Najlepší polievky z tekvice hokkaido: vyskúšajte krémovú, pikantné aj s kokosom!

Hľadáte recept na jednoduchú letnej i večeru ?

Vyskúšajte lahodnú tekvicovú polievku!

Polievka z tekvice hokkaido má niekoľko variantov a je len na vás, ktorú zvolíte.

Obľúbite si vegánsku variant s kokosovým mliekom alebo pikantné verziu pre gurmánov?

Vyskúšajte ich všetky!

Najobľúbenejšie tekvicové polievka – základný recept

Najjednoduchšie a najznámejšie variant tekvicové polievky nesmie chýbať ani na našom zozname. Pokiaľ s hokkaido ešte len začínate, tento recept na vynikajúce polievku určite vyskúšajte. Až si budete istí v kramflekoch, nebojte sa experimentovať s rôznymi surovinami navyše, ako napríklad pražené oriešky, mrkva alebo chilli.

INGREDIENCIE

  • Tekvica s hmotnosťou 1,2 kg
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané, celé
  • 750 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 50 ml vody
  • Soľ a korenie
  • 150 ml smotany
  • POSTUP:

  • Tekvicu nakrájame na 3 cm plátky. Olúpte šupku a vydlabte dužinu s jadrami. Nakrájajte na kúsky.
  • Dajte tekvica, cibuľu, cesnak, vývar a vodu do hrnca a priveďte do varu. Varte na miernom ohni, kým nie je tekvica mäkká.
  • Odstráňte z ohňa a tyčovým mixérom rozmixujte dohladka.
  • Dochuťte soľou a korením a prilejte smotanu.
  • Podávajte ozdobené trochou smotany.
  • Zdroj: recipetineats.com

    Sledujete radšej videá s receptami? Pozrite sa na video recept na túto skvelú tekvicovú polievku :

    Mexická polievka z tekvice hokkaido s kokosovým mliekom

    Ako už napovedá názov, táto varianta polievky je plná korenia a exotických ingrediencií. Ale nemusíte sa báť, mieru pálivosti volíte len vy sami.

    INGREDIENCIE

  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 hrnčeky mrkvy nakrájané na štvrtiny
  • 1 stredná cibuľa nakrájaná na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 stredná tekvica hokkaido
  • 2 lyžičky chili
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • 1 lyžička údené papriky
  • 1/4 čajovej lyžičky kajenského korenia (nemusí byť)
  • 2 hrnčeky zeleninového vývaru
  • Šťava z 1 limetky
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • Soľ a korenie podľa chuti

  • POSTUP:

  • Rúru predhrejte na 180 ° C.
  • Tekvicu rozkrojte a vydlabte vnútro.
  • Položte rezom dole na plech a pridajte mrkvu a cibuľu. Všetko pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a okoreňte. Pečte cca 30 minút, potom pridajte cesnak a pečte ďalších 10 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  • Všetky pečené suroviny vložte do mixéra a pridajte korenie, vývar a limetkovú šťavu. Rozmixujte do hladka.
  • Pridajte kokosové mlieko a zamiešajte.
  • Ak je polievka dostatočne teplá, môžete ihneď podávať. V opačnom prípade prelejte do hrnca a zohrejte na miernom ohni.
  • Zdroj: simplyquinoa.com

    Vyskúšajte aj ďalšie krémové polievky, Ktoré vás zahrejú nielen v zimnom období.

    Bezlepková polievka z pečenej tekvice hokkaido (vegan)

    Zdravšie variant krémové polievky z tekvice hokkaido vás prekvapí svojou plnou chuťou a nezaťaží organizmus ani našu planétu viac, než je nevyhnutne nutné. Objavte kúzlo vegánskej varianty tekvicové polievky, ktorá vám pohladí bruško zvnútra.

    INGREDIENCIE

  • polovica tekvice Hokkaido
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 160 g zeleninového vývaru
  • 70 g kokosového mlieka
  • soľ podľa chuti
  • kokosové mlieko
  • tekvicový olej
  • pečená tekvicové semienka
  • POSTUP:

  • Rozrežte tekvicu na polovice, vydlabte semienka a vnútro potrite olivovým olejom a osoľte.
  • Dajte piecť do rúry rezom nadol na 200 ° C po dobu cca 20 minút. Potom otočte rezom hore a pečte ďalších 10 minút, alebo kým nie je tekvica mäkká.
  • Tekvicu ošúpte, ak má tvrdú šupku a nakrájajte na kocky.
  • Vložte tekvicu do mixéra, zalejte vývarom a pridajte kokosové mlieko a soľ. Mixujte dohladka.
  • Polievku nalejte do hrnca a varte niekoľko minút.
  • Servírujte horúce ozdobené kvapkou tekvicového oleja, kokosového mlieka a posypané praženými tekvicovými semienkami.
  • Zdroj: elephantasticvegan.com

    Zaujímate sa o zdravý životný štýl a skúšate radi vegánske recepty? Potom musíte ochutnať aj lahodné vegánskej dobroty z póru !

    Hokkaido polievka s karamelizovanou cibuľou

    Sladká chuť pečené tekvice sa výborne dopĺňa s inými nasladlými ingredienciami. Vyskúšajte napríklad lahodnú kombinácii s karamelizovanou cibuľkou, ktorá povýši vašu polievku na gurmánsky zážitok!

    INGREDIENCIE

  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 stredne veľké cibule nakrájané na malé kúsky
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 plechovku tekvicového pyré
  • 1/2 lyžičky papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky cesnaku
  • 1/2 čajovej lyžičky morskej soli
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia
  • 2 šálky zeleninového vývaru s nízkym obsahom sodíka
  • tekvicové semienka na ozdobu
  • POSTUP:

  • Vo veľkom hrnci rozohrejte na miernom plameni olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujeme asi 15 minút. Pridajte štipku soli a restujte ďalších 5 minút. Dajte pozor, aby sa cibuľka nespálila.
  • Keď je cibuľa hotová, pridajte citrónovú šťavu. Zamiešajte a zoškrabnite všetky pripečené kúsky z dna hrnca. Varte, kým sa kvapalina takmer úplne neodparí.
  • Potom pridajte tekvica, papriku, cesnak, soľ, korenie a vývar a nechajte cca 5 minút variť.
  • Pomocou tyčového mixéra rozmixujte dohladka.
  • Podávajte horúce, ozdobené tekvicovými semienkami.
  • Zdroj: withfoodandlove.com

    Máte radi chuť karamelizované cibuľa? Vyskúšajte tie najlepšie recepty na cibuľovú polievku .

    Polievka z tekvice so zázvorom a mrkvou (vegan)

    Ďalší zo skvelých vegánskych polievok poteší aj skutočné gurmánov . Vyskúšajte orientálna kombináciu sa zázvorom a sladkú mrkvou , na ktorej si pochutí celá rodina.

    INGREDIENCIE

  • 4 mrkvy
  • 1 kúsok čerstvého zázvoru
  • 500 ml vody
  • 0,5 lyžičky soli
  • 1 lyžička kokosového oleja
  • tekvicový olej na ozdobu
  • 0,5 lyžičky drveného kokosu
  • POSTUP:

  • Olúpte zázvor a polovicu nastrúhajte. Druhú polovicu zázvoru nakrájajte na malé kúsky.
  • Olúpte a nakrájajte mrkvu na hrubšie kolieska.
  • V hrnci zohrejte kokosový olej a pridajte nasekanú mrkvu a zázvor. Restujte, kým nezačne mrkva hnednúť. Pridajte vodu, přive’dte k varu a varte cca 10 minút.
  • Pomocou tyčového mixéra rozmixujte do hladka.
  • Pridajte soľ a nechajte prejsť varom.
  • Podávajte horúce, posypané strúhaným zázvorom, kokosom a pokvapkané tekvicovým olejom.
  • Zdroj: elephantasticvegan.com

    Už viete, ktorá varianta tekvicové polievky zvíťazí u vás?

    Či už si vyberiete ktorúkoľvek, najlepšie si ju vychutnáte horúcu, podávanú s čerstvým chrumkavým pečivom.

    Trúfate si na upečenie vlastných houstiček či bagetiek?

    Pozrite sa na naše skvelé tipy a recepty na pečenie domáceho pečiva, s ktorými je zvládnete aj vy!

    Další výborné recepty:

    Zdieľajte svojim priateľom:

    Profilový obrázek

    Milan & Ondra

    Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

    Napsat komentář

    Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.