Vyskúšajte recepty na kuraciu roládu!
Štavnaté mäso s obľúbenou náplňou poteší oko aj chuťové bunky.
Rolky sú veľmi populárne a môžete do nich ukryť všetko, čo máte radi, alebo aj zvyšky z chladničky.
A bonus? Skvele chutia aj za studena.
Kuracia roláda so špenátom
Kuracie prsia plnené špenátom a syrom obalené v lahodnej slanine. Pripravte delikátnu večeru, na ktorej si pochutná celá rodina.
Ingrediencie
- 200 g čerstvého špenátu
- 60 g eidamu
- 2 lyžice krémového syra typu lučina
- 4 kuracie prsia
- 1 cibuľa
- 8 plátkov anlickej slaniny
- 1 lyžica oleja
- soľ
- korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 180°.
- Špenát sparte horúcou vodou.
- V hlbšej panvici rozohrejte olej, pridajte na kúsky nakrájanú cibuľu a opečte.
- Vložte vyžmýkaný, pokrájaný špenát, premiešajte a pridajte krémový syr. Dobre premiešajte a prehrejte.
- Kuracie mäso rozklepte, z oboch strán osoľte a okoreňte.
- Na kuchynskú dosku natiahnite potravinovú fóliu a rozklepané kuracie prsia na ňu rozložte tak, aby vytvárali jeden plát.
- Na mäso rozotrite špenátovú zmes a posypte nastrúhaným syrom.
- Mäso zarolujte, igelit zložte, obaľte plátkami slaniny a prepichnite špáradlami, aby držalo tvar.
- Dajte do zapekacej misky alebo pekáča a pečte 35 – 40 minút.
- Po upečení nakrájajte na plátky a podávajte so zemiakmi a ľahkým šalátkom.

Talianska kuracia roláda s mozzarellou a parmskou šunkou
Lahodné mäso voňajúce talianskou kuchyňou. Stačí len pár ingrediencií, fľaša dobrého vína av okamihu sa prenesiete na slnečný juh.
Ingrediencie
- 4 kuracie prsia
- 100 g parmskej šunky
- 60 g mozzarelly
- 4 lyžice najemno nakrájaných sušených paradajok
- čerstvá bazalka
- soľ
- korenie
Postup
- Rezne umyte, očistite az boku narežte tak, aby sa dali rozložiť do tvaru srdca.
- Každý osoľte, okoreňte, položte naň 2 plátky šunky, posypte lyžicou sušených paradajok a pár kúskami mozzarelly, pridajte čerstvú bazalku.
- Mäso zarolujte, upevnite špáradlá a zľahka zvonku osoľte.
- Dajte do pekáča, alebo zapekacej misy a pečte 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °.
- Po upečení nakrájajte na plátky a podávajte so zemiakmi, alebo so zemiakovou kašou.

Kráľovský závin z kuracieho mäsa s hermelínom a brusnicami
Nachystajte sviatočnú kuraciu roládu s lahodnou orechovou krustou.
Ingrediencie
- 4 kuracie rezne
- 2 hermelíny nakrájané na plátky
- 4 lyžice kompótovaných brusníc
- 50 g rukoly
- 2 lyžice oleja
- čierne korenie
- soľ
- 100g na jemno nasekaných vlašských orechov
- 1 lyžica čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
- 1 lyžica strúhanky
- 1 lyžica horčice
Postup
- Každý kurací rezeň narežte ako knihu, mäso rozbaľte a rozklepte do tenkého plátku.
- Všetky pláty osoľte a okoreňte a na každý položte pár plátkov hermelínu, potrite lyžicou brusníc a pridajte hrsť rukoly.
- Mäso zarolujte a zaistite špáradlami.
- V miske zmiešajte vlašské orechy, petržlenovú vňať a strúhanku.
- Každú rolku jemne potrite horčicou a obaľte v orechovej zmesi.
- Pečte v rúre vyhriatej na 200 ° po dobu 30 minút.

Objavte podobné tipy
Roláda z mletého kuracieho mäsa v srnčom chrbte
Pokiaľ s rolovaním mäsa trochu zápasíte, skúste túto roládku z mletého, je ľahká, chutná a vďaka vajíčku vyzerá na reze naozaj efektívne.
Ingrediencie
- 400 g kuracieho mletého mäsa
- 3 vajcia
- 3 nožičky viedenských párkov
- 1 lyžica strúhanky
- 1 cibuľa
- 2 lyžice plnotučnej horčice
- 1 červená paprika
- soľ
- korenie
Postup
- Vajcia uvarte natvrdo. Cibuľu nakrájajte na jemno, papriku na prúžky, párky na polkolieska.
- Mäso osoľte a okoreňte. Pečiaci papier potrite olejom a naneste naň mäso tak, aby v nízkej vrstve vytváralo štvorec.
- Väčšiu polovicu mäso potrite horčicou, na ňu položte kúsky cibule, prúžky papriky, kúsky párkov a uvarené vajcia.
- Formu vymažte olejom.
- Pomocou papiera mäso zarolujte, preložte do srnčieho chrbta, vtlačte a pečte 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °.
- Nechajte vychladnúť, rozbaľte a podávajte studené s čerstvým chlebom a naloženou zeleninou.

Písali sme recenziu elektrických varičov vajec . Ako v teste obstáli?
Šumavská kuracia rolka s plnkou z húb
Máte doma nasušené huby z leta? Na prípravu tohto obľúbeného variantu sa vám budú hodiť.
Ingrediencie
- 4 kuracie prsia
- 50 g sušených húb
- 2 žĺtky
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ
- korenie
- rozmarín
Postup
- Huby zalejte vriacou vodou a nechajte ich 15 minút namočiť.
- Na panvici rozohrejte lyžicu oleja, pridajte najemno nakrájanú cibuľu a opečte.
- Huby zlejte, vyžmýkajte vodu a dajte do panvice k cibuli. Pridajte cesnak a za stáleho miešania opekajte 8-10 minút.
- Osoľte, okoreňte, pridajte žĺtky a rozmarín a ešte dve minúty premiešajte.
- Mäso narežte, rozložte a naklepte. Každý rezeň osoľte a okoreňte a dajte naň štvrtinu hubovej zmesi.
- Zasypte strúhaným syrom a zarolujte, prepichnite špáradlami a preložte do pekáča vymasteného olejom.
- Pečte 30 – 35 minút v rúre vyhriatej na 180 °.
- Po vybratí z rúry nakrájajte na plátky a podávajte so šťouchanými zemiakmi a šalátom.

Jednoduchá roláda plnená bylinkami
Inšpirujte sa receptom na pomaly pečenú kuraciu roládu. Je skvelou voľbou na pohodový víkendový obed.
Ingrediencie
- 1 celé kura
- 4 lyžice masla
- 1 lyžica nasekaného rozmarínu
- 1 lyžica nasekané čerstvé pažítky
- 1 lyžica nasekaného čerstvého tymiánu
- 2 lyžice oleja
- soľ
- korenie
Postup
- Kurča vykostite a očistite a pripravte z neho dva väčšie pláty (viď nižšie). Položte ich kožou dole, vrchnú stranu osoľte a okoreňte.
- Maslo nechajte pri izbovej teplote zmäknúť. Potom ho zmiešajte so zmesou byliniek.
- Bylinkové maslo rozotrite na mäso.
- Mäso stočte, zaviažte povrázkom, alebo zaistite špáradlami.
- Olej zmiešajte so soľou as čiernym korením a potrite ním obe rolády.
- Vložte do pekáča, zľahka podlejte vodou a pečte 35 minút na 180 °. Počas pečenia mäso prelievajte výpekom.
- Po upečení nechajte mäso pár minút odpočinúť a potom ho nakrájajte na plátky.
- Podávajte s ryžou a preliate výpekom.

TIP: Bylinkové maslo môžete nahradiť hotovým pestom. Inšpirujte sa receptami na domáce pesto .
Ako vykostiť kura a pripraviť z neho roládu?
Na roládu môžete použiť ako prsné, tak stehenné rezne, alebo pokojne celé kura. Ako ho ľahko vykostiť sa spolu s tipom na ďalší recept dozviete vo videu: