5 luxusných receptov na buchty z marhúľ pre celú rodinu. Užite si ich!

Už neviete, čo by ste upiekli počas marhuľovej sezóny?

Nebaví vás točiť rovnaké múčniky stále dookola?

Potom sa inšpirujte našimi 5 lahodnými receptami na marhuľové buchty, ktoré si zamilujete!

Sú jednoduché a pritom vynikajúce.

Jogurtová buchta s čerstvými marhuľami

Táto buchta je jednoduchá, vynikajúca, s trochou pomarančového likéru a čerstvými marhuľami. Zamilujete si ju nielen vy, ale aj celá vaša rodina!

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky
  • 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli
  • 250 ml jogurtu
  • 2 vajcia
  • 160 g krupicového cukru
  • 1 lyžička vanilkovej pasty
  • 80 ml rastlinného oleja
  • 1 lyžička pomarančového likéru (napríklad Cointreau)
  • 6-8 marhúľ, vykôstkovaných a roztvorených (neolúpaných)
  • pomarančový alebo marhuľový džem (voliteľne)

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180°C.
  2. Tortovú formu 23 × 23 cm vyložte papierom na pečenie.
  3. Múku, prášok do pečiva, sódu a soľ preosejte dohromady do veľkej misy.
  4. V samostatnej miske rozšľahajte jogurt, vajcia, cukor, vanilku, olej a likér.
  5. Nalejte tekuté prísady do zmesi múky a jemne miešajte, kým sa všetko nespojí.
  6. Cesto nalejte do pripravenej tortovej formy.
  7. Hore naaranžujte marhule.
  8. Pečte v predhriatej rúre 35 až 40 minút, alebo kým koláč nebude zlatistý a špajle vložená do stredu nevyjde čistá.
  9. Marhule potrite trochou marmelády, aby mali pekný lesk.
  10. Užite si to!
Marhuľový koláč s jogurtom, pokrájaný na doske.
www.magdascauldron.com

Pozrite sa aj na naše recepty na zavarené marhule , kde sa dozviete veľa tipov, ako si uchovať svoje obľúbené ovocie po celý rok.

Vanilkovo-škoricový koláč s marhuľami

Tento koláč je neuveriteľne jednoduchý na prípravu a ku všetkému chutí tak skvele! Doplnený čerstvými marhuľami a vanilkovou a škoricovou chuťou, je skvelým spoločníkom na letné párty.

Ingrediencie

  • 900 g čerstvých marhúľ, rozpolených a vykôstkovaných
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 1/2 šálky masla, izbovej teploty
  • 3/4 šálky cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 4 veľké vajcia
  • 2 šálky hladkej múky
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 lyžička škorice
  • 2 lyžice práškového cukru na podávanie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 ° C a vymažte dno a boky 23 cm tortovej formy maslom.
  2. Dajte bokom.
  3. Pomocou kuchynského robota alebo ponorného mixéra rozmixujte polovicu marhúľ s citrónovou šťavou a dajte bokom.
  4. Zostávajúce marhule rozštvrťte a dajte bokom.
  5. V mise stolného mixéra vybaveného lopatkovým nástavcom vyšľahajte maslo s cukrom na stredne vysokých otáčkach až do svetlej a nadýchanej zmesi, asi 4-5 minút.
  6. Pridajte vajcia, jedno po druhom.
  7. Potom pridajte vanilkový extrakt a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
  8. V malej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
  9. Pridajte do zmesi a šľahajte, kým sa nespoja.
  10. Pridajte pretlačené marhule do cesta a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
  11. Preneste cesto do pripravenej formy.
  12. Roztvorené marhule rovnomerne rozprestrite na cesto a pečte 55–60 minút, alebo pokiaľ špajľa zasunutá do stredu nevyjde čistá len s niekoľkými omrvinkami.
  13. Nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom.
Marhuľový koláč s vanilkou a škoricou.
www.platedcravings.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na koláče s marhuľami , na ktorých si zaiste pochutnáte!

Marhuľová bábovka z jogurtového cesta

Táto bezlepková vegánska marhuľová bábovka s jogurtom je skvelý, vláčny a svieži múčnik. A pritom je taká ľahká!

Ingrediencie

  • 200 g bezlepkovej ryžovej celozrnnej múky
  • 100 g bezlepkového zemiakového škrobu
  • 2 lyžičky vínneho kameňa
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 70 g trstinového cukru
  • 100 g rastlinného mlieka
  • 40 g slnečnicového oleja
  • 130 g citrónového alebo vanilkového sójového jogurtu
  • 3-4 marhule
  • vanilkový extrakt (podľa chuti)

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Marhule vykôstkujte a nakrájajte na malé kocky.
  3. V mise zmiešajte múku, škrob, vínny kameň, sódu a cukor.
  4. Do inej misy pridajte jogurt, olej, rastlinné mlieko a vanilku a všetko minútu šľahajte elektrickým ručným mixérom.
  5. Tekuté prísady pridajte k suchým a dôkladne premiešajte.
  6. Tesne pred pečením vmiešajte kocky marhúľ do cesta.
  7. Vymažte bábovkovú formu a nalejte cesto do formy.
  8. Pečte asi 25 minút a pred vybratím z formy nechajte bábovku úplne vychladnúť.
  9. Hotovú bábovku poprášte práškovým cukrom alebo môžete navrch pridať cukrovú polevu a ďalšie kocky marhúľ.
Bábovka s marhuľami z jogurtového cesta servírovaná na servírovacej tácke.
www.sweetsensitivefree.com

Marhuľový koláč s mandľovou posýpkou

Letná káva bude oveľa lepšia, keď si k nej dáte tento báječný koláč. Je vláčny a príjemne ovocný vďaka čerstvým marhuliam, a perfektná maslová drobenka s mandľami a kardamómom mu dodáva neprekonateľnú chuť.

Ingrediencie

Na posýpku:

  • 40 g nasekaných mandlí
  • 94 g hladkej múky
  • 62 g plus 1 polievková lyžica trstinového cukru
  • ¼ lyžičky kardamómu
  • štipka soli
  • 5 lyžíc rozpusteného masla

Na cesto:

  • 10-12 zrelých čerstvých marhúľ
  • 203 gramov hladkej múky
  • 50 g mandľovej múky
  • 1 a ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • ½ čajovej lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli
  • ¼ lyžičky kardamómového prášku
  • 232 g jogurtu
  • 190 gramov plus 2 lyžice kryštálového cukru
  • 100 ml oleja bez výraznej chuti
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • kôra z jedného malého citróna
  • ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • pol lyžičky mandľového extraktu (voliteľne)
  • ¼ šálky vody

Postup

  1. Zmiešajte všetky ingrediencie na posýpku lyžičkou alebo rukou, kým textúra nebude vyzerať ako omrvinka.
  2. Vložte do chladničky aspoň na 15 minút alebo do použitia.
  3. Drobčekovú polevu môžete urobiť týždne dopredu.
  4. Jemne umyte a osušte marhule.
  5. Rozpoľte a vykôstkujte ich.
  6. Odložte do chladničky až do použitia.
  7. Predhrejte rúru na 180 stupňov C po dobu najmenej 15 minút.
  8. 23 cm tortovú formu vymažte olejom a vysypte múkou.
  9. Miešajte cukor, vodu a jogurt, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  10. Pridajte olej, citrónovú šťavu, vanilku, mandľový extrakt a dobre prešľahajte.
  11. Do inej misy preosejte všetky suché prísady a rýchlo premiešajte.
  12. Pridajte citrónovú kôru.
  13. Teraz do vlhkých prísad pomaly pridajte preosiatu múku.
  14. Suché prísady pridávajte do mokrých stierkou alebo zašľahajte tyčovým mixérom do hladka a bez hrudiek.
  15. Cesto by malo byť v porovnaní s bežným cestom na koláč hustejšie.
  16. Nalejte cesto do formy a navrstvite naň marhule tak, aby pokryli celý koláč.
  17. Rozdrobte rukami posýpku a rovnomerne posypte marhule vzniknutou posýpkou.
  18. Jemne omrvinky rozotrite po celom koláči.
  19. Pečte v predhriatej rúre 60–70 minút, alebo kým špáradlo vložené do torty nevyjde s menšími omrvinkami, nie lepkavým cestom.
  20. Pokiaľ vršok rýchlo hnedne, po 50 minútach naň dajte fóliu alobal.
  21. Nechajte vo forme úplne vychladnúť.
  22. Koláč voľne prikryte utierkou, aby pri vychladnutí na izbovú teplotu nevyschol.
  23. Teraz uvoľnite vnútorný obvod formy nožom a jemne uvoľnite.
  24. Dobrú chuť!
Buchta z marhúľ posypaná mandľovou posýpkou servírovaná na tanieriku s vidličkou.
www.carveyourcraving.com

Francúzska buchta s marhuľami

Každý si musí zamilovať tento ľahký, ale dekadentný koláč! Nie je príliš sladký a uprostred je krásne vlhký. Vyskúšajte ho aj vy.

Ingrediencie

  • 1/2 hrnčeka zmäknutého masla
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 3 vajcia, oddelené
  • kôra a šťava z 1 citróna
  • 1 hrnček mandľovej múky
  • 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 3/4 šálky riccoty
  • 4-5 marhúľ, rozpolených

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  2. Sklenenú formu na pečenie 20 x 20 vyložte papierom na pečenie.
  3. Maslo a cukor vyšľahajte do krémovej konzistencie.
  4. Potom po jednom pridávajte žĺtky, medzi ktorými vždy šľahajte.
  5. Pridajte citrónovú šťavu a kôru a zapracujte.
  6. Pridajte obe múky a premiešajte.
  7. V inej mise vyšľahajte bielky, kým nevzniknú tuhé špičky.
  8. Opatrne vmiešajte do zmesi múky.
  9. Teraz jemne pridajte ricottu.
  10. Cesto dajte do pripravenej formy.
  11. Ľahko pritlačte polovice marhúľ kožou dole.
  12. Posypte trochou cukru.
  13. Pečte cca 45 minút.
  14. Pred vybratím papiera na pečenie spoza buchty nechajte vychladnúť.
  15. Hotovú buchtu nakrájajte na štvorčeky.
Marhuľový koláč servírovaný na tanieriku s vidličkou.
www.michellesipsandsavors.com

A aká buchta vám chutila najviac? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.