Tie najchutnejšie recepty na kuracie mäso so šampiňónmi na jednom mieste. Inšpirujte sa!

Nie je nad rýchle, ľahké a chutné pokrmy, ktoré zvládnete uvariť takmer kedykoľvek.

A presne také sú naše recepty na kuracie na šampiňónoch!

Pripravte si napríklad kuracie paličky, ázijskú zmes či omáčku s pivom.

Pochutnáte si!

Kuracie paličky so šampiňónmi a balzamikovou omáčkou

Výborná omáčka zo šampiňónov, šalotky a balzamika premiešaná s lahodnými kuracími paličkami je skvelý pokrm, ktorý zvládnete hravo pripraviť aj počas pracovného týždňa.

Čo budete potrebovať

  • ½ lyžice olivového oleja
  • 8 kuracích paličiek s kožou
  • 500 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • čerstvý petržlen na podávanie

Na omáčku:

  • 1 lyžička olivového oleja
  • malá šalotka, nakrájaná
  • 1 šálka balzamikového octu

Postup

  • Rozohrejte nepriľnavú panvicu na vysokom plameni.
  • Po zahriatí pridajte olivový olej a restujte paličky asi minútu a pol z každej strany.
  • Znížte teplotu na strednej, prikryte pokrievkou a varte asi 35 minút, alebo kým kura prestane byť vo vnútri ružovej.
  • Vyberte z panvice a dajte bokom.
  • Zlejte tuk z panvice a nechajte len toľko, aby sa na ňom orestovali šampiňóny.
  • Zatiaľ čo sa mäso varí, pripravte si omáčku.
  • Zahrejte olivový olej v malom hrnci na strednom plameni.
  • Šalotku restujte asi jednu minútu.
  • Pridajte balzamikový ocot a priveďte do varu.
  • Znížte teplotu a varte asi 8 minút alebo kým sa ocot nezredukuje na polovicu.
  • Zložte z platne a dajte bokom.
  • Do rovnakého hrnca pridajte šampiňóny a opekajte asi 3 minúty.
  • Musí zostať trochu pevné.
  • Pridajte balzamikovú omáčku a zoškrabnite dno hrnca.
  • Pridajte paličky a opekajte ďalšie 3 minúty, aby sa mäso prehrialo.
  • Servírujte!
Omáčka zo šampiňónov, šalotky a balzamika premiešaná s lahodnými kuracími paličkami, ozdobená čerstvými bylinkami a servírovaná na tanieri.
www.notenoughcinnamon.com

Kuracie so zelenými fazuľkami, šampiňónmi a modrým syrom

Delikátne chrumkavé kuracie mäso doplnené jemnými zelenými fazuľkami a smotanovou omáčkou zo šampiňónov a modrého syra je neuveriteľne plné chuti a vy si ho budete chcieť pripravovať znova a znova.

Čo budete potrebovať

  • 4 kuracie stehná s kosťou as kožou
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky mletej papriky
  • 230 g čerstvých zelených fazuliek, orezaných
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 230 g nakrájaných šampiňónov
  • ½ lyžičky sušeného tymiánu
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • ¾ šálky rozdrobeného modrého syra

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 °C.
  • Kuracie mäso rovnomerne posypte 1/4 lyžičky soli a korenia.
  • Kurča vložte kožou dole do veľkej panvice vhodnej do rúry a dajte na sporák na stredne vysoký plameň.
  • Opekajte, kým nie je koža chrumkavá a zhnedlá, 10 až 12 minút.
  • Otočte a opekajte do zhnednutia, 2 až 3 minúty.
  • Kurča preložte na tanier.
  • Panvicu nevytierajte.
  • Do panvice pridajte zelené fazuľky a opekajte na strednom plameni za občasného miešania, kým sa neopečia do chrumkava, asi 3 minúty.
  • Fazuľu preložte na tanier s kuracím mäsom.
  • Pridajte do panvice olej a zahrejte ho na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte šampiňóny, tymián a zvyšné 1/4 lyžičky soli a korenia.
  • Restujte za občasného miešania, kým šampiňóny nezmäknú a ľahko nezhnednú, asi 4 minúty.
  • Pridajte smotanu a modrý syr.
  • Priveďte do varu na stredne vysokom ohni za občasného miešania.
  • Odstráňte zo sporáka, pridajte zelené fazuľky a rozprestrite ich v omáčke do rovnomernej vrstvy.
  • Kuracie mäso položte na fazuľky.
  • Preneste panvicu do rúry a pečte, kým fazuľky nezmäknú a kura nie je prepečené (teplomer vložený do najhrubšej časti kurčaťa by mal zaznamenať 73 °C), asi 15 minút.
  • Dobrú chuť!
Kuracie mäso doplnené jemnými zelenými fazuľkami a smotanovou omáčkou zo šampiňónov a modrého syra na panvici s vedľa položenou vareškou.
www.eatingwell.com

Vyskúšajte aj našich 5 skvelých receptov so zelenými fazuľkami , ktoré si zamilujú aj tí, ktorí ich nemajú práve dvakrát v láske!

Kuracie kúsky s cuketou a šampiňónmi v ázijskom štýle

Vyskúšajte tento luxusný recept na jemné, ľahko chrumkavé kuracie kúsky so šampiňónmi a cuketou v aromatickej omáčke, ktorý kvalitou predbehne aj mnohé čínske reštaurácie. Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

  • 450 g kuracích prsných rezňov, nakrájaných na 2,5 cm kocky
  • 3 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 lyžica repkového oleja
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 250 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 250 g cukety, nakrájané na polovice a potom na plátky
  • 1 lyžica čerstvého cesnaku, jemne nasekaného
  • 1 lyžica čerstvého zázvoru, jemne nasekaného
  • ½ lyžičky červených čili vločiek (voliteľne)
  • 6 jarných cibuliek (len biele a svetlo zelené časti), nakrájaných na plátky
  • 4 lyžice svetlej sójovej omáčky
  • 2 lyžice ustricovej omáčky
  • 1 lyžica ryžového octu
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • sezamové semienka, na ozdobu (voliteľne)

Postup

  • Vložte kuracie mäso do misky s kukuričným škrobom a dobre premiešajte.
  • Dajte bokom, zatiaľ čo budete krájať zvyšné ingrediencie.
  • Zahrejte repkový a sezamový olej vo veľkej panvici alebo woku a pridajte na panvicu kuracie kúsky.
  • Vymažte 3 minúty z každej strany na stredne vysokom ohni alebo kým nezhnednú podľa vašich predstáv, potom ich vyberte z panvice a dajte bokom.
  • Do rovnakej panvice pridajte šampiňóny a cuketu a restujte 3–4 minúty, kým všetko nezmäkne.
  • Vmiešajte cesnak, zázvor, vločky červeného chilli a jarnú cibuľku a za častého miešania restujte ďalšie 1-2 minúty.
  • Orestované mäso preložte späť do panvice a premiešajte.
  • Do panvice pridajte sójovú omáčku, ustrícovú omáčku, ryžový ocot a trstinový cukor a premiešajte.
  • Varte minútu, kým omáčka nezhustne a nebude lepkavá.
  • Kurča a zeleninu dobre premiešajte, aby všetko bolo pokryté omáčkou.
  • Ihneď podávajte s ryžou alebo s vašimi obľúbenými rezancami, ozdobené nakrájanou jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami.
Kuracie kúsky so šampiňónmi a cuketou v aromatickej omáčke v miske, ozdobené jarnou cibuľkou a sezamom, podávané s paličkami.
www.skinnyspatula.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie panvíc Woll . Jedná sa o luxusný set panvíc na rôzne účely, ktoré sú schopné dosiahnuť naozaj skvelé výsledky. Majú ale aj nejaké nedostatky? To sa dozviete v našom článku!

Kuracie prsia na šampiňónoch s pivom Guinness

Tento pokrm zvládnete pripraviť iba za 30 minút a je to skvelý spôsob, ako z obyčajného kuracieho mäsa urobiť úplnú lahôdku!

Čo budete potrebovať

  • 2 kuracie prsia bez kože, každé s hmotnosťou cca 230 g
  • soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • 3 lyžice repkového oleja
  • 230 g čerstvých šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 3 lyžice masla
  • 3 lyžice worcesterskej omáčky
  • 1/4 šálky piva Guinness

Postup

  • Dve kuracie prsia rozkrojte pozdĺžne napoly a dochuťte soľou a korením.
  • Do veľkej panvice pridajte olej a zohrejte na strednú teplotu.
  • Kuracie prsia opekajte, kým nebudú opečené dozlatista, asi štyri minúty z každej strany.
  • Vyberte mäso na tanier.
  • Vo veľkej panvici poduste šampiňóny na masle asi 4 až 5 minút, kým nezmäknú a nezhnednú.
  • Pridajte worcesterskú omáčku a pivo Guinness a varte, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu.
  • Na orestované kura nalejte nalejte šampiňóny s omáčkou a podávajte.
Kuracie mäso so šampiňónmi servírované v panvici.
www.homeandplate.com

Kuracie restované so šampiňónmi a cesnakom

Neuveriteľne jednoduchý, ale zároveň lahodný pokrm z kuracích stehien, cesnaku a šampiňónov hravo zvládne pripraviť aj úplný začiatočník. Vyskúšajte ho!

Čo budete potrebovať

  • 8 vykostených kuracích stehien bez kože alebo viac
  • 1 a ½ lyžičky sušenej cibule
  • 1 a ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • 1 lyžička údené alebo sladké papriky
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • ½ lyžičky soli a korenia alebo podľa chuti
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 a ½ lyžice masla
  • 230 g šampiňónov nakrájaných na štvrtky
  • 2-3 lyžice lisovaného cesnaku

Postup

  • Kuracie stehná ochuťte sušenou cibuľou, sušeným cesnakom, paprikou, sušenou bazalkou, soľou a korením.
  • Rozohrejte veľkú panvicu na strednom plameni s olivovým olejom, pridajte kuracie stehná hladkou stranou dole a 5 minút opekajte.
  • Otočte a opekajte ďalších 6 až 7 minút, alebo pokiaľ nebude mäso hotové.
  • Panvicu nepreplňujte, v prípade potreby varte v dvoch dávkach.
  • Akonáhle je kurča hotové, vyberte a dajte bokom.
  • V rovnakej panvici rozpustite maslo a restujte na ňom šampiňóny 4 až 5 minút, minútu pred dopečením pridajte prelisovaný cesnak.
  • Pridajte kura späť do panvice a podávajte.
Pokrm z kuracích stehien, cesnaku a šampiňónov na panvici.
www.carmyy.com

Máme pre vás aj výborné recepty na pečené šampiňóny s mletým mäsom 5x inak. Dokonalé predjedlo či luxusná desiata!

A ako vám naše dnešné recepty na kuracie na šampiňónoch chutili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.