Recepty na domáce mäsové marinády na grilovanie. Výber z piatich variant

Chcete organizovať grilovaciu párty s tým správne namarinovaným mäsom?

Existuje množstvo skvelých variantov na naloženie mäsa.

My vám prinášame tie najlepšie recepty na marinády na mäso, vďaka ktorým bude vaša grilovačka ako od masterchefa.

Marináda na kura, krkovicu, rebrá, bravčové. Máme ich všetky!

Medová marináda na kuracie mäso

Klasická sladkastá marináda vhodná na kuracie, bravčové aj hovädzie mäso. Tú si zamilujete!

Ingrediencie

  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 4 lyžice kvalitného kečupu (jemný, sladký)
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžička oregana
  • 6 lístkov bazalky
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 lyžičky soli

Postup

  • Do misy nalejeme olej, pridáme kečup s medom, prelisovaný cesnak a zalejeme sójovou omáčkou.
  • Premiešame a prihodíme prelisovaný cesnak, na drobné kúsky nakrájanú cibuľu, čerstvú bazalku a oregano (kto nemá, môže dať aj sušené).
  • Nakoniec zasypeme škoricou, osolíme a zamiešame.
  • Do pripravenej marinády potom vložíme mäso a necháme odležať niekoľko hodín, ideálne cez noc.
Marináda z medu na kuracie mäso.
Zdroj: asweetpeachef.com

Grilovanie miluje snáď úplne každý. Inšpirujte sa receptami na grilované kuriatko!

Najlepšia masová marináda z jogurtu

Biely jogurt má skutočne všestranné využitie a marinády nie sú výnimkou. Táto je jemná jogurtová marináda na grilovanie vaše mäso dokonale ochutí.

Ingrediencie

  • 1 téglik bieleho jogurt (250 – 300 g)
  • 1 lyžica jemného kečupu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • Hrsť čerstvej bazalky
  • 1 – 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • štipka soli

Postup

  • Jogurt nalejeme do misy, pridáme kečup, zalejeme olivovým olejom, zasypeme mletou paprikou a premiešame.
  • Pokiaľ chcete pikantnejšiu marinádu, dajte namiesto jemného kečupu ostrý.
  • Čerstvú bazalku nasekáme, prihodíme do misy, prilejeme sójovú omáčku a osolíme.
  • Potom už len stačí dôkladne zamiešať a naložiť mäso.
Mäso naložené v jogurtovej marináde na grécky štýl.
Zdroj: playsweellwithbutter.com

Už ste skúšali výrobu domáceho jogurtu? O tomto sme sa zmienili v recenzii elektrických jogurtovačov . Vyplatí sa ich obstaranie?

Pivná marináda na krkovici

Mäso, grilovačka a pivo, to je nerozlučná trojka. Keď navyše pridáte mäso do marinády, je o skvelú párty postarané, pretože mäso bude úplne dokonalé.

Ingrediencie

  • 3 strúčiky cesnaku
  • mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžičku kari korenia
  • 1 lyžičku provensálskeho korenia
  • 3 polievkové lyžice oleja
  • soľ podľa chuti
  • 2 – 3 lyžičky plnotučnej horčice
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 fľaša piva

Postup

  • Cesnak roztlačíme, pridáme korenie, karí i provensálske korenie, olej a premiešame.
  • Osolíme, prilejeme sójovú omáčku s horčicou a zamiešame. Vložíme mäso a dáme cez noc marinovať do chladu.
  • Dve hodiny predtým, než budeme grilovať, ešte prilejeme pivo a aj s mäsom premiešame.
Kuracie stehná nakladané v marináde z piva.
Zdroj: thebeeroness.com

Medovo-horčičná marináda

Pokiaľ si potrpíte na jemnejšiu chuť mäsa s decentným koreneným nádychom, rozhodne siahnite po tejto masovej marináde s medovým základom.

Ingrediencie

  • 1/3 šálky dijonskej horčice
  • 1/4 šálky medu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 čajová lyžička papriky
  • 3/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého cesnaku (alebo 2 strúčiky čerstvého)
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

Postup

  • Najprv zmiešajte horčicu s medom. Pridajte olivový olej a jablkový ocot.
  • Potom pridajte mletú papriku, soľ, mletý cesnak a nakoniec mleté ​​korenie.
  • Všetko premiešajte, zmiešajte s mäsom a dajte marinovať do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Horčicová marináda s medom na mäso na gril.
Zdroj: mypocketkitchen.com

Pikantná barbecue marináda na rebrá

Ak máte radi pikantné omáčky, táto marináda je práve pre vás. Barbecue s pikantným nádychom vaše grilovanie premení na umelecké dielo.

Ingrediencie

  • ½ hrnčeka olivového oleja
  • ¼ hrnčeka jablčného octu
  • 3 lyžice worcesterskej omáčky
  • 2 lyžice hot chilli omáčky
  • Hrsť sušenej či čerstvej bazalky
  • 1 lyžica mletého korenia
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 1 lyžica cibuľového prášku
  • 1 lyžica cesnaku v prášku
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 lyžička čierneho korenia

Postup

  • Všetky suroviny zmiešajte a dôkladne premiešajte.
  • Pokiaľ máte radšej menej pikantné, namiesto chilli omáčky použite kečup.
  • Hotovú marinádu použite na naloženie akéhokoľvek mäsa.
  • Naložené mäso nechajte v chladničke marinovať aspoň 2 hodiny, najlepšie do druhého dňa.
Naložené mäso v pikantnej barbecue omáčke.
Zdroj: chilipeppermadness.com

To bolo našich 5 marinád. Pýtate sa, čo za mäso dať na gril? Skúste napríklad grilované kuracie , na ktorý nájdete recepty aj na našom webe.

Prečo je práve elektrický gril tým ideálnym?

Pre tých, ktorí si v elektrických griloch príliš nevyžívajú, máme dobrú správu. Bolo vykonaných už dosť testov so známymi kuchármi, ktoré nepreukázali rozdiel medzi pokrmom ugrilovaným na elektrickom grile a medzi plynovým či grile na uhlí.

Elektrické grily sú čoraz viac obľúbené najmä medzi ženami. Tie sú podľa nich bezpečnejšie a jednoduchšie na obsluhu. Tiež sú vydarené aj čo sa týka dizajnu.

Navyše je možné tento gril využívať aj v zime. Stačí ho jednoducho umiestniť pod digestor v kuchyni a môžete si tak grilované pokrmy užívať po celý rok a to bez ohľadu na počasie!

Ako však vybrať ten pravý, s ktorým budete spokojní? Máme pre vás test 6 kontaktných elektrických grilov , ktorý vám pomôže s jeho výberom.

Tip na záver: Mäso si môžete s našimi lahodnými marinádami ugrilovať aj bez grilu. Stačí vám k tomu grilovacia panvica. Akú grilovaciu panvičku z tejto recenzie by ste si vybrali vy?

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.