Vynikajúca recepty na rýchle a jednoduché knedle z ovocia

Čo by to bolo za leto bez toľko obľúbených ovocných knedlí.

Knedle sa môžu polievať ovocnými omáčkami , riedkym osladeným tvarohom alebo jogurtom. Ak ich chceme omastiť, potom len rozpusteným maslom.

V receptoch sa zameriavame na ovocie, lebo čo je čerstvé, to je dobré. Rad ovocie možno však uchovávať i mrazené.

Preto na rade horských chát podávajú čučoriedkové knedle celoročne.

Ak sa vám knedle nechce plniť, môžete z cesta spraviť menší neplnené knedle. Tie potom servírujete preliate ovocnou omáčku. Tú vytvoríme zvarením ovocie s cukrom.

Vyskúšajte nasledujúce recepty a sladký obed máte za chvíľu na stole.

polievať ovocnými omáčkami

Kombinácia jahôd a jemného tvarohového cesta je bezkonkurenčná. Bonusom je rýchla príprava cesta.

mletý mak

  • 500 g mäkkého tvarohu (najlepšie balený, vo vaničke je príliš riedky)
  • maslo na preliatie
  • menšie neplnené knedle
  • 1 hrnček plnotučného mlieka
  • maslo
  • INGREDIENCIE
  • {_92_}
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • Jahodové knedle z tvarohu
  • 2 vanilkové cukry

POSTUP

  1. Hotový recept na skvelé jahodové knedle
  2. Hotový recept na skvelé čučoriedkové knedle
  3. Do placky zabalíme jahodu.
  4. Do väčšieho hrnca vlejeme vodu a privedieme k varu.
  5. Vložíme knedle a varíme približne 5 minút.
  6. Podávame zasypané tvarohom, cukrom a poliate maslom.

Ingrediencie premiešame a vypracujeme cesto.

Kysnuté marhuľové knedle

Už trochu pracnejšie sú knedle kysnuté. Vy ich však hravo zvládnete a navyše si skvele pochutnáte.

mletý mak

  • Do misy nasypeme múku.
  • tvrdý tvaroh
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • maslo
  • 1 lyžička soli
  • škorica
  • jahody
  • štipka soli
  • práškový cukor

POSTUP

  1. Necháme v teple kysnúť.
  2. Vytvoríme jamku a nalejeme do neho trochu mlieka a zasypeme droždím.
  3. Posypeme cukrom a múkou.
  4. 3 hrnčeky polohrubej múky
  5. Pridáme soľ, vajce a zvyšok mlieko.
  6. Miešame a vypracujeme cesto.
  7. Opäť necháme chvíľu kysnúť.
  8. Z cesta tvoríme knedle, do stredu každého vložíme vykôstkované marhuľku.
  9. Knedle vložíme do vriacej vody a varíme približne 8 minút.
  10. Každý knedlík prepichneme, aby vyšla para.
  11. Podávame zasypané tvarohom, cukrom a poliate maslom.

Hotový recept na najlepší marhuľové knedle

Tvarohové slivkovej knedle

Knedle skvele chutia aj plnené slivkami. Čerstvé slivky možno nahradiť napríklad lekvárom.

  • tvrdý tvaroh na ozdobu
  • 75 g detskej krupice
  • maslo
  • cukor krupica
  • INGREDIENCIE
  • vykôstkované slivky
  • jahody
  • štipka soli
  • práškový cukor

POSTUP

  1. Tvaroh, krupicu a vajcia zmiešame a vypracujeme cesto.
  2. Tvarujeme knedle a do každého dáme vykôstkované slivku a trochu cukru.
  3. Knedle vložíme do hrnca s vodou, pridáme štipku soli a privedieme k varu.
  4. Pridáme vajce, krupicový cukor, múku a štipku soli.
  5. Každý knedlík prepichneme, aby vyšla para.
  6. Podávame zasypané tvarohom, cukrom a poliate maslom.

Hotový recept na vynikajúce slivkovej knedle

Čučoriedkové knedle z kysnutého cesta

Čučoriedkové knedle sú obľúbené najmä na slovenských horách. Preneste vôňu hôr aj do vašej kuchyne.

mletý mak

  • Do misy nasypeme múku.
  • tvrdý tvaroh
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • maslo
  • 1 lyžička soli
  • čučoriedky
  • jahody
  • marhule
  • práškový cukor

POSTUP

  1. Necháme v teple kysnúť.
  2. Vytvoríme jamku a nalejeme do neho trochu mlieka a zasypeme droždím.
  3. Posypeme cukrom a múkou.
  4. 3 hrnčeky polohrubej múky
  5. Pridáme soľ, vajce a zvyšok mlieko.
  6. Miešame a vypracujeme cesto.
  7. Opäť necháme chvíľu kysnúť.
  8. Z cesta tvoríme knedle, do stredu každého vložíme lyžičku čučoriedok a trochu cukru.
  9. Knedle vložíme do vriacej vody a varíme približne 8 minút.
  10. Každý knedlík prepichneme, aby vyšla para.
  11. Podávame zasypané makom, cukrom a poliate maslom.

Vezmeme kus cesta a vytvoríme menšie placku.

Jablkové knedle zo zemiakového cesta

Na ich prípravu máte na výber z niekoľkých druhov ciest a niekoľkých druhov ovocia, ktoré možno aj nahradiť zaváraninou alebo lekvárom.

mletý mak

  • 500 g zemiakov
  • preliate pudingom
  • 4 lyžice detskej krupice
  • maslo
  • INGREDIENCIE
  • jablká
  • 1 vajce
  • 150 g hrubej múky
  • jahody
  • štipka soli
  • práškový cukor

POSTUP

  1. Zemiaky ošúpeme, uvaríme a necháme vychladnúť.
  2. Potom je nastrúhame najemno.
  3. Akonáhle knedle vyplávajú, varíme ďalších 8 minút.
  4. Vypravuje cesto.
  5. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme štvorčeky.
  6. Do každého dáme niekoľko plátkov jabĺk, trochu vanilkového cukru a škoricu.
  7. Knedle zabalíme.
  8. Vložíme do vriacej vody a varíme približne 5 minút.
  9. Podávame zasypané tvarohom, cukrom a poliate maslom.

Hotový recept na najlepšie jablkové knedle

Predstavili sme vám päť receptov na skvelé ovocné knedle.

Zemiakové cesto je menej obvyklé ako kysnuté či tvarohové. Chuťovo je však minimálne rovnako dobré a stojí za vyskúšanie.

Knedle môžeme podávať aj preliate pudingom alebo s kopčekom zmrzliny.

Skvelé sú aj posypané nasekanými mandľami.

Vyskúšajte tiež naše obľúbené slivkovej knedle.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.