Vynikajúci recepty s mäsom a horčicou: patria k sebe

Mäso a horčica sú jeden bez druhého ako krupicová kaša bez kakaa.

Horčica totiž dodá každému mäsu říz , pre ktorý stojí zato poobzerať sa po dobrom receptu.

A práve preto sú tu 3 jednoduché recepty na mäso s horčicou, ktoré si obľúbite!

Bravčové mäso s horčicou

INGREDIENCIE

  • 500 g bravčového mäsa
  • 3 lyžice oleja
  • 3 lyžice plnotučnej horčice
  • pol hrnčeka mlieka
  • smotana na varenie (9%)
  • cibuľa
  • sójová omáčka
  • grilovacie korenie
  • 2 jablká
  • kari
  • soľ, korenie

POSTUP

  1. Mäso nakrájame na plátky, okoreníme (ale kari dávame až do omáčky!). Jablká tiež.
  2. Oboje dáme piecť do vyhriatej rúry, pečieme asi hodinu pri 180ºC, podlievame vodou.
  3. Na panvici orestujeme pokrájanú cibuľu.
  4. Potom pridáme nakrájané jablká.
  5. Prilejeme trochu vody a podusíme do mäkka.
  6. Nakoniec zalejeme smotanou a pridáme horčicu.
  7. Dochutíme karí korením a sójovou omáčkou.
  8. Zahustíme múkou rozšľahanou v mlieku.
  9. Omáčkou prelejeme plátky mäsa až na tanieri.
  10. Servírujeme s ľahšou prílohou, napríklad fazuľkami, posypané pažítkou.

Bravčové mäso a horčica sa k sebe výborne hodia.

Hovädzie mäso s horčicovou omáčkou

INGREDIENCIE

  • 4 hovädzie plátky
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžica guličkového korenia trojfarebného
  • 1 lyžička tymianu

na omáčku

  • 1 lyžica oleja
  • 1 šalotka, nadrobno
  • 1/2 hrnčeka whiskey (ak servírujeme len dospelým)
  • 1 hrnček vývaru
  • štipka cukru
  • 4 lyžice kremžskej horčice
  • 2 lyžice masla
  • 4 lyžice petržlenovej vňate

POSTUP

  1. Nakrájame, osolíme, okoreníme mäso. Pridáme tymian ..
  2. Opečieme mäso na oleji, z každej strany 8 minút, alebo ako máme radi.
  3. Necháme mäso odpočinúť pod pokrievkou.
  4. Orestujeme šalotku.
  5. Podlejeme ju whiskey.
  6. (Dobrovoľný bod: zapálime dlhú kuchynskou zápalkou)
  7. Vmiešame vývar, cukor a horčicu a varíme asi 6 minút.
  8. Odstavíme, pridáme maslo a petržlenovú vňať.
  9. Mäso servírujeme preliate omáčkoou až na tanieri.

Výborný recept na bravčové mäso s zhoršujúceho

Horčicová omáčka s kuracím mäsom

INGREDIENCIE

    • 4 kuřecí prsa
    • půl hrnku bílého vína
    • půl hrnku dijonské hořčice
    • 1 lžíce medu
    • 1 lyžička tymianu
    • 2 lžíce mléka
    • petrželka 
    • soľ, korenie
    • 1 lžíce sušeného česneku
    • 5 snítek rozmarýnu

POSTUP

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  2. Mäso osolíme a okoreníme.
  3. Kurča orestujeme na panvici z každej strany 3 minúty.
  4. Kurča vložíme do formy na pečenie a pečieme 10 minút.
  5. Do panvice medzitým nalejeme víno a vývar, zahustíme mliekom a horčicou.
  6. Premiešame s korením a potom omáčku vlejeme do formy na pečenie ku kurčaťu.
  7. Dozdobíme rozmarínom.
  8. Dopečieme do zlatista.
  9. Servírujeme so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.

Recept na horčicovou omáčku s kuracím mäsom

Horčicu využijeme aj u vyprážané úpravy mäsa . Môžeme smažiť mäso marinované v horčičné omáčke, môžeme horčicu pridať do rozšlahaného vajcia u trojobale alebo použiť ako jednu z ingrediencií pre dokořenění cestíčka pre menšie masové kocky .

Dobrý horčice sa hodí aj na skvelé grilované hamburgery. Dajte tejto kombinácii šancu.

Ako ste horčicu využili pri príprave mäsa vy? Dajte nám o tom vedieť v sekcii komentárov pod článkom!

Uvažujete o nákupu nové kvalitní pánve? Zvolte pánve Lamart – nebudete litovat!

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.