Mleté mäso je možné využiť v množstve pokrmov.
My sme si po vás dnes pripravili 5 chutných receptov s mletým kuracím mäsom, ktoré sú rýchle, ľahké a zvládne ich aj začiatočník.
Vyskúšajte mäsové guličky, sekanú aj fašírky.
Užite si to!
Zdravé pečené mäsové guličky
Na tieto mäsové guličky z mletého kuracieho mäsa potrebujete len pár jednoduchých ingrediencií a pritom chutia tak skvele! Navyše sú neuveriteľne všestranné a môžete ich servírovať takmer s čímkoľvek.
Čo budete potrebovať
- 500 g mletého kuracieho mäsa
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1/2 šálky strúhanky
- 1 vajce
- 1/2 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
- 1 strúčik prelisovaného cesnaku
- 2 lyžice nakrájanej čerstvej cibule
- 1/2 lyžičky sušeného oregana
- 1/4 šálky čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Plech vyložte alobalom alebo zľahka postriekajte olejom v spreji.
- Všetky ingrediencie dajte do veľkej misy a rukami alebo všetko premiešajte.
- Zo zmesi vytvorte 25-30 malých mäsových guličiek a položte ich na plech cca centimeter od seba.
- Pečte 25–30 minút alebo kým nebudú prepečené.
- Zvyšné guličky môžete skladovať v chladničke vo vzduchotesnej nádobe po dobu 3-4 dní.

Máme pre vás aj ďalšie luxusné recepty na guličky z mletého mäsa na 6 rôznych spôsobov. Ochutnajte ich všetky!
Zapečená mexická ryža s kuracím mäsom a syrom
Tento chutný pokrm z jednej panvice je výživný, sýty, zdravý a bezlepkový a navyše je plný úžasných mexických chutí. Skvelý rýchly a ľahký obed či večera!
Čo budete potrebovať
- 1 a ½ šálky ryže
- 500 g mletého kuracieho mäsa
- 2-3 strúčiky cesnaku nasekané najemno
- 1 stredná cibuľa nakrájaná na kocky
- 2 stredné paradajky nakrájané na kocky
- 1 červená paprika nakrájaná na kocky
- čedar na posypanie
- 1 šálka kukurice
- 3 šálky vody
- 2 lyžičky oleja
- soľ
- na ozdobu čerstvá petržlenová vňať, klinky limetky a avokádo
Na korenie:
- 1 a ½ lyžičky údené papriky
- 1 a ½ lyžičky chipotle chilli prášku
- ½ lyžičky sušeného oregana
- 1 lyžička drvenej rímskej rasce
- ½ lyžičky čierneho korenia
Postup
- Vo veľkej panvici rozohrejte na strednom plameni trochu oleja.
- Pridajte cibuľu, cesnak a opekajte 2-3 minúty.
- Pridajte mleté kuracie mäso a restujte, kým nezmizne ružová farba (asi 3-4 minúty).
- Potom pridajte nakrájané paradajky, papriku, kukuricu a ryžu.
- Pridajte aj všetko korenie, všetko dobre premiešajte a zmes restujte 2-3 minúty.
- Pridajte vodu a priveďte zmes do varu.
- Dochuťte soľou, znížte teplotu na minimum, prikryte a varte 15 minút.
- Vypnite oheň, syr rovnomerne rozprestrite na uvarenú ryžu, prikryte a nechajte ďalších 10 minút odležať.
- Ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou, na kocky nakrájaným avokádom, nechtíkmi limetky a podávajte teplé.

Pre fanúšikov mexických chutí máme aj 5 chrumkavých receptov na najlepšie mexické nachos . Aký variant vyskúšate ako prvý?
Kuracie sekaná so zeleninou a parmezánom
Pripravte si túto ľahkú sekanú z kuracieho mäsa, ktorá je krehká, šťavnatá a nabitá zeleninou, čo jej dodáva veľa lahodnej chuti. Úžasná večera pre ktorýkoľvek deň v týždni!
Čo budete potrebovať
- olej v spreji
- 5 lyžíc barbecue omáčky
- 1 lyžica marhuľového džemu
- 1,5 šálky strúhanky
- ¼ šálky mlieka
- 1 kg mletého kuracieho mäsa
- ½ šálky strúhaného parmezánu
- 2 veľké vajcia
- 1 šálka nastrúhanej cukety
- 1 šálka nastrúhanej mrkvy
- ¾ šálky nasekanej žltej cibule
- ¼ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, plus ďalšie podľa chuti na ozdobu
- 1 lyžica worcesterskej omáčky
- 1,5 lyžičky cesnakového prášku
- 1,5 lyžičky soli
- 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
- 1 lyžička sušeného oregana
- ½ lyžičky kajenského korenia
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Nastriekajte formu na sekanú s rozmermi 23 x 13 cm olejom v spreji a vyložte ju papierom na pečenie (papier na pečenie by mal pokrývať dno a dve najdlhšie strany formy, pričom časť papiera na pečenie nechajte mierne presahovať najdlhšie strany – to uľahčuje vybratie sekanej po upečení).
- Nastriekajte papier na pečenie olejom v spreji a odložte bokom.
- V malej miske prešľahajte 3 lyžice barbecue omáčky s marhuľovým džemom.
- Dajte bokom.
- V inej malej miske zmiešajte strúhanku s mliekom, zamiešajte a potom na pár minút odstavte, aby strúhanka mlieko vsiakla.
- Vo veľkej mise zmiešajte mleté kuracie mäso so strúhankou namočenou v mlieku, zvyšnými 2 lyžicami barbecue omáčky, parmezánom, vajcami, cuketou, mrkvou, cibuľou, petržlenovou vňaťou, worcesterskou omáčkou, cesnakom a cesnakom m a miešajte , kým sa všetko nespojí.
- Kuraciu zmes preložte do pripravenej formy a rozprestrite ju do rovnomernej vrstvy.
- Formou poklepte na kuchynský pult asi 5-krát alebo 10-krát, aby sa sekaná prirodzene usadila.
- Pečte 1 hodinu a 15 minút.
- Opatrne vyberte sekanú z rúry a potrite odloženou zmesou barbecue omáčky a džemu.
- Vložte sekanú späť do rúry a pokračujte v pečení ďalších 10 až 15 minút alebo pokiaľ nebude úplne prepečená (vnútorná teplota v strede sekanej by mala mať 74 stupňov Celzia.
- Po upečení sekanú opatrne vyberte z rúry.
- Sekanú nechajte 5 minút vychladnúť vo forme.
- Potom ju vyberte z formy a nechajte ju vychladnúť ďalších 5 až 10 minút.
- Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou (ak chcete).
- Krájajte, servírujte a jednoducho si to užite!

Objavte podobné tipy
Sezamové udon rezance s mletým kuracím mäsom a špenátom
Tento recept je ultra jednoduchý a rýchly a vďaka tomu si ho môžete pripraviť úplne kedykoľvek. Mleté mäso orestujete s trochou sójovej omáčky, pridáte špenát, uvarené udon rezance a pokrm je hotový!
Čo budete potrebovať
- 4 balenia udon rezancov
- 2 lyžičky sezamového oleja
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 4 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 5 cm kus zázvoru, olúpaný a nakrájaný na jemné kocky
- 1 malá cibuľa, nakrájaná
- 500 g mletého kuracieho mäsa
- 1 šálka čerstvého špenátu
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 4 jarné cibuľky, nakrájané
- chilli vločky (voliteľne)
Postup
- Na sporáku priveďte do varu vodu v hrnci.
- Do vriacej vody pridajte udon rezance.
- Nechajte udon rezance rýchlo variť cca minútu.
- Potom pomocou kuchynských klieští jemne rezance pretrepte, kým sa od seba úplne neoddelia.
- Keď sú všetky rezance oddelené (neslepujú sa k sebe), sceďte ich a pokvapkajte sezamovým olejom.
- To pomáha zabrániť ich zlepovaniu a dodáva im skvelú chuť.
- Dajte bokom.
- Vo veľkej panvici rozohrejte rastlinný olej na strednom plameni.
- Pridajte cesnak, zázvor a cibuľu a restujte, kým nezmäknú.
- Potom urobte uprostred panvice jamku a pridajte mleté kuracie mäso.
- Pomocou stierky rozdrvte počas restovania mleté mäso.
- K mäsu pridajte 1 lyžičku sójovej omáčky.
- Restujte 3–4 minúty, alebo pokiaľ nie je mäso takmer prepečené.
- Pridajte špenát, udon rezance a sójovú omáčku.
- Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí a špenát nezvädne.
- Ochutnajte av prípade potreby pridajte viac sójovej omáčky.
- Pridajte jarnú cibuľku a vypnite oheň.
- Podávajte a podľa chuti posypte vločkami chilli.

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?
Kuracie fašírky s teriyaki omáčkou
Šťavnaté kuracie fašírky podávané s lahodnou ázijskou omáčku z mirinu, sójovej omáčky a cukru nemôžu byť lepšie. Zamilujú si ich aj tí najnáročnejší stravníci!
Čo budete potrebovať
- 500 g mletého kuracieho mäsa izbovej teploty
- žĺtok z 1 vajcia
- 1 jarná cibuľka nakrájaná na kolieska
- 1/4 lyžičky soli
- 3 štipky mletého bieleho alebo čierneho korenia
- 3 štipky kajenského korenia
- 1 lyžica mirinu (voliteľne)
- 1 lyžička praženého sezamového oleja
- 2 lyžice oleja na varenie
Na teriyaki omáčku:
- 1/3 šálky mirinu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica cukru
Postup
- Zmiešajte všetky ingrediencie na fašírky dohromady.
- Ak chcete z mletej kuracej zmesi tvarovať placky, namočte si obe ruky vodou.
- Naberte časť kuracej zmesi, vytvarujte guľu a sploštite ju rukami.
- Dajte bokom.
- Opakujte so zvyšnou mäsovou zmesou.
- Rozohrejte panvicu na stredne nízkom plameni.
- Pridajte olej na varenie.
- Kuracie placky preložte na panvicu a smažte asi 1-2 minúty z každej strany.
- Pokiaľ stred nie je prepečený, otáčajte tam a späť a pokračujte v vyprážaní.
- Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku v malom hrnci.
- Na miernom ohni poduste a zredukujte na hustejšiu konzistenciu, asi 10 minút.
- Kuracie placky podávajte s omáčkou.
- Nechajte si chutiť!

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na fašírky z kuracieho mäsa so zeleninou aj bez. Nájdite medzi nimi svojho favorita!
Tipy na to najlepšie mleté kuracie mäso
- Varenie mletého kuracie mäsa trvá kratšiu dobu . Pri restovaní sa teda snažte mleté mäso čo najskôr rozdeliť na menšie kúsky, keď je ešte surové a ružové. V opačnom prípade sa môže sformovať do veľkej uvarenej hmoty, ktorú by bolo ťažké neskôr rozlámať na menšie kúsky.
- Kuracie mäso nemá toľko tuku ako iné mleté mäso a vďaka tomu sa ľahšie vysuší. Uistite sa, že ho opekáte pri nižšej teploteLuxusné recepty na fašírky z kuracieho mäsa v 5 rôznych variantoch. Inšpirujte sa!
- Ďalším trikom, ako zabezpečiť, aby mleté kuracie mäso počas varenia nevyschlo, je pridať vlhkosť. Na to skvele funguje napríklad mlieko. U kuracích hamburgerov alebo mäsových guličiek zvážte pridanie kvapky jogurtu alebo kvapky mlieka , aby sa mäsová zmes spojila a zostala šťavnatá. Môžete tiež pridať mleté hovädzie alebo bravčové mäso, aby ste zapracovali viac tuku, čo pomôže s vlhkosťou a tiež chuťou.
- Rovnako ako u kuracích pŕs je potrebné mleté kuracie mäso variť, kým v ňom nezostane žiadna ružová farba .
- Ak chcete s mletým kuracím mäsom skutočne uspieť, pridajte k nemu rôzne zmesi korenia, chilli papričky, fermentovanú zeleninu alebo ľubovoľné omáčky .
A ako vám naše dnešné recepty s mletým kuracím mäsom chutili? Napíšte nám do komentárov!