Keď sa kombinuje mäso s medom

Med je u väčšiny ľudí veľmi uprednostňovaný pred inými sladidlami. A tiež sa nie je čomu diviť, vďaka svojmu zloženiu je totiž veľmi zdravý.

Pomáha znižovať vysoký tlak, povzbudzuje činnosť čriev a výpočet pozitívnych účinkov ani zďaleka nekončí.

Med je naozajstným zázrakom a nachádza v každej domácnosti veľa využitie. V kombinácii s mäsom však tvoria vynikajúcu chuť .

Vyskúšajte si tieto 4 recepty na chutné medové mäso, túto kombináciu si iste zamilujete.

Grilované kuracie mäso na mede

ingrediencie:

  • 4 kuracie štvrťky
  • pol lyžičky soli
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice ostrého kečupu
  • citrónová šťava

postup:

  1. Olej zmiešame s citrónovou šťavou, medom a kečupom.
  2. Potrieme očistené a osolené kuracie štvrtky.
  3. Necháme 2 hodiny odležať, potom grilujeme do mäkka.
  4. Počas grilovania obraciame a potierame zvyšnou medovou zmesou.

Grilované kuracie štvrtky na mede

Vhodnou prílohou je chlieb, či iné pečivo a zelenina. Namiesto kuracích štvrtok môžete zvoliť samozrejme aj krídla alebo stehienka.

Medové bravčové vrecká na pive

Tento recept na bravčové mäso na mede je výborná voľba nielen k nedeľnému obedu.

ingrediencie:

  • 4 silnejší bravčové kotlety
  • 1 pohár červeného sterilizovaného kapusty
  • 1 jablko
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica medu
  • 1/4 čierneho piva
  • rasca
  • mleté ​​čierne korenie
  • soľ

postup:

  1. Do osolených a okorenenej kotliet prerežeme otvor.
  2. Sterilizované kapusta necháme odkvapkať, potom do neho vmiešame med, nastrúhané jablko, primerane osolíme, pridáme rascu a okoreníme. Môžeme pridať aj štipku čili.
  3. Kapustou naplníme vrecká kotliet a otvory zopneme špáradlom, ihlou alebo zošijeme.
  4. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a prudko ich opečieme po oboch stranách.
  5. Potom podlejeme pivom, prikryjeme pokrievkou a pečieme v horúcej rúre.
  6. Počas pečenia priebežne prelievame vypečenou šťavou a podlievame pivom.
  7. Zhruba po 50 minútach odkryjeme a dopečieme do červena

Bravčové medové vrecká

Skvelou prílohou sú zemiaky upravené na vami zvolený spôsob.

Kurča v medovej horčicu

ingrediencie:

  • 1 kurča
  • 1/4 hrnčeka ostrejšie horčice
  • 3 lyžice medu
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 2 lyžičky teplej vody
  • strúhanka
  • olej
  • soľ

postup:

  1. Horčicu zmiešame s medom, citrónovou šťavou a vodou.
  2. Kurča umyjeme a rozdelíme na 8 kúskov, ktoré namočíme na pol hodiny do marinády a potom ich obalíme v strúhanke.
  3. Na panvici je osmažíme dozlatista, potom je premiestnime do pekáča a v rúre upečieme do mäkka.

Kurča v medovej horčicu

Pre tento typ receptu môžete použiť rozporciované celé kurča, a alebo len jednotlivé časti. Záleží na vašej chuti a na tom, čo máte najradšej.

Morčacie mäso na mede s rozmarínom

ingrediencie:

  • 500 g morčacích pŕs
  • plátkový syr
  • hroznové víno
  • čerstvý rozmarín
  • olivový olej
  • 4 plátky šunky
  • 4 lyžice medu
  • 2 lyžice cukru
  • soľ
  • korenie

postup:

  1. Naklepeme si morčacie prsia, osolíme a okoreníme.
  2. Na prsia dávame šunku, syr, na plátky nakrájané hrozno a vetvičku rozmarínu.
  3. Prsia stočíme do rolky a spojíme špáradlom.
  4. Opečieme sprudka na panvici.
  5. Potom dáme do pekáča, podlejeme troškou vody alebo vývaru a pokvapkáme olejom. Pečieme asi 20 minút.
  6. Na panvicu si zlejeme výpek z hotových roliek, pridáme med, cukor a nakrájané hrozno na plátky. Varíme tak dlho, kým sa všetky ingrediencie nespoja v hotovú omáčku.
  7. Omáčkou z panvice potom polievame hotové kuracie rolky.

Morčacie mäso na mede

Či už ide o mäso kuracie, bravčové či morčacie, med z neho vytvára naozaj nezabudnuteľný chuťový zážitok.

A ako na samotnú medovú marinádu ? Marináda na mäso by nemala byť chuťovo len sladká, ale mala by mať trošku ostrejšiu chuť. Preto do medu pridávame koreniny a môžeme dať aj horčicu . Kečup , či už jemný alebo ostrý sa tiež hodí. Aby nebola marináda toľko hustá, pridávame olej alebo trochu vína či piva . Všetko premiešame a dochutíme.

A čím zajesť takú chuťovú bombu? Vyskúšajte niektorý z jahodových dezertov ako sladkú bodku na záver.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.