Vyskúšané recepty na ryžové rezance v kombinácii s kuracím. Lahôdka, na ktorú len tak nezabudnete!

Čo si pre tentoraz nepripraviť cestoviny, ale skúsiť zase niečo nové?

Máme pre vás luxusné recepty na ryžové rezance s kuracím mäsom 5x inak!

Sú zdravé, chutné, rýchle a jednoduché na prípravu.

Navyše našim variantom jednoducho nejde odolať!

Presvedčte sa sami.

Thajská arašidová omáčka s kuracím mäsom z pomalého hrnca

Jemné kuracie mäso dusené v chutnej omáčke z arašidového masla a kokosového masla a podávané s ryžovými rezancami je lahôdka, ktorú budete chcieť konzumovať pokojne každý deň. Navyše sa pripravuje v pomalom hrnci, čo varenie neuveriteľne uľahčuje!

Čo budete potrebovať

  • 700 g kuracích pŕs bez kosti a kože
  • 1 šálka kokosového mlieka z plechovky
  • ¾ šálky arašidového masla, chrumkavého alebo krémového
  • 4 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 3 lyžice medu
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice limetkovej šťavy
  • 2 lyžice ryžového vínneho octu
  • ½ lyžičky drvených vločiek červeného chilli, viac či menej podľa chuti
  • ⅓ šálky nasekaných arašidov na ozdobu
  • nakrájaný čerstvý koriander na ozdobu
  • ryžové rezance na podávanie

Postup

  • Kuracie prsia uložte na dno veľkého pomalého hrnca.
  • V strednej miske zmiešajte kokosové mlieko, arašidové maslo, cesnak, med, sójovú omáčku, limetkovú šťavu, ocot a vločky červeného chilli a rozmixujte do hladka.
  • Zmes nalejte na kuracie prsia.
  • Prikryte a varte na LOW po dobu 3 až 5 hodín (alebo pokiaľ nebude kura prepečené a mäkké, ale neprepečené, v závislosti na sile vášho pomalého hrnca).
  • Vyberte mäso z pomalého hrnca a nakrájajte ho na kúsky.
  • Vráťte nakrájané kura do pomalého hrnca, aby mohlo absorbovať omáčku a prehriať sa.
  • Mäso s omáčkou podávajte s varenými ryžovými rezancami.
  • Podľa potreby ozdobte nasekanými arašidmi, čerstvým koriandrom a ďalšími vločkami červeného chilli.
  • Dobrú chuť!
Kuracie mäso dusené v chutnej omáčke z arašidového masla a kokosového masla a podávané s ryžovými rezancami v miske.
www.fivehearthome.com

Stále ešte doma nemáte hrniec na pomalé varenie? Je to skutočne užitočný pomocník, ktorý vám uľahčí veľa práce. Pozrite sa na naše recenzie pomalých hrncov a zistite, kto vyhral v našom porovnaní!

Vyprážané ryžové rezance s kuracím mäsom, klíčkami a jarnou cibuľkou

Tento neuveriteľne rýchly a jednoduchý recept na tenké ryžové rezance restované spolu s kuracím mäsom, fazuľovými klíčkami a jarnou cibuľkou si zamilujete! Navyše ho zvládnete pripraviť takmer kedykoľvek.

Čo budete potrebovať

  • 230 g ryžových rezancov vermicelli
  • 1 hrsť čerstvých fazuľových klíčkov
  • 230 g kuracích pŕs bez kosti a kože, nakrájaných na malé kúsky
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 4 lyžice oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekaného
  • 3 stonky jarnej cibuľky nakrájanej na dĺžku 5 cm

Na omáčku:

  • 4 lyžice svetlej sójovej omáčky
  • 1 lyžica sladkej sójovej omáčky
  • 4 lyžice vody
  • 1 lyžica cukru
  • 3 štipky mletého bieleho korenia

Postup

  • Namočte ryžové rezance do teplej vody na 30 minút alebo kým nezmäknú.
  • Sceďte ich v sitku.
  • Fazuľové klíčky prepláchnite vodou a nechajte odkvapkať.
  • Kuracie mäso zľahka potrite kukuričným škrobom, tým kura zjemníte.
  • Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku v malej miske.
  • Dajte bokom.
  • Rozohrejte wok alebo veľkú panvicu na vysokom plameni.
  • Pridajte olej.
  • Keď je olej rozohriaty, pridajte nasekaný cesnak.
  • Za stáleho miešania restujte, kým sa nerozvonia.
  • Pridajte mäso a za stáleho miešania ho opekajte, kým na povrchu nezbelie.
  • Pridajte ryžové rezance a omáčku.
  • Ryžové rezance priebežne miešajte, aby sa dobre spojili s omáčkou.
  • Za stáleho miešania smažte 2 – 3 minúty alebo kým rezance nezmäknú.
  • Pridajte fazuľové klíčky a jarnú cibuľku.
  • Za stáleho miešania smažte ďalšiu minútu alebo pokiaľ nie sú fazuľové klíčky uvarené.
  • Ihneď podávajte.
Tenké ryžové rezance s kuracím mäsom, fazuľovými klíčkami a jarnou cibuľkou servírované v miske s vedľa položenými paličkami.
www.rasamalaysia.com

Čínske ryžové rezance s mäsom a zeleninou

Pripravte si tento rýchly pokrm z ryžových rezancov podľa vášho výberu, jednoduché chutné omáčky, kuracieho mäsa, šampiňónov a zeleniny. Budete sa olizovať!

Čo budete potrebovať

Na kuracie mäso:

  • 150 -180 g, nakrájaných na tenké prúžky
  • 1 lyžička kukuričnej múky alebo kukuričného škrobu (voliteľne)
  • 1 lyžička oleja (voliteľne)

Na omáčku:

  • 2 lyžice ustricovej omáčky
  • 1 lyžica tmavej sójovej omáčky
  • 1/2 lyžičky sezamového oleja
  • ½ lyžičky cukru
  • 1 a 1/2 lyžice čínskeho vína na varenie (shaoxing) alebo mirinu
  • 1/4 lyžičky bieleho korenia (alebo čierneho korenia)
  • 3 lyžice vody

Na restovanú zmes:

  • 100 g ryžových rezancov
  • 1 lyžica oleja
  • 1 strúčik cesnaku, jemne nasekaný
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 1/2 trsu potom choi, stonky oddeľte od listov
  • 1/2 červenej papriky, nakrájaná na plátky
  • 1 mrkva, olúpaná, rozkrojená pozdĺžne napoly a nakrájaná diagonálne
  • 5 – 7 šampiňónov nakrájaných na plátky
  • sezamové semienka a jemne nakrájaná jarná cibuľka (voliteľne)

Postup

  • V miske zmiešajte kuracie mäso, kukuričný škrob a olej.
  • Zmiešajte ingrediencie na omáčku v miske.
  • Tesne pred varením namočte rezance do horúcej vody podľa návodu na obale a potom zlejte.
  • Vo woku alebo veľkej panvici rozpáľte olej na vysokú teplotu.
  • Pridajte cesnak a cibuľu a restujte 30 sekúnd.
  • Pridajte mäso a restujte 1 minútu, kým nezmení farbu z ružovej na bielu.
  • Ďalej pridajte mrkvu, stonky potom choi a červenú papriku.
  • Restujte 1 minútu.
  • Pridajte šampiňóny a restujte 30 sekúnd.
  • Nakoniec pridajte rezance, listy potom choi a omáčku.
  • Prehadzujte 1 minútu, kým listy nezvädnú a omáčka sa neodparí.
  • Ozdobte sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou a ihneď podávajte.
Pokrm z ryžových rezancov, jednoduché chutné omáčky, kuracieho mäsa, šampiňónov a zeleniny v panvici.
www.recipetineats.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie tradičné recepty na čínske rezance či už s mäsom alebo bez. Pochutnáte si!

Červené karí s kuracím mäsom a cukrovým hráškom

Užite si toto svieže a ľahké červené karí s kokosovým mliekom, chrumkavým cukrovým hráškom, kuracím mäsom, ryžovými rezancami, čerstvou limetkou, koriandrom a mungo klíčkami. Ideálny letný pokrm!

Čo budete potrebovať

  • 600 g kuracích pŕs bez kosti a kože, nakrájaných na kocky
  • 400 ml kokosového mlieka z konzervy
  • 1 a ½ lyžice červenej kari pasty
  • 2 stonky citrónovej trávy, nakrájané na 5 cm kúsky
  • 1 a ½ lyžice rybej omáčky
  • 2 lyžičky čerstvého zázvoru, nastrúhaného
  • nastrúhaná kôra a šťava z 1 limetky
  • 4 šálky kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 1 veľká mrkva, olúpaná a nastrúhaná
  • 1 a ½ šálky cukrového hrášku
  • 170 g vlasových ryžových rezancov
  • 55 mungo klíčkov na ozdobu
  • celé lístky koriandra na ozdobu
  • 2 jarné cibuľky, nakrájané, na ozdobu

Postup

  • Do veľkého hrnca pridajte kokosové mlieko.
  • Vmiešajte karí pastu.
  • Po premiešaní pridajte citrónovú trávu, rybiu omáčku, zázvor, limetkovú šťavu a kôru a kurací vývar.
  • Priveďte do varu, znížte teplotu a prikryté varte ~ 15 minút.
  • Ochutnajte omáčku a pridajte viac karí pasty, ak ju chcete pikantnejšiu, a podľa chuti dosoľte.
  • Pridajte na kocky nakrájané kuracie prsia a varte ~ 3-4 minúty.
  • Odstráňte citrónovú trávu a pridajte cukrový hrášok a nastrúhanú mrkvu.
  • Vypnite sporák, odkryte, pridajte ryžové rezance a nechajte asi 5 minút odstáť, alebo kým nebudú rezance mäkké.
  • Vložte rezance (pomocou klieští alebo vidličky) do misiek a zalejte omáčkou.
  • Navrch dajte mungo fazuľu, jarnú cibuľku a koriander.
  • Nechajte si chutiť!
Červené karí s kokosovým mliekom, chrumkavým cukrovým hráškom, kuracím mäsom, ryžovými rezancami, čerstvou limetkou, koriandrom a mungo klíčkami v miskách s paličkami.
www.eatsimplefood.com

Vietnamský rezancový šalát s kuracím a omáčkou nuoc cham

Leto sa blíži as ním aj väčšia chuť na ľahké a svieže jedlá. A presne taký je aj tento recept. Chutný šalát s ryžovými rezancami, kuracím mäsom, zeleninou a dokonalou omáčkou z octu, cesnaku, rybej omáčky a chilli poteší vaše chuťové bunky a pritom vám nezaťaží žalúdok. Tak si ho s nami poďte pripraviť!

Čo budete potrebovať

Na kura a marinádu:

  • 500 g vykostených kuracích stehien bez kože
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • šťava z 1 limetky
  • 2 lyžice rybej omáčky
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžica rastlinného oleja

Na omáčku nuoc cham:

  • 3 strúčiky cesnaku, prelisované
  • šťava z 1 limetky
  • 2 lyžice ryžového alebo bieleho octu
  • 1/4 šálky rybej omáčky
  • 3 lyžice cukru
  • 1 červená chilli paprička, zbavená semienok a nakrájaná na plátky
  • 1/2 šálky studenej vody

Ostatné ingrediencie:

  • 200 g ryžových rezancov vermicelli
  • rastlinný olej
  • 2 šálky fazuľových klíčkov
  • 1 veľká mrkva, nakrájaná na prúžky julienne
  • 1 uhorka, nakrájaná na prúžky julienne
  • 6 listov rímskeho šalátu, jemne nakrájaných
  • čerstvá mäta
  • čerstvý koriander

Postup

  • V strednej miske zmiešajte kuracie mäso s ingredienciami na marinádu a nechajte pri izbovej teplote odstáť 30 minút až 1 hodinu, zatiaľ čo budete pripravovať ostatné prísady na šalát.
  • Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku nuoc cham a miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí v omáčke.
  • Ochutnajte a podľa potreby pridajte ktorúkoľvek z ingrediencií.
  • Uvarte ryžové rezance podľa návodu na obale.
  • Sceďte a prepláchnite pod tečúcou studenou vodou.
  • Dajte bokom do sitka.
  • Zahrejte 2 lyžice rastlinného oleja v panvici na stredne vysokom plameni.
  • Mäso opekajte asi 4 minúty z každej strany, alebo pokiaľ nebude prepečené.
  • Dajte bokom na tanier.
  • Ryžové rezance zmiešajte s fazuľovými klíčkami, nakrájanou mrkvou a uhorkou, rímskym šalátom, mätou a koriandrom.
  • Kuracie mäso nakrájajte na plátky a pridajte do šalátu.
  • Podávajte s omáčkou nuoc cham.
Šalát s ryžovými rezancami, kuracím mäsom, zeleninou a čerstvými bylinkami v hlbokom tanieri s vedľa položenou omáčkou z octu, cesnaku, rybej omáčky a chilli.
www.thewoksoflife.com

Zaujímavosti o ryžových rezancoch

  • Ryžové rezance sú v Ázii považované za najkonzumovanejšiu formu produktov z ryže vedľa klasickej varenej ryže.
  • V kuchyniach juhovýchodnej a východnej Ázie nájdete mrazené, čerstvé alebo sušené rezance rôznych štruktúr, hrúbok a tvarov .
  • Pretože č erstvé rezance rýchlo podliehajú skaze , ich trvanlivosť môže byť len niekoľko dní.
  • Ryžový proteín neobsahuje lepok , a preto postráda funkčnosť kontinuálneho viskoelastického cesta.
  • Hlavnými zložkami ryžových rezancov sú voda a ryžová múka . Niekedy sa do nich pridáva aj kukuričný škrob či tapioka kvôli zvýšeniu priehľadnosti či zlepšeniu textúry.
  • Ryžové rezance sa varia veľmi rýchlo a pri prevarení sa stanú kašovitými.
  • Majú veľa zdravotných benefitov . Ich konzumácia napríklad pomáha predchádzať tráviacim problémom, ako je nadúvanie a zápcha, sú bezlepkové, majú nulový obsah tuku, obsahujú železo, ktoré je priaznivé pre krvný obeh a ďalšie prospešné minerály, ako je vápnik. Ten pomáha zlepšovať zdravie kostí a znižuje riziko osteoporózy. Ryžové rezance majú navyše nízky glykemický index, ktorý pomáha kontrolovať hladinu cukru v krvi a predchádzať cukrovke. Tiež obsahujú sacharidy, ktoré eliminujú toxíny, odpad a ďalšie nežiaduce látky.

A ako sa vám naše dnešné recepty na ryžové rezance s kuracím mäsom páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.