Inšpiratívne recepty na rezy s karamelom 5x inak. Ktorý si pripravíte ako prvý?

Vaša rodina po vás znova chce upiecť nejaký dobrý múčnik.

Vám už ale dochádzajú nápady.

Čo tak vyskúšať naše luxusné recepty na karamelové rezy?

Máme pre vás 5 chutných variantov!

S kakaom, černicovým džemom či jablkami.

Nechajte si chutiť!

Karamelové rezy s kokosom

Tento delikátny karamelový múčnik so strúhaným kokosom si zamiluje celá vaša rodina. Tri lahodné vrstvy dohromady tvoria jedinečný dezert, ktorému nemožno odolať!

Čo budete potrebovať

  • 150 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 45 g strúhaného kokosu
  • 110 g práškového cukru
  • 100 g masla, rozpusteného
  • 400 ml sladeného kondenzovaného mlieka
  • 2 lyžice zlatého sirupu
  • 55 g trstinového cukru
  • ďalších 60 g masla, rozpusteného
  • 2 vajcia, ľahko rozšľahané
  • ďalších 75 g práškového cukru
  • ďalších 180 g strúhaného kokosu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180°C.
  • Vymažte plech tukom.
  • Dno a dve protiľahlé strany vyložte papierom na pečenie a ten pretiahnite 5 cm cez okraj plechu.
  • Zmiešajte preosiatu múku, prášok do pečiva, kokos, práškový cukor a maslo v strednej mise.
  • Zmes rovnomerne natlačte na dno pripraveného plechu.
  • Pečte 15 minút alebo do ľahkého zhnednutia.
  • Nechajte trochu vychladnúť.
  • Zmiešajte sladené kondenzované mlieko, zlatý sirup, trstinový cukor a 60 g masla v strednej miske.
  • Zmes rovnomerne rozprestrite na upečené cesto.
  • Zmiešajte vajcia, 75 g práškového cukru a 180 g strúhaného kokosu v strednej miske a rovnomerne zmesou posypte náplň.
  • Pečte ďalších 20 minút alebo do ľahkého zhnednutia.
  • Nechajte na plechu vychladnúť.
  • Vychladnutú buchtu nakrájajte na rezy a podávajte.
Karamelový múčnik so strúhaným kokosom nakrájaný na kocky a servírovaný na tanieri.
www.taste.com.au

Pokiaľ karamel zbožňujete, potom nezabudnite vyskúšať aj naše recepty na dezert creme brulee zo smotany s karamelovou krustou!

Rezy z černicového džemu s karamelovou polevou

Luxusný múčnik z cmaru, černicového džemu a pekanových orechov potretý karamelovou polevou, ktorý si obľúbite! Lahodná kombinácia chutí a ľahká príprava z neho robí kandidáta na váš nový obľúbený dezert.

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 180 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky mletého nového korenia
  • 1/2 lyžičky mletého klinčeka
  • 1/4 lyžičky mletej škorice
  • 9 lyžíc cmaru
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 šálky masla, izbovej teploty
  • 1 šálka cukru
  • 2 vajcia izbovej teploty plus jeden žĺtok
  • 1/2 šálky černicového džemu
  • 1/2 šálky nasekaných pekanových orechov

Na polevu:

  • 1 a 1/4 šálky cukru
  • 1 a 1/2 lyžice masla
  • 1/8 lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • 1/4 lyžičky soli

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 stupňov Celzia.
  • Vymažte 20 cm štvorcovú formu a vyložte ju papierom na pečenie.
  • V malej miske prešľahajte múku, soľ, nové korenie, klinčeky a škoricu.
  • V ďalšej malej miske zmiešajte cmar a jedlú sódu.
  • V mise stolného mixéra ušľahajte maslo do krémova.
  • Pridajte cukor a šľahajte asi 4 minúty, kým nebudete mať nadýchanú a svetlú zmes.
  • Pridajte vajcia, jedno po druhom, a miešajte, kým sa úplne nezapracujú.
  • Znížte rýchlosť na minimum a pridajte 1/3 múčnej zmesi.
  • Pridajte 1/2 zmesi cmaru, 1/3 zmesi cmaru, 1/2 zmesi cmaru a 1/3 zmesi múky a medzi každým pridávaním miešajte na nízkej úrovni.
  • Vmiešajte džem a pekanové orechy.
  • Zmes nalejte do pripravenej formy a pečte 35 až 40 minút.
  • Nechajte 10 minút chladiť vo forme na mriežke.
  • Vyberte buchtu z formy na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
  • Zmiešajte jednu šálku cukru s maslom, jedlou sódou a smotanou v malej nepriľnavej panvici.
  • Zahrievajte, kým zmes nepríde k miernemu varu.
  • Zložte z platne a panvicu prikryte.
  • Zvyšok cukru dajte do ďalšej nepriľnavej panvice, zahrievajte na strednom ohni a za stáleho miešania varte, kým sa cukor nesfarbí do tmavo jantárovej farby.
  • Smotanovú zmes pomaly nalejte do skaramelizovaného cukru.
  • Bude prskať, takže neustále miešajte.
  • Varte, kým zmes nedosiahne 115 stupňov Celzia.
  • Odoberte z platne a nechajte asi 2 minúty vychladnúť.
  • Zmes nalejte do misy stolného mixéra vybaveného šľahacím nástavcom.
  • Šľahajte asi 4 minúty.
  • Pridajte soľ a šľahajte ďalšiu minútu.
  • Vychladnutú buchtu potrite polevou a užite si to.
Buchta z cmaru, černicového džemu a pekanových orechov potretá karamelovou polevou servírovaná na tanierikoch.
www.karenskitchenstories.com

Kokosové rezy s karamelom a čokoládovou polevou

Tak toto je úplná delikatesa! Krémový karamel, čokoláda a kokosové cesto v jednom múčniku? Môže byť niečo lepšie? Vyskúšajte a uvidíte!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1/2 šálky trstinového cukru
  • 1/2 šálky strúhaného kokosu
  • 125 g rozpusteného masla

Na karamelovú náplň:

  • 125 g masla, nahrubo nasekaného
  • 80 g trstinového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 400 ml sladeného kondenzovaného mlieka

Na polevu:

  • 200 g čokopiecik
  • 1 lyžica rastlinného oleja

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Vymažte tukom a vyložte papierom na pečenie obdĺžnikovú formu na pečenie s rozmermi 28 x18 cm.
  • Suroviny na cesto zmiešajte a vtlačte do formy.
  • Pečte 15 minút, kým povrch nezezlátne.
  • Pokiaľ máte čas, nechajte vychladiť v chladničke.
  • Znížte teplotu rúry na 160 °C.
  • Vložte maslo, cukor a vanilku do hrnca na stredne nízky plameň.
  • Keď je maslo rozpustené, prešľahajte, aby sa spojilo s cukrom, a potom už len nechajte na sporáku, kým sa zmes nerozvarí.
  • Keď sa v zmesi objavia bublinky, pridajte kondenzované mlieko.
  • Neustále šľahajte po dobu 5 minút.
  • Akonáhle sa v karameli začnú objavovať bublinky, šľahajte 1 minútu a potom ho nalejte na upečené cesto.
  • Nakloňte formu, aby sa karamel rovnomerne rozprestrel.
  • Pečte 12 minút.
  • Nechajte 20 minút chladiť na pulte a potom preložte múčnik na 30 minút do chladničky.
  • Vložte čokopecičky a olej do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry.
  • Ohrievajte v mikrovlnnej rúre po 30 sekundách a medzitým miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí (zaberie to cca 4 x 30 sekúnd).
  • Karamel prelejte čokoládou a rozotrite stierkou.
  • Potom formou jemne zatraste, aby bol povrch úplne rovný.
  • Nechajte v chlade 1 hodinu alebo do stuhnutia.
  • Vyberte z chladničky a nechajte 5 minút odležať, aby čokoláda ľahko vychladla.
  • Potom nakrájajte na rezy a servírujte!
Rezy s karamelom a čokoládou naukladané na sebe.
www.recipetineats.com

Máme pre vás tiež vynikajúce recepty na pečivo z karamelu . Upečte si pečivo, ktoré chutí každému!

Kakaové rezy s maslovým krémom so slaným karamelom

Tento jednoduchý kakaový múčnik uspokojí všetky vaše chuťové bunky. Je ľahký nadýchaný a keď ho potriete dokonalým maslovým krémom s domácim slaným karamelom, máte dezert, ktorý poteší celú vašu rodinu.

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 a ¾ šálky kryštálového cukru
  • ¾ šálky nesladeného kakaového prášku
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • ½ lyžičky soli
  • ½ šálky plnotučného mlieka
  • ½ šálky kyslej smotany
  • ½ šálky rastlinného oleja
  • 2 vajcia
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálka horúcej uvarenej kávy alebo horúcej vody

Na karamelovú omáčku:

  • ¾ šálky cukru
  • ½ šálky smotany na šľahanie izbovej teploty
  • 4 lyžice masla izbovej teploty
  • 2 lyžičky morskej soli

Na maslový krém:

  • 3 šálky práškového cukru
  • 1 šálka masla izbovej teploty
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • ½ šálky karamelovej omáčky viď vyššie
  • ⅛ lyžičky soli

Postup

  • Nastriekajte plech s rozmermi 23 x 33 cm olejom v spreji a potom vyložte dno papierom na pečenie, pričom na 2 stranách nechajte presah.
  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Zmiešajte múku, cukor, kakao, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ v strednej miske.
  • V inej miske zmiešajte mlieko, kyslú smotanu, olej, vajcia a vanilku.
  • Pomaly pridávajte mokré ingrediencie do suchých, kým sa nespoja.
  • Opatrne pridajte horúcu kávu (alebo horúcu vodu) a jemne premiešajte.
  • Nalejte cesto na plech.
  • Pečte asi 28–30 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu buchty nevyjde čisté.
  • Nechajte buchtu úplne vychladnúť na plechu.
  • Vložte cukor do veľkého hrnca na stredný plameň.
  • Akonáhle sa cukor začne rozpúšťať, miešajte, kým sa úplne nerozpustí, 10-15 minút.
  • Akonáhle sa cukor rozpustí, prestaňte miešať a varte na strednom plameni, kým cukor nezíska tmavo jantárovú farbu, asi 1-3 minúty.
  • Počas tohto kroku neodchádzajte!
  • Pokiaľ nedávate pozor, môže sa veľmi rýchlo pripáliť.
  • Ihneď pridajte nakrájané maslo a neustále šľahajte, kým sa maslo nerozpustí.
  • Hrniec zložte z platne a za stáleho šľahania pomaly prilievajte smotanu.
  • Pokračujte v šľahaní, kým nie je karamel hladký.
  • Pokiaľ v karamelovej omáčke zostanú zhluky cukru, vráťte hrniec späť na stredný plameň na niekoľko minút, aby sa cukor úplne rozpustil.
  • Pridajte soľ a prešľahajte.
  • Nechajte karamelovú omáčku úplne vychladnúť.
  • V stolnom mixéri alebo pomocou ručného mixéra zmiešajte maslo izbovej teploty s práškovým cukrom.
  • Mixujte pri nízkej rýchlosti asi 2 minúty,
  • Pridajte vanilku a dobre premiešajte.
  • Mixujte pri strednej rýchlosti po dobu 2 minút, kým nebudete mať svetlú a nadýchanú zmes.
  • Pridajte vychladnutý slaný karamel a šľahajte, kým sa nezapracuje.
  • Buchtu potrite krémom, pokvapkajte zvyšným slaným karamelom a podávajte.
Čokoládové rezy s maslovým krémom s domácim slaným karamelom.
www.themarblekitchen.com

Jablčné rezy s karamelovou polevou

Vláčny a skvele dochutený múčnik plný jabĺk so zvodnou karamelovou polevou je presne to, čo si chcete dať k popoludňajšej káve. Pozrite sa aj na naše recenzie talianskych kávovarov DeLonghi , napríklad medzi nimi nájdete svojho favorita!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 1 šálka masla
  • 1 šálka vody
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 a 1/2 šálky trstinového cukru
  • 2 šálky olúpaných a nakrájaných jabĺk
  • 2 vajcia, ľahko rozšľahané
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 1 lyžička vanilky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička škorice

Na polevu:

  • 2 lyžice masla
  • 3 lyžice mlieka
  • 1/2 šálky trstinového cukru
  • 1 šálka práškového cukru
  • 1 lyžička vanilky

Postup

  • Nastriekajte plech s rozmermi 40 x 25 cm olejom v spreji.
  • Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia.
  • Vo veľkom hrnci priveďte do varu maslo s vodou.
  • Zložte z ohňa a vmiešajte múku, trstinový cukor, nakrájané jablká, vajcia, kyslú smotanu, vanilku, soľ, jedlú sódu a škoricu.
  • Miešajte, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
  • Nalejte na pripravený plech a pečte 18-22 minút, alebo kým nevyjde špáradlo zapichnuté do stredu buchty čisté.
  • Medzitým v hrnci na strednom plameni rozpustite maslo.
  • Pridajte mlieko a trstinový cukor.
  • Priveďte do varu a prudko varte 1 minútu.
  • Odstráňte z ohňa a zašľahajte práškový cukor a vanilku do hladka.
  • Teplú buchtu polejte polevou.
  • Pred podávaním nechajte úplne vychladnúť.
  • Uchovávajte v chladničke.
Jablkový koláč s karamelovou polevou a orechmi na tanierikoch.
www.gonnawantseconds.com

A ako sa vám naše dnešné recepty na karamelové rezy páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.