Ochutnajte naše recepty na torty zo sušienok bez pečenia. Inšpirujte sa!

Milujte sladké, ale nebaví vás piecť? Nezúfajte, máme pre vás riešenie v podobe týchto štyroch receptov na nepečené sušienkové torty!

Sú ľahké na prípravu a tak lahodné!

Odporúčame rovno pripravovať dvojitú dávku, pretože jedna nebude nikdy dosť!

Nepečená čokoládová torta zo sušienok

Tento recept na tortu z čokolády bez pečenia je ten, ktorý deti budú rady vyrábať a jesť ešte radšej. Nepochybne sa k nim pripoja aj dospelí.

Čo budeme potrebovať

  • 200 g čokoládových lupienkov (nalámaných na kúsky)
  • 100 g horkej čokolády (nalámané na kúsky)
  • 110 g masla
  • 50 g tmavého cukru
  • 110 g sušienok (nalámaných)
  • 110 g čerešní
  • 75 g lieskových orechov (celých, pražených)
  • 75 g pekanových orechov (nahrubo nasekaných)
  • 1 maltesers (nahrubo nasekané)

Postup

  • Čokoládu, maslo a cukor rozpustíme v miske nad vodným kúpeľom alebo v mikrovlnnej rúre.
  • Vmiešajte zvyšok ingrediencií.
  • Preložte do guľatej tortovej formy s priemerom 18 cm vyloženej papierom na pečenie a jemne pritlačte.
  • Nechajte stuhnúť pri izbovej teplote, kým nestuhne.
  • Po úplnom vychladnutí a stuhnutí vyberte tortu z formy a zlúpnite krycí papier.
  • Nakrájajte na tenké plátky a podávajte.
Našľahaná čokoládová náplň v sušenkovom základe.
Zdroj: alsothecrumbsplease.com

Nepečený cheesecake z Lotus sušienok

Tu prichádza na rad náš nepečený recept na tvarohovú tortu Lotus! Milujeme robiť brownies a cupcaky, ale na cheesecaku je niečo extra lahodné. A v skutočnosti je recept na tento zákusok oveľa jednoduchší, než by ste si mysleli!

Čo budeme potrebovať

Na tvarohový koláč

  • 300 g sušienok Lotus
  • 100 g masla (rozpusteného)
  • 450 g plnotučného smotanového syra Philadelphii
  • 75 g práškového cukru
  • 250 g hladkej nátierky Biscoff
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 270 ml dvojitej smotany

Na topping

  • 150 g hladkej nátierky Biscoff (rozpustené a mierne vychladnuté)
  • Extra sušienky Biscoff a omrvinky na ozdobenie (voliteľné)

Postup

  • Rozdrvte sušienky Lotus v kuchynskom robote, kým z nich nie sú jemné omrvinky.
  • Omrvinky preložte do misy a zalejte rozpusteným maslom a zmiešajte.
  • Zmes sušienok a masla rozotrite do základu tortovej formy s priemerom 20 cm.
  • Vyhlaďte ju do rovnomernej vrstvy.
  • Formu dajte aspoň na 30 minút do chladničky, zatiaľ čo budete pripravovať tvarohovú náplň.
  • Do veľkej misy pridajte smotanový syr, práškový cukor, nátierku Biscoff a vanilkový extrakt a šľahajte elektrickým ručným šľahačom, kým sa dobre nespoja.
  • V samostatnej miske ušľahajte smotanu, kým nevytvoria tuhé vrcholy.
  • Šľahačku vmiešame do náplne, kým sa nespoja.
  • Zmes navrstvite na sušienkový základ.
  • Dajte do chladničky stuhnúť minimálne na 4-6 hodín alebo najlepšie cez noc.
  • Nepečenú tortu zo sušienok vyberte z formy a prelejte ju rozpustenou nátierkou Biscoff.
  • Ak chcete, pridajte na ozdobu trochu mrvenky a celé sušienky.

K perfektne vyšľahanej šľahačke je potrebný kvalitný mixér. Vyberte si jeden zošľahačov, ktoré prešli našou recenziou a neurobíte chybu!

Šľahačková náplň s Lotus sušienkami na nepečenom základe z karamelových sušienok.
Zdroj: kaotickrunch.com

Torta z pudingu a sušienok bez pečenia

Tento recept na nepečenú sušienkovú tortu si jednoducho musíte urobiť! Je tak vláčny a jemný.

Čo budeme potrebovať

  • 4 žĺtky
  • 8 g vanilkovej pasty
  • 80 g cukru
  • 24 g kukuričného škrobu
  • 400 g mlieka
  • 30 g masla
  • 50 g horká čokoláda na polevu
  • 200 g maslovej sušienky

Na krém

  • 250 g hustej smotany
  • 25 g cukru

Na polevu

  • 100 g horká čokoláda na polevu
  • 100 g ťažkej smotany

Postup

  • K žĺtku pridajte cukor a vanilkovú pastu a premiešajte.
  • Pridáme kukuričný škrob a premiešame, pridáme trochu mlieka a premiešame, potom pridáme všetko zvyšné mlieko a premiešame.
  • Pokračujte v miešaní, kým nezhustne a nevytvoria sa bublinky, a varte na strednú teplotu.
  • Puding odstráňte z platne, pridajte maslo, premiešajte, vložte polovicu do misky a hore pripevnite plastovú fóliu.
  • Rozpustite si horkú čokoládu, premiešajte, dajte do misky a navrch položte plastovú fóliu, aby vychladla v chladničke.
  • Vyšľaháme šľahačku s cukrom.
  • Vychladnutý pudingový krém jemne zašľaháme.
  • Do formy rozprestrite maslové sušienky a pridáme na ne pudingový krém.
  • Navrch dáme maslové sušienky a rovnomerne rozotrieme šľahačku.
  • Navrch položte maslové sušienky a naplocho rozotrite čokoládový pudingový krém.
  • Navrch dáme maslové sušienky, naplocho rozotrieme šľahačku a dáme na 1 hodinu stuhnúť do chladničky.
  • K horkej čokoláde pridajte čerstvú smotanu, zahrievajte v mikrovlnnej rúre asi 40 sekúnd a dobre premiešajte.
  • Stuhnutú šľahačku prirodzene potrieme čokoládou a posypeme kakaovým práškom.
Vyšľahaná smotanová náplň s čokoládovou polevou.
Zdroj: onecrazyhouse.com

Rýchla torta so sušienkami s Nutellou a mascarpone

Táto nepečená torta (alebo bulharská torta zo sušienok) je perfektný ľahký a rýchly dezert, ktorý navyše veľmi zasýti. Chutná kombinácia mascarpone, Nutelly, kyslej smotany a sušienok je skvelou voľbou pre všetky maškrty!

Čo budeme potrebovať

  • 350 g grahamových sušienok
  • 500 g mascarpone
  • 400 g kyslej smotany
  • 60 g práškového cukru
  • 200 g Nutelly alebo iné čokoládové nátierky
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 150 ml studeného mlieka

Postup

  • Vo veľkej mise vyšľahajte elektrickým šľahačom mascarpone, vanilku, práškový cukor a asi polovicu kyslej smotany.
  • V inej miske ušľahajte zvyšok kyslej smotany spolu s Nutellou.
  • Nalejte mlieko do misy.
  • Každý kreker ponorte len na niekoľko sekúnd do mlieka.
  • Dno formy o veľkosti 28 x 18 cm vyložte vrstvou sušienok.
  • Povrch potrieme asi ⅓ náplne z mascarpone.
  • Na tú pridajte ⅓ Nutelly. Nemusí dobre zakrývať náplň z mascarpone.
  • Opakujte ešte dvakrát.
  • Zakryte hornú časť formy plastovým obalom. Nechajte v chlade 6-8 hodín alebo cez noc.
  • Podávajte posypané krekrovými chrumkami. Tortu môžete ozdobiť lesným ovocím, ale aj takto je dobrá.
Krémová náplň poliata čokoládou a ozdobená guličkami Raffaelo.
Zdroj: prettysimplesweet.com

Tipy ako urobiť perfektnú nepečenú sušienkovú tortu

Vyberte si tú správnu náplň
Okrem smotanového syra, môžete použiť aj ďalšie mäkké syry, ako je ricotta alebo kozí syr, ďalšou skvelou náplňou je syr mascarpone, ale na dosiahnutie najlepších výsledkov odporúčame plnotučný krémový syr Philadelphia.

Buďte kreatívni s krustou
Grahamové sušienky sú väčšinou najbežnejším typom sušienok, ale nebojte sa experimentovať s akýmikoľvek sušienkami, ktoré vás napadnú.

Čokoládové sušienky napríklad prepožičiavajú trochu horkosti a bohatej kakaovej chuti, ktorá sa dobre hodí k prísadám, ako sú maliny, jahody a dokonca aj arašidové maslo.

Použite rôzne formy
Použite číre alebo farebné poháre na výrobu jednotlivých mini nepečených tort, ktoré môžete ľahko postaviť na tácku v chladničke. Alebo použite svoju obľúbenú ručne maľovanú zapekaciu misu.

Buďte trpezliví
Nepečená torta so sušienkami je jednoduchá, ale zaberie to čas. Ani nie tak na prípravu krusty a náplne, ale pri tuhnutí. Musíte byť trpezliví a nechať si dostatok času, aby náplň v chladničke stuhla. Ak sa na to ponáhľate, riskujete, že narežete tortu, ktorá je uprostred ešte tekutá.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.