Jedinečné recepty na rezy s malinami! Vychutnajte si sladkokyslú kombináciu na 3 spôsoby

Recepty na malinové rezy prinášajú sladkokyslú kombináciu chutí, ktorá je návyková.

Vyberte a vychutnajte si svojho favorita.

S čím túto dobrotu servírovať, aby si ju vychutnal naozaj každý?

To sa dozviete na konci článku.

Malinové rezy s posýpkou

Tieto jednoduché rezy z malín majú na povrchu maslovo-ovsenú posýpku a sú hotové asi za 30 minút! Ideálne na to si pochutnať v každom ročnom období!

Čo budeme potrebovať

  • 150 g polohrubej múky
  • 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 lyžičky soli
  • 150 g ovsených vločiek
  • 90 g hnedého cukru
  • 60 g masla (zmäkčeného)
  • 240 g malinového džemu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov a zapekaciu misku o vyložte hliníkovou fóliou a vymažte ju.
  • Vo veľkej mise prešľahajte múku, jedlú sódu a soľ.
  • Vmiešajte ovsené vločky a hnedý cukor.
  • Pridajte maslo a pomocou končekov prstov zapracujte maslo do zmesi, ktorá pripomína posýpku.
  • Do pripraveného pekáča pridáme polovicu ovsenej zmesi a vytlačíme na dno.
  • Natrite malinový džem do rovnomernej vrstvy na ovsenú vrstvu.
  • Vršok rovnomerne posypte zvyšnou ovsenou zmesou a potom zľahka vtlačte do vrstvy džemu.
  • Pečte v predhriatej rúre dozlatista, asi 35 – 40 minút.
  • Vyberte z rúry a pred krájaním na štvorčeky nechajte úplne vychladnúť.

Všetky sladké bodky si zaslúžia aj kvalitný nápoj. Preto je potrebné vlastniť výkonný a spoľahlivý kávovar. Prezrite si našu recenziu kávovarov Tchibo a vyberte si ten správny.

Štvorček malinového zákusku s posýpkou z vločiek.
Zdroj: whoneedsacape.com

Rezy s malinovou náplňou a vanilkovou polevou

Tu sú naše jednoduché malinové rezy so štyrmi neuveriteľnými vrstvami: maslovou krehkou krustou, hutnou malinovou náplňou, posýpkou z hnedého cukru a kvapkou sladkej vanilkovej polevy. Vedľa malín sú ďalším obľúbeným ovocím aj jahody, preto neváhajte a vyskúšajte rezy s jahodami na každú príležitosť.

Čo budeme potrebovať

  • 115 g masla (rozpusteného)
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 lyžička čistého vanilkového extraktu
  • 1/4 lyžičky soli
  • 125 g polohrubej múky

Na náplň

  • 240 g malinovej marmelády
  • 12–16 čerstvých malín

Na posýpku

  • 45 g ovsených vločiek
  • 70 g hnedého cukru
  • 1/4 lyžičky mletej škorice
  • 30 g polohrubej múky
  • 60 g masla (studeného a nakrájaného na kocky)

Na polevu

  • 240 g práškového cukru
  • 2–3 polievkové lyžice mlieka alebo smotany
  • 1/2 lyžičky čistého vanilkového extraktu

Postup

  • Predhrejte rúru na 150 °C. Dno a strany štvorcového pekáča vyložte papierom na pečenie.
  • V strednej miske zmiešajte rozpustené maslo, kryštálový cukor, vanilku a soľ.
  • Pridajte múku a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Zmes rovnomerne natlačte do pripraveného pekáča.
  • Pečte 15 minút.
  • Vyberte krustu z rúry a zapnite rúru na 180 °C.
  • Marmeládou potrite krustu a posypte malinami.
  • Vločky, hnedý cukor, škoricu a múku premiešajte v strednej mise.
  • Pridajte studené maslo a vytvorte posýpku.
  • Marmeládu posypte posýpkou a pečte 30–35 minút alebo do zlatohnedej farby. Malinová náplň by mala na okrajoch bublať.
  • Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť aspoň 20 minút pri izbovej teplote, potom aspoň 2 hodiny (alebo cez noc) chlaďte v chladničke.
  • Pred podávaním si zmiešajte práškový cukor, 2 lyžice mlieka alebo tučnej smotany a vanilkový extrakt.
  • Polevou ozdobte jednotlivé malinové rezy.
Kocky malinovej dobroty s posýpkou a vanilkovou polevou.
Zdroj: justsotasty.com

Nepečené tvarohové rezy s malinami

Malinové rezy s tvarohom bez pečenia sú dokonalým letným dezertom alebo pochúťkou na zvláštne príležitosti. Je svieža a ľahko kyslastá s krémovou a jemnou náplňou podobnou pene. Vyskúšajte aj naše rezy z čokolády , ktoré nemajú jedinú chybu.

Čo budeme potrebovať

  • 190 g zlatých oreos
  • 45 g masla (rozpusteného)

Na maliny

  • 125 g čerstvých alebo mrazených malín
  • 25 g kryštálového cukru

Na náplň

  • 240 g hustej smotany
  • 120 g práškového cukru
  • 450 g smotanového syra
  • 60 g gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli

Postup

  • Štvorcovú formu vyložte papierom na pečenie.
  • Sušienky mixujte, kým nezískate jemné omrvinky.
  • Vlejte do sušienok rozpustené maslo, aby sa sušienky a maslo spojili do hrudkovitej drobenky.
  • Do pripravenej formy pridajte posýpku a rovnomerne ju vtlačte na dno formy. Počas prípravy malín dajte panvicu do mrazničky.
  • Pridajte maliny do malého hrnca na miernu teplotu spolu s cukrom.
  • Varte asi 5 minút za pravidelného miešania, kým sa maliny nerozpadnú a omáčka ľahko nezhustne.
  • Po uvarení stiahnite z platne a uvarené maliny pretlačte cez jemné sito, aby ste sa zbavili semienok.
  • Počas prípravy náplne necháme malinovú omáčku vychladiť v chladničke.
  • Do strednej misy nalejte hustú smotanu a vyšľahajte.
  • Do veľkej misy pridajte smotanový syr a vyšľahajte do hladka.
  • Pridajte jogurt, citrón, cukor, soľ a vanilku a znova prešľahajte.
  • Pridajte postupne šľahačku.
  • Naberte zmes na vychladenú krustu.
  • Vychladnutú malinovú omáčku nalejte po celej zmesi smotanového syra a pomocou špajle premiešajte.
  • Nepečené malinové rezy zakryte fóliou a nechajte v chladničke vychladiť aspoň 8 hodín.
Nakrájané kúsky vychladené nepečené malinové dobroty.
Zdroj: bakingwithbutter.com

Ako najlepšie ozdobiť malinové rezy?

Pokiaľ chcete rezom pridať trochu chrumkavosti môžete na hornú časť nasypať nahrubo namleté piškóty. Môžete použiť klasické alebo cukrárske, oba typy vytvoria zaujímavú textúru a skvelú chuť.

Čokolády nie je nikdy dosť, a preto sa nebojte siahnuť po poleve z čokolády, ktorú môžete cez malinové rezy preliať. Môžete tiež vytvoriť kreatívne vzory alebo pre dekoratívny efekt do polevy ešte pridať jemne nakrájané maliny.

Samozrejmosťou sú aj čerstvé maliny, ktoré túto dobrotu skvele dokreslia. Ak chcete, môžete maliny tiež ľahko poliať medom alebo posypať práškovým cukrom.

Každý jeden kúsok malinových rezov môžete na dezertnom tanieriku ozdobiť aj šľahačkou, ktorú môžete tvarovať do obľúbených vzorov, ako bobíky, hviezdy alebo špirály.

Pre čerstvú chuť a vôňu môžete na hornú časť malinových rezov pridať lístky mäty alebo bazalky.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.