Čím na veľkú noc pomazať chlebíčky & jednohubky?

Nátierky sú základom pre ozdobné pokrmy v studenej veľkonočné kuchyni.

Chlebíčky a jednohubky sa bez nátierok nezaobídu a veľkonočné koledníci tiež nie.

Ako na tie najlepšie nátierky? S AZ recepty je to hračka, tu máte 5 najobľúbenejších receptov na veľkonočné nátierky !

Tvarohová nátierka

INGREDIENCIE

  • 1 mäkký tvaroh
  • 2 lyžice smotany
  • 1 lyžica majonézy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 vajce
  • pažítka
  • soľ, korenie
  • petržlenová vňať na ozdobu

POSTUP

  1. Tvaroh starostlivo vymiešame dohladka.
  2. Pridáme niekoľko lyžíc smotany a majonézu.
  3. Primerane osolíme.
  4. Pridávame pažítku, ďalej cesnak a koreniny.
  5. Varené vajcia rozdelíme na bielok a žĺtok. Žĺtok vymiešame s lyžicou masla, bielok nakrájame na kocky.
  6. Servírujeme so vetvičku petržlenovej vňate, jemne posypané korením.

Recept na výbornú veľkonočné tvarohové pmazánku

maslová nátierka

Nátierka zo samotného masla je príliš tučná a navyše sa zle rozotiera.

Preto do masla pridávame tvaroh a trochu majonézy alebo jogurtu , alebo ho zameníme za nátierkové maslo .

INGREDIENCIE

  • 100 g masla / nátierkové maslo
  • 1 konzerva bielej fazule / 350 g predvarených fazule
  • zelerová vňať
  • hrsť kôpru
  • 1 lyžica majonézy
  • soľ, korenie

POSTUP

  1. Maslo vyšľaháme s majonézou a bielymi fazuľami.
  2. Vmiešame kôpor a vňať.
  3. Osolíme a okoreníme podľa potreby.

Recept na maslovou nátierku je flexibilný, možno meniť ďalšie prísady podľa chuti.

Syrová nátierka

INGREDIENCIE

  • 200 g tvrdého syra
  • 200 g mäkkého syra
  • 1 vajce
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • 200 g nátierkového masla
  • 1/2 šalátové uhorky
  • štipka soli a korenia

POSTUP

  1. Syry, žĺtok, horčicu a nátierkové maslo vyšľaháme v hladký krém.
  2. Primiešame uhorku a bielok nasekané najemno.
  3. Dochutíme soľou a korením.
  4. Servírujeme s pečivom alebo krekry, ozdobené vetvičkou zelených byliniek.

Recept na svieži syrovú nátierky oceníte aj na veľkonočné sviatky.

V príprave syrové nátierky je možné využiť rôznych druhov syrov a predovšetkým ich rôznych chutí. Jemné tvarohové syry možno použiť rovno ako základ. Ostatné syry väčšinou pridávame do tvarohového základu. Tavené syry sa väčšinou dobre rozotierajú a ich príchuť si môžeme vybrať podľa potreby.

Veľkonočné zemiaková nátierka

INGREDIENCIE

  • 6 zemiakov
  • 100 g majonézy
  • 2 lyžice smotany
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie
  • mletá rasca
  • hrsť pažítky

POSTUP

  1. Jemne nastrúhané zemiaky vymiešame so smotanou a majonézou.
  2. Pridáme cesnak, na jemno nasekanú pažítku.
  3. Premiešame a dochutíme soľou a korením.

Zemiaková nátierka prekvapí svojou jednoduchosťou.

Veľkonočné vajíčková nátierka

Najmä po veľkonočné nádielke prídu vhod všetky recepty, ktoré spracúvajú varené vajcia. Vajíčková nátierka je jedným z nich.

INGREDIENCIE

  • 5 vajec
  • hrsť pažítky
  • 3 lyžice smotany
  • 100 g mäkkého syra
  • štipka soli a korenia

POSTUP

  1. Varené vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky.
  2. Žĺtky vymiešame s mäkkým syrom.
  3. Bielky a pažítku nasekáme nadrobno.
  4. Všetko zmiešame so smotanou a dochutíme soľou a korením.

Recept na vajíčkovú nátierku přjde na Veľkú noc vhod.

Tip : Ke všem uvedeným pomazánkám můžeme  přidat nadrobno nasekanou šunku nebo mäkký saláma .

Ak máte viac času, skúste netradičné nátierky , o ktorých tiež píšeme na našom webe.

Aká je vaša najobľúbenejšia nátierka? Zdieľajte recept s priateľmi na Facebooku, ocenia to!

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.