Skvelé recepty na zdravé jarné šaláty do jarného obdobia! Inšpirujte sa

Na jar prichádza obdobie prvých jarných šalátov z čerstvej zeleniny.

V ponuke už je hlávkový šalát, reďkovky, jarná cibuľka, hocikde aj kaleráby.

Šalátky môžeme podávať ako k hlavným jedlám alebo samostatne ako vitamínovú jarnú posilu.

Skúste tie naše!

Jarný zemiakový šalát

Šalát zo zemiakov nemusíme servírovať len na Vianoce, ale aj v jeho odľahčenej verzii na jar.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg malé červené zemiaky
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja, rozdelené
  • 60 ml citrónovej šťavy
  • Hrsť mäty, jemne nasekané
  • 2 lyžice mletej šalotky
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • Soľ a korenie na dochutenie
  • 250 g rukoly
  • 150 g hrášku

Postup

  • Zemiaky varte vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou 10 až 15 minút do mäkka.
  • Scedíme a necháme vychladnúť.
  • Zemiaky nakrájajte na polovice a preložte do veľkej misy.
  • Pridajte 2 lyžice oleja a premiešajte.
  • Zemiaky grilujte 3 až 5 minút na panvici.
  • V malej miske prešľahajte zvyšný olej, citrónovú šťavu, mätu, šalotku a Dijon.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Zmiešajte zemiaky, rukolu, hrášok a dresing.

Pripravte si k ľahkému letnému šalátku aj lahodného lososa so zeleninou ! Inšpirujte sa našimi receptami!

Červené zemiaky s cibuľkou a bylinkami.
Zdroj: foodiecrush.com

Mrkvový šalát s jarnou cibuľkou

Chrumkavý a ľahký recept na jarný šalát.

Čo budeme potrebovať

  • 500 g mrkvy, nakrájaná
  • 150 g nakrájanej jarnej cibuľky
  • 100 g čerstvej petržlenovej vňate, nahrubo nasekané
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice červeného vínneho octu
  • Hrubá soľ a čerstvo mleté korenie
  • 1/2 šťavy citróna

Postup

  • Zmiešajte mrkva, cibuľu a petržlen vo veľkej miske.
  • Zmiešame olej a ocot a dochutíme soľou a korením.
  • Necháme 1 hodinu odležať.
  • Pred podávaním vytlačte citrón.
Miska na rezančeky nakrájané mrkvy s cibuľkou.
Zdroj: eatwell101.com

Jarný uhorkový šalát s reďkovkami

Na tomto šaláte z uhoriek je toho toľko čo milovať. Ľahko sa pripravuje, používa tie najjednoduchšie ingrediencie a je plný čerstvej chuti.

Čo budeme potrebovať

  • zväzok malých čerstvých reďkoviek
  • 1 šalátová uhorka
  • šalát lollo rosso
  • extra panenský olivový olej
  • 1 lyžička citrónovej šťavy

Postup

  1. Reďkovky a uhorku dôkladne umyjeme, okrájame konce a nakrájame na tenké plátky.
  2. Šalát podľa potreby premiešame, dôkladne vysušíme a natrháme na menšie trsy.
  3. Všetko zmiešame vo veľkej mise, pridáme lyžicu olivového oleja a citrónovú šťavu.
  4. Podávame vychladené.
Na kolieska nakrájané reďkovky s uhorkou a kôprom.
Zdroj: simply-delicious-food.com

Jarný paradajkový šalát s bazalkou a tekvicovými semienkami

Čerstvé paradajky zo záhradky sa dokonale hodia k tekvicovým semienkom a bylinkám!

Čo budeme potrebovať

  • 10 stredných paradajok
  • tekvicové semienka – lepšie budú chutiť opražené
  • bazalkové listy
  • chlebové krutóny (najlepšie z tekvicového chleba)
  • olivový olej
  • balsamico ocot alebo redukciu
  • soľ, korenie

Postup

  1. Paradajky nakrájame a dáme do misy.
  2. Pridáme tekvicové semienka, natrhané bazalkové listy, zalejeme olivovým olejom.
  3. Dochutíme soľou a korením, balzamicom
  4. Môžeme doplniť krutóny z chleba.

Všetky ponúkané recepty môžeme dopĺňať celozrnným pečivom, alebo domácim chlebom . Pre jednoduchšiu prípravu si môžete zaobstarať tie najlepšie domáce pekárne , ktorých hodnotenie nájdete v našej recenzii.

Tanierik plný farebných domácich paradajok s bazalkou.
Zdroj: myrecipes.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.