Chcete organizovať grilovaciu párty s tým správne namarinovaným mäsom?
Existuje množstvo skvelých variantov na naloženie mäsa.
My vám prinášame tie najlepšie recepty na marinády na mäso, vďaka ktorým bude vaša grilovačka ako od masterchefa.
Marináda na kura, krkovicu, rebrá, bravčové. Máme ich všetky!
Medová marináda na kuracie mäso
Klasická sladkastá marináda vhodná na kuracie, bravčové aj hovädzie mäso. Tú si zamilujete!
Ingrediencie
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 4 lyžice kvalitného kečupu (jemný, sladký)
- 1 polievková lyžica medu
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 1 lyžička oregana
- 6 lístkov bazalky
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 1/2 lyžičky soli
Postup
- Do misy nalejeme olej, pridáme kečup s medom, prelisovaný cesnak a zalejeme sójovou omáčkou.
- Premiešame a prihodíme prelisovaný cesnak, na drobné kúsky nakrájanú cibuľu, čerstvú bazalku a oregano (kto nemá, môže dať aj sušené).
- Nakoniec zasypeme škoricou, osolíme a zamiešame.
- Do pripravenej marinády potom vložíme mäso a necháme odležať niekoľko hodín, ideálne cez noc.

Grilovanie miluje snáď úplne každý. Inšpirujte sa receptami na grilované kuriatko!
Najlepšia masová marináda z jogurtu
Biely jogurt má skutočne všestranné využitie a marinády nie sú výnimkou. Táto je jemná jogurtová marináda na grilovanie vaše mäso dokonale ochutí.
Ingrediencie
- 1 téglik bieleho jogurt (250 – 300 g)
- 1 lyžica jemného kečupu
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- Hrsť čerstvej bazalky
- 1 – 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- štipka soli
Postup
- Jogurt nalejeme do misy, pridáme kečup, zalejeme olivovým olejom, zasypeme mletou paprikou a premiešame.
- Pokiaľ chcete pikantnejšiu marinádu, dajte namiesto jemného kečupu ostrý.
- Čerstvú bazalku nasekáme, prihodíme do misy, prilejeme sójovú omáčku a osolíme.
- Potom už len stačí dôkladne zamiešať a naložiť mäso.

Už ste skúšali výrobu domáceho jogurtu? O tomto sme sa zmienili v recenzii elektrických jogurtovačov . Vyplatí sa ich obstaranie?
Objavte podobné tipy
Pivná marináda na krkovici
Mäso, grilovačka a pivo, to je nerozlučná trojka. Keď navyše pridáte mäso do marinády, je o skvelú párty postarané, pretože mäso bude úplne dokonalé.
Ingrediencie
- 3 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžičku kari korenia
- 1 lyžičku provensálskeho korenia
- 3 polievkové lyžice oleja
- soľ podľa chuti
- 2 – 3 lyžičky plnotučnej horčice
- 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 1 fľaša piva
Postup
- Cesnak roztlačíme, pridáme korenie, karí i provensálske korenie, olej a premiešame.
- Osolíme, prilejeme sójovú omáčku s horčicou a zamiešame. Vložíme mäso a dáme cez noc marinovať do chladu.
- Dve hodiny predtým, než budeme grilovať, ešte prilejeme pivo a aj s mäsom premiešame.

Medovo-horčičná marináda
Pokiaľ si potrpíte na jemnejšiu chuť mäsa s decentným koreneným nádychom, rozhodne siahnite po tejto masovej marináde s medovým základom.
Ingrediencie
- 1/3 šálky dijonskej horčice
- 1/4 šálky medu
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica jablčného octu
- 1 čajová lyžička papriky
- 3/4 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletého cesnaku (alebo 2 strúčiky čerstvého)
- 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
Postup
- Najprv zmiešajte horčicu s medom. Pridajte olivový olej a jablkový ocot.
- Potom pridajte mletú papriku, soľ, mletý cesnak a nakoniec mleté korenie.
- Všetko premiešajte, zmiešajte s mäsom a dajte marinovať do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Pikantná barbecue marináda na rebrá
Ak máte radi pikantné omáčky, táto marináda je práve pre vás. Barbecue s pikantným nádychom vaše grilovanie premení na umelecké dielo.
Ingrediencie
- ½ hrnčeka olivového oleja
- ¼ hrnčeka jablčného octu
- 3 lyžice worcesterskej omáčky
- 2 lyžice hot chilli omáčky
- Hrsť sušenej či čerstvej bazalky
- 1 lyžica mletého korenia
- 1 lyžica mletej papriky
- 1 lyžica cibuľového prášku
- 1 lyžica cesnaku v prášku
- 1 čajová lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup
- Všetky suroviny zmiešajte a dôkladne premiešajte.
- Pokiaľ máte radšej menej pikantné, namiesto chilli omáčky použite kečup.
- Hotovú marinádu použite na naloženie akéhokoľvek mäsa.
- Naložené mäso nechajte v chladničke marinovať aspoň 2 hodiny, najlepšie do druhého dňa.

To bolo našich 5 marinád. Pýtate sa, čo za mäso dať na gril? Skúste napríklad grilované kuracie , na ktorý nájdete recepty aj na našom webe.
Prečo je práve elektrický gril tým ideálnym?
Pre tých, ktorí si v elektrických griloch príliš nevyžívajú, máme dobrú správu. Bolo vykonaných už dosť testov so známymi kuchármi, ktoré nepreukázali rozdiel medzi pokrmom ugrilovaným na elektrickom grile a medzi plynovým či grile na uhlí.
Elektrické grily sú čoraz viac obľúbené najmä medzi ženami. Tie sú podľa nich bezpečnejšie a jednoduchšie na obsluhu. Tiež sú vydarené aj čo sa týka dizajnu.
Navyše je možné tento gril využívať aj v zime. Stačí ho jednoducho umiestniť pod digestor v kuchyni a môžete si tak grilované pokrmy užívať po celý rok a to bez ohľadu na počasie!
Ako však vybrať ten pravý, s ktorým budete spokojní? Máme pre vás test 6 kontaktných elektrických grilov , ktorý vám pomôže s jeho výberom.
Tip na záver: Mäso si môžete s našimi lahodnými marinádami ugrilovať aj bez grilu. Stačí vám k tomu grilovacia panvica. Akú grilovaciu panvičku z tejto recenzie by ste si vybrali vy?