Lahodné recepty na torty z krémového syra mascarpone. Rozplynú sa na jazyku

Vyskúšajte tieto lahodné recepty na tortu z mascarpone.

Tento taliansky syr celú tortu nádherne zvláčni a dodá mu tú správnu chuť.

Upečte si ho napríklad ako narodeninovú tortu, alebo len tak pre radosť.

Citrónová krémová torta

Sladko kyslá kombinácia s jemnosťou mascarpone robí túto tortu úplne delikátnou. Citrón celú tortu krásne osvieži a vám ani nedôjde, že ste zjedli už tri kúsky.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 225 g masla (zmäknutého)
  2. 200 g práškového cukru
  3. Lyžička vanilkového extraktu
  4. 4 vajcia
  5. 225 g hladkej múky
  6. 2 lyžičky prášku do pečiva
  7. 3 lyžice mlieka

Na krém

  1. 250 g mascarpone
  2. 5 lyžíc tučného tvarohu (alebo viac, podľa chuti)
  3. 2 lyžičky citrónovej šťavy alebo 1 lyžička citrónovej esencie
  4. Citrónová kôra (na ozdobu)
  5. Múčkový cukor (na ozdobu)
  6. Olúpané mesiačiky citróna (na ozdobu)

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Pripravíme si tortovú formu, ktorej dno vyložíme papierom na pečenie a boky vymažeme maslom
  3. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom
  4. Pridáme vanilku, vajcia, preosejeme múku a prášok do pečiva
  5. Zmes dohladka mixujeme a úplného prepojenia ingrediencií
  6. Postupne začneme zašľahávať mlieko
  7. Zmes by mala byť ľahko tekutá, možno nebude potrebné použiť všetko mlieko
  8. Cesto nalejeme do formy a dáme piecť na 25 minút do rúry
  9. Po vybratí z rúry, necháme korpus 10 minút odpočívať vo forme a až potom ho vyberieme na mriežku na úplné vychladnutie
  10. Na krém si zmiešame tvaroh s citrónom, ten potom pridáme do mascarpone
  11. Všetko zmiešame a podľa vlastných preferencií dochutíme
  12. Vychladnutý korpus rozpolíme na približne dve rovnaké časti
  13. Vnútornú stranu korpusu potrieme dostatočným množstvom krému a priklopíme druhou polovicou
  14. Zvyškom krému potrieme vrch torty
  15. Tortu dozdobíme kúskami citróna, citrónovou kôrou a tesne pred podávaním posypeme práškovým cukrom
Krásne ozdobená citrónová torta s citrónovým krémom.
Zdroj: lifeloveandsugar.com

Jahodový mascarpone tortu

Milovníkom jahôd tento recept nesmie utiecť. Torta plnená varenými jahodami v sladkom sirupe, je niečo čo musíte skúsiť za každú cenu. Najlepšie na tom všetkom je, že jahody sa dajú nahradiť akýmikoľvek bobuľami. Pokiaľ teda kopete za tím malín, hurá do toho!

Na korpus

  1. 280 g hladkej múky
  2. Lyžička prášku do pečiva
  3. Lyžička jedlej sódy
  4. ½ lyžičky soli
  5. 115 g masla (zmäknutého)
  6. 200 g cukru kryštál
  7. Lyžička vanilkového extraktu
  8. ½ lyžičky mandľového extraktu
  9. 2 vajcia
  10. 240 ml cmar
  11. Citrón
  12. Lyžička trstinového cukru

Na sirup

  1. 50 g cukru kryštál
  2. 60 ml vody
  3. Lyžica smotany na varenie

Na náplň

  1. 700 g čerstvých jahôd
  2. 50 g cukru kryštál
  3. 100 ml smotany na varenie

Na krém

  1. 50 g cukru kryštál
  2. 60 ml kyslej smotany
  3. 340 g mascarpone
  4. 340 ml smotany na šľahanie
  5. 60 g práškového cukru

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov
  2. Tortovú formu vymastíme maslom a dno vyložíme papierom na pečenie
  3. Do väčšej misy si preosejeme múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ
  4. Všetko spolu premiešame, aby sa ingrediencie spojili
  5. Vo vedľajšej mise si zmiešame maslo, cukor kryštál a šľaháme
  6. Pridáme vanilkový a mandľový extrakt a znova premiešame
  7. Postupne pridávame vajcia a každé dobre zašľaháme
  8. Keď sú vajcia zašľahané, začneme prilievať cmar a citrónovú kôru
  9. Po kúskoch začneme prisypávať suché ingrediencie
  10. Keď sa ingrediencie spoja v jednoliate cesto, to potom vylejeme do tortovej formy
  11. Posypeme trstinovým cukrom a dáme do rúry
  12. Korpus pečieme 35 – 40 minút
  13. Korpus vyberieme z rúry a 20 minút ho necháme chladnúť vo forme, až potom ho preložíme na mriežku a necháme ho úplne vychladnúť.
  14. Medzitým si pripravíme sirup
  15. V hrnci zmiešame vodu a cukor
  16. Túto zmes zahrievame, kým sa cukor nerozpustí
  17. Zložíme z platne a zamiešame 1 lyžicu smotany
  18. Na krém zmiešame obe smotany, mascarpone a práškový cukor
  19. Krém vyšľaháme od tuhej konzistencie
  20. Keď je korpus vychladnutý, vodorovne ho rozrežeme na dve rovnaké časti
  21. Obe vnútorné časti torty potrieme sirupom
  22. Spodnú časť potrieme ⅔ krému a položíme druhú polovicu korpusu
  23. Zvyšný krém navrstvíme na vrch torty, tak aby sa mohli naaranžovať jahody a šťava z jahôd
  24. V hrnci si rozpustíme cukor v smotane, potom zmes privedieme do varu
  25. Hrniec zložíme z platne a vhodíme jahody
  26. Tie jemne v zmesi zamiešame, aby sa obalili
  27. Jahody necháme na 15 minút vychladnúť
  28. Potom jahody spoločne so šťavou navrstvíme na tortu a ozdobíme

Ak neviete čo s prebytkom jahôd a jahodové dezerty už vám lezú aj ušami. Môžete si ich zavariť a uchovať na ďalší rok. Vyskúšajte jeden z týchto osvedčených postupov na zaváranie jahôd a uchovajte ich chuť.

Krémom naplnená jahodová torta.
Zdroj: barleyandsage.com

Čokoládová torta s nugátovým krémom

Nechajte sa uniesť receptom, ktorý je plný čokolády a nugátu. Je to ideálny dezert, ktorý sa hodí ako torta na narodeninovú oslavu. Je veľký, je lahodný, dá sa pripraviť pár dní dopredu, pretože uložený v chladničke sa ešte viac rozleží a jeho chuť sa ešte viac zintenzívni.

Čo budeme potrebovať

Na náplň

  1. 400 g nugátu
  2. 120 ml smotany na šľahanie
  3. 120 g práškového cukru
  4. Lyžička vanilkového extraktu
  5. 750 g mascarpone

Na korpus

  • 6 vajec
  • 100 g cukru kryštál
  • 70 g trstinového cukru
  • Lyžička vanilkového extraktu
  • 200 g mletých lieskových orechov
  • 60 g hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžice kakaa
  • Štipka soli

Na ozdobu

  1. 150 g čokolády na varenie (rozpustené)
  2. 2 lyžice oleja
  3. Toffifee

Postup

  1. Začneme si najskôr pripravovať náplň
  2. V malom hrnci zahrejeme smotanu a vhodíme nakrájaný nugát
  3. Ten v smotane ho necháme rozpustiť, miešame, kým sa prísady neprepoja
  4. Zmes dáme do chladničky a necháme vychladnúť.
  5. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  6. Budeme potrebovať tri 18 centimetrové formičky, alebo korpus upečieme trikrát za sebou
  7. Formy si vyložíme papierom na pečenie a boky vymažeme maslom
  8. Vo veľkej mise si vyšľaháme vajcia na vysokú rýchlosť, kým nebudú nadýchané
  9. Postupne začneme pridávať oba cukry
  10. Pridáme vanilkový extrakt a miešame
  11. Vo vedľajšej forme si zmiešame suché ingrediencie ako mleté ​​orechy, múku, prášok do pečiva, kakao a soľ
  12. Suché ingrediencie budeme postupne pridávať do ingrediencií mokrých, kým nám nevznikne jednoliate cesto
  13. Cesto si podľa váhy rozdelíme do troch pripravených foriem a pečieme po dobu 30 minút
  14. Keď sú korpusy upečené, necháme ich na 10 min vychladnúť vo forme a potom ich vyberieme a preložíme na mriežku
  15. Nugátovú náplň vyberieme z chladničky a pomocou mixéra ju začneme miešať, aby zosvetlila
  16. Pridáme práškový cukor a vanilkový extrakt
  17. Postupne začneme pridávať mascarpone a miešame, kým nevznikne nadýchaný krém
  18. A dáme znova na 30 minút do chladničky
  19. Jednotlivé poschodia budeme rovnomerne premazávať nugátovým krémom
  20. Posledné poschodie, jeho vrch, potrieme tenkou vrstvou krému
  21. Tortu dáme na 30 minút odpočinúť do chladničky
  22. Potom potrieme celý obvod torty nugátovým krémom, ale necháme si niečo málo na ozdobu do cukrárskeho vrecka
  23. Na ozdobu rozpustíme čokoládu na vodnom kúpeli a zmiešame ju z olejom
  24. Necháme ju trochu vychladnúť a potom začneme zdobiť
  25. Začneme zdobiť od okrajov, tak aby čokoláda po torte stekala
  26. Potom čokoládu natrieme po celom vrchu
  27. Tortu znovu vložíme do chladničky, kým čokoláda nestuhne
  28. Vrch torty dozdobíme nugátovým krémom a Toffifee
  29. Tortu uchovávame v chladničke, pokiaľ nie je čas servírovať

Najlepšie je si nugátový krém a korpusy pripraviť deň vopred, získajú tak extra vláčnosť.

Čokoládová torta poliate čokoládou a ozdobená toffifee.
Zdroj: baketotheroots.de

Nepečená torta

Tento recept na tortu z mascarpone, týmto lahodným syrom doslova preteká a je tiež plný čokolády. Pre čokoholikov je to splnený sen. Pretože tu sú použité dokonca čokolády tri av každej vrstve torty je iná.

Čo budeme potrebovať

  1. 200 g grahamových sušienok
  2. 60 g masla
  3. 500 g mascarpone
  4. 300 g mliečnej čokolády
  5. 200 g horkej čokolády
  6. 50 g bielej čokolády
  7. 300 ml smotany na šľahanie
  8. Lyžička vanilkového extraktu
  9. Lyžica kakaa

Postup

  1. Sušienky rozdrvíme na jemný prášok
  2. Zmiešame ich s kakaom, vanilkou a rozpusteným maslom
  3. Dobre zmes prehniteme, aby sa ingrediencie spojili
  4. Zmes preložíme do tortovej formy a pevne ju rovnomerne vytlačíme do dna
  5. Korpus dáme odležať do chladničky
  6. Na vodnom kúpeli si rozpustíme mliečnu čokoládu a pridáme mascarpone
  7. Všetko spolu premiešame
  8. Korpus vyberieme z chladničky a nanesieme naň čokoládový krém
  9. Znovu uložíme do chladničky
  10. Medzitým si v hrnci zahrejeme smotanu, nalámeme do nej kúsky čokolády a necháme ju rozpustiť
  11. Zmes sa, ale nesmie variť
  12. Zložíme z platne a necháme vychladnúť
  13. Čokoládovou polevou prelejeme tortu a dáme znova do chladničky na minimálne 4 hodiny stuhnúť
  14. Po stuhnutí posypeme postrúhanou bielou čokoládou

Ak hľadáte ďalšiu inšpiráciu na jednoduché zákusky, skúste jeden z týchto receptov na ďalšie nepečené torty.

Čokoládová nepečená torta, plnená a posypaná čokoládou.
Zdroj: mygorgeousrecipes.com

Mrkvová torta s krémom z mascarpone

Mrkva celé cesto, krásne zvláčni a dodá mu sladkosť sebe vlastnú. To isté urobí lahodný mascarpone syr v kombinácii s pomarančovou šťavou. Celá torta bude teda nielen dokonale vláčna, ale vďaka krému aj skvele dochutená.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 130 g cukru
  2. 120 ml oleja
  3. 4 vajcia
  4. Šťava a nastrúhaná kôra z jedného pomaranča
  5. Lyžička vanilkového extraktu
  6. 240 g celozrnnej múky
  7. 2 lyžičky prášku do pečiva
  8. Štipka soli
  9. Štipka muškátového orieška
  10. Lyžička mletej škorice
  11. 300 g najemno nastrúhanej mrkvy
  12. 3 lyžice nasekaných vlašských orechov
  13. 3 lyžice nasekaných mandlí

Na krém

  1. 250 g mascarpone
  2. 100 g práškového cukru
  3. Kôra a šťava z ½ pomaranča

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov
  2. Do veľkej misy dáme všetky mokré ingrediencie a zmiešame ich dohromady (okrem mrkvy)
  3. Vo vedľajšej mise premiešame všetky suché ingrediencie (okrem orechov)
  4. Suché ingrediencie potom opatrne vmiešame do mokrých
  5. Miešame, kým sa všetko úplne nespojí
  6. Nakoniec pridáme mrkvu a orechy, všetko zapracujeme v hladké cesto
  7. Tortovú formu vymastíme maslom a cesto do nej vlejeme
  8. Mrkvový korpus pečieme približne 40 minút
  9. Medzitým si ušľaháme mascarpone s cukrom
  10. Pridáme kôru z pomaranča a šťavu
  11. Miešame, kým sa všetko nespojí
  12. Keď je korpus hotový, tak ho necháme vo forme vychladnúť asi 10 minút, pred tým ako ho vyberieme a položíme na mriežku, kde úplne vychladne
  13. Potom korpus rozpolíme, na dve rovnako veľké časti
  14. Potrieme ich krémom a polovice spojíme
  15. Krémom môžeme potrieť celý jeho obvod alebo len vrch
  16. Ozdobíme nasekanými orechmi a uložíme do chladničky, kým nebude čas ho servírovať
Mrkvová nadýchaná torta s lahodným krémom.
Zdroj: yummyaddiction.com

Jednotlivé poschodia tort nemusíte iba premazávať krémom z mascarpone. Môžete buď krém zmiešať s marmeládou a naniesť ho v tejto kombinácii alebo krém naniesť iba na okraje korpusu a doprostred umiestniť vybranú marmeládu. Ak chcete recept mať ešte viac autentickejšie uvarte si doma vlastnú marmeládu, vyskúšajte tieto jednoduchérecepty na domácu marmeládu a vyšperkujte svoju tortu ešte o niečo viac.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.