Vynikajúca recepty na rýchle a jednoduché knedle z ovocia

Čo by to bolo za leto bez toľko obľúbených ovocných knedlí.

Na ich prípravu máte na výber z niekoľkých druhov ciest a niekoľkých druhov ovocia, ktoré možno aj nahradiť zaváraninou alebo lekvárom.

V receptoch sa zameriavame na ovocie, lebo čo je čerstvé, to je dobré. Rad ovocie možno však uchovávať i mrazené.

Preto na rade horských chát podávajú čučoriedkové knedle celoročne.

Knedle sa môžu polievať ovocnými omáčkami , riedkym osladeným tvarohom alebo jogurtom. Ak ich chceme omastiť, potom len rozpusteným maslom.

Vyskúšajte nasledujúce recepty a sladký obed máte za chvíľu na stole.

Jahodové knedle z tvarohu

Kombinácia jahôd a jemného tvarohového cesta je bezkonkurenčná. Bonusom je rýchla príprava cesta.

INGREDIENCIE

  • 500 g mäkkého tvarohu (najlepšie balený, vo vaničke je príliš riedky)
  • 5 lyžíc hrubej múky
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 4 lyžice detskej krupice
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • jahody
  • tvrdý tvaroh na ozdobu
  • práškový cukor na posypanie
  • maslo na preliatie

POSTUP

  1. Ingrediencie premiešame a vypracujeme cesto.
  2. Vezmeme kus cesta a vytvoríme menšie placku.
  3. Do placky zabalíme jahodu.
  4. Do väčšieho hrnca vlejeme vodu a privedieme k varu.
  5. Vložíme knedle a varíme približne 5 minút.
  6. Podávame zasypané tvarohom, cukrom a poliate maslom.

Hotový recept na skvelé jahodové knedle

Kysnuté marhuľové knedle

Už trochu pracnejšie sú knedle kysnuté. Vy ich však hravo zvládnete a navyše si skvele pochutnáte.

INGREDIENCIE

  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 hrnček plnotučného mlieka
  • 1 vajce
  • 1 kocka droždia
  • marhule
  • maslo
  • tvrdý tvaroh
  • práškový cukor

POSTUP

  1. Do misy nasypeme múku.
  2. Vytvoríme jamku a nalejeme do neho trochu mlieka a zasypeme droždím.
  3. Posypeme cukrom a múkou.
  4. Necháme v teple kysnúť.
  5. Pridáme soľ, vajce a zvyšok mlieko.
  6. Miešame a vypracujeme cesto.
  7. Opäť necháme chvíľu kysnúť.
  8. Z cesta tvoríme knedle, do stredu každého vložíme vykôstkované marhuľku.
  9. Knedle vložíme do vriacej vody a varíme približne 8 minút.
  10. Každý knedlík prepichneme, aby vyšla para.
  11. Podávame zasypané tvarohom, cukrom a poliate maslom.

Hotový recept na najlepší marhuľové knedle

Tvarohové slivkovej knedle

Knedle skvele chutia aj plnené slivkami. Čerstvé slivky možno nahradiť napríklad lekvárom.

  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 75 g detskej krupice
  • 1 vajce
  • cukor krupica
  • štipka soli
  • vykôstkované slivky
  • maslo
  • tvrdý tvaroh
  • práškový cukor

POSTUP

  1. Tvaroh, krupicu a vajcia zmiešame a vypracujeme cesto.
  2. Tvarujeme knedle a do každého dáme vykôstkované slivku a trochu cukru.
  3. Knedle vložíme do hrnca s vodou, pridáme štipku soli a privedieme k varu.
  4. Akonáhle knedle vyplávajú, varíme ďalších 8 minút.
  5. Každý knedlík prepichneme, aby vyšla para.
  6. Podávame zasypané tvarohom, cukrom a poliate maslom.

Hotový recept na vynikajúce slivkovej knedle

Čučoriedkové knedle z kysnutého cesta

Čučoriedkové knedle sú obľúbené najmä na slovenských horách. Preneste vôňu hôr aj do vašej kuchyne.

INGREDIENCIE

  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 hrnček plnotučného mlieka
  • 1 vajce
  • 1 kocka droždia
  • čučoriedky
  • maslo
  • mletý mak
  • práškový cukor

POSTUP

  1. Do misy nasypeme múku.
  2. Vytvoríme jamku a nalejeme do neho trochu mlieka a zasypeme droždím.
  3. Posypeme cukrom a múkou.
  4. Necháme v teple kysnúť.
  5. Pridáme soľ, vajce a zvyšok mlieko.
  6. Miešame a vypracujeme cesto.
  7. Opäť necháme chvíľu kysnúť.
  8. Z cesta tvoríme knedle, do stredu každého vložíme lyžičku čučoriedok a trochu cukru.
  9. Knedle vložíme do vriacej vody a varíme približne 8 minút.
  10. Každý knedlík prepichneme, aby vyšla para.
  11. Podávame zasypané makom, cukrom a poliate maslom.

Hotový recept na skvelé čučoriedkové knedle

Jablkové knedle zo zemiakového cesta

Zemiakové cesto je menej obvyklé ako kysnuté či tvarohové. Chuťovo je však minimálne rovnako dobré a stojí za vyskúšanie.

INGREDIENCIE

  • 500 g zemiakov
  • 150 g hrubej múky
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 vajce
  • štipka soli
  • jablká
  • škorica
  • 2 vanilkové cukry
  • maslo
  • tvrdý tvaroh
  • práškový cukor

POSTUP

  1. Zemiaky ošúpeme, uvaríme a necháme vychladnúť.
  2. Potom je nastrúhame najemno.
  3. Pridáme vajce, krupicový cukor, múku a štipku soli.
  4. Vypravuje cesto.
  5. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme štvorčeky.
  6. Do každého dáme niekoľko plátkov jabĺk, trochu vanilkového cukru a škoricu.
  7. Knedle zabalíme.
  8. Vložíme do vriacej vody a varíme približne 5 minút.
  9. Podávame zasypané tvarohom, cukrom a poliate maslom.

Hotový recept na najlepšie jablkové knedle

Predstavili sme vám päť receptov na skvelé ovocné knedle.

Ak sa vám knedle nechce plniť, môžete z cesta spraviť menší neplnené knedle. Tie potom servírujete preliate ovocnou omáčku. Tú vytvoríme zvarením ovocie s cukrom.

Knedle môžeme podávať aj preliate pudingom alebo s kopčekom zmrzliny.

Skvelé sú aj posypané nasekanými mandľami.

Vyskúšajte tiež naše obľúbené slivkovej knedle.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.