Nechce sa vám vyvárať nič zložité, ale chcete si pochutnať?
Potom vyskúšajte naše skvelé recepty na kuracie rezančeky so zeleninou v 5 rôznych variantoch.
Máme pre vás červené karí, kuracie fajitas aj ázijskú restovanú zmes.
Užite si to!
Kuracie fajitas s paprikami
Jednoduché kuracie fajitas so zeleninou, ktoré chutia lepšie ako v reštaurácii? Pripravte si tento pokrm podľa nášho receptu a už nebudete nikdy chcieť iný!
Čo budete potrebovať
- 500 g kuracích pŕs (bez kostí a kože)
- 1 veľká cibuľa
- 1 stredná červená paprika
- 1 stredná zelená paprika
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 a 1/2 lyžice fajita korenia
- 1 jalapeno (voliteľné)
Na podávanie:
- 8 stredných tortíl
- salsa (voliteľne)
- kyslá smotana (voliteľne)
Postup
- Kuracie prsia nakrájajte na dlhé rezančeky a dajte bokom.
- Nakrájajte cibuľu na dlhé prúžky.
- Papriky nakrájajte na dlhé 0,5 cm tenké prúžky.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej.
- Pridajte mäso, posypte ho polovicou korenia fajita a premiešajte.
- Mäso opekajte 5 až 10 minút, kým nie je úplne uvarené, už nie je ružové a je mierne pripálené, ale nespálené.
- Mäso preložte na tanier a dajte bokom.
- V prípade potreby pridajte na panvicu ďalšiu lyžicu olivového oleja.
- Pridajte cibuľu a restujte niekoľko minút, kým nebude mierne priesvitná.
- Pridajte papriky a zvyšné fajita korenia a premiešajte.
- Restujte ďalších 3 až 5 minút, aby sa papriky mierne prevarili a stále zostali trochu chrumkavé.
- Pridajte mäso späť na panvicu a premiešajte s paprikou.
- Podávajte na tortilách, ozdobené salsou, kyslou smotanou a akýmkoľvek vašim obľúbeným toppingom.
- Dobrú chuť!

Máme pre vás aj ďalšie chutné recepty na kuracie rezančeky ! Vyskúšajte variant so zeleninou, na čínsky spôsob alebo s omáčkou z nivy.
Ázijské kuracie rezančeky so zelenou zeleninou
Vynikajúca ázijská restovaná zmes z kuracieho mäsa a zelenej zeleniny, ktorú si pripravíte počas chvíľky, takže je skvelá ako večera počas náročných pracovných dní. Užite si to!
Čo budete potrebovať
- 1/4 šálky repkového oleja
- 1 stredná cibuľa, rozpolená a nakrájaná na tenké plátky
- 1/2 kilá kuracích stehien bez kože a kostí, nakrájaných na tenké rezančeky
- 1 lyžica rybej omáčky
- 1 malá brokolica, nakrájaná na 2,5 cm ružičky
- 1 stopka stopkového zeleru, nakrájaná na tenké plátky
- 110 g cukrového hrášku
- 1 strúčik cesnaku, nakrájaný na tenké plátky
- 1 lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru
- 1 lyžička ázijskej chilli cesnakovej omáčky
- 1 lyžica hoisin omáčky
- 1 lyžica ustrícovej omáčky
- 1 šálka mungo klíčkov
- 2 lyžice nasekaných lístkov bazalky
- 1 lyžica čerstvej limetkovej šťavy
- dusená jazmínová ryža, na podávanie
Postup
- Zahrejte wok, kým nebude veľmi horúci.
- Pridajte 2 lyžice repkového oleja a keď sa z neho takmer fajčí, pridajte nakrájanú cibuľu a kuracie rezančeky.
- Za stáleho miešania opekajte na vysokom ohni, kým mäso ľahko nezhnedne, ale nie je prepečené, asi 3 minúty.
- Pridajte rybiu omáčku a za stáleho miešania restujte 10 sekúnd.
- Preložte kurča na tanier.
- Vo woku rozohrejte zvyšné 2 lyžice oleja.
- Pridajte brokolicu, stopkový zeler, cukrový hrášok, cesnak a zázvor a za stáleho miešania opekajte na vysokom plameni do chrumkava, 3 až 4 minúty.
- Vráťte mäso do woku spolu s prípadnou nahromadenou šťavou.
- Pridajte čili cesnakovú omáčku, hoisin a ustrícovú omáčku a za stáleho miešania opekajte, kým nie je mäso prepečené, ďalšie 3 až 4 minúty.
- Pridajte mungo klíčky, bazalku a limetkovú šťavu a dobre premiešajte.
- Preložte do misky a ihneď podávajte s dusenou jazmínovou ryžou.

Tento pokrm sa najlepšie pripravuje vo woku. Na výber je široký sortiment produktov, ktoré sa líšia nielen v cene, ale aj kvalite. Ako vybrať ten správny? Aké materiály, typy a tvary sú dostupné, ako sa v nich vyznať a na čo všetko je možné využiť? Prečítajte si našu recenziu panvíc wok a zistite, aká je pre vás tá ideálna.
Objavte podobné tipy
Thajské kuracie červené karí so zeleninou
Bohaté a krémové thajské červené karí s kuracím mäsom a zeleninou je plné čerstvých chutí a jeho príprava vám zaberie iba 30 minút. Chutí úplne fantasticky!
Čo budete potrebovať
- 500 g kuracích stehenných rezňov nakrájaných na tenké prúžky
- 2 lyžice oleja
- 4 lyžice červené kari pasty
- ½ cibuľa nakrájaná na plátky
- ½ lyžičky lisovaného cesnaku
- 1 lyžička strúhaného zázvoru
- ½ lyžice nasekanej stonky koriandra
- 1 stonka citrónovej trávy
- 2 lyžičky rybej omáčky
- ½ lyžice trstinového cukru
- 1 červená paprika nakrájaná na klinky
- 1 šálka nakrájané cukety
- 1,5 hrnčeka plnotučného kokosového mlieka
- ½ šálky vývaru / vody
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 8-10 listov thajskej bazalky nahrubo natrhaných
Postup
- Na panvici rozohrejte olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, zázvor a cesnak.
- Restujte jednu minútu.
- Pridajte červenú karí pastu a nasekanú stonku koriandra.
- Restujte 2-3 minúty.
- Pridajte kokosové mlieko, vývar, citrónovú kôru, trstinový cukor, rybiu omáčku a citrónovú trávu.
- Dobre premiešajte a nechajte všetko prejsť varom.
- Poduste a nechajte 2-3 minúty variť.
- Pridajte mäso a nechajte 7-8 minút prebublávať.
- Zeleninu pridajte, keď je mäso takmer uvarené a omáčka sa zredukuje takmer na polovicu (alebo na konzistenciu, ktorú hľadáte).
- Varte ďalšie 2 minúty, pokiaľ nebude zelenina uvarená, ale stále chrumká.
- Odstráňte stonku citrónovej trávy a pridajte natrhanú thajskú bazalku.
- Podávajte s ryžou, ďalšou thajskou bazalkou a lístkami čerstvého koriandra.

Pečené kuracie mäso so zeleninou
Voňavé a ľahké letné jedlo, ktorého príprava je až smiešne jednoduchá. Navyše vďaka farebnej zelenine aj krásne vyzerá. Vyskúšajte ho aj vy!
Čo budete potrebovať
- 600 g kuracích prsných alebo stehenných rezňov, nakrájaných na rezančeky
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička papriky
- 2 cukety, nakrájané na plátky
- 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
- 2 veľké paradajky, nakrájané na veľké kocky
- 2 strúčiky cesnaku, neolúpané
- lístky bazalky
- soľ a mleté korenie
Postup
- Do šalátovej misy dajte kuracie rezančeky spolu s 2 lyžicami olivového oleja, paprikou, soľou a korením.
- Zabaľte do potravinárskej fólie a dajte na 2 hodiny do chladničky.
- Všetku zeleninu dajte do ďalšej misy spolu so zvyšnými 2 lyžicami olivového oleja, soľou, čiernym korením, cesnakom a bazalkou, zabaľte do potravinárskej fólie a tiež vložte na 2 hodiny do chladničky.
- Po 2 hodinách predhrejte rúru na 180 °C.
- Zeleninu a mäso dajte na plech alebo pekáč vyložený papierom na pečenie.
- Pečte asi 45 minút av polovici pečenia mäso aj zeleninu obráťte – v prípade potreby pridajte 1/2 šálky vody.
- Nechajte si chutiť!

A čo také recepty na pečené kurča ? Pripravte si ho klasicky alebo napríklad s medom či ovocím!
Kuracie so zeleninou, fetou a olivami na grécky spôsob
Tento pokrm je zdravý, ľahko sa pripravuje a prekypuje chuťou. Korenie použité v tomto recepte je inšpirované gréckou kuchyňou – od koriandra, cez kôpor až po cibuľu a cesnak. Chutná marináda z balzamikového octu, citrónu a medu dokonale dopĺňa kuracie mäso, ktoré sa potom pečie na čerstvej zelenine. Nakoniec pridajte syr feta a olivy a razom máte to najlahodnejšie jedlo, ktoré si zamilujete!
Čo budete potrebovať
Na kuracie mäso:
- 1 kg kuracích pŕs, nakrájaných na rezančeky
- 2 lyžice balzamikového octu
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica olivového oleja
- šťava a kôra z 1 citróna
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky cibuľového prášku
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička papriky
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušeného kôpru
- 1/2 lyžičky koriandra
- 1/4 lyžičky muškátového orieška
Na zeleninu:
- 2 stredné cukety
- 1 stredný baklažán
- 1 stredná červená cibuľa
- 500 g cherry paradajok
- 1 lyžička soli
- čerstvo mleté korenie
- olivový olej v spreji
- 60 g fety
- 60 g olív kalamata
- 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
- 2 lyžice čerstvej mäty
Postup
- Cukety rozkrojte pozdĺžne napoly a potom tieto kúsky pozdĺžne rozpoľte.
- Potom cukety nakrájajte na kúsky veľkosti sústa.
- Baklažán rozkrojte pozdĺžne napoly a potom tieto kúsky pozdĺžne rozpoľte.
- Potom baklažán nakrájajte na kúsky o veľkosti sústa.
- Nakrájajte červenú cibuľu.
- Plech postriekajte olivovým olejom v spreji.
- Na plech dajte nakrájanú cuketu, nakrájaný baklažán, nakrájanú červenú cibuľu a cherry paradajky.
- Postriekajte olivovým olejom v spreji.
- Posypte 1 lyžičkou soli.
- Pridajte čerstvé mleté korenie.
- Nakrájajte kuracie prsia na prúžky.
- V mise zmiešajte balzamikový ocot, olivový olej, med, kôru a šťavu z citróna, cesnak a korenia.
- Všetko spolu prešľahajte.
- Pridajte mäso do misy a premiešajte, aby sa v zmesi obalilo.
- Pridajte mäso na vrch zeleniny na plechu a nalejte navrch extra marinádu.
- Pečte 25 minút.
- Zvýšte teplotu rúry na 230 stupňov Celzia.
- Vyberte z rúry a na plech nasypte fetu a olivy.
- Plech vráťte na 5 minút do rúry.
- Nasekajte bylinky a nasypte na vrch zmesi na plechu.
- Servírujte s prípadnou šťavou, ktorá sa vám utvorila počas pečenia.
- Nechajte si chutiť!

Ste milovníci stredomorskej kuchyne? Pokiaľ áno, tak sa vám určite budú páčiť naše recepty na souvlaki v 5 rôznych variantoch. Ochutnajte kuraciu, bravčovú, ale aj vegánsku verziu tohto obľúbeného gréckeho pokrmu.
A ako sa vám naše dnešné recepty na kuracie rezančeky so zeleninou páčili? Napíšte nám do komentárov!