Lahodné recepty na zapekané zemiaky s údeným 5x inak. Aký variant vyskúšate ako prvý?

Kombinácia zemiakov a údeného sa nikdy neomrzí.

Preto sme si pre vás pripravili 5 výborných receptov na zapečené zemiaky s údeným mäsom, ktoré si zamilujete.

Chcete variant so kelom, pórom či špenátom a žihľavou?

Nech si vyberiete akokoľvek, pochutnáte si!

Gratinované zemiaky s údenou kačicou a tymiánom

Chladné dni a dlhé noci si úplne hovoria o sýte a hrejivé jedlo ako sú tieto zapekané zemiaky s údeným kačacím mäsom. Navyše sa jedná o jednoduchú a neuveriteľne chutnú dobrotu!

Čo budete potrebovať

  • olivový olej, na vymazanie zapekacej misy
  • 950 g múčných zemiakov, očistených a nelúpaných
  • 350 ml plnotučného mlieka
  • 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
  • jemná morská soľ a čerstvo drvené korenie
  • lístky z niekoľkých vetvička čerstvého tymiánu
  • 125 g údených kačacích pŕs nakrájaných na tenké plátky a potom na rezančeky

Postup

  • Rúru predhrejte na 190 °C a zapekaciu misu vymažte olejom.
  • Zemiaky olúpte a pomocou mandolíny nakrájajte na veľmi tenké plátky.
  • Zahrejte mlieko.
  • Do mlieka vmiešajte rozdrvený cesnak, soľ a čerstvo mleté ​​korenie.
  • Pridajte zemiaky a varte za stáleho miešania asi 10 minút, alebo kým mlieko nezhustne.
  • Hrniec zložte z platne a vmiešajte tymián a kačacie prsia.
  • Preložte do zapekacej misy a posypte ešte trochou korenia.
  • Pečte 40-45 minút a podávajte.
Zapekané zemiaky s údeným kačacím mäsom v zapekacej mise a na tanieri.
www.thefrenchlife.org

Máme pre vás aj 5 skvelých receptov na kačacie prsíčka . Sú šťavnaté a hotové za minútku!

Zapečené zemiaky s údeným mäsom, špenátom a žihľavou

Užite si toto jednoduché a voňavé jedlo zo zemiakov, čerstvého špenátu, žihľavy a údeného, ​​ktoré si zamiluje celá rodina!

Čo budete potrebovať

  • 1 kg zemiakov
  • 250 g špenátových listov
  • 150 g údeného mäsa
  • 200 g strúhaného syra
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica masla
  • 1 zarovnaná lyžica hladkej múky
  • 1 téglik 12% smotany
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hrsť čerstvej žihľavy
  • soľ, korenie a muškátový oriešok podľa chuti

Postup

  • Do väčšieho hrnca dajte variť osolenú vodu.
  • Zemiaky dôkladne umyte, olúpte a nakrájajte na hrubšie plátky.
  • Plátky zemiakov vhoďte do vriacej vody a 10 minút varte.
  • Potom vodu zlejte.
  • Medzitým cibuľu nakrájajte nadrobno a zľahka orestujte na masle.
  • Poprášte hladkou múkou, zalejte smotanou a krátko povarte.
  • Omáčka za chvíľu zhustne.
  • Špenát aj žihľavu zbavte stoniek, dôkladne prepláchnite v studenej vode, nechajte odkvapkať a listy nahrubo nasekajte.
  • Rúru predhrejte na 170 °C.
  • Do zapekacej formy alebo väčšieho liatinového hrnca či pekáča naskladajte polovicu zemiakov a zalejte polovicou smotanovej omáčky.
  • Na zemiaky so omáčkou dajte vrstvu špenátu so žihľavou, pridajte nasekaný cesnak a na kocky nakrájané údené, osoľte, okoreňte a pridajte strúhaný muškátový oriešok.
  • Poslednú vrstvu vytvorte zo zvyšných zemiakov a opäť prelejte pripravenou omáčkou.
  • Pečte v rúre približne 20 minút, potom posypte strúhaným syrom a ešte 5 minút dopečte, kým sa syr nerozpustí a nezíska zlatú kôrku.
Zapečený pokrm zo zemiakov, čerstvého špenátu, žihľavy a údeného v zapekacej mise na doske.
www.pottenpannen.sk

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie minitrúb . Ktorú by sme najviac odporučili, a ktorú naopak nie?

Francúzske zemiaky s údeným a syrom

Zapekané zemiaky s údeným mäsom, vajcami a syrom patria medzi naše obľúbené jedlá, pretože sú jednoduché, dobre chutia a navyše vás nezruinujú. Vyskúšajte ich tentoraz podľa nášho receptu!

Čo budete potrebovať

  • 900 g zemiakov
  • 450 g údeného mäsa
  • 100 g strúhaného Eidamu
  • 3 vajcia
  • 220 ml mlieka
  • 100 g cibule
  • 20 g oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  • Zemiaky uvarte v šupke.
  • Údené mäso môžete ešte uvariť, ale nemusíte.
  • Dve vajcia uvarte na tvrdo (1 nechajte surové) a po vychladnutí ich nakrájajte na kúsky.
  • Cibuľu nakrájajte na drobné kocky.
  • Uvarené a olúpané zemiaky nakrájajte na kocky.
  • Údené mäso tiež nakrájajte na kocky.
  • Zemiaky, údené mäso a uvarené vajíčka dajte do pekáča a jemne premiešajte.
  • Cibuľu opražte na oleji a pridajte do pekáča na zmes.
  • V mlieku rozmiešať nastrúhaný syr, surové vajcia, soľ a korenie.
  • Túto zmes vylejte na zvyšok ingrediencií, ktoré sú v pekáči a jemne ich spolu premiešajte.
  • Pekáč vložte do rúry predhriatej na 160 ° C a pečte približne hodinu.
  • Užite si to!
Zapekané zemiaky s údeným mäsom, vajcami a syrom v pekáči s vareškou.
www.blog.vyzivovetabulky.sk

Zemiaky pečené s údeným a pórom

Tento recept na zapekané zemiaky s údeným mäsom, pórom a parmezánom je dokonale krémový a neuveriteľne jednoduchý na prípravu. Najviac ho oceníte počas chladných zimných večerov, kedy vás úžasne zahreje!

Čo budete potrebovať

  • 100 g masla, plus navyše v prípade potreby
  • 6 pórov, nakrájaných na tretiny
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • ¼ celého muškátového orieška, nastrúhaného
  • 50 g hladkej múky
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • 300 ml plnotučného mlieka
  • 2 bobkové listy
  • 300 g nasekaného údeného mäsa
  • 25 g nastrúhaného parmezánu
  • 800 g múčnych zemiakov

Postup

  • Vo veľkej panvici rozpustite 50 g masla a pridajte pór.
  • Restujte na strednom plameni za občasného obracania 5–6 minút, kým pór ľahko nezhnedne a nezozlátne.
  • Vyberte pór, maslo nechajte v panvici.
  • Rúru rozohrejte na 200 °C.
  • Pridajte cesnak k maslu a niekoľko minút jemne restujte, kým sa nerozvonia.
  • Nastrúhajte muškátový oriešok a potom ho spolu s múkou vmiešajte k cesnaku a maslu.
  • Zvýšte teplotu na strednú a za stáleho miešania varte 2–3 minúty – zmes by mala byť hustá.
  • Postupne tenkým prúdom za stáleho miešania prilievajte kurací vývar – zmes by mala rýchlo zhustnúť, potom postupne rednúť, ale vždy zostať taká hustá, aby obalila zadnú stranu lyžice.
  • Pokiaľ je príliš riedka, prestaňte pridávať tekutinu a nechajte minútu prebublávať.
  • Akonáhle pridáte všetok vývar, prilejte mlieko rovnakým spôsobom, ale trochu rýchlejšie.
  • Mali by ste skončiť s lesklou omáčkou s konzistenciou smotany na šľahanie.
  • Pridajte bobkové listy a nechajte 2-3 minúty prebublávať.
  • Pór dajte do 1,5-litrovej zapekacej misy a posypte údeným mäsom.
  • Prelejte omáčkou a posypte parmezánom.
  • Jemne premiešajte, potom ochutnajte a okoreňte.
  • Na panvici rozpustite zvyšné maslo a dajte bokom.
  • Zemiaky olúpte, nastrúhajte nahrubo a vložte ich do dvojtej vrstvy mušelínu.
  • Pevne vyžmýkajte, aby ste odstránili prebytočnú vodu.
  • Zemiaky nasypte do misy, prelejte rozpusteným maslom a trochou morskej soli a premiešajte rukami.
  • Nasypte do zapekacej misy na pórovú zmes a posypte trochou soli.
  • Pečte v rúre 50 minút.
  • Pokiaľ zemiaky hnednú nerovnomerne, rozpustite ešte trochu masla a potrite.
  • Keď pokrm zozlatne a začne bublať, vyberte zapekaciu misku z rúry, nechajte 5 minút odležať a potom podávajte.
Zapekané zemiaky s údeným mäsom, pórom a parmezánom v pekáči.
www.deliciousmagazine.co.uk

Pór je zelenina so zaujímavým vzhľadom aj chuťou, ktorá má z botanického hľadiska najviac spoločného s cesnakom. Vyskúšajte aj naše rozmanité recepty na pórkovú nátierku . Je jednoduchá, zdravá a pochutnávať si na nej môžete na raňajky, desiatu, obed aj večeru!

Gratinované zemiaky so kelom a údeným mäsom

Rýchly na prípravu, jednoduchý a lahodný. Taký je tento recept na zapečené zemiakové plátky so kelom, údeným mäsom a syrom. Poďte si ho spoločne s nami pripraviť!

Čo budete potrebovať

  • 200 g kelu
  • soľ podľa chuti
  • 400 g múčnych zemiakov
  • 200 g údeného mäsa, nakrájaného na plátky
  • 3 vajcia
  • 450 ml smotany na šľahanie
  • 150 g Crème fraiche
  • 1 lyžička stredne štipľavej horčice
  • 125 g nastrúhanej goudy
  • čerstvo mleté ​​korenie
  • muškátový oriešok podľa chuti

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Kel prepláchnite, 2 minúty blanšírujte vo vriacej osolenej vode a vyberte.
  • Sceďte, odstráňte silné stonky a listy nakrájajte na prúžky.
  • Zemiaky olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  • Údené mäso nakrájajte na 1 cm kocky.
  • Zmiešajte vajcia, smotanu na šľahanie, creme fraiche, horčicu a polovicu syra.
  • Dochuťte soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
  • Do maslom vymasteného pekáča klaďte striedavo vrstvy zemiakov a kelu, posypte údeným mäsom a zalejte vaječnou zmesou.
  • Posypte zvyšným syrom a pečte dozlatista 35–40 minút v predhriatej rúre.
  • Vyberte a ihneď podávajte.
Zapečené zemiakové plátky s kelom, údeným mäsom a syrom v malej zapekacej miske, ktorá je položená na rošte.
www.eatsmarter.com

Zemiakov patria celosvetovo k najvyužívanejším potravinárskym plodinám. Viete, aké zemiaky sú najvhodnejšie na prípravu šalátu a aké naopak na knedle? Je lepšie ich konzumovať so šupkou, alebo bez? Je pravda, že sladké zemiaky čiže batáty sú zdravšie? To všetko a oveľa viac sa dozviete v našom rozsiahlom článku o zemiakoch !

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.