovka (z pohára)
  • 600 g múčnych zemiakov
  • soľ
  • 100 ml mlieka
  • 1 štipka čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
  • 60 g masla
  • 2 lyžice hľuzového oleja

Na srnčie medailónky:

  • 8 srnčích medailónov (každý s hmotnosťou asi 80 g)
  • hrubo mleté ​​korenie
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 8 bobkových listov
  • 1 lyžica pomarančovej kôry
  • 100 ml červeného vína
  • ½ červenej cibule
  • 125 ml srnčieho vývaru
  • 200 g sušených brusníc
  • čerstvo mleté ​​korenie
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • kukuričný škrob

Postup

  • Hľuzovky sceďte v sitku a zozbierajte všetku tekutinu.
  • Zemiaky olúpte, opláchnite a varte vo vriacej osolenej vode asi 25 minút.
  • Zemiaky sceďte a dajte bokom.
  • Mlieko so štipkou soli, muškátovým orieškom a maslom priveďte do varu.
  • Uvarené zemiaky rozšťouchejte šťouchadlom na zemiaky priamo v mlieku, pridajte 50 ml nazbierané hľuzovkové tekutiny a pridajte k zemiakom.
  • Dochuťte soľou a korením podľa chuti a udržujte v teple.
  • Nakladanú hľuzovku nasekajte nadrobno a zmiešajte s hľuzovkovým olejom.
  • Medailóniky opláchnite, osušte a posypte hrubo mletým čiernym korením.
  • Na panvici rozohrejte olej a medailónky opečte z oboch strán.
  • Vyberte z panvice a udržujte v teple.
  • Na rovnakej panvici opečte bobkové listy, vyberte ich a udržujte v teple.
  • Cibuľu olúpte a nakrájajte nadrobno.
  • Opláchnite rozmarín a osušte.
  • Do rovnakej panvice pridajte brusnice, pomarančovú kôru, rozmarín a nakrájanú cibuľu a niekoľko minút restujte.
  • Polejte panvicu vínom a redukujte, kým sa takmer všetko víno neodparí.
  • Pridajte vývar a varte 10 minút na miernom ohni.
  • Odstráňte rozmarín z panvice.
  • Zmiešajte kukuričný škrob s trochou studenej vody a pridajte do panvice.
  • Na teplý tanier naaranžujte bobkové listy a položte srnčími medailónkami.
  • Mäso pokvapkajte brusnicovou omáčkou.
  • K mäsu servírujte zemiakovú kašu a ozdobte nakrájanými hľuzovkami.
  • Ihneď podávajte.
Medailóniky zo srnčieho servírované s omáčkou z brusníc a červeného vína a podávané s kašou zo zemiakov s hľuzovkou na tanieri s príborom.
www.eatsmarter.com

Restované srnčie medailóniky s ovocnou omáčkou s balzamikom

Už len z názvu tohto receptu sa vám musia zbiehať sliny. Lahodné opečené medailónky zo srnčieho mäsa sú podávané s omáčkou z bobuľovitého ovocia, balzamika, červeného vína a slivkového džemu a ako bonus ozdobené rozdrobeným modrým syrom. Neznie to dokonale?

Čo budete potrebovať

  • 1 kg srnčích medailónikov so šírkou cca 10 cm a hrúbkou 1 cm
  • soľ a korenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 lyžičky nasekaných čerstvých listov rozmarínu
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1/4 šálky suchého červeného vína
  • 1/4 šálky balzamikového octu
  • 1 lyžica slivkového džemu
  • 3 lyžice vychladeného masla, nakrájaného na kúsky
  • 3/4 šálky čerstvého bobuľovitého ovocia akéhokoľvek druhu
  • 1/4 šálky rozdrobeného modrého syra

Postup

  • Mäso rovnomerne osoľte a okoreňte.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte mäso a opekajte asi 1 – 2 minúty z každej strany.
  • Pridajte rozmarín, cesnak, víno, balzamikový ocot a slivkový džem.
  • Po 1 minúte mäso vyberte a udržujte v teple.
  • Zredukujte množstvo tekutiny na niekoľko polievkových lyžíc.
  • Všľahajte vychladené maslo, kým sa nerozpustí.
  • Okamžite stiahnite panvicu z ohňa a vmiešajte bobuľovité ovocie.
  • Na taniere naaranžujte medailónky, zalejte omáčkou a posypte rozdrobeným modrým syrom.
Pečené medailónky zo srnčieho mäsa podávané s omáčkou z bobuľovitého ovocia, balzamika, červeného vína a slivkového džemu a ozdobené rozdrobeným modrým syrom. Všetko je servírované na tanieri s kašou a fazuľkami.
www.sportingchef.com

Túžite po netradičnej pochúťke? Inšpirujte sa aj našimi skvelými receptami na bažanta . Máme pre vás varianty na víne, na divoko či s gaštanovou plnkou. Nech sa rozhodnete pre ktorúkoľvek, vždy si pochutnáte!

A ako sa vám naše dnešné recepty na srnčie medailónky páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.