Najlepšie recepty na cheesecake s malinami, ktoré kedy ochutnáte! Skúste ich s nami

Sladké a krémové, také sú jedinečné recepty na malinový cheesecake!

Vychutnajte si dokonalú chuť vláčnej náplne na krehkom základe.

Ako urobiť tvarohový koláč nielen chutným, ale aj krásnym na pohľad?

Pozrite sa na koniec článku!

Malinový cheesecake bez pečenia

Prispôsobte si cheesecake s celými malinami pridaním bielej čokolády, jogurtu alebo mascarpone, alebo pre bohatší a chuťovo zaujímavejší základ vymeňte grahamové sušienky za čokoládové. Alebo sa pustite do týchto nepečených sušienkových tort , sú vhodné pre každú oslavu!

Čo budeme potrebovať

  • 300 g grahamových sušienok
  • 100 g masla (rozpusteného)
  • 500 g plnotučného mäkkého syra
  • 100 g práškového cukru (plus 2 polievkové lyžice)
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 300 ml hustej smotany
  • 300 g malín
  • práškový cukor (na posypanie)

Postup

  • Sušienky rozdrvte na jemnú posýpku.
  • Preložte do misky a vmiešajte rozpustené maslo, kým nebude zmes vyzerať ako vlhký piesok.
  • Maslovú posýpku vyklopte do formy s priemerom 20 cm a vtlačte do základne formy, kým nevznikne hladká, rovnomerná vrstva.
  • Dajte do chladničky a chlaďte.
  • Mäkký syr, cukor, vanilku a smotanu preložte do misy a vyšľahajte elektrickým šľahačom do zhustnutia a krému.
  • Pridajte asi dve tretiny malín a zľahka ich vareškou pokrčte, aby ste z nich vytlačili trochu šťavy a potom zamiešajte.
  • Cheesecakovú zmes vyklopte na vychladnutý základ a povrch uhlaďte stierkou.
  • Nechajte chladiť aspoň 6 hodín, najlepšie cez noc.
  • Pred podávaním opatrne vyberte z formy, posypte zvyšnými malinami a prípadne poprášte práškovým cukrom.
Sladký koláč plný nadýchanej náplne s kúskami celých malín a vláčnou krustou.
Zdroj: jessiebakescakes.com

Cheesecake s malinami a gréckym jogurtom

Perfektný recept na nepečený malinový krémový tvarohový koláč s nádychom citróna. Je to ideálny letný dezert a vďaka jednoduchému postupu je jeho príprava naozaj jednoduchá. Rovnako ako tieto cheesecaky s jahodami , to je tiež to správne letné osvieženie.

Čo budeme potrebovať

  • 85 g masla
  • 175 g sušienok
  • 300 g plnotučného smotanového syra
  • 150 g gréckeho jogurtu
  • 150 ml hustej smotany
  • 2 citróny (ošúpané a odšťavené)
  • 75 g práškového cukru
  • 225 g malín
  • 2 lyžičky práškového cukru

Postup

  • Dno okrúhle tortovej formy vyložte papierom.
  • V hrnci rozpustite maslo a vmiešajte rozdrvené sušienky.
  • Miešajte, kým nie sú dobre obalené v masle.
  • Sušienkovú zmes vyklopte na základ pripravenej formy a vyrovnajte s dnom a dajte chladiť.
  • Medzitým v mise zmiešajte smotanový syr, grécky jogurt, smotanu, kôru a šťavu z 1½ citróna a práškový cukor.
  • Pridajte polovicu malín.
  • Vyberte sušienkový základ z chladničky a pridajte malinovo-jogurtovú zmes.
  • Vráťte do chladničky a nechajte aspoň 4 hodiny chladiť.
  • Malinový cheesecake podávajte ozdobený zvyšnými malinami a posypaný práškovým cukrom.
Krehká krusta s ľahkou tvarohovo jogurtovou náplňou a kúsky malín.
Zdroj: janespatisserie.com

Tvarohový koláč s mascarpone, malinami a granátovým jablkom

Málokto nemiluje malinový cheesecake. Tento recept sa mierne líši od niektorých ostatných, pretože nevyžaduje pečenie ani želatínu a netuhne rovnakým spôsobom ako bežný tvarohový koláč , ktorý si môžete s nami pripraviť v 6 rôznych variantoch, takže textúra je jemnejšia a krémovejšia.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g grahamových sušienok
  • 100 g masla
  • 600 g plnotučného smotanového syra
  • 250 g syra mascarpone
  • 350 g práškového cukru
  • 400 g malín
  • 250 g semienok granátového jablka

Postup

  • Tortovú formu s priemerom 23 cm vyložte papierom na pečenie.
  • Sušienky rozdrvte valčekom najemno.
  • Omrvinky preložte do veľkej misy, pridajte rozpustené maslo a dobre premiešajte.
  • Zmes vyklopte do vymastenej formy a uhlaďte.
  • Dajte na 1 hodinu do chladničky.
  • Krátko prešľahajte smotanový syr, mascarpone a práškový cukor, potom pridajte maliny a pokračujte v šľahaní. Dajte na 1 hodinu do chladničky.
  • Vyberte sušienkový základ a zmes smotanového syra z chladničky a zmes opatrne nalejte na sušienkový základ.
  • Uistite sa, že sú semienka z granátového jablka suché, potom ich pridajte na vrch malinového cheesecaku, aby zakrývali vrstvu z mascarpone.
  • Dajte do chladničky na 8 hodín alebo cez noc.

Nie je nič lepšie ako si vychutnať krémový tvarohový koláč s malinami s krémovou penou na vašom latté alebo cappuccine. Najlahodnejšiu kávu vám pripravia skvelé kávovary DeLonghi , vyberte si z našej recenzie ten pravý pre vás!

Nepečený tvarohový koláč s malinovou náplňou a zrniečkami granátového jablka.
Zdroj: gastrosenses.com

Pečený čokoládový cheesecake s kúskami malín

Tento recept na cheesecake z rúry bol inšpirovaný dvoma lahodnými dezertmi:čokoládovo-malinovou tortou a čokoládovým cheesecakom! Už ste niektorý z nich vyskúšali? To sú najlepšie sladké recepty, ktoré si musíte aspoň raz pripraviť aj vy. A skúste ich treba podľa nás!

Čo budeme potrebovať

Na kruste

  • 1 balenie Oreo sušienok
  • 115 g masla (rozpusteného)

Na cheesecake

  • 340 g polosladkej čokolády
  • 2 lyžičky kávy (môže byť instantné)
  • 680 g plnotučného smotanového syra
  • 200 g cukru kryštál
  • 70 g hnedého cukru
  • 2 a 1/2 polievkové lyžice kakaového prášku
  • 4 veľké vajcia
  • 2 žĺtky
  • 170 g hustej smotany
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 120 gramov čerstvých malín

Na polevu

  • 230 g polosladkej čokolády
  • 280 g hustej smotany
  • 60 g masla

Na ozdobu

  • 120 g čerstvých malín
  • 220 ml čokoládovej omáčky
  • 1/2 lyžičky kakaového prášku

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Vymažte dno a boky tortovej formy. Vonkajšiu časť formy zabaľte do vrstiev odolnej hliníkovej fólie.
  • Vo veľkej mise zmiešajte drvené sušienky a rozpustené maslo, dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Zmes vtlačte na dno a mierne hore po stranách.
  • Korpus pečieme v predhriatej rúre 10 minút. Vyberte krustu z rúry a dajte bokom.
  • Znížte teplotu rúry na 160 stupňov.
  • Na vodnom kúpeli si rozpustite 340 g nasekanej čokolády a kávu.
  • Umixujte smotanový syr, oba cukry a kakaový prášok a vyšľahajte dohladka. Pridajte vajcia a žĺtky.
  • Pomaly pridávajte smotanu a vanilku, kým sa nespoja.
  • Nakoniec vmiešajte rozpustenú čokoládu.
  • Polovicu náplne nalejeme na čiastočne upečený korpus. Pridajte maliny. Potom navrch nalejte zostávajúcu náplň.
  • Formu vložte veľkého plechu. Umiestnite pekáč do predhriatej rúry a nalejte do plechu toľko horúcej vody, aby bola vo výške cca. 3 cm.
  • Cheesecake pečte vo vodnom kúpeli 1 hodinu a 10 minút, alebo kým stred koláča nestuhne, ale stále sa mierne chveje.
  • Po upečení vyberte koláč z vodného kúpeľa a opatrne uvoľnite fóliu a potom špičkou noža ihneď prejdite po stranách formy, aby horná časť nepopraskala.
  • Nechajte úplne vychladnúť vo forme a potom ho dajte vychladiť aspoň na 6 hodín do chladničky, než ho vyberiete z formy a nakrájate.
  • Na čokoládovú polevu si v horúcej smotane rozpustite nasekanú čokoládu.
  • Pridajte maslo a miešajte, kým sa maslo úplne nerozpustí. Na vychladnutý cheesecake nalejte polevu. Nechajte bokom, kým nestuhne, asi 1 hodinu.
  • Pri podávaní každý plátok tvarohového koláča polejte troškou čokoládovej omáčky, pridajte niekoľko malín a zľahka poprášte kakaovým práškom.

Malinový cheeseecake uchovávajte voľne zakrytý v chladničke po dobu až 5 dní.

Nádherný čokoládový koláč s celými malinami a práškovým cukrom.
Zdroj: thepolkadotter.com

Čím ozdobiť nielen malinový cheesecake?

Ovocné omáčky sú jednou z najobľúbenejších prísad na cheesecake. Ovocné druhy ako broskyňa, citrón, malina, čučoriedka, ostružina a jahoda sú skvelou voľbou.

Pridajte si do receptu zavareninu z rebarbory, jahôd a čerešní, tie sú skvelé a vyniknú na tvarohovom koláči.

Na tvarohový koláč môžete použiť cukríky, orechy.

Čerstvé ovocie je v lete vždy obľúbené. Čučoriedky, jahody a černice.

Vedľa ovocia môžete použiť bielu čokoládu, čokoládové hobliny a košíčky s arašidovým maslom.

Ďalej sú tu marshmallows, ktoré nie sú práve cukríky, ale tiež spadajú do kategórie ozdôb.

Citrónové pusinky, kyslá smotana, smotanový syr a šľahačka sú skvelé krémové polevy.

Ganache, horúci fudge, čokoládový karamel alebo čokoládový likér môžu urobiť cheesecake veľmi sladkým a dokonalým dezertom.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.