Luxusné recepty na fašírky z kuracieho mäsa v 5 rôznych variantoch. Inšpirujte sa!

Rôzne placky patria medzi vďačné jedlá.

Sú rýchle na prípravu, jednoduché a dá sa do nich schovať množstvo rôznych surovín, aj tých menej obľúbených.

My sme si pre vás dnes pripravili 5 výborných receptov na kuracie placky so zeleninou aj bez.

Tak si poďte nájsť svojho favorita!

Kuracie placky so syrom

Tieto domáce placky z kuracieho mäsa, čedaru a parmezánu sú neuveriteľne jednoduché na prípravu a zároveň strašne dobré. Zvonku krásne chrumkajú a vo vnútri sú naopak šťavnaté. Pripravte si k nim perfektnú cesnakovú majonézu a skvele si pochutnáte!

Čo budete potrebovať

  • 700 g kuracích pŕs nakrájaných na jemné kocky
  • 2 veľké vajcia
  • 1/3 šálky jemnej mandľovej múky
  • 1 šálka strúhaného čedaru
  • 1/2 šálky strúhaného parmezán
  • 1 lyžica jemne nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice na tenké plátky nakrájané jarné cibuľky
  • 1/2 lyžičky cesnakového prášku
  • štipka soli
  • 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1-2 lyžice oleja

Na cesnakovú majonézu:

  • 1/3 šálky majonézy
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička sušeného alebo čerstvého kôpru
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  • Zmiešajte všetky ingrediencie na majonézu v malej miske.
  • Dajte do chladničky stuhnúť asi na 30 – 60 minút.
  • Do veľkej misy pridajte kuracie mäso, vajcia, mandľovú múku, syry, petržlenovú vňať, jarnú cibuľku, cesnakový prášok, soľ a korenie.
  • Poriadne premiešajte.
  • Pridajte 1 lyžicu oleja do veľkej nepriľnavej panvice.
  • Pohybujte olejom po panvici tak, aby pokryl dno panvice.
  • Nechajte olej rozohriať.
  • Naberte kuraciu zmes porciovačom na zmrzlinu a trochu pritlačte.
  • Pridajte zmes na rozohriatu panvicu.
  • Mierne sploštite, aby ste vytvorili tvar placky.
  • Opakujte s ďalšou kuracou zmesou.
  • Súbežne smažte asi 4 fašírky.
  • Karbonátok otáčajte až vo chvíli, keď spodná polovica zbelie a povrch bude stále ružový, čo bude trvať cca 5 až 6 minút.
  • Obráťte fašírky a smažte ešte niekoľko minút, kým nebudú zlatisté a prepečené.
  • V prípade potreby ozdobte jarnou cibuľkou a podávajte s cesnakovou majonézou.
Placky z kuracieho mäsa, čedaru a parmezánu servírované na tanieri s jarnou cibuľkou a mištičkou dipu.
www.kirbiecravings.com

Možno sa vám budú naše recenzie oceľových panvíc . Kto vyhral v našom porovnaní?

Kuracie fašírky so zeleninou

Placky na rôzne spôsoby sú jedným z najlepších spôsobov, ako dostať do detí aj neobľúbenú zeleninu. A tento recept je toho dôkazom! Pripravte si tieto vynikajúce fašírky z kuracieho mäsa s mrkvou a cuketou a uvidíte, že si na nich pochutnajú úplne všetci.

Čo budete potrebovať

  • 2 mrkvy, olúpané a nastrúhané
  • 2 cukety, umyté, nastrúhané a vypotené
  • 750 g mletého kuracieho mäsa
  • 4 strúčiky cesnaku, lisované
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 1 pór, nakrájaný nadrobno
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice čerstvého koriandra
  • 1 lyžica kokosového aminos
  • kajenské korenie podľa chuti
  • soľ a korenie podľa chuti
  • trochu masla

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  • Vyložte plech papierom na pečenie.
  • Vo veľkej mise zmiešajte všetky vyššie ingrediencie na fašírky.
  • Rukami tvorte rovnako veľké placky a klaďte ich vedľa seba na pripravený plech.
  • Pečte 15-20 minút, kým nezačnú byť zlatisté.
  • Zahrejte maslo na veľkej nepriľnavej panvici a stiahnite plameň na stredne nízky.
  • Pridajte placky a opekajte ich asi 2 minúty z každej strany, kým nebudú krásne chrumkavé a zlatisto hnedé.
  • Podávajte s obľúbeným dipom alebo karfiolovou kašou.
Karbonátky z kuracieho mäsa s mrkvou a cuketou naukladané na sebe.
www.mylowcarbmeals.com

Kuracie placky s avokádom a bazalkou

Tieto zdravé fašírky obsahujú čerstvé mäso z kuracích pŕs, luxusnú medovo-horčičnú omáčku a avokádo. To všetko spolu vytvára dokonalú zmes, ktorú si potom podľa chuti osmažíte na panvici či upečiete v rúre. Mňam!

Čo budete potrebovať

  • 3 veľké kuracie prsia (cca 800 g)
  • 6 lyžíc hladkej múky
  • 3 veľké vajcia
  • 1//2 cibuľa
  • 2 lyžice čerstvej bazalky, nasekané
  • 1 veľké avokádo, nakrájané na kocky

Na medovo-horčičnú omáčku:

  • 1 a ½ lyžice kokosovej smotany alebo kyslej smotany
  • 2 a ½ lyžice jablčného octu alebo citrónovej šťavy
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 2 lyžice medu
  • 3 strúčiky cesnaku, lisované
  • 1 lyžička morskej soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia

Postup

  • Olúpte cibuľu a cesnak.
  • Pripravte si bylinky.
  • Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku v miske.
  • Kuracie prsia buď nasekajte v kuchynskom robote alebo ich nakrájajte na jemné kocky.
  • Pridajte mäso spolu s cibuľou do misy kuchynského robota a mixujte, kým nebude nasekané nahrubo.
  • Uistite sa, že kúsky nie sú príliš veľké alebo príliš malé.
  • K rozmixovanému mäsu pridajte zvyšok ingrediencií vrátane omáčky a premiešajte lyžicou.
  • Avokádo nakrájajte najemno a pridajte ho až na koniec (tesne pred vyprážaním či pečením), aby si zachovalo svoj tvar.
  • Zahrievajte nepriľnavú panvicu na stredne nízkom plameni po dobu asi 3 minút.
  • Pridajte tuk na vyprážanie a nechajte 1 minútu prehriať.
  • Na rozohriatu panvicu dajte 2 lyžice kuracej zmesi.
  • Zatlačte lyžicou dole, aby ste ju usporiadali a vyrovnali.
  • Vymažte 3 minúty z každej strany alebo pokiaľ nie je povrch zlatisto hnedý a chrumkavý.
  • Opakujte so zvyšnou zmesou na vyprážanie a podľa potreby pridajte ďalší tuk.
  • Alternatívne môžete fašírky aj upiecť v rúre.
  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a pripravte si plech s ľahko vymasteným papierom na pečenie.
  • Vytvarujte si na papieri na pečenie placky a rozprestrite ich v jednej vrstve bez toho, aby sa vzájomne dotýkali.
  • Potom pečte 20–25 minút, pričom placky počas pečenia v polovici otočte.
  • Dobrú chuť!
Placička z kuracieho mäsa a avokáda, ktorú drží ruka.
www.healthytasteoflife.com

Avokádo – superpotravina, z ktorej sa dá urobiť veľa dobrôt. Ochutnajte aj naše ďalšie recepty s avokádom , ktoré sú zdravé a plné vitamínov!

Pikantné karbonátky z kuracieho mäsa s medovo-horčičnou majonézou

Luxusné placky, ktoré sú jemné, šťavnaté a plné chuti si zamilujete! Servírujte ich spolu s delikátnou majonézou, ktorá je prešľahaná s medom a horčicou, čo jej dodáva úplne nový rozmer.

Čo budete potrebovať

  • 700 g kuracích pŕs
  • chipotle prášok, cibuľový prášok, cesnakový prášok, sušené oregano + soľ podľa chuti
  • 2 vajcia
  • 1/3 šálky gréckeho jogurtu
  • 1/3 šálky zemiakového škrobu
  • 110 g strúhanej mozzarelly
  • 1/4 šálky kôpru, nasekaného
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 2 lyžice olivového oleja

Na dip:

  • 1/2 šálky majonézy
  • 1/4 šálky horčica
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica bieleho vínneho octu
  • 1/4 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/4 lyžičky cibuľového prášku
  • 1/4 lyžičky papriky
  • soľ podľa chuti

Postup

  • Kuracie mäso nakrájajte na malé kúsky.
  • Vo veľkej miske zľahka rozšľahajte vajcia.
  • Vmiešajte jogurt, zemiakový škrob, mozzarellu, kôpor, soľ a korenie podľa chuti.
  • Prihoďte kuracie mäso a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Prikryte a dajte na 1 hodinu do chladničky.
  • Zohrejte olej na strednom plameni a naberte asi 1/3 šálky cesta na horúcu panvicu.
  • Vymažte asi 4-5 minút z každej strany.
  • Po dokončení preneste na tanier vyložený papierovou utierkou a začnite s novou várkou.
  • Karbonátky môžete tiež piecť v rúre na 200 ° Celzia po dobu 17-20 minút.
  • Všetky ingrediencie na dip premiešajte a servírujte s kuracími placky.
Kuracie placky s ochutenou majonézou v mištičke.
www.hungryhappens.net

Placky z kuracieho mäsa s cuketou a ricottou

Dokonale šťavnaté a chutné cuketové fašírky s kuracím mäsom a ricottou si úplne zamilujete! Sú jednoduché na prípravu a navyše sú zdravé a lahodné.

Čo budete potrebovať

  • 2 stredné cukety (cca 600 g), nastrúhané
  • 2 lyžičky soli
  • 500 g mletého kuracieho mäsa
  • 1/4 lyžičky čerstvo namletého čierneho korenia
  • 1/4 šálky jarnej cibuľky alebo pažítky, jemne nakrájané
  • 1 veľké vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 230 g ricotty
  • olivový olej

Postup

  • Vložte cuketu do sitka alebo do misky.
  • Nastrúhanú cuketu posypte 1 lyžičkou soli a nechajte 10 minút odstáť, potom z nej rukami vytlačte čo najviac tekutiny.
  • Preložte odkvapkanú cuketu do veľkej misy.
  • Scedenú šťavu zlikvidujte.
  • Pridajte kuracie mäso, 1 lyžičku soli, 1/4 lyžičky korenia, 1/4 šálky jemne nakrájanej jarnej cibuľky, 1 vajce, 2 prelisované strúčiky cesnaku a ricottu.
  • Rozpáľte veľkú nepriľnavú panvicu na strednom plameni a pridajte 3-4 lyžice extra panenského olivového oleja.
  • Vložte vrchovatú polievkovú lyžicu zmesi do ruky a vytvorte okrúhlu placku s hrúbkou asi 0,8 cm.
  • Vymažte na strednom plameni po dobu 3 minút, potom otočte, prikryte pokrievkou a smažte ďalšie 3-4 minúty alebo kým nebudú placky prepečené.
  • Podľa potreby pridajte do panvice viac oleja na ďalšie várky.
  • Užite si to!
Cuketové fašírky s kuracím mäsom a ricottou naukladané na sebe.
www.natashaskitchen.com

Máme pre vás aj ďalších 10 luxusných receptov na fašírky z cukety , ktoré musíte vyskúšať. Nové a nevšedné kombinácie!

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.