Je to jednoduché kuracie rezne sa obalí v múke, v rozšľahanom vajci av strúhanke, nakoniec sa usmaží a je hotovo.
Ale koho by to bavilo, taká nuda a stále dookola… preto sme pre vás pripravili tieto recepty na nevšednú rezňu z kuracieho mäsa, ktoré si zamilujete!
Vyskúšajte a uvidíte, bude ich milovať celá rodina!
Kuracie rezne v jogurte
Kuracie mäso naložené v jogurte bude po usmažení alebo upečení úplne krehké a šťavnaté.
Čo budeme potrebovať
- 4 kuracie prsné rezne
- soľ
- korenie
- 150 ml bieleho jogurtu
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 vajce
- 200 g cornflakes
Postup
- Mäso nakrájame na menšie kúsky, mierne naklepeme.
- Osolíme, okoreníme, premiešame s jogurtom a olivovým olejom.
- Necháme marinovať cez noc.
- Rúru predohrejeme na 200 °C.
- Cornflaky dáme do vrecka a valčekom mierne rozdrvíme.
- K mäsu v marináde primiešame rozšľahané vajcia.
- Jednotlivé kúsky mäsa potom obaľujeme v pripravených cornflakách.
- Pokladáme ich v jednej vrstve na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pokvapkáme olivovým olejom a pečieme zhruba 25 minút dozlatista.
- Počas pečenia môžeme raz obrátiť, ale nie je to nutné.

Kuracie rezne pečené v rúre
Obrátené rezne sa dopekajú v rúre, preto nie sú tak tučné a zostanú šťavnaté. A pečená cibuľa im dodá výbornú chuť.
Čo budeme potrebovať
- 4 ks kuracie prsia
- 2 vajcia
- strúhanka
- 2 ks cibule, na prúžky
- mletý sušený cesnak
- soľ
- korenie
- maslo
- olej na vyprážanie
Postup
- Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom.
- Obalíme najskôr v strúhanke, veľa ju do mäsa vtlačíme.
- Potom pretiahneme osolenými vajcami rozmiešanými s trochou mlieka.
- Ihneď kladieme na panvicu s rozohriatym olejom a opečieme z oboch strán.
- Mäso vyberieme a na rovnakej panvici orestujeme cibuľu.
- Cibuľu preložíme do pekáča, na ňu rozprestrieme mäso.
- Na mäso dáme kúsky masla.
- Podlejeme niekoľkými lyžicami vody a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 ° C na približne 25 minút.
- Výpekom môžeme prelievať mäso.
Jedlo z jednej panvice si ľahko pripravíte na panvici s odnímateľnou rukoväťou. Môžete ju potom vložiť aj do rúry. Pozrite sa, ako dopadli panvice s odnímateľnou rukoväťou v našej recenzii .

Objavte podobné tipy
Kuracie stehenné rezne v kyslej marináde
Ako dosiahnu vyprážané kuracie stehná takú chrumkavosť a šťavnatosť, ako sme zvyknutí vo fastfoodoch? Musíte vyskúšať tento recept na rezne z kuracieho mäsa a konečne zistíte, v čom je to tajomstvo!
Na marinádu
- 1 lyžica žltých horčičných semienok
- 1 lyžica hnedých horčičných semienok
- 1 1/2 lyžičky semienok koriandra
- 250 ml jablčného octu
- 80 g soli
- 40 g cukru
- 30 g nasekaného čerstvého kôpru
Na kura
- 8 vykostených kuracích stehien bez kože, rozpolených
- Rastlinný olej
- 500 ml cmar
- 500 g hladkej múky
- soľ
- Med, vločkovitá morská soľ, sezamové semienka, pálivá omáčka (na podávanie)
Postup
- Horčičné a koriandrové semienka opekajte v suchom strednom hrnci na strednú teplotu, kým horčičné semienka nezačnú praskať, asi 3 minúty.
- Pridajte ocot, soľ a cukor a priveďte do varu.
- Znížte teplotu a varte za častého miešania, kým sa soľ a cukor nerozpustia, asi 4 minúty.
- Odstráňte z tepla; vmiešajte kôpor a 4 šálky vody. Necháme vychladnúť.
- Vložte kura a soľný roztok do veľkého uzatvárateľného plastového vrecka a nechajte chladiť 3 hodiny.
- Vyberte kura zo slaného nálevu, oškrabajte semienka.
- V panvici si rozohrejte olej na vysokú teplotu.
- Medzitým dajte do veľkej misy cmaru. Vložte múku do ďalšej veľkej misy, dochutíme soľou.
- Obaľte kura v cmare, potom vyvaľkajte v múke a preneste na plech.
- Kurča usmažte na horúcom oleji, kým nie je koža tmavo zlatohnedá a chrumkavá a kura nie je prepečené, 6–8 minút.
- Kuracie rezne pokvapkajte medom a posypte morskou soľou a semienkami.
- Podávame s pikantnou omáčkou.

Kuracie rezne v syrovom cestíčku
Krehké rezne v chrumkavom syrovom cestíčku, sú rýchlo pripravené a navyše môžete toto skvelé jedlo aj pri slávnostnej príležitosti.
Čo budeme potrebovať
- 600 g kuracích rezňov
- 2 dl mlieka
- 60 g strúhaného tvrdého syra
- 60 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 1 lyžica Solamylu
- soľ
- korenie
- cesnak
- tuk na vyprážanie
Postup
- Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a potrite rozotretým cesnakom.
- Z mlieka, vajec, múky, syra, soli a solamylu pripravíme hladké cestíčko, v ktorom rezne obalíme.
- Vyprážame vo vyššej vrstve tuku do ružova.

Do cestíčka môžeme namiesto mlieka pridať aj smotanu, víno, alebo pivo. Okrem cestíčka z múky sa dajú rezne obaľovať aj v hustom zemiakovom alebo pikantnom cestíčku.
K rezňom podávame varené zemiaky či zemiakovú kašu a dopĺňame zeleninovým šalátom alebo ovocným kompótom. Hodí sa aj zemiakový šalát.
Prečo jesť kuracie mäso?
- Je výborným zdrojom proteínov , ktoré sú nevyhnutné ako pre podporu a nárast svalovej hmoty, tak pre regeneráciu
- Vďaka nízkemu obsahu tuku sa dobre hodí na redukčné diéty.
- Obsahuje niacín , jeden z vitamínov skupiny B, ktorý ovplyvňuje uvoľňovanie energie zo sacharidov a podieľa sa na riadení hladiny krvného cukru, niacínu sa tiež pripisuje schopnosť znižovať riziko vzniku rakoviny.
- Zaisťuje príjem selénu , ktorý chráni telo pri strese, zvyšuje účinnosť imunitného systému a je prevenciou proti vzniku rakovinového bujnenia.
- Obsahuje vitamín B6 , ktorý spoločne s niacínom ovplyvňuje energetický metabolizmus.
- Je zdrojom fosforu , ktorý udržuje zdravé zuby a kosti a má protizápalové účinky