Výborné recepty na mascarpone rezy, na ktorých si pochutí celá rodina. S nutellou aj ovocím!

Vyskúšajte naše lahodné recepty na rezy z mascarpone v 5 skvelých variantoch.

Skvele sa hodí ako pohostenie na rôzne oslavy, ako desiata aj dezert k popoludňajšej káve.

Máme pre vás úžasné verzie s nutellou, citrónom aj kakaom, pečené aj nepečené.

Ochutnajte ich všetky!

Nepečené rezy z mascarpone a nutelly

Tento nepečený dezert je ľahký a rýchly na prípravu a navyše skvele zasýti. Lahodná kombinácia mascarpone, nutelly, kyslej smotany a sušienok uspokojí vaše chuťové bunky a vy ju budete chcieť zažívať znova a znova.

Čo budete potrebovať

  • 24 ks BeBe sušienok
  • 500 g mascarpone
  • 400 g kyslej smotany
  • 60 g práškového cukru
  • 200 g nutelly
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 150 ml mlieka, studeného

Postup

  • Vo veľkej mise vyšľahajte elektrickým šľahačom mascarpone, vanilku, práškový cukor a asi polovicu kyslej smotany.
  • V inej miske ušľahajte zvyšok kyslej smotany spolu s nutellou.
  • Nalejte mlieko do misy.
  • Každú sušienku ponorte do mlieka na niekoľko sekúnd.
  • Na dno formy s rozmermi 28 x 18 cm alebo podobné rozprestrite sušienky.
  • Možno budete musieť niektoré z nich rozlomiť, aby sa zmestili.
  • Natrite asi ⅓ náplne z mascarpone.
  • Vyhlaďte povrch špachtľou.
  • Potrite ⅓ nutellové zmesi.
  • Pokračujte v procese ešte dvakrát.
  • Zakryte rezy potravinárskou fóliou a nechajte v chlade 6-8 hodín alebo cez noc.
  • Podávajte posypané rozdrobenými sušienkami.
  • Rezy môžete voliteľne ozdobiť lesným ovocím.
  • Dobrú chuť!
Rez s mascarpone s čučoriedkami na tanieri s vedľa položeným pohárom mlieka.
www.daniscookings.com

Inšpirujte sa aj našimi chutnými receptami na torty z mascarpone . Rozplynú sa na jazyku!

Banánové rezy s mascarpone polevou

Vynikajúce rezy z vlašských orechov a banánov doplnené luxusnou polevou z mascarpone a semienok z vanilkového struku. Znie to lahodne? Tak si ich poďte s nami spoločne pripraviť!

Čo budete potrebovať

  • 140 g vlašských orechov
  • 200 g trstinového cukru
  • 180 ml rastlinného oleja
  • 200 g hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky škorice
  • 2 banány, nahrubo roztlačené s 2 lyžičkami citrónovej šťavy
  • 3 žĺtky

Na polevu:

  • 350 g mascarpone
  • 50 g trstinového cukru
  • vyškriabané semienka z 1 vanilkového struku

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  • Štvorcovú formu s priemerom 20 cm vyložte papierom na pečenie.
  • Vlašské orechy pečte na plechu v rúre dozlatista, 8–12 minút, nechajte úplne vychladnúť, potom odstráňte uvoľnenú šupku a polovicu vlašských orechov nasekajte najemno a zvyšok nahrubo.
  • Cukor a olej šľahajte v elektrickom mixéri, kým sa dobre nespoja (4–5 minút).
  • Medzitým si do misy preosejte múku, prášok do pečiva, korenie a soľ, vmiešajte vlašské orechy a dajte bokom.
  • Do zmesi cukru pridajte banán a žĺtky, prešľahajte a potom vmiešajte suché prísady.
  • Zmes nalejte do pripravenej formy, rovnomerne rozotrite ku krajom, uhlaďte vršok a pečte v strede rúry do zlatohneda, 30-35 minút.
  • Nechajte krátko vychladiť vo forme, potom vyklopte a nechajte úplne vychladnúť.
  • Všetky prísady na polevu šľahajte v elektrickom mixéri, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy (1-2 minúty).
  • Tesne pred podávaním potrite buchtu polevou pomocou malej špachtle, nakrájajte a podávajte.
Rezy z vlašských orechov a banánov doplnené luxusnou polevou z mascarpone a semienok z vanilkového struku na tanieri.
www.gourmettraveller.com.au

Mascarpone rezy s jahodami

Tieto úžasné rezy s náplňou z mascarpone s čerstvými jahodami v talianskom štýle sú krásne ľahké a preto skvele fungujú ako luxusný letný dezert. Užite si ho!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 80 g cukru
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • 3/4 šálky studeného masla, nakrájaného na 0,5 cm kocky
  • 1 veľké vajcia plus 1 veľký žĺtok
  • ¼ šálky plnotučného mlieka

Na náplň:

  • 230 g mascarpone, izbové teploty
  • 170 g gréckeho jogurtu
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 110 g kryštálového cukru
  • 30 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 kg jahôd, olúpaných a nakrájaných na plátky

Na servírovanie:

  • med, cukor, čerstvá bazalka alebo lístky mäty (voliteľné)

Postup

  • Múku, cukor, soľ a prášok do pečiva 3-krát alebo 4-krát premiešajte v kuchynskom robote.
  • Maslo rozotrite do múčnej zmesi a zapracujte, pokiaľ nebude zmes vyzerať pieskovo a neuvidíte žiadne kúsky masla.
  • Vyšľahajte vajcia, žĺtok a mlieko.
  • Nalejte do múčnej zmesi a niekoľkokrát premiešajte, kým sa cesto nezačne spájať.
  • Pridajte po kvapkách trochu ľadovej vody, pokiaľ sa cesto zdá suché.
  • Vyberte cesto z misy a jemne ho prehneťte, aby ste vytvorili guľu.
  • Guľu cesta vyrovnajte do tvaru kotúča, zabaľte do potravinárskej fólie a chlaďte v chladničke asi 1 hodinu, kým cesto nebude pevné, ale nie tvrdé.
  • Pokiaľ je cesto príliš studené a nepružné, nechajte ho 15 minút odležať, pokiaľ nebude spracovateľné.
  • Cesto zľahka poprášte múkou a dajte na ľahko pomúčenú plochu.
  • Zakryte veľkým kusom potravinárskej fólie a cesto rozvaľkajte na kruh s priemerom 30 cm.
  • Opatrne zlúpnite fóliu, z cesta urobte valček a rozviňte ho na 25 cm štvorcovú formu s odnímateľnou základňou.
  • Cesto vtlačte do formy a vytiahnite ho po stranách až k vrchu formy, prebytok odrežte.
  • Predhrejte rúru na 160 stupňov Celzia.
  • Mascarpone, jogurt, vajcia, vanilku, cukor, múku a soľ vyšľahajte v elektrickom mixéri s lopatkovým nástavcom alebo v kuchynskom robote do hladka.
  • Preložte na cesto vo forme.
  • Formu položte na plech a pečte, kým sa náplň neprestane triasť v strede, 30 – 37 minút.
  • Nechajte úplne vychladnúť vo forme a potom z formy vyberte.
  • Zabaľte múčnik do potravinárskej fólie a dajte aspoň na 2 hodiny do chladničky.
  • Tesne pred podávaním naaranžujte na múčnik jahody.
  • Pokvapkajte medom alebo posypte cukrom a podľa chuti ozdobte lístkami čerstvej mäty alebo bazalky.
Rez s náplňou z mascarpone s čerstvými jahodami na tanieriku.
www.familystylefood.com

Kakaové rezy s polevou z mascarpone a agátového medu

Dokonalý jemný kakaový múčnik s hladkou polevou z mascarpone je neuveriteľne ľahký na prípravu a zároveň božsky chutí. Pripravte ho svojej rodine či priateľom k popoludňajšej káve. Možno využijete aj naše recenzie najlepších automatických kávovarov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 190 ml vriacej vody
  • 270 g hladkej múky
  • 300 g krupicového cukru
  • 75 g nesladeného kakaového prášku
  • 1 lyžička instantného espressa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 a ½ lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 240 g cmaru izbovej teploty
  • 110 g rastlinného oleja
  • 3 veľké vajcia izbovej teploty
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Na polevu:

  • 200 g mascarpone
  • 15 g agátového medu
  • ½ lyžičky vanilkovej pasty
  • 100 g práškového cukru
  • 125 g smotany na šľahanie

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C a vyložte plech na pečenie s rozmermi 23 x 33 cm papierom na pečenie.
  • Dajte variť 190 ml vody a nechajte vychladnúť.
  • Do misy preosejte všetky suché ingrediencie a poriadne premiešajte.
  • Do inej misy pridajte všetky mokré ingrediencie vrátane vychladnutej vody a ručným šľahačom ich šľahajte, kým sa nespoja.
  • Dávajte si pozor, aby ste nepremiešali vajcia.
  • Mokré ingrediencie pomaly nalejte do suchých a všetko jemne premiešajte.
  • Uistite sa, že v ceste nezostali žiadne hrudky.
  • Cesto nalejte na pripravený plech a pečte 30–35 minút, alebo pokiaľ špajľa zapichnutá do stredu buchty nevyjde čistá.
  • Buchtu nechajte vychladnúť na mriežke.
  • Po 15 minútach buchtu opatrne vyberte z plechu na chladiacu mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
  • Elektrickým mixérom vymiešajte mascarpone, agátový med a vanilkovú pastu.
  • Potom pridajte práškový cukor a premiešajte do hladka.
  • Pridajte smotanu na šľahanie a šľahajte, kým nebude zmes tuhá a nebude držať tvar.
  • Nalejte polevu na buchtu a rovnomerne ju rozotrite stierkou.
  • Poprášte trochou kakaa a podávajte.
Nakrájaný kakaový múčnik s hladkou polevou z mascarpone,
www.juliemarieeats.com

Máme pre vás aj výborné recepty na rezy s čokoládou ! Aký variant vyskúšate ako prvý?

Citrónové rezy s vanilkovou polevou a kokosom

Tieto citrónové rezy s polevou z mascarpone a strúhaným kokosom sú jednoducho najlepšie! Skvele sa hodí na akýkoľvek večierok ako luxusné pohostenie, ktorým ohromíte všetkých hostí.

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 2 šálky hladkej múky
  • ¾ šálky cukru
  • 1 lyžička soli
  • 2 šálky opečeného strúhaného kokosu
  • 110 g masla nakrájaného na kocky

Na náplň:

  • 3 šálky cukru
  • 8 vajec
  • ¾ šálky čerstvej citrónovej šťavy
  • kôra z dvoch citrónov
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 a ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli

Na polevu:

  • 2 šálky smotany na šľahanie
  • 230 g mascarpone
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • ½ šálky práškového cukru

Na ozdobu:

  • 3 šálky strúhaného kokosu
  • kôra z 1 citróna
  • ¼ plátku citróna na každý rez (voliteľne)

Postup

  • Premiešajte všetky suché ingrediencie na cesto v kuchynskom robote.
  • Pridajte maslo a miešajte, kým nevznikne zrnité cesto.
  • Natlačte cesto na maslom vymastený a múkou vysypaný veľký plech (použite papier na pečenie, inak sa cesto z formy zle dáva dole).
  • Cesto pečte pri 175 stupňoch Celzia 10 minút do svetlo hneda.
  • Vložte ingrediencie na náplň do procesora a rozmixujte.
  • Nalejte náplň na horúce cesto a pečte pri 175 stupňoch, kým mierne nezhnedne a nestuhne, 25-30 minút.
  • Koláč vyberte, nechajte vychladiť a dajte do mrazničky, aby pevne stuhol a vychladol.
  • Pripravte si polevu.
  • Smotanu vyšľahajte do tuha.
  • Pridajte vanilkový extrakt a práškový cukor.
  • Vmiešajte mascarpone.
  • Vychladnutý koláč potrite polevou a posypte kokosom.
  • Zmrazte, zložte z plechu a nakrájajte na rezy.
  • Ozdobte citrónovou kôrou a na každý rez položte 1/4 plátku citróna (voliteľne).
  • Užite si to!
Citrónové rezy s polevou z mascarpone a strúhaným kokosom ozdobené kúskami citróna.
www.creative-culinary.com

Lahodne krémový taliansky syr mascarpone je nám známy najmä z klasického dezertu tiramisu. Vedeli ste však, že je neskutočne všestranný a perfektne sa vyníma aj v slaných pokrmoch alebo dokonca polievkach? Prečítajte si náš článok o mascarpone a objavte všetky jeho skryté stránky a spríjemnite si svoj kulinársky a chuťový zážitok vďaka tejto jednoduchej surovine!

A ako sa vám naše dnešné recepty na rezy z mascarpone páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.