Výborné recepty na grilovačku z hydinového mäsa na jednom mieste

Grilované mäso patrí k obľúbeným letným pochúťkam.

Hydinové mäso je rýchlejšie hotové, jemnejšie, mäkšie a dobre natiahne chuť korenia.

Preto sme si pre vás tentoraz pripravili recepty na grilovanú hydinu 5x inak.

Vyskúšajte vychutené kuracie paličky, grilované kačacie prsia či úžasnú glazovanú morku!

Grilované kuracie prsíčka

Iba pár ingrediencií, jednoduchá príprava a vznikne vám jedno z najlepších jedál, ktoré je možné z kuracieho mäsa vôbec urobiť!

INGREDIENCIA

  • 500 g kuracích pŕs
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 3 lyžice medu
  • 1 lyžička chilli
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička strúhaného zázvoru
  • štipka soli a korenia
  • 1 lyžička mletej papriky

POSTUP

  1. Zmiešajte sójovku, olej a med, osoľte a okoreňte.
  2. Kuracie mäso potrite hustou marinádou av uzavretej nádobe uložte na 2 hodiny do chladničky.
  3. Grilujte na rozpálenom grile z oboch strán dozlatista.
  4. Podávajte s citrónom na pokvapkanie, bylinkami a grilovanou zeleninou.
Grilované prsia z kuracieho mäsa na tanieri, ozdobené jarnou cibuľkou.
www.rockrecipes.com

Vyskúšajte aj našich 5 najlepších receptov na šťavnaté kuracie prsíčka supreme ! Vychutnajte si každé sústo!

Morčacie prsia z grilu glazované pikantnou mangovou salsou

Tieto krehké grilované morčacie prsia glazované sladko-pikantnou salsou z manga a chilli papričiek sa stanú hitom vašich letných grilovačiek!

INGREDIENCIA

  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1 lyžica chilli prášku
  • 1a 1/2 lyžice trstinového cukru
  • 1/2 šálky salsy viď nižšie
  • 1/2 šálky broskyňového džemu
  • 1 kg morčacích pŕs s kožou

Na salse:

  • 2 manga, olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 červená paprika, nakrájaná
  • 1/2 červenej cibule, nakrájanej na kocky
  • 2 jalapeños papričky bez semienok, nakrájané na kocky
  • 1 alebo 2 papričky habanero, zbavené semienok a nakrájané na kocky
  • 1/4 šálky koriandra, nasekaného
  • šťava z 1 limetky

POSTUP

  • Najprv si pripravte salsu.
  • Zmiešajte prvých 6 ingrediencií dohromady v strednej miske.
  • Vytlačte na ne šťavu z limetky a dajte do chladničky.
  • Zmiešajte soľ, korenie, čili prášok a trstinový cukor v malej miske a potom dajte bokom, kým nebudete pripravení okoreniť morku.
  • V miske zmiešajte mangovú salsu a broskyňový džem.
  • Dajte bokom, kým nebudete pripravení glazovať morčacie prsia.
  • Rozpáľte jednu stranu plynového grilu na stredný stupeň alebo položte uhlíky na jednu stranu grilu na drevené uhlie a zahrievajte, pokiaľ uhlíky nie sú popolovo biele.
  • Morčacie prsia výdatne potrite zmesou korenia a trstinového cukru.
  • Ochutené morčacie prsia položte na protiľahlú stranu grilu, než kde máte rozpálené uhlíky a grilujte 1 hodinu 45 minút až 2 hodiny, každých 15 minút otočte.
  • Po hodine grilovania prsia namažte zmesou salsy a broskyňového džemu a potierajte každých 15 minút, kým sa prsia nedopečú.
  • Keď budú prsia hotové a ich vnútorná teplota dosiahne 74 stupňov Celzia, vyberte ich z grilu a servírujte.
  • Dobrú chuť!
Grilované morčacie prsia glazované sladko-pikantnou salsou z manga a chilli papričiek na tanieri a posypané čerstvým koriandrom.
www.flavormosaic.com

Testujeme kontaktné elektrické grily . Aký v našej recenzii vyhral a prečo?

BBQ kuracie paličky

Tieto grilované BBQ kuracie paličky sú ako z iného sveta! Sú jednoduché na prípravu, plné chuti a navyše dokonale šťavnaté!

INGREDIENCIA

  • 1 kg kuracích paličiek
  • 1/2 šálky barbecue omáčky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3/4 lyžičky chilli prášku
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/2 lyžičky údené papriky
  • 1/4 lyžičky sušenej cibule
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia (voliteľné)

POSTUP

  • Odmerajte si soľ, korenie, údenú papriku, sušený cesnak, sušenú cibuľu, chilli prášok a kajenské korenie (ak používate) a pridajte všetko do malej misky.
  • Premiešajte.
  • Kuracie paličky osušte papierovými utierkami.
  • Paličky pokvapkajte olejom a okoreňte zmesou korenia.
  • Dobre premiešajte, aby sa každý kus kurčaťa dôkladne obalil.
  • Predhrejte si plynový gril na stredne vysokú teplotu (asi 200 °C).
  • Pridajte kuracie paličky na čisté, dobre naolejované rošty a grilujte.
  • Každý kúsok po niekoľkých minútach otočte, kým koža nezhnedne a zo všetkých strán nebude krásne chrumkavá.
  • Znížte teplotu na stredne nízku (asi 150 °C) a zatvorte gril.
  • Grilujte asi 25 minút, v polovici paličky otočte.
  • Pokiaľ budete používať gril na drevené uhlie, vytvorte si dve tepelné zóny (jedna so stredne vysokou teplotou a jedna so stredne nízkou teplotou) premiestnením väčšiny uhlia na jednu stranu grilu.
  • Kúsky kurčaťa položte priamo nad zdroj tepla a každých pár minút ich otočte.
  • Akonáhle je koža zhnedlá a chrumkavá, presuňte kura od zdroja tepla do nepriamej (stredne nízkej) zóny ohrevu.
  • Prikryte a grilujte ďalších asi 25 minút, v polovici paličky otočte.
  • Nakoniec každú paličku potrite bbq omáčkou.
  • Skontrolujte vnútornú teplotu, aby ste sa uistili, že sú paličky ugrilované na 74 °C.
  • Ihneď podávajte!
Grilované paličky z kuracieho mäsa na tanieri.
www.cookathomemom.com

Grilované kačacie prsia

Na grilovanie sa hodí predovšetkým mäso z kačacích pŕs, ktoré je mäkké a šťavnaté. Inšpirujte sa nasledujúcim receptom, kde nájdete tip, ako urobiť skvelú marinádu zo sójovej omáčky a zázvoru.

INGREDIENCIA

  • 1 kačacie prsia bez kosti
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 cibuľa
  • 1 lyžička soli
  • štipka korenia
  • chilli
  • 1 lyžička strúhaného zázvoru
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice sójovej omáčky

POSTUP

  1. Sójovú omáčku a olej zmiešajte.
  2. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno a vložte do zmesi.
  3. Nastrúhajte zázvor a tiež nasypte do marinády.
  4. Osoľte a okoreňte.
  5. Marinádou potrite kačacie mäso, do ktorého môžete aj jemne narezať zo strán mriežku.
  6. Uložte do nádoby do chladničky na 2 a viac hodín.
  7. Grilujte z oboch strán dozlatista.
  8. Podávame s akoukoľvek prílohou, najčastejšie so zemiakmi.
Kačacie prsia z grilu servírované s cherry paradajkami.
www.thespruceeats.com

Máme pre vás aj ďalších 5 skvelých receptov na kačacie prsíčka . Sú šťavnaté a hotové za minútku!

Kuracie krídla z grilu v stredomorskom štýle

Toto je zaručene ten najlepší recept na kuracie krídielka, ktorý ste vyskúšali! Úžasná marináda v stredomorskom štýle prepožičiava kuratiu maximálnu chuť v každom súste. Podávajte so studenými tzatziki alebo s vašim obľúbeným dipom.

INGREDIENCIA

Na marinádu:

  • 1 veľká červená cibuľa, nakrájaná na štvrtky
  • 8 strúčikov cesnaku
  • ½ šálky extra panenského olivového oleja
  • šťava z 2 citrónov
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička koriandra
  • 1 lyžička rasce
  • ½ lyžičky vločiek červeného chilli
  • ½ lyžičky kurkumy
  • ½ lyžičky muškátového orieška

Na krídla:

  • 1 kg kuracích krídiel
  • soľ
  • 2 citróny, rozpolené

POSTUP

  • V mise veľkého kuchynského robota s čepeľou zmiešajte cibuľu, cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu a korenie.
  • Pulzujte, kým sa všetko dobre nespojí do hustej marinády.
  • Kuracie krídelká dobre osoľte a vložte ich do vrecka na zips.
  • Nalejte k nim marinádu a zatvorte vrecko.
  • Vrecko trochu premasírujte, aby sa marináda rozprestrela.
  • Položte vrecko s krídlami naplocho na veľký tanier alebo tácku.
  • Dajte na 2 až 4 hodiny do chladničky av polovici sáčok obráťte.
  • Zahrejte plynový gril na 220 stupňov Celzia a zľahka naolejujte rošty.
  • Straste prebytočnú marinádu a potom krídla položte na priame teplo.
  • Zakryte gril a grilujte krídelká 15 až 20 minút, každých 5 minút otočte, kým nie sú úplne prepečené.
  • Citróny ugrilujte dužinou dole.
  • Krídla ihneď podávajte s grilovanými citrónmi.
  • Servírujte so svojim obľúbeným dipom.
Grilované kuracie krídla na tanieri.
www.themediterraneandish.com

Marinády na hydinovú grilovačku

Do marinády sa oplatí nakvapkať trochu čerstvo vylisovanej citrónovej alebo limetkovej šťavy . Citrusové šťavy nielen dochutia, ale v teplom počasí pôsobia proti rozmnožovaniu baktérií.

Marinády na grilovanie musia byť hustejšie , preto do základu používame len niekoľko lyžíc oleja alebo inej kvapaliny. Môžu byť ako jemné, tak ostré. Na ich základnú prípravu používame predovšetkým:

  • dobrý olej: olej, ktorý znáša vyššie teploty, vhodný je olivový alebo arašidový
  • jogurt: hodí sa predovšetkým na kuracie mäso a dopĺňame ho hlavne bylinkami
  • biele víno : hodí sa pre všetky druhy hydinového mäsa
  • pivo: spolu s korením sa svetlé pivo hodí pre všetky druhy mäsa
  • citrusové džúsy: vhodné na kuracie aj morčacie mäso
  • med: kombinujeme ho hlavne s citrusovými šťavami

Marinády potom dopĺňame :

  • korením
  • kečupom
  • horčicou
  • koreniacimi omáčkami
  • bylinkami

Mäso vkladáme do marinády najmenej na niekoľko hodín . Pred grilovaním marinádu zotrieme a počas grilovania môžeme zvyškom marinády mäso potierať, menej sa tak vysuší.

Pretože sa do marinády vylúži šťava z mäsa, nemôžeme ju používať bez tepelnej úpravy ako základ studenej omáčky.

Inšpirovať sa tiež môžete našimi receptami na domáce marinády na mäso , vďaka ktorým bude vaša grilovačka ako od masterchefa!

Máte ugrilované? Podeľte sa o recept s priateľmi na sociálnych sieťach!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.