6 receptov na roládu z kuracieho mäsa, ktoré zachutnajú každému

Vyskúšajte recepty na kuraciu roládu!

Štavnaté mäso s obľúbenou náplňou poteší oko aj chuťové bunky.

Rolky sú veľmi populárne a môžete do nich ukryť všetko, čo máte radi, alebo aj zvyšky z chladničky.

A bonus? Skvele chutia aj za studena.

Kuracia roláda so špenátom

Kuracie prsia plnené špenátom a syrom obalené v lahodnej slanine. Pripravte delikátnu večeru, na ktorej si pochutná celá rodina.

Ingrediencie

  • 200 g čerstvého špenátu
  • 60 g eidamu
  • 2 lyžice krémového syra typu lučina
  • 4 kuracie prsia
  • 1 cibuľa
  • 8 plátkov anlickej slaniny
  • 1 lyžica oleja
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Predhrejte rúru na 180°.
  • Špenát sparte horúcou vodou.
  • V hlbšej panvici rozohrejte olej, pridajte na kúsky nakrájanú cibuľu a opečte.
  • Vložte vyžmýkaný, pokrájaný špenát, premiešajte a pridajte krémový syr. Dobre premiešajte a prehrejte.
  • Kuracie mäso rozklepte, z oboch strán osoľte a okoreňte.
  • Na kuchynskú dosku natiahnite potravinovú fóliu a rozklepané kuracie prsia na ňu rozložte tak, aby vytvárali jeden plát.
  • Na mäso rozotrite špenátovú zmes a posypte nastrúhaným syrom.
  • Mäso zarolujte, igelit zložte, obaľte plátkami slaniny a prepichnite špáradlami, aby držalo tvar.
  • Dajte do zapekacej misky alebo pekáča a pečte 35 – 40 minút.
  • Po upečení nakrájajte na plátky a podávajte so zemiakmi a ľahkým šalátkom.
Rozrezané kuracie vrecko plnené špenátovou zmesou-
Zdroj: spendwithpennies.com

Talianska kuracia roláda s mozzarellou a parmskou šunkou

Lahodné mäso voňajúce talianskou kuchyňou. Stačí len pár ingrediencií, fľaša dobrého vína av okamihu sa prenesiete na slnečný juh.

Ingrediencie

  • 4 kuracie prsia
  • 100 g parmskej šunky
  • 60 g mozzarelly
  • 4 lyžice najemno nakrájaných sušených paradajok
  • čerstvá bazalka
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Rezne umyte, očistite az boku narežte tak, aby sa dali rozložiť do tvaru srdca.
  • Každý osoľte, okoreňte, položte naň 2 plátky šunky, posypte lyžicou sušených paradajok a pár kúskami mozzarelly, pridajte čerstvú bazalku.
  • Mäso zarolujte, upevnite špáradlá a zľahka zvonku osoľte.
  • Dajte do pekáča, alebo zapekacej misy a pečte 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °.
  • Po upečení nakrájajte na plátky a podávajte so zemiakmi, alebo so zemiakovou kašou.
Kuracie slimáky naplnené sušenými paradajkami a ozdobené čerstvými bylinkami.
Zdroj: jocooks.com

Kráľovský závin z kuracieho mäsa s hermelínom a brusnicami

Nachystajte sviatočnú kuraciu roládu s lahodnou orechovou krustou.

Ingrediencie

  • 4 kuracie rezne
  • 2 hermelíny nakrájané na plátky
  • 4 lyžice kompótovaných brusníc
  • 50 g rukoly
  • 2 lyžice oleja
  • čierne korenie
  • soľ
  • 100g na jemno nasekaných vlašských orechov
  • 1 lyžica čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica strúhanky
  • 1 lyžica horčice

Postup

  • Každý kurací rezeň narežte ako knihu, mäso rozbaľte a rozklepte do tenkého plátku.
  • Všetky pláty osoľte a okoreňte a na každý položte pár plátkov hermelínu, potrite lyžicou brusníc a pridajte hrsť rukoly.
  • Mäso zarolujte a zaistite špáradlami.
  • V miske zmiešajte vlašské orechy, petržlenovú vňať a strúhanku.
  • Každú rolku jemne potrite horčicou a obaľte v orechovej zmesi.
  • Pečte v rúre vyhriatej na 200 ° po dobu 30 minút.
kurací rezeň plnený zrejúcim syrom a brusnicami na tanieri so zelenými fazuľkami.
Zdroj: tasteofhome.com

Roláda z mletého kuracieho mäsa v srnčom chrbte

Pokiaľ s rolovaním mäsa trochu zápasíte, skúste túto roládku z mletého, je ľahká, chutná a vďaka vajíčku vyzerá na reze naozaj efektívne.

Ingrediencie

  • 400 g kuracieho mletého mäsa
  • 3 vajcia
  • 3 nožičky viedenských párkov
  • 1 lyžica strúhanky
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • 1 červená paprika
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Vajcia uvarte natvrdo. Cibuľu nakrájajte na jemno, papriku na prúžky, párky na polkolieska.
  • Mäso osoľte a okoreňte. Pečiaci papier potrite olejom a naneste naň mäso tak, aby v nízkej vrstve vytváralo štvorec.
  • Väčšiu polovicu mäso potrite horčicou, na ňu položte kúsky cibule, prúžky papriky, kúsky párkov a uvarené vajcia.
  • Formu vymažte olejom.
  • Pomocou papiera mäso zarolujte, preložte do srnčieho chrbta, vtlačte a pečte 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °.
  • Nechajte vychladnúť, rozbaľte a podávajte studené s čerstvým chlebom a naloženou zeleninou.
Niekoľko plátkov rolády z mletého mäsa s vajcom.
Zdroj: lifegetsbetter.ph

Písali sme recenziu elektrických varičov vajec . Ako v teste obstáli?

Šumavská kuracia rolka s plnkou z húb

Máte doma nasušené huby z leta? Na prípravu tohto obľúbeného variantu sa vám budú hodiť.

Ingrediencie

  • 4 kuracie prsia
  • 50 g sušených húb
  • 2 žĺtky
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • soľ
  • korenie
  • rozmarín

Postup

  • Huby zalejte vriacou vodou a nechajte ich 15 minút namočiť.
  • Na panvici rozohrejte lyžicu oleja, pridajte najemno nakrájanú cibuľu a opečte.
  • Huby zlejte, vyžmýkajte vodu a dajte do panvice k cibuli. Pridajte cesnak a za stáleho miešania opekajte 8-10 minút.
  • Osoľte, okoreňte, pridajte žĺtky a rozmarín a ešte dve minúty premiešajte.
  • Mäso narežte, rozložte a naklepte. Každý rezeň osoľte a okoreňte a dajte naň štvrtinu hubovej zmesi.
  • Zasypte strúhaným syrom a zarolujte, prepichnite špáradlami a preložte do pekáča vymasteného olejom.
  • Pečte 30 – 35 minút v rúre vyhriatej na 180 °.
  • Po vybratí z rúry nakrájajte na plátky a podávajte so šťouchanými zemiakmi a šalátom.
Nakrojený kurací závin s hubovo-cibuľovou náplňou.
Zdroj: lenards.com.au

Jednoduchá roláda plnená bylinkami

Inšpirujte sa receptom na pomaly pečenú kuraciu roládu. Je skvelou voľbou na pohodový víkendový obed.

Ingrediencie

  • 1 celé kura
  • 4 lyžice masla
  • 1 lyžica nasekaného rozmarínu
  • 1 lyžica nasekané čerstvé pažítky
  • 1 lyžica nasekaného čerstvého tymiánu
  • 2 lyžice oleja
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Kurča vykostite a očistite a pripravte z neho dva väčšie pláty (viď nižšie). Položte ich kožou dole, vrchnú stranu osoľte a okoreňte.
  • Maslo nechajte pri izbovej teplote zmäknúť. Potom ho zmiešajte so zmesou byliniek.
  • Bylinkové maslo rozotrite na mäso.
  • Mäso stočte, zaviažte povrázkom, alebo zaistite špáradlami.
  • Olej zmiešajte so soľou as čiernym korením a potrite ním obe rolády.
  • Vložte do pekáča, zľahka podlejte vodou a pečte 35 minút na 180 °. Počas pečenia mäso prelievajte výpekom.
  • Po upečení nechajte mäso pár minút odpočinúť a potom ho nakrájajte na plátky.
  • Podávajte s ryžou a preliate výpekom.
Rez zrolovaným mäsom natretým bylinkovým maslom.
Zdroj: pinterest.com

TIP: Bylinkové maslo môžete nahradiť hotovým pestom. Inšpirujte sa receptami na domáce pesto .

Ako vykostiť kura a pripraviť z neho roládu?

Na roládu môžete použiť ako prsné, tak stehenné rezne, alebo pokojne celé kura. Ako ho ľahko vykostiť sa spolu s tipom na ďalší recept dozviete vo videu:

Jak jednoduše vykostit kuře a připravit roládu. Jarní recept Petra Stupky

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.