Luxusné recepty na recepty na rezančeky z kuracieho mäsa so zeleninou 5x inak. Inšpirujte sa!

Nechce sa vám vyvárať nič zložité, ale chcete si pochutnať?

Potom vyskúšajte naše skvelé recepty na kuracie rezančeky so zeleninou v 5 rôznych variantoch.

Máme pre vás červené karí, kuracie fajitas aj ázijskú restovanú zmes.

Užite si to!

Kuracie fajitas s paprikami

Jednoduché kuracie fajitas so zeleninou, ktoré chutia lepšie ako v reštaurácii? Pripravte si tento pokrm podľa nášho receptu a už nebudete nikdy chcieť iný!

Čo budete potrebovať

  • 500 g kuracích pŕs (bez kostí a kože)
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 stredná červená paprika
  • 1 stredná zelená paprika
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 a 1/2 lyžice fajita korenia
  • 1 jalapeno (voliteľné)

Na podávanie:

  • 8 stredných tortíl
  • salsa (voliteľne)
  • kyslá smotana (voliteľne)

Postup

  • Kuracie prsia nakrájajte na dlhé rezančeky a dajte bokom.
  • Nakrájajte cibuľu na dlhé prúžky.
  • Papriky nakrájajte na dlhé 0,5 cm tenké prúžky.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej.
  • Pridajte mäso, posypte ho polovicou korenia fajita a premiešajte.
  • Mäso opekajte 5 až 10 minút, kým nie je úplne uvarené, už nie je ružové a je mierne pripálené, ale nespálené.
  • Mäso preložte na tanier a dajte bokom.
  • V prípade potreby pridajte na panvicu ďalšiu lyžicu olivového oleja.
  • Pridajte cibuľu a restujte niekoľko minút, kým nebude mierne priesvitná.
  • Pridajte papriky a zvyšné fajita korenia a premiešajte.
  • Restujte ďalších 3 až 5 minút, aby sa papriky mierne prevarili a stále zostali trochu chrumkavé.
  • Pridajte mäso späť na panvicu a premiešajte s paprikou.
  • Podávajte na tortilách, ozdobené salsou, kyslou smotanou a akýmkoľvek vašim obľúbeným toppingom.
  • Dobrú chuť!
Kuracie fajitas so zeleninou servírované na tortilách.
www.jocooks.com

Máme pre vás aj ďalšie chutné recepty na kuracie rezančeky ! Vyskúšajte variant so zeleninou, na čínsky spôsob alebo s omáčkou z nivy.

Ázijské kuracie rezančeky so zelenou zeleninou

Vynikajúca ázijská restovaná zmes z kuracieho mäsa a zelenej zeleniny, ktorú si pripravíte počas chvíľky, takže je skvelá ako večera počas náročných pracovných dní. Užite si to!

Čo budete potrebovať

  • 1/4 šálky repkového oleja
  • 1 stredná cibuľa, rozpolená a nakrájaná na tenké plátky
  • 1/2 kilá kuracích stehien bez kože a kostí, nakrájaných na tenké rezančeky
  • 1 lyžica rybej omáčky
  • 1 malá brokolica, nakrájaná na 2,5 cm ružičky
  • 1 stopka stopkového zeleru, nakrájaná na tenké plátky
  • 110 g cukrového hrášku
  • 1 strúčik cesnaku, nakrájaný na tenké plátky
  • 1 lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lyžička ázijskej chilli cesnakovej omáčky
  • 1 lyžica hoisin omáčky
  • 1 lyžica ustrícovej omáčky
  • 1 šálka mungo klíčkov
  • 2 lyžice nasekaných lístkov bazalky
  • 1 lyžica čerstvej limetkovej šťavy
  • dusená jazmínová ryža, na podávanie

Postup

  • Zahrejte wok, kým nebude veľmi horúci.
  • Pridajte 2 lyžice repkového oleja a keď sa z neho takmer fajčí, pridajte nakrájanú cibuľu a kuracie rezančeky.
  • Za stáleho miešania opekajte na vysokom ohni, kým mäso ľahko nezhnedne, ale nie je prepečené, asi 3 minúty.
  • Pridajte rybiu omáčku a za stáleho miešania restujte 10 sekúnd.
  • Preložte kurča na tanier.
  • Vo woku rozohrejte zvyšné 2 lyžice oleja.
  • Pridajte brokolicu, stopkový zeler, cukrový hrášok, cesnak a zázvor a za stáleho miešania opekajte na vysokom plameni do chrumkava, 3 až 4 minúty.
  • Vráťte mäso do woku spolu s prípadnou nahromadenou šťavou.
  • Pridajte čili cesnakovú omáčku, hoisin a ustrícovú omáčku a za stáleho miešania opekajte, kým nie je mäso prepečené, ďalšie 3 až 4 minúty.
  • Pridajte mungo klíčky, bazalku a limetkovú šťavu a dobre premiešajte.
  • Preložte do misky a ihneď podávajte s dusenou jazmínovou ryžou.
Ázijská restovaná zmes z kuracieho mäsa a zelenej zeleniny na tanieri s vedľa položenými paličkami.
www.foodandwine.com

Tento pokrm sa najlepšie pripravuje vo woku. Na výber je široký sortiment produktov, ktoré sa líšia nielen v cene, ale aj kvalite. Ako vybrať ten správny? Aké materiály, typy a tvary sú dostupné, ako sa v nich vyznať a na čo všetko je možné využiť? Prečítajte si našu recenziu panvíc wok a zistite, aká je pre vás tá ideálna.

Thajské kuracie červené karí so zeleninou

Bohaté a krémové thajské červené karí s kuracím mäsom a zeleninou je plné čerstvých chutí a jeho príprava vám zaberie iba 30 minút. Chutí úplne fantasticky!

Čo budete potrebovať

  • 500 g kuracích stehenných rezňov nakrájaných na tenké prúžky
  • 2 lyžice oleja
  • 4 lyžice červené kari pasty
  • ½ cibuľa nakrájaná na plátky
  • ½ lyžičky lisovaného cesnaku
  • 1 lyžička strúhaného zázvoru
  • ½ lyžice nasekanej stonky koriandra
  • 1 stonka citrónovej trávy
  • 2 lyžičky rybej omáčky
  • ½ lyžice trstinového cukru
  • 1 červená paprika nakrájaná na klinky
  • 1 šálka nakrájané cukety
  • 1,5 hrnčeka plnotučného kokosového mlieka
  • ½ šálky vývaru / vody
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 8-10 listov thajskej bazalky nahrubo natrhaných

Postup

  • Na panvici rozohrejte olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, zázvor a cesnak.
  • Restujte jednu minútu.
  • Pridajte červenú karí pastu a nasekanú stonku koriandra.
  • Restujte 2-3 minúty.
  • Pridajte kokosové mlieko, vývar, citrónovú kôru, trstinový cukor, rybiu omáčku a citrónovú trávu.
  • Dobre premiešajte a nechajte všetko prejsť varom.
  • Poduste a nechajte 2-3 minúty variť.
  • Pridajte mäso a nechajte 7-8 minút prebublávať.
  • Zeleninu pridajte, keď je mäso takmer uvarené a omáčka sa zredukuje takmer na polovicu (alebo na konzistenciu, ktorú hľadáte).
  • Varte ďalšie 2 minúty, pokiaľ nebude zelenina uvarená, ale stále chrumká.
  • Odstráňte stonku citrónovej trávy a pridajte natrhanú thajskú bazalku.
  • Podávajte s ryžou, ďalšou thajskou bazalkou a lístkami čerstvého koriandra.
Thajské červené karí s kuracím mäsom a zeleninou na panvici s vareškou.
www.theflavoursofkitchen.com

Pečené kuracie mäso so zeleninou

Voňavé a ľahké letné jedlo, ktorého príprava je až smiešne jednoduchá. Navyše vďaka farebnej zelenine aj krásne vyzerá. Vyskúšajte ho aj vy!

Čo budete potrebovať

  • 600 g kuracích prsných alebo stehenných rezňov, nakrájaných na rezančeky
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička papriky
  • 2 cukety, nakrájané na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 2 veľké paradajky, nakrájané na veľké kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, neolúpané
  • lístky bazalky
  • soľ a mleté korenie

Postup

  • Do šalátovej misy dajte kuracie rezančeky spolu s 2 lyžicami olivového oleja, paprikou, soľou a korením.
  • Zabaľte do potravinárskej fólie a dajte na 2 hodiny do chladničky.
  • Všetku zeleninu dajte do ďalšej misy spolu so zvyšnými 2 lyžicami olivového oleja, soľou, čiernym korením, cesnakom a bazalkou, zabaľte do potravinárskej fólie a tiež vložte na 2 hodiny do chladničky.
  • Po 2 hodinách predhrejte rúru na 180 °C.
  • Zeleninu a mäso dajte na plech alebo pekáč vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte asi 45 minút av polovici pečenia mäso aj zeleninu obráťte – v prípade potreby pridajte 1/2 šálky vody.
  • Nechajte si chutiť!
Kuracie mäso so zeleninou na panvici.
www.eatwell101.com

A čo také recepty na pečené kurča ? Pripravte si ho klasicky alebo napríklad s medom či ovocím!

Kuracie so zeleninou, fetou a olivami na grécky spôsob

Tento pokrm je zdravý, ľahko sa pripravuje a prekypuje chuťou. Korenie použité v tomto recepte je inšpirované gréckou kuchyňou – od koriandra, cez kôpor až po cibuľu a cesnak. Chutná marináda z balzamikového octu, citrónu a medu dokonale dopĺňa kuracie mäso, ktoré sa potom pečie na čerstvej zelenine. Nakoniec pridajte syr feta a olivy a razom máte to najlahodnejšie jedlo, ktoré si zamilujete!

Čo budete potrebovať

Na kuracie mäso:

  • 1 kg kuracích pŕs, nakrájaných na rezančeky
  • 2 lyžice balzamikového octu
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • šťava a kôra z 1 citróna
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky cibuľového prášku
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného kôpru
  • 1/2 lyžičky koriandra
  • 1/4 lyžičky muškátového orieška

Na zeleninu:

  • 2 stredné cukety
  • 1 stredný baklažán
  • 1 stredná červená cibuľa
  • 500 g cherry paradajok
  • 1 lyžička soli
  • čerstvo mleté korenie
  • olivový olej v spreji
  • 60 g fety
  • 60 g olív kalamata
  • 2 lyžice čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice čerstvej mäty

Postup

  • Cukety rozkrojte pozdĺžne napoly a potom tieto kúsky pozdĺžne rozpoľte.
  • Potom cukety nakrájajte na kúsky veľkosti sústa.
  • Baklažán rozkrojte pozdĺžne napoly a potom tieto kúsky pozdĺžne rozpoľte.
  • Potom baklažán nakrájajte na kúsky o veľkosti sústa.
  • Nakrájajte červenú cibuľu.
  • Plech postriekajte olivovým olejom v spreji.
  • Na plech dajte nakrájanú cuketu, nakrájaný baklažán, nakrájanú červenú cibuľu a cherry paradajky.
  • Postriekajte olivovým olejom v spreji.
  • Posypte 1 lyžičkou soli.
  • Pridajte čerstvé mleté korenie.
  • Nakrájajte kuracie prsia na prúžky.
  • V mise zmiešajte balzamikový ocot, olivový olej, med, kôru a šťavu z citróna, cesnak a korenia.
  • Všetko spolu prešľahajte.
  • Pridajte mäso do misy a premiešajte, aby sa v zmesi obalilo.
  • Pridajte mäso na vrch zeleniny na plechu a nalejte navrch extra marinádu.
  • Pečte 25 minút.
  • Zvýšte teplotu rúry na 230 stupňov Celzia.
  • Vyberte z rúry a na plech nasypte fetu a olivy.
  • Plech vráťte na 5 minút do rúry.
  • Nasekajte bylinky a nasypte na vrch zmesi na plechu.
  • Servírujte s prípadnou šťavou, ktorá sa vám utvorila počas pečenia.
  • Nechajte si chutiť!
Grécke kuracie rezančeky s cuketou, cherry paradajkami, baklažánom, fetou a olivami na plechu na pečenie.
www.sweetsavoryandsteph.com

Ste milovníci stredomorskej kuchyne? Pokiaľ áno, tak sa vám určite budú páčiť naše recepty na souvlaki v 5 rôznych variantoch. Ochutnajte kuraciu, bravčovú, ale aj vegánsku verziu tohto obľúbeného gréckeho pokrmu.

A ako sa vám naše dnešné recepty na kuracie rezančeky so zeleninou páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.