Rýchla hydinové pochúťka: orestovaná pečeň

Prečo restujeme pečeň? Ide o surovinu, ktorá nepotrebuje dlhú tepelnú úpravu. Preto je vhodná na rýchle opečenie napríklad na tuku.

A aká pečeň sú podľa nás najlepšie? Restovaná hydinová pečeň. Či ide o kura, morku, či inú hydinu, uvidíte, že si pochúťku nebudete môcť vynachváliť.

A práve preto vám v tomto článku prinášame 5 najlepších receptov na restovaná hydinová pečeň.

Restovaná kuracia pečeň s karamelizovanou cibuľkou a Madeirou

Chcete uvariť niečo rýchleho? Skúste restovaná pečeň.

INGREDIENCIE

  • 3 lyžice oleja
  • 3 cibule nakrájané na tenké plátky
  • 3/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 500 g kuracích pečienok
  • 1/2 šálky Madeira
  • 1 vajce uvarené natvrdo
  • 2 lyžice nakrájanej čerstvej petržlenovej vňate

POSTUP

  1. Na panvicu dáme 2 lyžice oleja, rozohrejeme a pridáme nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme polovicu soli a korenia, restujeme do zlatista, potom zložíme z panvice do misky.
  3. Kuracie pečienky umyjeme a prekrojíme vždy na polovicu.
  4. Na panvicu pridáme zvyšnú lyžicu oleja a do rozohriateho oleja vložíme kúsky pečene.
  5. Pridáme zvyšok soli a korenia a orestujeme zo všetkých strán.
  6. Pečeň by mala zostať vnútri mierne ružová.
  7. Do panvice k pečeni pridáme Madeiru, vložíme orestovanú cibuľu a krátko prehrievajú.
  8. Servírujeme s nakrájanou petržlenovou vňaťou a zdobíme uvareným vajcom nakrájaným na osminky.
  9. Ako prílohu možno podávať toast alebo hrianku, alebo opekané zemiaky či tortillu.

Restovaná kuracia pečeň s karamelizovanou cibuľkou a Madeirou foodandwine.com

Restovaná kuracia pečeň s jablkami a vlašskými orechmi na toastu

INGREDIENCIE

  • 4 plátky ciabatty alebo toastového chleba
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľký strúčik cesnaku
  • 1/2 lyžičky soli
  • 100 g nakrájanej pancetty alebo chudé anglickej slaniny
  • 40 g masla
  • 400 g kuracích pečienok
  • 1 červené jablko
  • 1 lyžica sherry octu
  • 1 ks štipky čerstvého tymianu
  • 4 olúpané vlašské orechy
  • žerucha na ozdobu

POSTUP

  1. Na rozohriatej panvici s olejom opečieme rozkrojenú ciabattu z oboch strán.
  2. Po opečení ju potrieme roztlačeným cesnakom so soľou.
  3. Opečené ciabatty dáme do rúry, kde je udržiavame v teple.
  4. Na rozohriatu panvicu pridáme pancetty a opekáme ju do zlatista.
  5. Pečeň umyjeme, odblaníme a rozkrojíme na polovicu.
  6. Potom pridáme maslo, jablká nakrájané na plátky, pečeň a korenie, spoločne restujeme asi 4 minútky.
  7. Pečeň by mala zostať mierne ružová.
  8. Na tanier urobíme glazúru sa sherry octu spolu s olivovým olejom a nasekaným tymianom.
  9. Na opečenú ciabattu alebo toast položíme orestovaná pečeň s pancettou a jablkami.
  10. Posypeme rozsekanými vlašskými orechmi a nasekanú žeruchou.

 Restovaná kuracia pečeň s jablkami a vlašskými orechmi na toastu britishlarder.co.uk

TIP: Máte ve vaší kuchyni dostatek kvalitního nádobí? Neměla by chybět ani keramická pánev – naše recenze na keramické pánve poradí, jak správně vybrat!

Restovaná kuracia pečeň na víne

INGREDIENCIE

  • 500 g kuracie pečeňou
  • 2 cibule
  • 2 dcl červeného vína
  • 3 lyžice cibuľové marmelády
  • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 1/2 lyžičky soli a korenia
  • 2 lyžice oleja
  • hnedý cukor na dochutenie (v prípade potreby)

POSTUP

  1. Na panvici rozohrejeme lyžicu oleja.
  2. Umyjeme, odblaníme a nakrájame pečeň na stredné kúsky.
  3. Pečeň vložíme na panvicu a restujeme zo všetkých strán, po orestovaní vytiahneme do misky.
  4. Pečeň by mala zostať mierne ružovkastá.
  5. Pridáme zvyšný olej, rozohrejeme a pridáme cibuľu nakrájanú na drobné plátky, restujeme do zlatohneda.
  6. Pridáme mletú papriku a hneď zalejeme vínom, pridáme cibuľovú marmeládu, soľ a korenie.
  7. Dostatočne prevaríme, v prípade veľkej kyslosti môžeme dochutiť cukrom.
  8. Do omáčky vložíme restovaná pečeň a prehrejeme.
  9. Restovaná pečeň podávame so zemiakom kašou.

hranene.framar.bg

Restovaná krutí pečeň s hubami

INGREDIENCIE

  • 1 lyžička ryžovej alebo celozrnné múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 500 g krutí pečeňou
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 šálka plátkov húb (možno aj šampiňóny)
  • 1 jarná cibuľka
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • petržlenová vňať na ozdobu

POSTUP

  1. Na panvici rozohrejeme lyžicu oleja.
  2. Umyjeme, odblaníme a nakrájame pečeň na stredné kúsky.
  3. Pečeň vložíme na panvicu a restujeme zo všetkých strán, po orestovaní vytiahneme do misky.
  4. Pečeň by mala zostať mierne ružovkastá.
  5. Pridáme zvyšný olej, rozohrejeme a pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, orestujeme na skus.
  6. Pridáme huby nakrájané na plátky, soľ, korenie a zalejeme kuracím vývarom.
  7. Dostatočne prevaríme.
  8. Do omáčky vložíme restovaná pečeň a prehrejeme.
  9. Pri servírovaní posypeme restovaná krutí pečeň petržlenovou vňaťou.
  10. Restovaná pečeň môžeme podávať s pažítkovou ryžou.

Restovaná krutí pečeň s hubami recipes.mercola.com

Restovaná hydinová pečeň so smotanou

INGREDIENCIE:

  • 350 g hydinovej pečene
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipka pálivej papriky a mletého čierneho korenia
  • soľ
  • 250 ml 33% smotany na šľahanie
  • zelené bylinky na ozdobu

POSTUP

  1. Jemne nakrájaný cesnak a cibuľu necháme speniť na olivovom oleji.
  2. Pridáme očistené a na rezance nakrájané pečeň, prudko osmažíme, okoreníme štipkou pálivej papriky a korením.
  3. Stiahneme plameň a necháme 3-4 minúty restovat.
  4. Potom zalejeme pečeň smotanou, necháme variť do zhustnutia, osolíme a podávame so sekanými bylinkami.
  5. Restovaná pečeň môžeme podávať s vyprážanými zemiakovými prílohami, pečivom alebo zeleninou.

Restovaná hydinová pečeň so smotanou prozeny.cz

K pečeni možno podávať aj ostatné ingrediencie, ktoré je veľmi dobre dopĺňajú ako je údenina, zelenina, ovocie ktoré samotné jedlo obohatia.

Zoznam všetkých možných ingrediencií nie je možné popísať vyčerpávajúcim spôsobom. Do tých ďalších patrí ingrediencie používané pri špeciálnych receptoch.

Môžu to byť orechy, strúhaný kokos, hrozienka, niektoré menej používané druhy exotického ovocia a podobne.

Chutilo? Ak vám zachutila práve kuracia pečeň, máme pre vás pripravený článok s 10 recepty na kuracie pečeň .

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.