Vyprážaný syr nemusí byť len jeho nudná variácia v trojobale.
Skúste tieto 3 nevšedné recepty s vyprážaným hermelínom a pochutnajte si ako ešte nikdy!
Mňam!
Vyprážaný hermelín so šunkou, melónom a brusnicami
Bez šunky, dobrý. So šunkou? Výborný!
Čo budeme potrebovať
- 125 g múky
- 2 vajcia, rozšľahané
- 250 g strúhanky
- 1 koliesko hermelínu, nakrájané na štvrtiny
- 120 g čerstvých alebo mrazených malín
- 30 ml suchého červeného vína
- 3 polievkové lyžice cukru
- ¼ lyžičky soli
- 40 g sušených brusníc
- 30 ml balzamikového octu
- 2 lyžičky dijonská horčica
- 1 lyžička hnedý cukor
- 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
- 60 ml repkového oleja
- nakrájanú parmskú šunku alebo prosciutto
- melón, olúpaný a nakrájaný
- 2 lyžičky tekvicových semienok, ľahko opražená
- Nakrájaná bageta, ľahko opečená, na podávanie
Postup
- Hermelín obaľte v trojobale a zmrazte, kým nebude pripravený na vyprážanie.
- Maliny, víno, kryštálový cukor a polovicu soli priveďte do varu na stredne vysokú teplotu.
- Varte, bobule roztlačte, kým omáčka nezhustne, 8–10 minút.
- Nechajte vychladiť.
- Uvarte polovicu brusníc, octu, horčice a hnedého cukru, kým brusnice nezmäknú a ocot sa nezredukuje na polovicu, 8–10 minút.
- Omáčku necháme mierne vychladnúť a preložíme do mixéra.
- Pridajte zvyšnú soľ a citrónovú šťavu a mixujte do hladka.
- Usmažte hermelín.
- Usmažený hermelín podávajte s malinovou omáčkou a domácim brusnicovým octom, šunkou a melónom, ozdobíme zvyšnými brusnicami, tekvicovými semienkami.
- Podávame s opečenou bagetou.
Milujete syr? V tom prípade tu pre vás máme ďalšie recepty. Vyskúšajte napríklad hovädziu polievku so syrom alebo syrovú omáčku so smotanou .

Vyprážaný hermelín v rúre
Tento recept na vyprážaný syr je skvelým odľahčeným variantom k starej dobrej klasike.
Čo budeme potrebovať
- 2 Camembert syr
- 20 g múky
- 100 g strúhanky
- 1 vajce
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 4 lyžice brusnicového džemu
- šalát (na podávanie)
Postup
- Predhrejte rúru na 100 °C.
- Hermelín najprv obrátime v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.
- Na panvici rozohrejte olej. Hermelín opečte zo všetkých strán dozlatista.
- Potom ho preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 100 °C cca. 10–15 min.
- Ihneď podávame s brusnicovým džemom a zeleným šalátom.

Objavte podobné tipy
Plnený hermelín hruškami, brusnicami a slaninou
Tento recept na hermelín je nutnosťou pri každej oslave!
Čo budeme potrebovať
- 100 g hrušiek, nakrájaných na kocky
- 1 lyžica sušených brusníc
- 15 g cukru
- 30 g slaniny
- 125 g hermelínu (koliesko)
Postup
- V hrnci zmiešajte na kocky nakrájané hrušky, brusnice a cukor.
- Pridajte ¼ šálky vody a varte na miernu teplotu, kým hrušky nezmäknú a sirup trochu nezhustne.
- Slaninu opečte, kým nie je chrumkavá.
- Hermelínu odrežte jeho hornú časť.
- Hermelín vydlabajte a syr zmiešajte s hruškovou zmesou a vložte späť do vydlabaného hermelínu.
- Hermelín zabaľte do alobalu a vložte na 6-10 minút do rúry na 180 ° C, kým nezmäkne.
- Podávajte s pečivom alebo krekry.
Radi by ste si zaobstarali naozaj kvalitnú panvičku na indukciu ? Mrknite na našu recenziu.

S čím kombinovať hermelín
Hermelín má jemný chuťový profil a krémovú textúru, ktorá uľahčuje párovanie s množstvom potravín. Tento syr nie je príliš silný, takže je to jednoduchý spôsob, ako ho zakomponovať.
OVOCIE
Hermelín ide najlepšie ruka v ruke so sladkým ovocím, najmä kôstkovinami, ako sú broskyne, figy, marhule a slivky.
Môžete ho tiež spárovať s hroznom a inými bobuľami, ako sú čerstvé čučoriedky, černice, jahody a plátky jabĺk.
Pokiaľ chcete ísť sladšou cestou, skúste uvariť hermelín s karamelizovanými slivkami.
ZELENINA
Hermelín výborne chutí so zemitou chuťou húb, ako sú šampiňóny s rozmarínom a olivovým olejom.
Ďalšou skvelou možnosťou je kombinácia karamelizovanej cibule.