Luxusné recepty na nepečený aj pečený cheesecake s jahodami 5x inak. Inšpirujte sa!

Cheesecake patrí medzi obľúbené dezerty a nie je sa čomu diviť.

Korpus z rozdrobených sušienok s maslom a bohatá krémová vrstva tvorí dokonalú kombináciu, ktorej nejde odolať.

My sme si pre vás dnes pripravili 5 vynikajúcich receptov na jahodový cheesecake a to z mascarpone aj smotanového syra.

Vyberiete si pečenú či nepečenú variantu?

Tak či tak si pochutnáte!

Nepečený jahodový cheesecake so smotanovým syrom

Dokonalý nepečený cheesecake s jahodovou želatínovou polevou je jednoduchý na prípravu a tak dobre chutí! Pripravte ho svojim hosťom či rodine ako luxusný dezert.

Čo budete potrebovať

Na korpus:

  • 180 g bebe sušienok
  • 6 lyžíc masla, rozpusteného

Na náplň:

  • 680 g smotanového syra Philadelphia
  • 110 gramov sladeného kondenzovaného mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 110 gramov kryštálového cukru
  • 1 lyžica práškovej želatíny

Na želé polevu:

  • 375 g čerstvých jahôd
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 2 lyžice práškovej želatíny

Postup

  • Najprv si pripravte korpus.
  • Sušienky pridajte do kuchynského robota a mixujte, kým z nich nebudú omrvinky.
  • Do zaplého robota pridávajte rozpustené maslo, kým sa nezapracuje.
  • Sušienkovú zmes naložte na dno 23 alebo 25 cm tortovej formy s odnímateľnými bokmi a pružinovým zámkom a pretrepte zo strany na stranu, aby bola v rovnomernej vrstve.
  • Pevne zmes zatlačte na dno formy pomocou dna odmerky alebo pohára so zaobleným dnom.
  • Zmrazte na 15 minút alebo dajte na 30 minút do chladničky.
  • Do misky pridajte želatínu a rozmiešajte v 75 ml studenej vody.
  • Do inej misy pridajte smotanový syr, kondenzované mlieko, vanilku a cukor.
  • Použite elektrický mixér a šľahajte na nízku rýchlosť do hladka.
  • Za stáleho šľahania prilievajte želatínu s vodou.
  • Smotanovú zmes nalejte do formy.
  • Pohybujte formou tam a späť a tým sa cheesecake vyrovná a povrch uhladí.
  • Zakryte plastovou fóliou a dajte do chladu na 2 až 3 hodiny, kým torta nestuhne.
  • Jahody, citrónovú šťavu a cukor pridajte do mixéra alebo kuchynského robota a rozmixujte dohladka.
  • Zmes preceďte a odmerajte si 200 ml jahodovej omáčky.
  • Do veľkej misy pridajte 60 ml studenej vody, pridajte želatínový prášok a premiešajte.
  • Vmiešajte jahodovú omáčku.
  • Preceďte cez sitko na stuhnutý cheesecake.
  • Nechajte v chlade, kým poleva nestuhne, asi 2 hodiny.
  • Nechajte si chutiť!
Nepečený cheesecake s jahodovou želatínovou polevou na tanieriku s vidličkou.
www.culinaryginger.com

Máme pre vás aj ďalšie lahodné recepty na cheesecake 6x inak . Vyskúšajte variantu z Oreo sušienok alebo napríklad tvarohovú bez cukru.

Tvarohový cheesecake s jahodami

Skvelý cheesecake si môžete pripraviť aj z tvarohu a kyslej smotany, aj keď sa nejedná o tradičnú receptúru. Vyskúšajte náš lahodný recept, po ktorom sa budete olizovať!

Čo budete potrebovať

Na korpus:

  • 200 g Bebe sušienok
  • 100 g zmäknutého masla

Na náplň:

  • 750 g odtučneného tvarohu
  • 250 g kyslej smotany
  • 2 vanilínové cukry
  • 50 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice hladkej múky

Na polevu:

  • 100 g čokolády na varenie 52 % kakaa)
  • 80 ml 33 % smotany na šľahanie
  • 50 g zmäknutého masla

Na ozdobenie:

  • čerstvé jahody

Postup

  • Bebe sušienky rozmixujte najemno a zmiešajte ich so zmäknutým maslom.
  • Sušienkový základ rovnomerne natlačte na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
  • Korpus dajte piecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.
  • Predpečený korpus nechajte vychladnúť.
  • Medzitým šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach utrite dohladka tvaroh s kyslou smotanou, vanilínovým a kryštálovým cukrom.
  • Potom za stáleho miešania pridajte postupne po jednom vajíčka a múku.
  • Krém rozotrite na vychladnutý korpus.
  • Cheesecake pečte 50 minút v rúre vyhriatej na 170 °C.
  • Po dopečení vypnite rúru, otvorte dvierka a ešte 20 – 30 minút nechajte cheesecake v rúre.
  • Potom ho dajte stuhnúť do chladničky min. na 3 hodiny (najlepšie cez noc).
  • Čokoládu nasekajte na malé kúsky a zalejte horúcou smotanou.
  • Nechajte asi 2 minúty odstáť a potom miešajte, až sa čokoláda úplne rozpustí.
  • Do ešte teplej čokolády pridajte maslo a utrite dohladka.
  • Na stuhnutý cheesecake nalejte čokoládovú polevu a dozdobte čerstvými jahodami.
Cheesecake s jahodami z tvarohu a kyslej smotany na tanieri s vedľa položenými jahodami a kúskami čokolády.
www.kuchynalidla.sk

Krémový pohár à la cheesecake

Tento dekadentný dezert sa skladá zo sušienkovo-máslovej zmesi, lahodného krému a čerstvých jahôd. Je úžasne jednoduchý a skvelý napríklad na prvé rande!

Čo budete potrebovať

  • 200 g Bebe sušienok
  • 110 g smotanového syra Philadelphia, izbovej teploty alebo zmäkčeného
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie, izbové teploty
  • kôra z polovice citróna
  • 1/4 lyžičky vanilky
  • 1 lyžička cukru (možno aj trochu viac, záleží na chuti)
  • 1/4 šálky drvených Bebe sušienok
  • 2 lyžičky rozpusteného masla
  • čerstvé jahody

Postup

  • Smotanu na šľahanie šľahajte, kým sa nevytvoria tuhé špičky.
  • Dajte bokom.
  • Pridajte mäkký smotanový syr do samostatnej misky s cukrom, citrónovou kôrou a vanilkou.
  • Dobre premiešajte a potom vmiešajte smotanu na šľahanie.
  • Ochutnajte a prípadne podľa potreby pridajte viac cukru.
  • Rozdrvte sušienky v uzatvárateľnom sáčku.
  • Rozpustite trochu masla.
  • Zmiešajte sušienky spolu s maslom, aby ste vytvorili pieskovú zmes.
  • Nakrájajte jahody.
  • Do malých pohárov naložte sušienkovo-máslovú zmes, na ňu smotanovú zmes a to zavŕšte čerstvými jahodami.
  • Pokiaľ chcete, môžete tvoriť aj viac vrstiev, je to na vás.
  • Užite si to!
Dezert v pohári zo sušienkovo-maslovej zmesi, lahodného krému a čerstvých jahôd.
www.campkitchen.ca

Čo zožne rovnaký úspech ako torta, ale stojí oveľa menej úsilia? Sladký pohár! So zmrzlinou aj bez, so šľahačkou aj smotanou, s piškótami, oblátkami alebo s posypom.
Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na ovocný pohár , ktoré sú stávkou na istotu!

Cheesecake s jahodami a kokosom

Tento jahodový cheesecake je plný toľkých lahodných chutí! Náplň je ochutená kokosom a celá torta je doplnená množstvom čerstvých jahôd. Mňam!

Čo budete potrebovať

Na korpus:

  • 2 lyžice masla, rozpusteného
  • 3/4 šálky rozdrobených BeBe sušienok
  • 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
  • 1/4 šálky kryštálového cukru

Na náplň:

  • 3x 230 g smotanového syra Philadelphia izbovej teploty
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 1/4 šálky masla izbovej teploty
  • 3 lyžice kukuričného škrobu
  • 4 veľké vajcia
  • 1 šálka kokosového krému, sladeného
  • 1/4 šálky kokosového rumu (napríklad Malibu)
  • 1 a ½ lyžičky kokosového extraktu

Na ozdobu:

  • 1/4 šálky jahodového džemu
  • 2 lyžice vody
  • 1,5 kg jahôd zbavených stopiek a nakrájaných na plátky
  • strúhaný kokos (voliteľne)

Postup

  • Predhrejte rúru na 160°C.
  • Strúhaný kokos rozotrite na plech v tenkej vrstve a upečte v predhriatej rúre.
  • Je to rýchle, nezaberie to viac ako 5 až 10 minút.
  • Po pár minútach kokos zamiešajte, aby sa všetko rovnomerne opeklo.
  • Pozorne kokos sledujte, aby sa vám nespálil.
  • Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Potrite tortovú formu s odnímateľnými bokmi a pružinovým zámkom s priemerom 23 cm 1 lyžicou rozpusteného masla.
  • Zmiešajte drvené sušienky, opečený kokos, cukor a zvyšné maslo v strednej miske.
  • Zmes natlačte na dno pripravenej formy.
  • Pečte, kým okraje ľahko nezhnednú, asi 10 minút.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Znížte teplotu rúry na 150 °C.
  • Vo veľkej mise zmiešajte pomocou elektrického mixéra smotanový syr, maslo, cukor a kukuričný škrob.
  • Po 1 zašľahajte vajcia.
  • Potom zašľahajte kokosový krém, rum a kokosový extrakt.
  • Zmes nalejte na upečený korpus.
  • Pripravte si 2 vrstvy extra hrubého alobalu.
  • Položte formu na alobal a dajte ju do veľkej zapekacej misy.
  • Sklopte strany alobalu hore, aby ste vytvorili „misku“.
  • Do pekáča nalejte toľko vody, aby dosahovala cca 2,5 cm na výšku (uistite sa, že je forma chránená alobalom).
  • Celý pekáč zakryte alobalom.
  • Cheesecake pečte v pekáči 1 hodinu.
  • Odstráňte alobal.
  • Pečte, kým nebude cheesecake svetlo hnedý a nafúknutý, asi 40 minút.
  • Umiestnite formu na vychladnutý sporák a chlaďte vo vodnom kúpeli po dobu 2 hodín.
  • Potom vyberte z vody a jemne odstráňte boky formy.
  • Cheesecake chlaďte 3 hodiny.
  • V malom kastróliku sparte džem s 2 lyžicami vody.
  • Vršok cheesecaku potrite teplým džemom.
  • Džem úplne zakryte jahodami.
  • Tie potom potrite zvyšným džemom.
  • Voliteľne môžete boky cheesecaku olemovať kokosom.
  • Dajte chladiť, kým nebudete pripravení podávať.
Torta s jahodami a kokosom na tanieri.
www.recipegirl.com

Cheesecake sa skvele hodí napríklad k popoludňajšej kávičke. Premýšľate, aký kávovar by pasoval do vašej domácnosti? Prečítajte si naše recenzie najlepších kávovarov Tchibo !

Nepečený bezlepkový cheesecake s jahodami a bielou čokoládou

Úplne luxusný nepečený cheesecake z mascarpone, bielej čokolády a jahôd, ktorý je navyše bez lepku! Čo môže byť lepšie?

Čo budete potrebovať

Na korpus:

  • 320 g digestive sušienok bez lepku
  • 150 g masla

Na náplň:

  • 600 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 225 g bielej čokolády
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 200 g nakrájaných čerstvých jahôd

Na ozdobu:

  • kúsky bielej čokolády
  • čerstvé jahody

Postup

  • Rozdrvte bezlepkové sušienky buď v kuchynskom robote alebo ich dajte do vrecka a udrite do nich valčekom.
  • Rozpustite si maslo v mikrovlnnej rúre.
  • Nalejte rozpustené maslo do rozdrvených sušienok a premiešajte.
  • Natlačte sušenkovú zmes do tortovej formy, v ktorej budete tortu pripravovať.
  • Pekne a pevne ju pritlačte.
  • Dajte do chladničky vychladiť, zatiaľ čo budete robiť náplň.
  • Rozpustite si bielu čokoládu v mikrovlnnej rúre.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Zmiešajte mascarpone, práškový cukor a vanilkový extrakt.
  • Pridajte smotanu na šľahanie a miešajte, kým trochu nestuhne.
  • Prilejte studenú rozpustenú bielu čokoládu a krátko premiešajte.
  • Pridajte nasekané čerstvé jahody.
  • Zmes rozotrite na sušienkový základ a dajte cez noc vychladiť do chladničky.
  • Ozdobte kúskami bielej čokolády, jahodami a strúhanou bielou čokoládou.
  • Uchovávajte v chlade až do podávania.
  • Užite si to!
Nepečený cheesecake z mascarpone, bielej čokolády a jahôd.
www.glutenfreecuppatea.co.uk

Aký syr na cheesecake použiť?

Tradične sa používa smotanový syr Philadelphia, ale často býva nahradený mascarpone. Aký je v nich rozdiel?

Mascarpone:

  • pri použití mascarpone sú torty o niečo pevnejšie a nemäknú tak rýchlo
  • dodáva cheesecaku sýtejšiu, dekadentnú chuť
  • ak použijete mascarpone, pridajte trochu citrónovej šťavy
  • vyrába sa z hustej smotany
  • má oveľa vyšší obsah tuku ako Philadelphia

Philadelphia:

  • pri použití Philadephie sú torty jemnejšie a ich tvar nevydrží veľmi dlho, keď ich vyberiete z chladničky
  • vyrába sa z mlieka
  • má ľahko kyslú chuť, ktorá skvele dopĺňa cheesecake

Červené jahody v tvare srdca a posýtené malými semienkami sú jedným z najobľúbenejších druhov ovocia na svete. Chcete vedieť, ako si ich môžete vypestovať? Aké sú ich zdravotné benefity? A ako ich môžete využiť v kuchyni? To všetko a oveľa viac sa dozviete v našom rozsiahlom článku o jahodách !

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.