Rezance na sladko pre milovníkov sladké kuchyne

Stále varíte len slané pokrmy a na tie sladké nejako zabúdate?

Prišiel čas to napraviť a do jedálnička zaradiť sladkej rezance.

Môžete si ich pripraviť z cesta na rezance vyrobeného doma, alebo možno radšej dáte prednosť nakupovaným rezancom.

Inšpirujte sa našimi receptami na domáce sladké rezance!

Sladké rezance s tvarohom a jablkami

Tradičné rezance na sladko, ktoré bežne dopĺňame tvarohom, môžeme ozvláštniť prídavkom strúhaných jabĺk.

INGREDIENCIE:

  • 300 g varených širokých rezancov
  • 200 g mäkkého tvarohu
  • 300 g nastrúhaných jabĺk
  • hrozienka
  • škorica
  • pol hrnčeka mlieka
  • 3 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vajcia
  • maslo

POSTUP:

  1. Pripravíme si rezance, ktoré uvaríme domäkka v osolenej vode podľa návodu.
  2. Rezance scedíme a v mise je zmiešame s tvarohom.
  3. Potom vezmeme zapekaciu misku, ktorú vymastíme maslom, dáme do nich polovicu rezancov s tvarohom a posypeme strúhanými a ošúpanými jablkami.
  4. Doplníme hrozienkami, cukrom a škoricou.
  5. Navrch dáme opäť vrstvu rezancov a tvarohu.
  6. Vajcia rozšľaháme v mlieku a nalejeme je na rezance v miske.
  7. Dáme zapiecť do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia dozlatista.

Hotový recept na sladké rezance s tvarohom a jablkami marthastewart.com

Zapečené sladké rezance s orechmi

Použitím mletých vlašských orechov získame veľmi výdatný pokrm, pretože orechy obsahujú až 70% tukov, a to hlavne zdravé nenasýtené mastné kyseliny.

INGREDIENCIE:

  • 400 g širokých rezancov
  • 150 g mletých orechov
  • 5-6 lyžíc práškového cukru
  • 100 g sladké marmelády – jahodová, marhuľová
  • 60 g hrozienok
  • 1 balíček vanilkového cukru

POSTUP:

  1. Rezance uvaríme podľa návodu na ich obale.
  2. Vlašské orechy pomelieme.
  3. Rezance a mleté ​​orechy zmiešame spolu s cukrom.
  4. Vezmeme zapekaciu misku, dáme do nej polovicu zmesi.
  5. Povrch potrieme marmeládou a prikryjeme druhou polovicou zmesi.
  6. Zapečieme v predhriatej rúre na 200 ° C.

Hotový recept na sladké rezance s orechmi whatsgabycooking.com

Viete, že? Vlašské orechy pomáhajú regulovať krvný tlak a udržiavať nízku hladinu cholesterolu? Majú tiež antioxidačné účinky, pôsobí proti astme a majú kladný vplyv na črevá.

Sladké rezance s jogurtom a jahodami

Pretože jahody sú k dispozícii v supermarketoch prakticky po celý rok, môžeme z nich pripraviť sladké rezance, ktoré doplníme jogurtom.

INGREDIENCIE:

  • 200 g širokých rezancov
  • 1 vanilkový jogurt
  • 150 g čerstvých jahôd
  • asi 25 g mandľových lupienkov
  • 25 g práškového cukru

POSTUP:

  1. Rezance si uvaríme v slanej vode domäkka.
  2. Scedíme ich a necháme odkvapkať.
  3. Ako sa rezance varí, tak na hlbšej panvici si na tuku opražíme mandle, zasypeme cukrom, ktorý necháme dozlatista skaramelizovať.
  4. Na tanierik naservírujeme rezance, pridáme mandle s cukrom.
  5. Všetko doplníme jogurtom a čerstvými jahodami.
  6. Tieto rezance podávame studené.

Hotový recept na sladké rezance s jogurtom a jahodami focusedcollection.com

Viete, že? Prvý ovocný jogurt sa objavil u nás už v roku 1933? Jogurt priaznivo pôsobí na črevnú mikroflóru v ľudskom organizme a dodáva mu cenná probiotiká.

Sladké rezance s perníkom a slivkovým kompótom

Rezance môžeme doplniť aj strúhaným perníkom, ktorý je okorení svojou výraznou chuťou.

INGREDIENCIE:

  • 400 g širokých rezancov
  • 1 pohár slivkového kompótu
  • 1 balenie rumových medovníčkov
  • 120 g masla
  • 75 g práškového cukru

POSTUP:

  1. Najprv si pripravíme rezance, ktoré uvaríme podľa návodu na obale, až sú mäkké.
  2. Zavárané slivky zbavíme kôstok a nakrájame na menšie kúsky.
  3. Zcezené rezance dobre premiešame s pokrájanými slivkami a strúhanými medovníčky.
  4. Na tanieriku jednotlivé porcie ešte polejeme šťavou z kompótu.

Hotový recept na sladké rezance s perníkom a slivkami recipes-plus.co.uk

Špecifickou vlastnosťou perníku je jeho dlhá trvanlivosť. Tá je daná hlavne výberom korenia a potom aj vďaka jeho tvrdosti a suchosti.

Sladké rezance s pudingom a orechy

Sladké pokušenie vykúzlite aj z pudingu a orechov, ktorými rezance ochutíte.

INGREDIENCIE:

  • 300 g rezancov
  • 100 g vlašských orechov
  • hrozienka
  • maslo
  • mlieko na puding
  • 1 vanilkový puding
  • cukor práškový aj pieskový podľa chuti

POSTUP:

  1. Uvaríme rezance podľa návodu.
  2. Súčasne tiež uvaríme z mlieka, pudingového prášku a cukru puding.
  3. Nasekáme nahrubo orechy a dáme ich na panvicu na tuk pražiť. Potom pridáme hrozienka a pieskový cukor a necháme skaramelizovať.
  4. Uvarené rezance scedíme, dáme na taniere, prelejeme pudingom a zkaramelizovanými orechy.
  5. Dochutíme práškovým cukrom.

Hotový recept na sladké rezance s pudingom unicornlove.com

Ak predsa len dávate prednosť cestovinám pripravovaným klasickým spôsobom, je pre vás pripravený článok s receptami sa zapečenými cestovinami.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.