Vynikajúce recepty s mletým kuracím v hlavnej úlohe. Pochutnáte si!

Mleté mäso je možné využiť v množstve pokrmov.

My sme si po vás dnes pripravili 5 chutných receptov s mletým kuracím mäsom, ktoré sú rýchle, ľahké a zvládne ich aj začiatočník.

Vyskúšajte mäsové guličky, sekanú aj fašírky.

Užite si to!

Zdravé pečené mäsové guličky

Na tieto mäsové guličky z mletého kuracieho mäsa potrebujete len pár jednoduchých ingrediencií a pritom chutia tak skvele! Navyše sú neuveriteľne všestranné a môžete ich servírovať takmer s čímkoľvek.

Čo budete potrebovať

  • 500 g mletého kuracieho mäsa
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 1 strúčik prelisovaného cesnaku
  • 2 lyžice nakrájanej čerstvej cibule
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1/4 šálky čerstvej nasekanej petržlenovej vňate

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Plech vyložte alobalom alebo zľahka postriekajte olejom v spreji.
  • Všetky ingrediencie dajte do veľkej misy a rukami alebo všetko premiešajte.
  • Zo zmesi vytvorte 25-30 malých mäsových guličiek a položte ich na plech cca centimeter od seba.
  • Pečte 25–30 minút alebo kým nebudú prepečené.
  • Zvyšné guličky môžete skladovať v chladničke vo vzduchotesnej nádobe po dobu 3-4 dní.
Mäsové guličky z mletého kuracieho v miske.
www.tastesbetterfromscratch.com

Máme pre vás aj ďalšie luxusné recepty na guličky z mletého mäsa na 6 rôznych spôsobov. Ochutnajte ich všetky!

Zapečená mexická ryža s kuracím mäsom a syrom

Tento chutný pokrm z jednej panvice je výživný, sýty, zdravý a bezlepkový a navyše je plný úžasných mexických chutí. Skvelý rýchly a ľahký obed či večera!

Čo budete potrebovať

  • 1 a ½ šálky ryže
  • 500 g mletého kuracieho mäsa
  • 2-3 strúčiky cesnaku nasekané najemno
  • 1 stredná cibuľa nakrájaná na kocky
  • 2 stredné paradajky nakrájané na kocky
  • 1 červená paprika nakrájaná na kocky
  • čedar na posypanie
  • 1 šálka kukurice
  • 3 šálky vody
  • 2 lyžičky oleja
  • soľ
  • na ozdobu čerstvá petržlenová vňať, klinky limetky a avokádo

Na korenie:

  • 1 a ½ lyžičky údené papriky
  • 1 a ½ lyžičky chipotle chilli prášku
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • 1 lyžička drvenej rímskej rasce
  • ½ lyžičky čierneho korenia

Postup

  • Vo veľkej panvici rozohrejte na strednom plameni trochu oleja.
  • Pridajte cibuľu, cesnak a opekajte 2-3 minúty.
  • Pridajte mleté ​​kuracie mäso a restujte, kým nezmizne ružová farba (asi 3-4 minúty).
  • Potom pridajte nakrájané paradajky, papriku, kukuricu a ryžu.
  • Pridajte aj všetko korenie, všetko dobre premiešajte a zmes restujte 2-3 minúty.
  • Pridajte vodu a priveďte zmes do varu.
  • Dochuťte soľou, znížte teplotu na minimum, prikryte a varte 15 minút.
  • Vypnite oheň, syr rovnomerne rozprestrite na uvarenú ryžu, prikryte a nechajte ďalších 10 minút odležať.
  • Ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou, na kocky nakrájaným avokádom, nechtíkmi limetky a podávajte teplé.
Ryža s mletým kuracím a zeleninou v hrnci.
www.watchwhatueat.com

Pre fanúšikov mexických chutí máme aj 5 chrumkavých receptov na najlepšie mexické nachos . Aký variant vyskúšate ako prvý?

Kuracie sekaná so zeleninou a parmezánom

Pripravte si túto ľahkú sekanú z kuracieho mäsa, ktorá je krehká, šťavnatá a nabitá zeleninou, čo jej dodáva veľa lahodnej chuti. Úžasná večera pre ktorýkoľvek deň v týždni!

Čo budete potrebovať

  • olej v spreji
  • 5 lyžíc barbecue omáčky
  • 1 lyžica marhuľového džemu
  • 1,5 šálky strúhanky
  • ¼ šálky mlieka
  • 1 kg mletého kuracieho mäsa
  • ½ šálky strúhaného parmezánu
  • 2 veľké vajcia
  • 1 šálka nastrúhanej cukety
  • 1 šálka nastrúhanej mrkvy
  • ¾ šálky nasekanej žltej cibule
  • ¼ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, plus ďalšie podľa chuti na ozdobu
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • 1,5 lyžičky cesnakového prášku
  • 1,5 lyžičky soli
  • 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • ½ lyžičky kajenského korenia

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Nastriekajte formu na sekanú s rozmermi 23 x 13 cm olejom v spreji a vyložte ju papierom na pečenie (papier na pečenie by mal pokrývať dno a dve najdlhšie strany formy, pričom časť papiera na pečenie nechajte mierne presahovať najdlhšie strany – to uľahčuje vybratie sekanej po upečení).
  • Nastriekajte papier na pečenie olejom v spreji a odložte bokom.
  • V malej miske prešľahajte 3 lyžice barbecue omáčky s marhuľovým džemom.
  • Dajte bokom.
  • V inej malej miske zmiešajte strúhanku s mliekom, zamiešajte a potom na pár minút odstavte, aby strúhanka mlieko vsiakla.
  • Vo veľkej mise zmiešajte mleté ​​kuracie mäso so strúhankou namočenou v mlieku, zvyšnými 2 lyžicami barbecue omáčky, parmezánom, vajcami, cuketou, mrkvou, cibuľou, petržlenovou vňaťou, worcesterskou omáčkou, cesnakom a cesnakom m a miešajte , kým sa všetko nespojí.
  • Kuraciu zmes preložte do pripravenej formy a rozprestrite ju do rovnomernej vrstvy.
  • Formou poklepte na kuchynský pult asi 5-krát alebo 10-krát, aby sa sekaná prirodzene usadila.
  • Pečte 1 hodinu a 15 minút.
  • Opatrne vyberte sekanú z rúry a potrite odloženou zmesou barbecue omáčky a džemu.
  • Vložte sekanú späť do rúry a pokračujte v pečení ďalších 10 až 15 minút alebo pokiaľ nebude úplne prepečená (vnútorná teplota v strede sekanej by mala mať 74 stupňov Celzia.
  • Po upečení sekanú opatrne vyberte z rúry.
  • Sekanú nechajte 5 minút vychladnúť vo forme.
  • Potom ju vyberte z formy a nechajte ju vychladnúť ďalších 5 až 10 minút.
  • Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou (ak chcete).
  • Krájajte, servírujte a jednoducho si to užite!
Sekaná z kuracieho mäsa ozdobená čerstvými bylinkami.
www.girlheartfood.com

Sezamové udon rezance s mletým kuracím mäsom a špenátom

Tento recept je ultra jednoduchý a rýchly a vďaka tomu si ho môžete pripraviť úplne kedykoľvek. Mleté mäso orestujete s trochou sójovej omáčky, pridáte špenát, uvarené udon rezance a pokrm je hotový!

Čo budete potrebovať

  • 4 balenia udon rezancov
  • 2 lyžičky sezamového oleja
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 5 cm kus zázvoru, olúpaný a nakrájaný na jemné kocky
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná
  • 500 g mletého kuracieho mäsa
  • 1 šálka čerstvého špenátu
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 4 jarné cibuľky, nakrájané
  • chilli vločky (voliteľne)

Postup

  • Na sporáku priveďte do varu vodu v hrnci.
  • Do vriacej vody pridajte udon rezance.
  • Nechajte udon rezance rýchlo variť cca minútu.
  • Potom pomocou kuchynských klieští jemne rezance pretrepte, kým sa od seba úplne neoddelia.
  • Keď sú všetky rezance oddelené (neslepujú sa k sebe), sceďte ich a pokvapkajte sezamovým olejom.
  • To pomáha zabrániť ich zlepovaniu a dodáva im skvelú chuť.
  • Dajte bokom.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte rastlinný olej na strednom plameni.
  • Pridajte cesnak, zázvor a cibuľu a restujte, kým nezmäknú.
  • Potom urobte uprostred panvice jamku a pridajte mleté ​​kuracie mäso.
  • Pomocou stierky rozdrvte počas restovania mleté ​​mäso.
  • K mäsu pridajte 1 lyžičku sójovej omáčky.
  • Restujte 3–4 minúty, alebo pokiaľ nie je mäso takmer prepečené.
  • Pridajte špenát, udon rezance a sójovú omáčku.
  • Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí a špenát nezvädne.
  • Ochutnajte av prípade potreby pridajte viac sójovej omáčky.
  • Pridajte jarnú cibuľku a vypnite oheň.
  • Podávajte a podľa chuti posypte vločkami chilli.
Rezance s mletým mäsom v mištičke, ozdobené jarnou cibuľkou.
www.hungrywanderlust.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?

Kuracie fašírky s teriyaki omáčkou

Šťavnaté kuracie fašírky podávané s lahodnou ázijskou omáčku z mirinu, sójovej omáčky a cukru nemôžu byť lepšie. Zamilujú si ich aj tí najnáročnejší stravníci!

Čo budete potrebovať

  • 500 g mletého kuracieho mäsa izbovej teploty
  • žĺtok z 1 vajcia
  • 1 jarná cibuľka nakrájaná na kolieska
  • 1/4 lyžičky soli
  • 3 štipky mletého bieleho alebo čierneho korenia
  • 3 štipky kajenského korenia
  • 1 lyžica mirinu (voliteľne)
  • 1 lyžička praženého sezamového oleja
  • 2 lyžice oleja na varenie

Na teriyaki omáčku:

  • 1/3 šálky mirinu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica cukru

Postup

  • Zmiešajte všetky ingrediencie na fašírky dohromady.
  • Ak chcete z mletej kuracej zmesi tvarovať placky, namočte si obe ruky vodou.
  • Naberte časť kuracej zmesi, vytvarujte guľu a sploštite ju rukami.
  • Dajte bokom.
  • Opakujte so zvyšnou mäsovou zmesou.
  • Rozohrejte panvicu na stredne nízkom plameni.
  • Pridajte olej na varenie.
  • Kuracie placky preložte na panvicu a smažte asi 1-2 minúty z každej strany.
  • Pokiaľ stred nie je prepečený, otáčajte tam a späť a pokračujte v vyprážaní.
  • Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku v malom hrnci.
  • Na miernom ohni poduste a zredukujte na hustejšiu konzistenciu, asi 10 minút.
  • Kuracie placky podávajte s omáčkou.
  • Nechajte si chutiť!
Kuracie fašírky podávané s lahodnou ázijskou omáčku z mirinu, sójovej omáčky a cukru.
www.rasamalaysia.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na fašírky z kuracieho mäsa so zeleninou aj bez. Nájdite medzi nimi svojho favorita!

Tipy na to najlepšie mleté ​​kuracie mäso

  • Varenie mletého kuracie mäsa trvá kratšiu dobu . Pri restovaní sa teda snažte mleté ​​mäso čo najskôr rozdeliť na menšie kúsky, keď je ešte surové a ružové. V opačnom prípade sa môže sformovať do veľkej uvarenej hmoty, ktorú by bolo ťažké neskôr rozlámať na menšie kúsky.
  • Kuracie mäso nemá toľko tuku ako iné mleté ​​mäso a vďaka tomu sa ľahšie vysuší. Uistite sa, že ho opekáte pri nižšej teploteLuxusné recepty na fašírky z kuracieho mäsa v 5 rôznych variantoch. Inšpirujte sa!
  • Ďalším trikom, ako zabezpečiť, aby mleté ​​kuracie mäso počas varenia nevyschlo, je pridať vlhkosť. Na to skvele funguje napríklad mlieko. U kuracích hamburgerov alebo mäsových guličiek zvážte pridanie kvapky jogurtu alebo kvapky mlieka , aby sa mäsová zmes spojila a zostala šťavnatá. Môžete tiež pridať mleté ​​hovädzie alebo bravčové mäso, aby ste zapracovali viac tuku, čo pomôže s vlhkosťou a tiež chuťou.
  • Rovnako ako u kuracích pŕs je potrebné mleté ​​kuracie mäso variť, kým v ňom nezostane žiadna ružová farba .
  • Ak chcete s mletým kuracím mäsom skutočne uspieť, pridajte k nemu rôzne zmesi korenia, chilli papričky, fermentovanú zeleninu alebo ľubovoľné omáčky .

A ako vám naše dnešné recepty s mletým kuracím mäsom chutili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.