Luxusné recepty na bravčové medailónky z bábiky 5x inak. Inšpirujte sa!

Prekvapte svoju rodinu lahodnou večerou, ktorú navyše zvládnete hravo pripraviť.

Pripravili sme si pre vás tentoraz 5 skvelých receptov na medailóniky z bravčovej bábiky, ktorým nikto neodolá.

Vyskúšajte grilovaný variant alebo napríklad verziu s horčičnou omáčkou.

Nech už si vyberiete akokoľvek, nebudete ľutovať!

Bravčové medailónky zabalené v slanine s omáčkou z portského

Tieto medailóniky z bravčovej bábiky zabalené v slanine sú luxusným predjedlom, ktoré navyše zvládnete pripraviť takmer kedykoľvek. Výborná omáčka z portského vína navyše úžasne dopĺňa chuť a textúru slaniny!

Čo budete potrebovať

  • 1 bravčová bábika s hmotnosťou cca 1,25 kg, nakrájaná priečne na šesť kusov
  • 6 prúžkov hrubo nakrájanej slaniny
  • ½ lyžičky čerstvého mletého korenia
  • 125 ml nasekané šalotky
  • 250 ml portského vína
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžičky čerstvého nasekaného tymiánu alebo petržlenovej vňate

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Umiestnite kúsky bravčového mäsa medzi dva kusy potravinárskej fólie.
  • Pomocou dna ťažkej panvice ich mierne sploštite na hrúbku asi 2,5 cm.
  • Medailónky obaľte slaninou a zaistite špáradlom.
  • Opakujte so zvyšnými medailónkami a slaninou.
  • Posypte čerstvým mletým čiernym korením.
  • Vo veľkej ťažkej panvici vhodnej do rúry opekajte medailónky na stredne vysokom plameni z oboch strán, asi 2 minúty z každej strany.
  • Preložte do rúry a pečte, kým mäso aj slanina nebudú mať len ružový nádych, asi 15 až 20 minút.
  • Preložte na tanier a udržujte v teple.
  • Z panvice zlejte všetok tuk okrem 1 polievkovej lyžice.
  • Na stredne vysokom plameni restujte šalotku do mäkka a zlatista, asi 10 minút.
  • Zalejte portským a kuracím vývarom a priveďte do varu.
  • Varte, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu, asi 5 minút.
  • Posypte tymianom alebo petržlenovou vňaťou.
  • Medailónky podávajte preliate omáčkou.
  • Dobrú chuť!
Medailón zabalený v slanine na tanieriku.
www.meatpoultryon.ca

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty z bravčovej bábiky , ktoré si zamilujete! Máme pre vás grilovaný, zapečený aj plnený variant.

Medailóniky z bravčovej bábiky v šampiňónovej omáčke

Bravčové medailónky v smotanovej omáčke so šampiňónmi vás počas chladných dní krásne zahrejú. Navyše je tento recept taký rýchly a jednoduchý, že ho zvládnete pripraviť aj počas náročného pracovného týždňa.

Čo budete potrebovať

  • 2 lyžice avokádového alebo olivového oleja
  • 2 bravčové bábiky, každá s hmotnosťou cca 450 g
  • 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 450 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 1 veľký strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 lyžička čerstvého tymiánu, nasekaného
  • ½ šálky bieleho vína
  • 1 lyžička hrubozrnnej horčice
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • ¼ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Z bravčovej bábiky odstráňte ostrým nožom striebornú kožu.
  • Nakrájajte na cca 5 cm medailónky.
  • Medailónky dlaní mierne sploštite.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Pripravte si šampiňóny, cibuľu, cesnak, tymian a petržlenovú vňať.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte olej na stredne vysokom plameni.
  • Opekajte bravčové medailónky v 2 dávkach (alebo viac v závislosti od veľkosti vašej panvice) približne 2 minúty z každej strany, alebo kým nebudú pekne opečené.
  • Vyberte na tanier a dajte bokom.
  • Stlmte plameň na mierny.
  • V prípade potreby pridajte ešte kvapku oleja.
  • Pridajte nakrájanú cibuľu.
  • Restujte za stáleho miešania 3–4 minúty alebo pokiaľ nezačne mäknúť.
  • Pridajte šampiňóny, cesnak a tymian.
  • Miešajte a varte 5-7 minút alebo kým huby nezmäknú.
  • Pridajte biele víno a dijonskú horčicu.
  • Mierne zahrejte a nechajte 2-3 minúty prevariť, aby sa omáčka trochu zredukovala.
  • Pridajte smotanu a premiešajte.
  • Pridajte bravčové mäso späť do panvice aj s nahromadenou šťavou.
  • Priveďte do varu a nechajte variť približne 5 minút, kým mäso neukáže na teplomere teplotu 63 stupňov Celzia alebo nebude uprostred len ľahko ružové.
  • Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte.
  • Zvyšky uchovávajte v chladničke po dobu 3 dní.
Bravčové medailónky v smotanovej omáčke so šampiňónmi na panvici.
www.mypocketkitchen.com

Grilované bravčové medailónky v prosciutte

Medailóniky z bravčovej bábiky zabalené do plátkov prosciutta a ugrilované sa stanú hitom vašich letných grilovačiek! Navyše sa ľahko pripravujú, krásne vyzerajú a ešte lepšie chutia.

Čo budete potrebovať

Na omáčku:

  • ¼ šálky extra panenského olivového oleja
  • 1 polievková lyžica + 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej šalvie
  • 2 lyžičky nasekaného čerstvého rozmarínu
  • 2 lyžičky lisovaného čerstvého cesnaku
  • 2 lyžičky nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1/4 lyžičky soli
  • ½ lyžičky vločiek červeného chilli

Na bravčové mäso:

  • 600 g bravčovej bábiky, dobre orezané, nakrájané na 4 medailónky
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • 4 plátky prosciutta, nakrájané na veľmi tenké plátky (preložené napoly, pokiaľ sú široké)

Postup

  • Grilovací rošt vyčistite a dobre potrite olejom
  • Zmiešajte všetky prísady na omáčku.
  • Nalejte omáčku do plytkej misky.
  • Potrite medailónky olejom; dochuťte soľou a korením.
  • Okolo každého medailónu omotajte plátok prosciutta a zaistite kuchynským povrázkom.
  • Zakryté medailóniky grilujte, kým teplomer vložený do stredov nezaznamená 63 stupňov Celzia, asi 5 minút z každej strany.
  • Medailóniky preložte do pripravenej misky, zalejte omáčkou a nechajte 3 až 4 minúty odpočívať, často obracajte.
  • Odstráňte z medailónikov povrázky a podávajte s omáčkou.
Medailóniky zabalené do plátkov prosciutta a servírované s omáčkou a špargľou na tanieri.
www.mylilikoikitchen.com

Medailóniky z bravčového mäsa s horčičnou omáčkou

Vynikajúce bravčové medailónky v kombinácii s lahodnou omáčkou z dijonskej horčice s kaparmi nemožno nemilovať. Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

  • štipka soli
  • 2 lyžice slaného masla
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 3 lyžice kaparov, scedených
  • ¼ šálky smotany na šľahanie
  • 2 šálky kuracieho vývaru
  • 500 g bravčovej bábiky
  • štipka korenia
  • 80 g šalotky

Postup

  • Nakrájajte bábiku na medailóniky a valčekom ich sploštite na rovnomernú hrúbku cca 1 cm.
  • Posypte soľou a korením.
  • Rozpustite maslo v ťažkej veľkej panvici na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte do panvice medailónky a opekajte ich, kým nezhnednú a nebudú prepečené, asi 2 minúty z každej strany.
  • Počas prípravy omáčky vyberte medailóniky z panvice na tanier.
  • Do panvice pridajte šalotku a za stáleho miešania opekajte.
  • Pridajte smotanu a kuracie vývar.
  • Zvýšte teplotu a priveďte do varu.
  • Varte, kým omáčka trochu nezhustne, asi 3 až 5 minút.
  • Zoškrabnite všetky zhnednuté kúsky z dna panvice.
  • Vmiešajte horčicu a kapary.
  • Vráťte mäso do panvice a varte, kým sa znova nezahreje.
  • Podľa chuti dochuťte soľou a korením a ihneď podávajte.
Bravčové medailónky s lahodnou omáčkou z dijonskej horčice s kaparmi.
www.eatthismuch.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových sporákov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Bravčové medailónky s korenistou omáčkou a letnou zeleninou

Vyskúšajte tieto medailóniky z bravčovej bábiky servírované so smotanovou omáčkou zo zeleného korenia, blanšírovanou zeleninou a kroketami. Pokrm si zamiluje celá vaša rodina!

Čo budete potrebovať

  • 3 mrkvy
  • 1 kaleráb
  • 250 g čerstvého zeleného hrášku
  • soľ
  • 600 g bravčovej bábiky
  • čerstvo mleté ​​korenie
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 150 ml červeného vína
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice zeleného korenia v pohári
  • 30 g rozpusteného masla

Postup

  • Mrkva olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  • Kaleráb olúpte (4 malé lístky odložte na ozdobu) a nakrájajte na 3 cm dlhé prúžky.
  • Hrášok prepláchnite as ostatnou zeleninou blanšírujte vo vriacej osolenej vode 3–4 minúty.
  • Zeleninu zlejte, prepláchnite v studenej vode a nechajte odkvapkať.
  • Bravčové mäso umyte, osušte, odstráňte prebytočný tuk a šľachy a rozdeľte na 12 rovnakých medailónikov.
  • Dochuťte soľou a korením a opekajte z každej strany na rozpálenej panvici s olejom 5–7 minút.
  • Vyberte z panvice a udržujte v teple v alobale.
  • Do panvice nalejte červené víno, krátko povarte do zredukovania a vmiešajte smotanu a zelené korenie.
  • Dochuťte soľou a varte na strednom plameni 10-15 minút.
  • Medzitým na panvici na rozpustenom masle orestujte zeleninu a dochuťte soľou a korením.
  • Na každý tanier naaranžujte trochu korenistej omáčky s 3 bravčovými medailónkami a na taniere rozdeľte zeleninu.
  • Podávajte ozdobené listy kaleráby.
  • Podľa chuti podávajte s kroketami.
Medailónky so smotanovou omáčkou zo zeleného korenia a blanšírovanou zeleninou v hrnci na tanieri s vedľa položenou vidličkou a lyžicou.
www.eatsmarter.com

A čo také recepty na hovädzie mäso s korením 5x inak? Aký variant sa stane vašim favoritom? Oslňte svoju rodinu aj hostí!

A ako vám naše dnešné recepty na medailóniky z bravčovej bábiky chutili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.