5 luxusných receptov na buchty s ananásom, ako ich nepoznáte. Inšpirujte sa!

Čakáte návštevu a chcete im pripraviť niečo dobré a netradičné ku káve?

S našimi receptami na ananásové buchty nemôžete siahnuť vedľa!

Vyskúšajte bábovku, chlebíček alebo obrátený koláč.

Nebudú chýbať ani obľúbené rezy na plech.

Dobrú chuť!

Vanilková buchta s ananásom

Tento dezert je úplne neuveriteľný! Našuchorená vanilková buchta s krúžkami ananásu, trstinovým cukrom a luxusnou citrónovou polevou. Verte nám, že si pochutnáte.

Ingrediencie

Na posýpku:

  • ⅓ šálky hladkej múky
  • ¼ šálky trstinového cukru
  • ⅛ lyžičky soli
  • 2 lyžice zmäkčeného masla

Na buchte:

  • 8 konzervovaných ananásových krúžkov
  • 1 a ¼ šálky hladkej múky
  • ⅔ šálky kryštálového cukru
  • ¾ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli
  • 5 lyžíc zmäkčeného masla
  • ⅔ šálky mlieka izbovej teploty
  • 1 čajová lyžička čistého vanilkového extraktu
  • 2 veľké vajcia izbovej teploty

Na polevu:

  • ¼ šálky trstinového cukru
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • štipka soli

Postup

  1. Zapracujte zmäkčené maslo do zvyšných ingrediencií na posýpku tak, aby zmes bola dobre spojená a drobivá.
  2. Umiestnite zmes do chladničky, zatiaľ čo budete pokračovať s buchtou.
  3. Predhrejte rúru na 175 °C.
  4. Vymažte pekáč 20 × 20 cm.
  5. Na pekáč položte dve vrstvy papierových utierok.
  6. Umiestnite 8 ananásových krúžkov na papierové utierky a na ne položte ďalšiu vrstvu papierových utierok.
  7. Jemne zatlačte na ananás, aby sa prebytočná vlhkosť absorbovala do utierok.
  8. Nechajte ananás na papierových utierkach vyschnúť, zatiaľ čo budete s buchtou pokračovať.
  9. Zmiešajte v mixéri múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  10. Pridajte maslo, mlieko a vanilku a šľahajte v mixéri pri strednej rýchlosti, potom zvýšte rýchlosť na vysokú a šľahajte jednu minútu.
  11. Pridávajte po jednom vajcia.
  12. Nalejte cesto do pripraveného pekáča a vyhlaďte ho, aby bolo pekne rovnomerné.
  13. Položte ananásovými krúžkami a posypte posýpkou.
  14. Pečte 40-45 minút, kým okraje nie sú zlaté a špáradlo vložené do stredu buchty nevyjde čisté.
  15. Umiestnite na drôtený stojan a nechajte vychladnúť.
  16. Zmiešajte všetky ingrediencie na polevu v malom hrnci.
  17. Varte za častého miešania na strednom ohni, kým sa všetko dobre nespojí, asi 1 minútu.
  18. Pred podávaním pokvapkajte buchtu polevou.
Nakrájaný vanilkový koláč s ananásom na tanieri.
www.celebratingsweets.com

Ananásová bábovka

Piškótová bábovka s ananásom a úžasnou ananásovou polevou je skvelým múčnikom, ktorým nepohrdne žiadna návšteva. Navyše pri jej príprave nemusíte ani predhrievať rúru. Užite si ju!

Ingrediencie

  • ½ šálky margarínu
  • 1 šálka masla
  • 1 a ¾ šálok bieleho cukru
  • 6 veľkých vajec
  • 3 šálky preosiate hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • ¼ šálky mlieka
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • ¾ šálky nasekaného ananásu so šťavou

Na polevu:

  • ¼ šálky masla
  • 1 a ½ šálky práškového cukru
  • 1 šálka nasekaného ananásu, scedeného

Postup

  1. Vymažte a múkou vysypte 25 cm formu na bábovku.
  2. Preosejte spolu s múkou aj prášok do pečiva.
  3. Dajte bokom.
  4. Vo veľkej miske zmiešajte margarín, 1 šálku masla a šálku cukru, kým zmes nebude ľahká a nadýchaná.
  5. Pridávajte po jednom vajci, vždy dobre premiešajte a potom vmiešajte vanilku.
  6. Pridávajte zmes múky striedavo s mliekom, vždy dobre premiešajte.
  7. Primiešajte 3/4 šálky nasekaného ananásu.
  8. Cesto nalejte do formy.
  9. Vložte do studenej rúry, ktorú zapnite na 175 stupňov C a pečte po dobu 90 minút.
  10. Vyberte z rúry a nechajte 10 minút stáť.
  11. Opatrne vyberte z formy.
  12. V malom hrnci zmiešajte 1/4 šálky masla, práškový cukor a 1 šálku nasekaného ananásu.
  13. Zahrejte a miešajte, kým sa všetko nerozpustí.
  14. Nalejte na bábovku a podávajte.
Bábovka s ananásom a polevou na tanieri.
www.allrecipes.com

Ako na najlepšie ananásové smoothie? Ľahko. Závan exotiky z neho hravo urobí sviežu a prirodzene sladkú vitamínovú bombu. Ktoré kombinácie sa k ananásu hodia? Nechajte sa inšpirovať niektorým z našich receptov na ananásové smoothie .

Obrátený ananásový koláč

Vyskúšajte túto našu retro klasiku, ktorú si zamilujete! Ultra vlhký, jemný vanilkový koláč s kúskami ananásu a ananásovou šťavou je úplne delikátna a pochutí si na ňom celá rodina.

Ingrediencie

Na polevu:

  • konzerva (655 g) plátkov ananásu vo vlastnej šťave – použite len 550 g, zvyšok si nechajte do cesta
  • 12 – 18 koktailových čerešní
  • 4 lyžice rozpusteného masla
  • 1/2 šálky trstinového cukru

Na koláč:

  • 1 a 1/2 šálky múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/3 šálky mlieka
  • 1/4 šálky ananásovej šťavy z konzervy
  • 1/4 šálky kyslej smotany
  • 1 lyžička vanilkového extraktu (alebo esencie)
  • 115g zmäkčeného masla
  • 3/4 šálky bieleho cukru
  • 2 veľké vajcia izbovej teploty
  • akýkoľvek zvyšný ananás, nasekaný

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Plech vyložte papierovými utierkami a položte na ne ananás a čerešne.
  3. Vysušte papierovými utierkami.
  4. Nalejte rozpustené maslo do 23cm koláčovej formy, ktorá je aspoň 5 cm hlboká. (Nepoužívajte rozkladaciu formu, pretože by cesto presakovalo).
  5. Rozotrite maslo po stranách formy.
  6. Nasypte do formy cukor a hrubo ho rozprestrite (použite štetec).
  7. Umiestnite jeden ananásový krúžok do stredu formy a potom ho obklopte buď rozpolenými ananásovými krúžkami alebo celými.
  8. Doprostred ananásových krúžkov dajte koktailové čerešne.
  9. Zatlačte čerešne a ananás pevne dole, aby sa dotýkali dna formy.
  10. Teraz si pripravte cesto.
  11. V miske rozšľahajte múku spolu s práškom do pečiva, sódou a soľou.
  12. V 2. miske rozšľahajte mlieko, kyslú smotanu, ananásovú šťavu a vanilku.
  13. V tretej miske šľahajte maslo s cukrom po dobu 2 minút na rýchlosti 7 (ručný mixér), kým nebude našuchorené.
  14. Po jednom pridávajte vajcia a vždy než pridáte dlhšie, miešajte 20 sekúnd.
  15. Pridajte 1/3 zmesi múky a zamiešajte.
  16. Pridajte 1/2 mliečnej zmesi a premiešajte.
  17. Pridajte polovicu zvyšnej múčnej zmesi a premiešajte.
  18. Pridajte všetku zostávajúcu mliečnu zmes a opäť premiešajte.
  19. Potom vmiešajte poslednú zmes múky.
  20. Primiešajte zvyšný ananás.
  21. Rozložte cesto na vrstvu ovocia, vyhlaďte a vyrovnajte povrch.
  22. Pečte 30 minút.
  23. Vyberte, voľne prikryte alobalom a potom pečte ďalších 15 minút, kým špáradlo vložené do stredu nevyjde čisté.
  24. Vyberte koláč z rúry a nechajte vo vnútri formy 20 minút vychladnúť.
  25. Okolo vnútorného okraja koláčovej formy prevlečte nôž na maslo.
  26. Na koláč položte tanier a potom ho otočte.
  27. Jemne poklepte na dno formy a potom pomaly zdvíhajte.
  28. Pred podávaním nechajte úplne vychladnúť.
Koláč s ananásom a koktailovými čerešňami servírovaný na tanieri.
www.recipetineats.com

Pre lepšiu predstavu sa pozrite na videorecept na tento úžasný koláč:

Pineapple Upside Down Cake

Ananásové rezy s vanilkovou polevou

Krásne vláčna ananásová buchta s ľahkým dotykom citróna je neuveriteľne jednoduchá a keď k nej pridáte ešte úžasnú polevu z krémového syra a vanilky, už nikdy nebudete chcieť inú!

Ingrediencie

  • 110 g masla
  • 2 šálky kryštálového cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • ½ čajovej lyžičky muškátového orieška
  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • 1 čajová lyžička vanilky
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 560 g drveného ananásu vo vlastnej šťave

Na polevu:

  • 110 g zmäkčeného masla
  • 220 g zmäkčeného krémového syra
  • 4 až 6 šálok práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 160°C.
  2. Postriekajte pekáč s rozmermi 33 x 23 cm nepriľnavým sprejom na varenie a odložte bokom.
  3. Sceďte drvený ananás zo šťavy a nechajte si šťavu stranou (mali by ste mať niečo cez 3/4 šálky šťavy).
  4. Pomocou ručného mixéra zmiešajte maslo s cukrom, kým nebude zmes našuchorená a nezačne vyzerať bielo, asi 3–5 minút.
  5. Po jednom vmiešajte vajcia, vždy dobre premiešajte a nakoniec pridajte lyžicu múky, aby ste zabránili zrážaniu cesta.
  6. Do cesta zamiešajte múku, sódu, muškátový oriešok, citrónovú kôru a vanilkový extrakt.
  7. Môžete pridať ananásovú šťavu.
  8. Ďalej vmiešajte drvený ananás.
  9. Dobre premiešajte, kým sa všetko úplne nespojí.
  10. Pridajte viac ananásovej šťavy (asi 1/2 šálky alebo menej) a zoškrabnite boky mixéra.
  11. Nalejte cesto na pripravený plech a rovnomerne rozložte.
  12. Pečte asi 30 – 35 minút, kým špajľa vložená do stredu buchty nevyjde čistá.
  13. Vyberte z rúry a nechajte buchtu úplne vychladnúť.
  14. Vyšľahajte krémový syr, maslo a vanilku do krémova.
  15. V prípade potreby môžete použiť mixér.
  16. Postupne preosievajte práškový cukor a za stáleho miešania premiešajte, pokiaľ nebude zmes hladká.
  17. Namažte buchtu vzniknutú polevou a ozdobte čerstvým ananásom.
Buchta z ananásu s polevou servírovaná na tanieri s vidličkou.
www.africanbites.com

Banánovo-ananásový chlebíček

Pripravte si tento vlhký banánový chlebíček s rumom, vanilkou a muškátovým orieškom a kúskami drveného ananásu. Je to úplná delikatesa!

Ingrediencie

  • 2 veľké banány alebo 1 šálka roztlačených banánov
  • ¾ šálky drveného ananásu z konzervy, scedeného
  • 1/4 šálky kyslej smotany
  • 2 veľké vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1 čajová lyžička muškátového orieška
  • ¼ šálky mlieka
  • 2 šálky hladkej múky
  • ½ šálky trstinového cukru
  • ½ šálky kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • ½ šálky masla
  • 1 – 2 lyžice rumu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  2. Formu na chlieb vymažte sprejom na pečenie a dajte bokom.
  3. V malej miske zmiešajte roztlačené banány, drvený ananás a kyslú smotanu stláčadlom na zemiaky.
  4. Potom vyšľahajte vajcia, mlieko, rum a vanilkový extrakt do hladka.
  5. Pridajte kryštálový cukor a trstinový cukor.
  6. V inej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu, muškátový oriešok a soľ.
  7. Pomocou ručného mixéra pridajte do suchej zmesi maslo, kým nebude úplne zapracované, a potom postupne pridávajte vlhké prísady.
  8. Pokračujte v miešaní po dobu asi 2 minút, kým nie sú suché ingrediencie plne zapracované.
  9. Zoškriabte strany.
  10. Nalejte zmes do pripravenej formy na chlieb – pečte asi 60-75 minút.
  11. Pred nakrájaním nechajte vychladnúť.
Ananásový chlebíček s banánom servírovaný na tanieri s vedľa položenými kúskami ananásu.
www.africanbites.com

Pripravte si aspoň jeden z našich 6 receptov na delikátny banánový chlebíček . Jemné a vláčne pečivo pre každého!

A ako sa vám naše recepty na buchty s ananásom páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.