Stále varíte len slané pokrmy a na tie sladké nejako zabúdate?
Prišiel čas to napraviť a do jedálnička zaradiť sladkej rezance.
Môžete si ich pripraviť z cesta na rezance vyrobeného doma, alebo možno radšej dáte prednosť nakupovaným rezancom.
Inšpirujte sa našimi receptami na domáce sladké rezance!
Sladké rezance s tvarohom a jablkami
Tradičné rezance na sladko, ktoré bežne dopĺňame tvarohom, môžeme ozvláštniť prídavkom strúhaných jabĺk.
INGREDIENCIE:
- 300 g varených širokých rezancov
- 200 g mäkkého tvarohu
- 300 g nastrúhaných jabĺk
- hrozienka
- škorica
- pol hrnčeka mlieka
- 3 lyžice cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajcia
- maslo
POSTUP:
- Pripravíme si rezance, ktoré uvaríme domäkka v osolenej vode podľa návodu.
- Rezance scedíme a v mise je zmiešame s tvarohom.
- Potom vezmeme zapekaciu misku, ktorú vymastíme maslom, dáme do nich polovicu rezancov s tvarohom a posypeme strúhanými a ošúpanými jablkami.
- Doplníme hrozienkami, cukrom a škoricou.
- Navrch dáme opäť vrstvu rezancov a tvarohu.
- Vajcia rozšľaháme v mlieku a nalejeme je na rezance v miske.
- Dáme zapiecť do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia dozlatista.
marthastewart.com
Objavte podobné tipy
Zapečené sladké rezance s orechmi
Použitím mletých vlašských orechov získame veľmi výdatný pokrm, pretože orechy obsahujú až 70% tukov, a to hlavne zdravé nenasýtené mastné kyseliny.
INGREDIENCIE:
- 400 g širokých rezancov
- 150 g mletých orechov
- 5-6 lyžíc práškového cukru
- 100 g sladké marmelády – jahodová, marhuľová
- 60 g hrozienok
- 1 balíček vanilkového cukru
POSTUP:
- Rezance uvaríme podľa návodu na ich obale.
- Vlašské orechy pomelieme.
- Rezance a mleté orechy zmiešame spolu s cukrom.
- Vezmeme zapekaciu misku, dáme do nej polovicu zmesi.
- Povrch potrieme marmeládou a prikryjeme druhou polovicou zmesi.
- Zapečieme v predhriatej rúre na 200 ° C.
whatsgabycooking.com
Viete, že? Vlašské orechy pomáhajú regulovať krvný tlak a udržiavať nízku hladinu cholesterolu? Majú tiež antioxidačné účinky, pôsobí proti astme a majú kladný vplyv na črevá.
Sladké rezance s jogurtom a jahodami
Pretože jahody sú k dispozícii v supermarketoch prakticky po celý rok, môžeme z nich pripraviť sladké rezance, ktoré doplníme jogurtom.
INGREDIENCIE:
- 200 g širokých rezancov
- 1 vanilkový jogurt
- 150 g čerstvých jahôd
- asi 25 g mandľových lupienkov
- 25 g práškového cukru
POSTUP:
- Rezance si uvaríme v slanej vode domäkka.
- Scedíme ich a necháme odkvapkať.
- Ako sa rezance varí, tak na hlbšej panvici si na tuku opražíme mandle, zasypeme cukrom, ktorý necháme dozlatista skaramelizovať.
- Na tanierik naservírujeme rezance, pridáme mandle s cukrom.
- Všetko doplníme jogurtom a čerstvými jahodami.
- Tieto rezance podávame studené.
focusedcollection.com
Viete, že? Prvý ovocný jogurt sa objavil u nás už v roku 1933? Jogurt priaznivo pôsobí na črevnú mikroflóru v ľudskom organizme a dodáva mu cenná probiotiká.
Sladké rezance s perníkom a slivkovým kompótom
Rezance môžeme doplniť aj strúhaným perníkom, ktorý je okorení svojou výraznou chuťou.
INGREDIENCIE:
- 400 g širokých rezancov
- 1 pohár slivkového kompótu
- 1 balenie rumových medovníčkov
- 120 g masla
- 75 g práškového cukru
POSTUP:
- Najprv si pripravíme rezance, ktoré uvaríme podľa návodu na obale, až sú mäkké.
- Zavárané slivky zbavíme kôstok a nakrájame na menšie kúsky.
- Zcezené rezance dobre premiešame s pokrájanými slivkami a strúhanými medovníčky.
- Na tanieriku jednotlivé porcie ešte polejeme šťavou z kompótu.
recipes-plus.co.uk
Špecifickou vlastnosťou perníku strong> je jeho dlhá trvanlivosť. Tá je daná hlavne výberom korenia a potom aj vďaka jeho tvrdosti a suchosti.
Sladké rezance s pudingom a orechy
Sladké pokušenie vykúzlite aj z pudingu a orechov, ktorými rezance ochutíte.
INGREDIENCIE:
- 300 g rezancov
- 100 g vlašských orechov
- hrozienka
- maslo
- mlieko na puding
- 1 vanilkový puding
- cukor práškový aj pieskový podľa chuti
POSTUP:
- Uvaríme rezance podľa návodu.
- Súčasne tiež uvaríme z mlieka, pudingového prášku a cukru puding.
- Nasekáme nahrubo orechy a dáme ich na panvicu na tuk pražiť. Potom pridáme hrozienka a pieskový cukor a necháme skaramelizovať.
- Uvarené rezance scedíme, dáme na taniere, prelejeme pudingom a zkaramelizovanými orechy.
- Dochutíme práškovým cukrom.
unicornlove.com
Ak predsa len dávate prednosť cestovinám pripravovaným klasickým spôsobom, je pre vás pripravený článok s receptami sa zapečenými cestovinami.