Vyskúšajte naše lahodné recepty na rezy z mascarpone v 5 skvelých variantoch.
Skvele sa hodí ako pohostenie na rôzne oslavy, ako desiata aj dezert k popoludňajšej káve.
Máme pre vás úžasné verzie s nutellou, citrónom aj kakaom, pečené aj nepečené.
Ochutnajte ich všetky!
Nepečené rezy z mascarpone a nutelly
Tento nepečený dezert je ľahký a rýchly na prípravu a navyše skvele zasýti. Lahodná kombinácia mascarpone, nutelly, kyslej smotany a sušienok uspokojí vaše chuťové bunky a vy ju budete chcieť zažívať znova a znova.
Čo budete potrebovať
- 24 ks BeBe sušienok
- 500 g mascarpone
- 400 g kyslej smotany
- 60 g práškového cukru
- 200 g nutelly
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 150 ml mlieka, studeného
Postup
- Vo veľkej mise vyšľahajte elektrickým šľahačom mascarpone, vanilku, práškový cukor a asi polovicu kyslej smotany.
- V inej miske ušľahajte zvyšok kyslej smotany spolu s nutellou.
- Nalejte mlieko do misy.
- Každú sušienku ponorte do mlieka na niekoľko sekúnd.
- Na dno formy s rozmermi 28 x 18 cm alebo podobné rozprestrite sušienky.
- Možno budete musieť niektoré z nich rozlomiť, aby sa zmestili.
- Natrite asi ⅓ náplne z mascarpone.
- Vyhlaďte povrch špachtľou.
- Potrite ⅓ nutellové zmesi.
- Pokračujte v procese ešte dvakrát.
- Zakryte rezy potravinárskou fóliou a nechajte v chlade 6-8 hodín alebo cez noc.
- Podávajte posypané rozdrobenými sušienkami.
- Rezy môžete voliteľne ozdobiť lesným ovocím.
- Dobrú chuť!

Inšpirujte sa aj našimi chutnými receptami na torty z mascarpone . Rozplynú sa na jazyku!
Banánové rezy s mascarpone polevou
Vynikajúce rezy z vlašských orechov a banánov doplnené luxusnou polevou z mascarpone a semienok z vanilkového struku. Znie to lahodne? Tak si ich poďte s nami spoločne pripraviť!
Čo budete potrebovať
- 140 g vlašských orechov
- 200 g trstinového cukru
- 180 ml rastlinného oleja
- 200 g hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky škorice
- 2 banány, nahrubo roztlačené s 2 lyžičkami citrónovej šťavy
- 3 žĺtky
Na polevu:
- 350 g mascarpone
- 50 g trstinového cukru
- vyškriabané semienka z 1 vanilkového struku
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
- Štvorcovú formu s priemerom 20 cm vyložte papierom na pečenie.
- Vlašské orechy pečte na plechu v rúre dozlatista, 8–12 minút, nechajte úplne vychladnúť, potom odstráňte uvoľnenú šupku a polovicu vlašských orechov nasekajte najemno a zvyšok nahrubo.
- Cukor a olej šľahajte v elektrickom mixéri, kým sa dobre nespoja (4–5 minút).
- Medzitým si do misy preosejte múku, prášok do pečiva, korenie a soľ, vmiešajte vlašské orechy a dajte bokom.
- Do zmesi cukru pridajte banán a žĺtky, prešľahajte a potom vmiešajte suché prísady.
- Zmes nalejte do pripravenej formy, rovnomerne rozotrite ku krajom, uhlaďte vršok a pečte v strede rúry do zlatohneda, 30-35 minút.
- Nechajte krátko vychladiť vo forme, potom vyklopte a nechajte úplne vychladnúť.
- Všetky prísady na polevu šľahajte v elektrickom mixéri, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy (1-2 minúty).
- Tesne pred podávaním potrite buchtu polevou pomocou malej špachtle, nakrájajte a podávajte.

Objavte podobné tipy
Mascarpone rezy s jahodami
Tieto úžasné rezy s náplňou z mascarpone s čerstvými jahodami v talianskom štýle sú krásne ľahké a preto skvele fungujú ako luxusný letný dezert. Užite si ho!
Čo budete potrebovať
Na cesto:
- 300 g hladkej múky
- 80 g cukru
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky prášku do pečiva
- 3/4 šálky studeného masla, nakrájaného na 0,5 cm kocky
- 1 veľké vajcia plus 1 veľký žĺtok
- ¼ šálky plnotučného mlieka
Na náplň:
- 230 g mascarpone, izbové teploty
- 170 g gréckeho jogurtu
- 2 veľké vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 110 g kryštálového cukru
- 30 g hladkej múky
- 1/2 lyžičky soli
- 1 kg jahôd, olúpaných a nakrájaných na plátky
Na servírovanie:
- med, cukor, čerstvá bazalka alebo lístky mäty (voliteľné)
Postup
- Múku, cukor, soľ a prášok do pečiva 3-krát alebo 4-krát premiešajte v kuchynskom robote.
- Maslo rozotrite do múčnej zmesi a zapracujte, pokiaľ nebude zmes vyzerať pieskovo a neuvidíte žiadne kúsky masla.
- Vyšľahajte vajcia, žĺtok a mlieko.
- Nalejte do múčnej zmesi a niekoľkokrát premiešajte, kým sa cesto nezačne spájať.
- Pridajte po kvapkách trochu ľadovej vody, pokiaľ sa cesto zdá suché.
- Vyberte cesto z misy a jemne ho prehneťte, aby ste vytvorili guľu.
- Guľu cesta vyrovnajte do tvaru kotúča, zabaľte do potravinárskej fólie a chlaďte v chladničke asi 1 hodinu, kým cesto nebude pevné, ale nie tvrdé.
- Pokiaľ je cesto príliš studené a nepružné, nechajte ho 15 minút odležať, pokiaľ nebude spracovateľné.
- Cesto zľahka poprášte múkou a dajte na ľahko pomúčenú plochu.
- Zakryte veľkým kusom potravinárskej fólie a cesto rozvaľkajte na kruh s priemerom 30 cm.
- Opatrne zlúpnite fóliu, z cesta urobte valček a rozviňte ho na 25 cm štvorcovú formu s odnímateľnou základňou.
- Cesto vtlačte do formy a vytiahnite ho po stranách až k vrchu formy, prebytok odrežte.
- Predhrejte rúru na 160 stupňov Celzia.
- Mascarpone, jogurt, vajcia, vanilku, cukor, múku a soľ vyšľahajte v elektrickom mixéri s lopatkovým nástavcom alebo v kuchynskom robote do hladka.
- Preložte na cesto vo forme.
- Formu položte na plech a pečte, kým sa náplň neprestane triasť v strede, 30 – 37 minút.
- Nechajte úplne vychladnúť vo forme a potom z formy vyberte.
- Zabaľte múčnik do potravinárskej fólie a dajte aspoň na 2 hodiny do chladničky.
- Tesne pred podávaním naaranžujte na múčnik jahody.
- Pokvapkajte medom alebo posypte cukrom a podľa chuti ozdobte lístkami čerstvej mäty alebo bazalky.

Kakaové rezy s polevou z mascarpone a agátového medu
Dokonalý jemný kakaový múčnik s hladkou polevou z mascarpone je neuveriteľne ľahký na prípravu a zároveň božsky chutí. Pripravte ho svojej rodine či priateľom k popoludňajšej káve. Možno využijete aj naše recenzie najlepších automatických kávovarov . Kto vyhral v našom porovnaní?
Čo budete potrebovať
Na cesto:
- 190 ml vriacej vody
- 270 g hladkej múky
- 300 g krupicového cukru
- 75 g nesladeného kakaového prášku
- 1 lyžička instantného espressa
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 a ½ lyžičky jedlej sódy
- 1 lyžička soli
- 240 g cmaru izbovej teploty
- 110 g rastlinného oleja
- 3 veľké vajcia izbovej teploty
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
Na polevu:
- 200 g mascarpone
- 15 g agátového medu
- ½ lyžičky vanilkovej pasty
- 100 g práškového cukru
- 125 g smotany na šľahanie
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C a vyložte plech na pečenie s rozmermi 23 x 33 cm papierom na pečenie.
- Dajte variť 190 ml vody a nechajte vychladnúť.
- Do misy preosejte všetky suché ingrediencie a poriadne premiešajte.
- Do inej misy pridajte všetky mokré ingrediencie vrátane vychladnutej vody a ručným šľahačom ich šľahajte, kým sa nespoja.
- Dávajte si pozor, aby ste nepremiešali vajcia.
- Mokré ingrediencie pomaly nalejte do suchých a všetko jemne premiešajte.
- Uistite sa, že v ceste nezostali žiadne hrudky.
- Cesto nalejte na pripravený plech a pečte 30–35 minút, alebo pokiaľ špajľa zapichnutá do stredu buchty nevyjde čistá.
- Buchtu nechajte vychladnúť na mriežke.
- Po 15 minútach buchtu opatrne vyberte z plechu na chladiacu mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
- Elektrickým mixérom vymiešajte mascarpone, agátový med a vanilkovú pastu.
- Potom pridajte práškový cukor a premiešajte do hladka.
- Pridajte smotanu na šľahanie a šľahajte, kým nebude zmes tuhá a nebude držať tvar.
- Nalejte polevu na buchtu a rovnomerne ju rozotrite stierkou.
- Poprášte trochou kakaa a podávajte.

Máme pre vás aj výborné recepty na rezy s čokoládou ! Aký variant vyskúšate ako prvý?
Citrónové rezy s vanilkovou polevou a kokosom
Tieto citrónové rezy s polevou z mascarpone a strúhaným kokosom sú jednoducho najlepšie! Skvele sa hodí na akýkoľvek večierok ako luxusné pohostenie, ktorým ohromíte všetkých hostí.
Čo budete potrebovať
Na cesto:
- 2 šálky hladkej múky
- ¾ šálky cukru
- 1 lyžička soli
- 2 šálky opečeného strúhaného kokosu
- 110 g masla nakrájaného na kocky
Na náplň:
- 3 šálky cukru
- 8 vajec
- ¾ šálky čerstvej citrónovej šťavy
- kôra z dvoch citrónov
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 a ½ lyžičky prášku do pečiva
- ¼ lyžičky soli
Na polevu:
- 2 šálky smotany na šľahanie
- 230 g mascarpone
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- ½ šálky práškového cukru
Na ozdobu:
- 3 šálky strúhaného kokosu
- kôra z 1 citróna
- ¼ plátku citróna na každý rez (voliteľne)
Postup
- Premiešajte všetky suché ingrediencie na cesto v kuchynskom robote.
- Pridajte maslo a miešajte, kým nevznikne zrnité cesto.
- Natlačte cesto na maslom vymastený a múkou vysypaný veľký plech (použite papier na pečenie, inak sa cesto z formy zle dáva dole).
- Cesto pečte pri 175 stupňoch Celzia 10 minút do svetlo hneda.
- Vložte ingrediencie na náplň do procesora a rozmixujte.
- Nalejte náplň na horúce cesto a pečte pri 175 stupňoch, kým mierne nezhnedne a nestuhne, 25-30 minút.
- Koláč vyberte, nechajte vychladiť a dajte do mrazničky, aby pevne stuhol a vychladol.
- Pripravte si polevu.
- Smotanu vyšľahajte do tuha.
- Pridajte vanilkový extrakt a práškový cukor.
- Vmiešajte mascarpone.
- Vychladnutý koláč potrite polevou a posypte kokosom.
- Zmrazte, zložte z plechu a nakrájajte na rezy.
- Ozdobte citrónovou kôrou a na každý rez položte 1/4 plátku citróna (voliteľne).
- Užite si to!

Lahodne krémový taliansky syr mascarpone je nám známy najmä z klasického dezertu tiramisu. Vedeli ste však, že je neskutočne všestranný a perfektne sa vyníma aj v slaných pokrmoch alebo dokonca polievkach? Prečítajte si náš článok o mascarpone a objavte všetky jeho skryté stránky a spríjemnite si svoj kulinársky a chuťový zážitok vďaka tejto jednoduchej surovine!
A ako sa vám naše dnešné recepty na rezy z mascarpone páčili? Napíšte nám do komentárov!