Najlepšie recepty na sladký nákyp z ryže

Tiež ste v detstve zbožňovali ryžový nákyp?

Premôže Ak vás chuť na sladké jedlo a neviete, čo narýchlo uvariť, návrat k tejto dobrůtce je dobrou voľbou. Základom nákypu je jemná ryžová kaša a ďalej ho dopĺňame ovocím.

Ovocie ľahko zníži kalorickú hodnotu nákypu a navyše v kombinácii s ryžou skvele chutí.

Ryžový nákyp nie je iba stálica školských jedální. S starostlivú prípravou a poctivými ingredienciami dosiahnete úžasného výsledku a celá rodina sa bude oblizovať až za ušami.

Nebudeme vás ďalej napínať a poďme sa vrhnúť na 5 skvelých receptov na túto pochúťku.

Ryžový nákyp so slivkami a lekvárom

Vynikajúci obed, ktorý je tak akurát sladký a vonia po vanilke so škoricou.

INGREDIENCIE

  • 150 g ryže
  • 800 ml mlieka
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g masla
  • 4 vajcia
  • slivky
  • lekvár
  • škorica

POSTUP

  1. Ryžu uvaríme v mlieku na kašu.
  2. Vmiešame obaja cukry.
  3. Rúru predhrejeme na 180 ° C.
  4. Necháme vychladnúť a vmiešame maslo a vajcia.
  5. Premiešame.
  6. Do vymasteného pekáča dáme najprv vrstvu ryžovej kaše.
  7. Poukladáme vypeckovanými slivkami a potrieme lekvárom.
  8. Navrch dáme druhú polovicu kaše.
  9. Posypeme škoricou.
  10. Pečieme dozlatista približne 30 minút.
  11. Podávame.

Skvelý recept na ryžový nákyp so slivkami

Ryžový nákyp s marhuľami a orechy

Nákyp, ktorý v sebe okrem zlatistých marhúľ skrýva prekvapenie v podobe chrumkavých orechov.

INGREDIENCIE

  • 150 g ryže
  • 800 ml mlieka
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g masla
  • 4 vajcia
  • marhule (čerstvé alebo zavárané)
  • 2 hrste mletých vlašských orechov
  • škorica

POSTUP

  1. Ryžu uvaríme v mlieku na kašu.
  2. Vmiešame obaja cukry.
  3. Rúru predhrejeme na 180 ° C.
  4. Necháme vychladnúť a vmiešame maslo a vajcia.
  5. Premiešame.
  6. Do vymasteného pekáča dáme najprv vrstvu ryžovej kaše.
  7. Poukladáme vypeckovanými marhuľami.
  8. Zasypeme orechy.
  9. Navrch dáme druhú polovicu kaše.
  10. Posypeme škoricou.
  11. Pečieme dozlatista približne 30 minút.
  12. Podávame.

Vynikajúca hotový recept na ryžový nákyp s marhuľami

Ryžový nákyp s jablkami a hrozienkami

Ak máte radi štrúdľu, táto verzia ryžového nákypu je pre vás jasnou voľbou.

INGREDIENCIE

  • 150 g ryže
  • 800 ml mlieka
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g masla
  • 4 vajcia
  • jablká
  • 1 lyžička citrónovej kúry
  • 2 hrste hrozienok
  • škorica

POSTUP

  1. Ryžu uvaríme v mlieku na kašu.
  2. Vmiešame krupicový cukor.
  3. Rúru predhrejeme na 180 ° C.
  4. Oddelíme si žĺtky od bielkov.
  5. Z bielkov a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
  6. Kašu necháme vychladnúť a vmiešame maslo so žĺtkami.
  7. Prisypeme škoricu a citrónovú kúru.
  8. Jablká nastrúhame a s hrozienkami taktiež vmiešame do kaše.
  9. Opatrne pridáme aj sneh z bielkov.
  10. Nalejeme do vymasteného pekáča.
  11. Pečieme dozlatista približne 30 minút.
  12. Podávame.

Hotový recept na vynikajúce ryžový nákyp s jablkami

Ryžový nákyp s broskyňami a snehovou čapicou

Vynikajúci nákyp tak, ako by ho pripravila vaša babička.

INGREDIENCIE

  • 150 g ryže
  • 800 ml mlieka
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g masla
  • 4 vajcia
  • broskyne (čerstvé alebo zavárané)
  • 2 bielky
  • štipka soli
  • škorica

POSTUP

  1. Ryžu uvaríme v mlieku na kašu.
  2. Vmiešame krupicový a polovicu vanilkového cukru.
  3. Z bielkov, štipky soli a druhej polovice vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
  4. Sneh dáme bokom.
  5. Rúru predhrejeme na 180 ° C.
  6. Kašu necháme vychladnúť a vmiešame maslo a vajcia.
  7. Premiešame.
  8. Do vymasteného pekáča dáme najprv vrstvu ryžovej kaše.
  9. Poukladáme vypeckovanými broskyňami.
  10. Navrch dáme druhú polovicu kaše.
  11. Poslednú vrstvu tvorí sneh z bielkov.
  12. Posypeme škoricou.
  13. Pečieme dozlatista približne 30 minút.
  14. Podávame.

Hotový recept na skvelý ryžový nákyp s broskyňami

Ryžový nákyp s lesným ovocím tvarohom

Nákyp je vďaka tvarohu ešte vláčnejšia. Použiť môžete takmer ľubovoľné ovocie.

INGREDIENCIE

  • 150 g ryže
  • 800 ml mlieka
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g masla
  • 4 vajcia
  • višne
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • škorica

POSTUP

  1. Ryžu uvaríme v mlieku na kašu.
  2. Vmiešame krupicový a polovicu vanilkového cukru.
  3. Rúru predhrejeme na 180 ° C.
  4. Necháme vychladnúť a vmiešame maslo a vajcia.
  5. Premiešame.
  6. Tvaroh premiešame s druhou polovicou vanilkového cukru.
  7. Do vymasteného pekáča dáme najprv vrstvu ryžovej kaše.
  8. Potom nasleduje vrstva tvarohu.
  9. Poukladáme vypeckovanými višňami.
  10. Navrch dáme druhú polovicu kaše.
  11. Posypeme škoricou.
  12. Pečieme dozlatista približne 30 minút.
  13. Podávame.

Skvelý hotový recept na ryžový nákyp s tvarohom

Predstavili sme vám päť vynikajúcich receptov na ryžový nákyp, ktoré potešia nielen deti.

Ryžový nákyp môže byť ozdobiť snehovou čapicou . Bielky s vanilkovým cukrom a štipkou soli vyšľaháme do tuhého snehu a na posledných 10 minút navŕšime na nákyp.

K podávanie sa tiež hodí sladká ovocná omáčka . Najjednoduchšie je pripraviť ju z kompótovej šťavy, ktorú zahustíme trochou solamylu a dochutíme cukrom, prípadne trochou citrónovej šťavy.

Podarilo sa? Doporučujeme ďalšie sladké pokrmy z ryže. Uvidíte, že nebudete ľutovať.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.