Jednoduchý obed či večera pre celú rodinu alebo zemiaky s kuracím mäsom z jednej panvice!

Nemáte čas ani energiu po náročnom pracovnom dni tráviť večnosť pri platni a pripravovať svojej rodine večeru?

Potom vám možno prídu vhod naše ľahké recepty na zemiakovú panvicu s kuracím mäsom!

Zvládnete ich pripraviť z jednej panvice a navyše sú výživné a chutné.

Poďte sa na ne s nami spoločne pozrieť!

Kuracie prsia so zemiakmi v smotanovej omáčke s čerstvými bylinkami

30 minút, panvica a niekoľko jednoduchých ingrediencií! To je všetko, čo potrebujete na tento chutný a výdatný pokrm z jednej panvice.

Čo budete potrebovať

  • 4 kuracie prsia bez kosti a kože, naklepaných na rovnomernú hrúbku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 šálka na tenké plátky nakrájaných zemiakov
  • 1 lyžica prelisovaného cesnaku
  • ½ lyžičky najemno nasekaného rozmarínu
  • ½ lyžičky najemno nasekaného tymiánu
  • ¼ lyžičky najemno nasekaného oregana
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobu (voliteľne)

Postup

  • Vymažte veľkú panvicu olejom.
  • Kuracie mäso osoľte a okoreňte podľa chuti.
  • Pridajte mäso na panvicu a opekajte na strednom plameni 5–6 minút z každej strany, kým nezhnedne a neprepečie sa.
  • Preložte na tanier a prikryte, aby zostalo teplé.
  • Pridajte do panvice zemiaky, cesnak a bylinky a varte 5–7 minút, kým sa zemiaky nedajú ľahko prepichnúť vidličkou a nezhnednú na okrajoch. (Nezabudnite zemiaky v polovici obrátiť, aby sa opekli z oboch strán.)
  • Pridajte smotanu a varte ďalších 4–5 minút, kým ezhustne, pričom nezabudnite pravidelne miešať.
  • Dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  • Pridajte do panvice mäso a obaľte ho v smotanovej omáčke.
  • Podľa potreby pokrm ozdobte celými strúčikmi cesnaku a bylinkami a podávajte horúce.
Kuracie mäso so zemiakmi v krémovej omáčke na panvici.
www.lecremedelacrumb.com

Vyskúšajte aj naše výborné recepty na zemiaky zapekané s kuracím mäsom 4x inak. Pochutnáte si!

Pečené kuracie mäso so zeleninou a šampiňónmi

Skvelý obed či večera pre celú rodinu! Navyše všetko zvládnete pripraviť v jednej panvici. Kombinácia kuracieho mäsa, zemiakov, šampiňónov a baby karotky nikdy nesklame.

Čo budete potrebovať

Na kuracie mäso:

  • 700 – 1000 g naporciovaného kurčaťa
  • 1/2 lyžičky rímskej rasce
  • 1/2 lyžičky kajunského korenia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 nastrúhané strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja + navyše na opekanie kurčaťa

Na zeleninu:

  • 700 g baby zemiakov
  • 250 g baby karotky
  • 230 g šampiňónov
  • 1/2 strednej cibule
  • 1/4 lyžičky rímskej rasce
  • 1/2 lyžičky kajunského korenia
  • 1 lyžička soli
  • 1 nastrúhaný strúčik cesnaku
  • 4 lyžice olivového oleja

Postup

  • V miske zmiešajte naporciované kura, rímsku rascu, kajunské korenie, soľ, 2 prelisované strúčiky cesnaku a olivový olej.
  • Dajte liatinovú panvicu na stredne vysoký plameň a pridajte štedrú kvapku olivového oleja (dostatok na pokrytie dna panvy).
  • Potom opečte obe strany každého kúska kurčaťa.
  • Opečené mäso vyberte.
  • Medzitým prekrájajte zemiaky na polovice.
  • Potom nakrájajte šampiňóny a cibuľu na mesiačiky.
  • V samostatnej miske zmiešajte zemiaky, baby karotku, šampiňóny, cibuľu, rímsku rascu, kajunské korenie, soľ, 1 prelisovaný strúčik cesnaku a olivový olej.
  • Do liatinovej panvice vložte ochutenú zeleninu a navrch pridajte opečené kura.
  • Zakryte alobalom a pečte pri 200 stupňoch Celzia 1 hodinu.
  • V posledných 15 minútach varenia odstráňte alobal.
  • Dobrú chuť!
Kuracie mäso so zeleninou na panvici.
www.simplyhomecooked.com

Stredomorská zemiaková panvica s kuracími prsiami

Tento luxusný stredomorský pokrm s tahini omáčkou, kuracím mäsom, zeleninou, sušenými paradajkami a artičokovými srdiečkami si zamilujete! Čerstvá citrónová šťava mu dodáva kyslosť a čerstvé bylinky zase sviežosť.

Čo budete potrebovať

Na omáčku:

  • 1 a ½ šálky kuracieho vývaru
  • ½ šálky tahini
  • šťava z 2 citrónov
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky korenia

Na zemiaky a kura:

  • 500 g zemiakov
  • 2 lyžice olivového oleja
  • ¼ lyžičky soli a korenia
  • 1 červená paprika
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 600 g kuracích pŕs bez kosti a bez kože
  • soľ a korenie
  • 1 lyžica olivového oleja
  • ¾ šálky artičokových srdiečok
  • 2 lyžice nakrájaných sušených paradajok
  • nasekaná plocholistá petržlenová vňať
  • nasekané čerstvé oregano
  • klinky citróna

Postup

  • Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  • V strednej miske zmiešajte kurací vývar, tahini, citrónovú šťavu, sušené oregano, soľ a korenie do hladkej omáčky.
  • Dajte bokom.
  • Zemiaky nakrájajte na cca 2 cm kocky.
  • Medzitým rozpáľte veľkú panvicu vhodnú do rúry na strednom až stredne vysokom plameni.
  • Do rozohriatej panvice pridajte olivový olej.
  • Pridajte zemiaky, osoľte, okoreňte a za častého miešania opekajte 5 minút.
  • Pridajte papriku nakrájanú na 2,5 cm kúsky a restujte ďalšiu minútu.
  • Pridajte nasekaný cesnak a restujte 30 sekúnd alebo pokiaľ nebude voňavý.
  • Zemiaky, papriku a cesnak vyberte z panvice a dajte bokom do misy, zatiaľ čo budete opekať mäso.
  • Kuracie prsia z oboch strán osoľte a okoreňte.
  • Pridajte olivový olej do panvice.
  • Mäso opekajte 4 minúty z každej strany, alebo pokiaľ sa na ňom nevytvorí zlatohnedá kôrka.
  • Pridajte zemiaky, papriku a cesnak späť do panvice a rozmiestnite ich okolo kurčaťa v rovnomernej vrstve.
  • Vrch posypte artičokovými srdiečkami a sušenými paradajkami.
  • Všetko zalejte omáčkou a dajte do rúry.
  • Pečte 15 minút, alebo pokiaľ nie je kura prepečené a zemiaky mäkké.
  • Posypte nasekanou plocholistou petržlenovou vňaťou a oreganom a podávajte s mesiačikmi citróna.
Stredomorský pokrm s tahini omáčkou, kuracím mäsom, zeleninou, sušenými paradajkami a artičokovými srdiečkami v panvici.
www.soomfoods.com

Nezabudnite sa pozrieť aj na naše recenzie liatinových panvíc . Okrem iného sa dozviete k čomu všetkému sa dá použiť, ako rozpoznať kvalitné prevedenie a aké panvice je možné zohnať na slovenskom trhu.

Španielske kura so zeleninou z jednej panvice

Chutný recept plný žiarivých farieb vás ohromí. Podávajte ho ideálne s chrumkavým chlebom či ryžou ako výdatný obed či večeru.

Čo budete potrebovať

  • 1/2 šálky olivového oleja
  • 1 veľká žltá cibuľa, nakrájaná na plátky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 5 zrelých paradajok, nakrájaných na polovice
  • 1/2 veľkého baklažánu, olúpaného a nakrájaného na kocky
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • 700 g kuracích pŕs
  • 1 veľký zemiakov, nakrájaný na plátky
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 1 lyžička korenia na hydinu
  • 1/2 šálky čerstvej petržlenovej vňate
  • chrumkavý chlieb alebo ryža na podávanie

Postup

  • Olivový olej rozohrejte vo veľkej hlbokej panvici na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte cibuľu a cesnak.
  • Do panvice vydlabte šťavu, semienka a dužinu z paradajok.
  • Pridajte kúsky baklažánu a zmes varte 5 minút alebo kým nie je všetko zmäknuté.
  • Na omáčku položte vydlabané polovice paradajok otvorenou stranou dole.
  • Varte niekoľko minút, kým sa paradajky nezaparia a nezmäknú.
  • Rozdeľte ich do panvice a varte ďalších 5-10 minút.
  • Omáčku preneste do mixéra alebo kuchynského robota a mixujte, kým zmes nedosiahne požadovanú konzistenciu.
  • Vmiešajte soľ.
  • Ochutnajte a dochuťte podľa seba.
  • Do rovnakej panvice pridajte ešte jednu kvapku olivového oleja a pridajte kuracie mäso a plátky zemiakov.
  • Posypte soľou, korením a korením.
  • Restujte niekoľko minút z každej strany, dozlatista.
  • Pridajte omáčku späť do panvice, prikryte a varte 10 minút, alebo pokiaľ nie sú kura a zemiaky úplne uvarené.
  • Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte s chrumkavým bielym chlebom alebo ryžou.
Kuracie mäso so zemiakmi v omáčke v panvici s vareškou.
www.pinchofyum.com

A čo také recepty na španielsku paellu ? Blysknite sa klasikou španielskej kuchyne!

Kuracie mäso so zemiakmi na pomarančoch a citrónoch

Posuňte pečené kuracie mäso a zemiaky na vyššiu úroveň! Čerstvé citróny a pomaranče pokrmu dodajú dokonalú sviežosť a zázvor, cesnak a chilli pre zmenu pikantnosť. Večera nikdy neboli také ľahké a chutné!

Čo budete potrebovať

  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 cm kúsok čerstvého zázvoru, jemne nastrúhaný
  • 1/2 lyžičky chilli prášku (voliteľne)
  • 2 lyžičky lístkov čerstvého tymiánu a navyše na podávanie
  • 1 lyžica nasekaných čerstvých listov oregana a navyše na podávanie
  • 1/3 šálky kuracieho vývaru
  • 1/3 šálky citrónovej šťavy
  • 1/3 šálky pomarančovej šťavy
  • 500 g baby zemiakov, červených
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 8 malých kuracích stehenných rezňov s kožou
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 malý pomaranč, nakrájaný na plátky
  • 1 citrón, nakrájaný na plátky
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 100 g zelených fazuliek, olúpaných, nakrájaných na tretiny

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  • Zmiešajte cesnak, zázvor, chilli prášok (ak používate), tymián, oregano, vývar a citrónovú a pomarančovú šťavu v džbáne.
  • Každý zemiak v hornej časti narežte na 2 mm hrubý plátok, ale neprerežte celý zemiak.
  • Na dno veľkej panvice vhodnej do rúry nasypte cibuľu.
  • Navrch dajte mäso.
  • Medzi kúsky kurčaťa naaranžujte zemiaky.
  • Kurča a zemiaky zalejte vývarovou zmesou.
  • Posypte paprikou.
  • Navrch dajte plátky pomaranča a citróna.
  • Pokvapkajte olejom.
  • Dobre dochuťte soľou a korením.
  • Pečte 50 minút, počas pečenia podlievajte vývarom.
  • Pridajte fazuľky, ktoré zatlačte do omáčky.
  • Pečte ďalších 10 minút, alebo kým kura a zemiaky nezozlátnu a nebudú prepečené.
  • Podávajte posypané extra tymiánom a oreganom.
Pečené kuracie mäso a zemiaky s citrusmi v panvici s vedľa položenou lyžicou.
www.taste.com.au

Zemiakov patria celosvetovo k najvyužívanejším potravinárskym plodinám. Aj v slovenskej kuchyni je súčasťou obrovského množstva najrôznejších pokrmov. Viete, aké zemiaky sú najvhodnejšie na prípravu šalátu a aké naopak na knedle? Je lepšie ich konzumovať so šupkou, alebo bez? Je pravda, že sladké zemiaky alebo batáty sú zdravšie? To všetko a oveľa viac sa dozviete v našom podrobnom článku o zemiakoch !

A ako vám naše dnešné recepty na zemiakovú panvicu s kuracím mäsom chutili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.