Vychutnajte si šťavnaté kuracie mäso pripravované v alobale 5x inak. Je to delikatesa!

Alobal je dôležitou pomôckou na pečenie aj grilovanie, pretože uchováva všetku šťavu z mäsa či zeleniny.

Preto sme si pre vás tentoraz pripravili 5 skvelých receptov na kura v alobale.

Máme pre vás miniroládky, prsíčka so zeleninou alebo napríklad paličky s bbq omáčkou.

Už sa vám zbiehajú sliny?

Tak poďme na to!

Kuracie prsia v alobale so zeleninou

Máte chuť na zdravé, chutné a sýte jedlo? Potom toto kuracie mäso so zeleninou bude tou pravou voľbou! Je nenáročné na prípravu, ale luxusné a krásne prevoňané bylinkami.

INGREDIENCIA

  • 2 veľké kuracie prsia
  • 300 g menších zemiakov
  • 1 zelená paprika, na tenké plátky
  • 1 cibuľa, na krúžky
  • 1 mrkva, na prúžky
  • 1 lyžica treného cesnaku
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • bylinky (1/2 lyžičky bazalky, petržlenu, oregana, tymiánu)
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Predhrejeme rúru na 200 °C.
  2. Kuracie prsia umyjeme, rozrežeme na 4 rovnaké tenšie plátky.
  3. Naklepeme, nasolíme a okoreníme.
  4. Očistíme a pripravíme zeleninu.
  5. Do misky vložíme kuracie prsia, zeleninu, bylinky a olivový olej a všetko dobre premiešame.
  6. Pripravíme alobal a doň vložíme vždy jeden kúsok kuracieho prsia a časť zeleniny.
  7. Všetko rovnomerne rozdelíme na 4 časti.
  8. Balíčky zabalíme a pečieme 35 – 45 minút pri 180 °C.
Kuracie mäso, zemiaky a ďalšia zelenina pečené v alobale.
www.chelseasmessyapron.com

Vyskúšajte aj našich ďalších 10 najlepších receptov s kuracími prsnými rezňami alebo diétne mäso s výbornou chuťou!

Kuracie mäso v BBQ marináde

Tieto jednoduché balíčky s kuracím mäsom v BBQ omáčke je možné piecť v rúre alebo pripravovať na grile. Je to ľahké jedlo, na ktoré potrebujete len pár surovín, a naviac si luxusne pochutnáte!

Ingrediencie

  • 4 kusy kuracích paličiek a 4 kusy stehien s kosťou, zbavených kože
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky údené papriky
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 3 šálky mrazenej zeleninovej zmesi
  • 1/2 šálky vašej obľúbenej BBQ omáčky
  • nasekaná čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
  • 4 kusy alobalu, 30 x 45 cm

Postup

  1. Predhrejeme gril na stredne vysokú teplotu alebo rúru na 220 stupňov Celzia.
  2. Odrežeme štyri veľké kusy alobalu s rozmermi 30 x 45 cm a rozložíme ich na rovný povrch.
  3. Umiestnime 3/4 šálky mrazenej miešanej zeleniny do stredu každého kusu alobalu.
  4. Kurča ochutíme soľou, sušeným cesnakom a paprikou.
  5. Obe strany kurčaťa potrieme 1/4 šálky BBQ omáčky a doprostred každého alobalového balíčka položíme 2 kusy (1 palička, 1 stehno).
  6. Zdvihneme dlhé strany alobalu tak, aby sa konce dotýkali nad jedlom.
  7. Dvakrát prehneme konce a ponecháme priestor na cirkuláciu tepla vo vnútri.
  8. Dvakrát preložíme dva krátke konce, aby bol balíček pevne uzavretý, takže nebude unikať pár.
  9. Pokiaľ budeme balíčky grilovať, umiestnime ich na predhriaty gril na stredne vysokej teplote a grilujeme zakryté po dobu 50 až 55 minút, alebo pokiaľ nie je kura prepečené a nedosiahne vnútornú teplotu 71 stupňov Celzia pri testovaní teplomerom s okamžitým odpočtom.
  10. Zložíme z grilu a opatrne otvoríme balíčky.
  11. Kurča potrieme vyhradenou BBQ omáčkou a grilujeme odkryté ďalších 5 minút.
  12. V prípade potreby ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
  13. Pokiaľ balíčky pečieme v rúre, predhrejeme si ju na 220 stupňov Celzia.
  14. Umiestnime balíčky na plech a pečieme 50 až 55 minút, alebo pokiaľ nie je kura prepečené a mäkké a nedosiahne vnútornú teplotu 71 stupňov Celzia pomocou teplomeru s okamžitým odpočtom.
  15. Vyberieme plech z rúry.
  16. Opatrne otvoríme alobal a potrieme kura zostávajúce BBQ omáčkou.
  17. Pečieme 5 minút odkryté a podľa potreby ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Jednoduchý balíček s kuracím mäsom v BBQ omáčke, kukuricou, hráškom a fazuľkami.
www.skinnytaste.com

Kuracie miniroládky v alobale

Chcete tip na skvelú večeru? Kuracie miniroládky v alobale inšpirované klasickým francúzskym receptom zahŕňajú kuracie mäso so šunkou a syrom spolu s jemnými grilovanými zemiakmi, to všetko v pikantnej omáčke z dijonskej horčice.

INGREDIENCIA

  • 4 kuracie prsia
  • 4 plátky tvrdého syra typu ementál
  • 4 plátky šunky
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 1 lyžica worcestrovej omáčky
  • 4 lyžičky masla
  • 1/2 lyžičky údené papriky, soli
  • 400 g zemiakov
  • 2 lyžice sekanej petržlenovej vňate

POSTUP:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Kuracie prsia umyjeme, rozrežeme na 4 rovnaké tenšie plátky.
  3. Naklepeme, nasolíme a okoreníme.
  4. V miske zmiešame horčicu, worcester a údenú papriku, zmesou potrieme mäso, syr a šunku.
  5. Na mäso kladieme syr a šunku.
  6. Zvinieme do miniroládky.
  7. Očistíme a pripravíme zemiaky, potrieme zvyškom marinády.
  8. Zemiaky vložíme na alobal, na ne kladieme miniroládky a nakoniec posypeme čerstvými bylinkami.
  9. Zabalíme do alobalu a pečieme 35 – 40 minút v rúre na 180 °C.
Štyri balíčky plnené kuracím mäsom so šunkou a syrom spolu s jemnými grilovanými zemiakmi, to všetko v pikantnej omáčke z dijonskej horčice, servírované na plechu s vidličkou.
www.tablespoon.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na rolády z kuracieho mäsa , ktoré zachutnajú každému!

Pečené šťavnaté celé kura v alobale

Pečené kura patrí k obľúbeným, chutným a jednoduchým jedlám, ktoré zvládne pripraviť aj začiatočník. Kurča v alobale zostane krásne šťavnaté a nevysušené. Užite si ho aj vy!

INGREDIENCIA

  • 1 veľké kurča v celku
  • 2 – 3 citróny
  • 1 palička cesnaku
  • 3 – 4 plátky slaniny
  • 1 cibuľa
  • čerstvé bylinky
  • 2 lyžice masla
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Kurča umyjeme, osolíme a mierne okoreníme.
  2. Pripravíme veľký kus alobalu.
  3. Naň kladieme slaninu a cibuľu na plátky.
  4. Dovnútra kurčaťa vložíme pokrájané citróny a bylinky.
  5. Kurča potrieme zvyškom byliniek a maslom.
  6. Zabalíme dobre do alobalu.
  7. Pečieme pri 180 ° C asi 2 hodiny.
  8. Potom odkryjeme alobal na 15 minút a dopečieme kôrku do chrumkava.
Kuracie mäso v alobale servírované v pekáči na doske s vedľa položeným citrónom a vetvičkou rozmarínu.
www.reynoldsbrands.com

Kuracie mäso so zeleninou v sladkej chilli omáčke

Úplne delikátna pochúťka, ktorú si všetci, ktorým ju pripravíte, obľúbia. Kuracie mäso v kombinácii so zeleninou a lahodnou ázijskou omáčkou s kúskami ananásu jednoducho musíte ochutnať!

Ingrediencie

  • 4 kusy 40×40 cm extra silného alobalu
  • 4 kusy 170 – 230 g kuracích pŕs bez kosti a bez kože
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička cesnakovej soli
  • ½ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 3 stredné cukety nakrájané na tenké plátky
  • 1 veľká červená paprika nakrájaná na 2,5 cm kúsky
  • 1 veľká zelená paprika nakrájaná na 2,5 cm kúsky
  • 3 veľké kukuričné klasy (čerstvé alebo mrazené), nakrájané na 12 rovnakých kusov
  • 1 veľká červená cibuľa nakrájaná na tenké plátky
  • ½ šálky ázijskej alebo thajskej sweet chilli omáčky
  • ⅓ šálky ananásu v konzerve
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 3 lyžice teriyaki omáčky
  • 1 lyžička jablčného alebo ryžového vínneho octu

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 200 °C.
  2. Nastriekame stredy 4 kusov extra silného alobalu olejom v spreji. (Ak používate bežný alobal, použite dvojitú dávku.)
  3. Rozdelíme cuketu na 4 alobaly a naaranžujeme ju v jednej vrstve.
  4. Položíme papriku na cuketu.
  5. Dochutíme cesnakovou soľou a korením podľa chuti.
  6. Kuracie prsia potrieme olejom a zo všetkých strán ochutíme cesnakovou soľou a korením.
  7. Umiestnime jeden kus do stredu zeleniny.
  8. Okolo kurčaťa naaranžujeme 3 kúsky kukurice a cibuľu.
  9. V malej mise prešľaháme sweet chilli omáčku, ananás, trstinový cukor, teriyaki a ocot.
  10. Šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. potrieme každý kúsok a vyhradíme si asi ¼ šálky, ktorý použijeme na konci pečenia.
  11. Spojíme 2 okraje alobalu a prehneme tak, aby okolo kurčaťa zostalo vzduchové vrecko.
  12. Okraje zatlačíme, aby sa utesnili.
  13. Balíčky položíme na plech s okrajom.
  14. Pečieme 40 minút.
  15. Opatrne otvoríme a pokračujeme v pečení ďalších 5–10 minút, alebo kým z najhrubšej časti kurčaťa nevytečie šťava.
  16. Prepnete rúru na grilovanie.
  17. Potrieme zvyšnou omáčkou.
  18. Grilujeme 3–5 minút, aby krásne zhnedli.
  19. Necháme 5 minút odpočívať a potom podávame.
Kuracie prsník v alobale so zeleninou, to všetko preliate ázijskou omáčkou.
www.melissassouthernstylekitchen.com

Pokiaľ vám chutí ázijská kuchyňa, máme pre vás tiež tip v podobe 5 receptov na ázijské polievky na jednom mieste. Pripravte si ich ako miestne!

A ako ste si na našich receptoch tentoraz pochutnali? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.