Lahodné recepty na trhané kuracie, ktoré sa vám bude rozpadať v ústach. Inšpirujte sa našimi 5 receptami!

Trhané mäso získava na obľube a nie je sa čomu diviť.

Skvele chutí a môžete ho použiť do množstva rôznych pokrmov, od tacos cez burgre až po rôzne šaláty.

Vyskúšajte naše recepty na trhané kuracie mäso 5x inak a už nebudete chcieť mäso v žiadnej inej podobe!

Máme pre vás barbecue, paradajkovú aj sečuánsku verziu.

Užite si to!

Trhané kuracie mäso z pomalého hrnca

Vyskúšajte tento neuveriteľne jednoduchý recept z pomalého hrnca na trhané kuracie, ktoré môžete použiť do rôznych wrapov, tacos alebo zapečených pokrmov.

Čo budete potrebovať

  • 4 veľké kuracie prsia
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička korenia
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička cibuľového prášku

Postup

  • Položte kuracie prsia na dno pomalého hrnca.
  • Kuracie prsia zalejte kuracím vývarom a posypte korením.
  • Varte pri nízkej teplote 6–8 hodín alebo pri vysokej teplote 3–4 hodiny.
  • Vyberte kura z hrnca a natrhajte ho dvoma vidličkami.
  • Trhané kuracie môžete použiť hneď do svojich obľúbených receptov alebo ho nechajte vychladnúť, naporciujte ho do vrecúšok so zipsom a zamrazte na až dva mesiace.
Trhané kuracie v pomalom hrnci.
www.thesaltymarshmallow.com

Na trhané mäso sa skvele hodí pomalý hrniec. Ak ho stále ešte nemáte doma, možno využijete naše recenzie na hrnce na pomalé varenie !

Sečuánske kurča Bang Bang

Sečuánska verzia pokrmu Bang Bang pripravená zo šťavnatého trhaného kuracieho mäsa zaliateho pikantnou korenenou omáčkou s sladkastými tónmi je skvelým predjedlom alebo hlavným chodom, ktorý zaručene uspokojí vaše chuťové bunky!

Čo budete potrebovať

  • 700 g kuracích pŕs bez kosti a kože
  • 1 lyžička soli
  • 4 jarné cibuľky

Na omáčku:

  • 4 lyžice svetlej sójovej omáčky
  • 2 lyžice nesladeného arašidového masla
  • 2 lyžice chilli oleja (alebo viac)
  • 2 lyžice ryžového octu
  • 4 lyžičky cukru
  • 2 strúčiky cesnaku, nastrúhané
  • 2 lyžičky strúhaného zázvoru
  • 1/2 lyžičky mletého sečuánskeho korenia

Postup

  • Nakrájajte 2 jarné cibuľky na 5 cm prúžky.
  • Zostávajúce 2 jarné cibuľky nakrájajte na tenké plátky.
  • Do hrnca nalejte 5 cm vody, prikryte a zahrievajte na stredne vysokom ohni až do varu.
  • Na parák rozložte prúžky jarnej cibuľky, aby ste vytvorili lôžko.
  • Naň položte kuracie prsia a tie rovnomerne posypte soľou.
  • Vložte parák do hrnca a prikryte pokrievkou.
  • Varte 20 minút.
  • Vložte teplomer do najhrubšej časti mäsa.
  • Mal by ukazovať 73 stupňov Celzia, v tej chvíli je mäso hotové.
  • Pokiaľ je kurča vo vnútri stále ružové, varte v pare ďalších 5 až 10 minút.
  • Akonáhle je hotové, preložte ho na tanier, aby vychladlo.
  • Počas varenia mäsa v pare zmiešajte zvyšok ingrediencií vo veľkej mise.
  • Šľahajte, aby sa všetko dobre premiešalo.
  • Akonáhle mäso vychladne, preložte ho na doštičku.
  • Valčekom prsia naklepte a potom ich pomocou dvoch vidličiek natrhajte na tenké vlákna.
  • Mäso vložte do veľkej misy alebo hlbokého taniera.
  • Zalejte omáčkou a dobre premiešajte.
  • Pomocou drviča na mäso alebo valčeka naklepte kura (voliteľne) a potom nakrájajte na tenké plátky pomocou dvoch vidličiek.
  • Ozdobte na tenké plátky nakrájanou jarnou cibuľkou.
  • Kuracie mäso môžete pokvapkať asi 1/3 až ½ šálkou ďalšieho chilli oleja.
  • Dobrú chuť!
Trhané kuracie s ázijskou omáčkou na tanieri s paličkami.
www.omnivorescookbook.com

Burgery s BBQ trhaným kuracím mäsom a kapustovým šalátom

Tieto luxusné burgre obsahujú pomaly varené kuracie mäso v lahodnej BBQ omáčke a chrumkavý kapustový šalát. Pripravte si ich ako ľahkú večeru v pracovnom týždni alebo ako geniálne pohostenie pre hostí.

Čo budete potrebovať

Na trhané mäso:

  • 700 – 800 g kuracích stehenných rezňov
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička drvenej rímskej rasce
  • 1 šálka BBQ omáčky
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 3 lyžice vody
  • 4-6 hrniec na burgre

Na Coleslaw:

  • 2 šálky pekinskej kapusty
  • 2 šálky nakrájanej červenej kapusty
  • 1 šálka nastrúhanej mrkvy
  • ⅔ šálky gréckeho jogurtu
  • 1 lyžička vody
  • 1 lyžička jablčného octu
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 lyžička medu

Postup

  • Do pomalého hrnca nalejte ¾ šálky BBQ omáčky, horčicu, jablčný ocot a vodu.
  • Kuracie mäso osoľte, okoreňte a posypte cesnakovým práškom a rímskou rascou z oboch strán.
  • Vložte mäso do pomalého hrnca a pomocou klieští ho otočte v zmesi, aby sa obalilo. Pomalý hrniec prikryte pokrievkou a varte 2–3 hodiny na vysokú teplotu alebo 4–5 hodín na nízku teplotu.
  • Keď mäso dosiahne vnútornú teplotu 73 stupňov Celzia, presuňte ho do misky alebo na doštičku a nakrájajte ho pomocou dvoch vidličiek.
  • Vložte kura späť do pomalého hrnca, pridajte zvyšnú ¼ šálky BBQ omáčky a miešajte, kým nebude celé mäso obalené.
  • Udržujte teplé, kým nebudete pripravení na podávanie.
  • Zatiaľ čo sa kura varí, pripravte si kapustový šalát.
  • Do mixovacej nádoby pridajte grécky jogurt, vodu, jablkový ocot, citrónovú šťavu, korenie, soľ, cesnakový prášok, horčicu a med.
  • Miešajte, kým sa všetko nespojí.
  • Do samostatnej veľkej misy dajte pekinskú kapustu, červenú kapustu a mrkvu a premiešajte.
  • Zeleninu prelejte zálievkou a kliešťami miešajte, kým sa zelenina v zálievke neobalí.
  • Rozdeľte burgerové hrčky na polovice.
  • Do každej hrčky dajte kuracie mäso, potom kapustový šalát a priklopte.
  • V prípade potreby môžete do burgera pridať ešte ďalšiu BBQ omáčku.
  • Ihneď podávajte!
Burgery plnené trhaným mäsom a šalátom Coleslaw.
www.theheirloompantry.co

Máme pre vás aj ďalších 6 vynikajúcich receptov s trhaným mäsom . Ktorá varianta sa stane vašim favoritom?

Trhané kuracie do tacos

Na prípravu tohto receptu nepotrebujete žiadne špeciálne vybavenie ani ingrediencie. Lahodne ochutené a šťavnaté trhané kuracie mäso sa skvele hodí do tortill alebo ako súčasť tacos a zvládne ho pripraviť aj úplný začiatočník.

Čo budete potrebovať

  • 700 g kuracích pŕs bez kože a bez kostí
  • 2 lyžičky rastlinného oleja
  • ½ žltej cibule, nasekané
  • 2 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 1 lyžička mletej rímskej rasce
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička chilli prášku
  • 1 lyžička soli
  • 130 gramov salsy

Postup

  • Vložte mäse do hrnca a zalejte ho vodou.
  • Priveďte do varu a potom znížte teplotu a varte 10–12 minút alebo pokiaľ vnútorná teplota kurčaťa nedosiahne 74 °C.
  • Preložte mäso na doštičku alebo tanier a natrhajte ho 2 vidličkami.
  • Na panvici rozohrejte olej a restujte cibuľu, kým nebude mäkká a priesvitná (3 minúty).
  • Pridajte cesnak a restujte 30 sekúnd.
  • Pridajte rímsky rascu, chilli prášok a soľ.
  • Restujte ešte 1 minútu.
  • Nakoniec pridajte salsu a už len premiešajte (v prípade potreby podlejte troškou vody) a nechajte prehriať.
  • Pridajte mäso a premiešajte s omáčkou.
  • Varte 2-3 minúty.
  • Podávajte v ohriatych tortilách alebo v tacos s obľúbenými toppingmi.
Tacos plnené trhaným mäsom a ozdobené kyslou smotanou.
www.littlesunnykitchen.com

Inšpirujte sa u nás aj ďalšími receptami na tacos , či už s mäsom alebo bez. Navyše vám poradíme, ako si vytvoriť svoju vlastnú domácu tacos placku!

Pomaly pečené kuracie v paradajkovej omáčke

Toto kuracie mäso pomaly pečené s paradajkovou omáčkou s prídavkom dymovej BBQ omáčky sa vám bude takmer rozpúšťať v ústach! Servírujte ho spolu s čerstvým koriandrom, limetkou, kukuricou, červenou cibuľou a ryžou a získate tak jedlo, ktoré je také lahodné, že ho nebudete chcieť prestať jesť.

Čo budete potrebovať

  • 1 kg kuracích stehenných rezňov
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 x 400g plechovka drvených paradajok
  • 1/2 šálky dymovej barbecue omáčky
  • čerstvé listy koriandra, grilovaná kukurica, na tenké plátky nakrájaná červená cibuľa, mesiačiky limetky a ryže, na podávanie

Postup

  • Predhrejte rúru na 160°C.
  • Zohrejte olej v ťažkej panvici vhodnej do rúry na strednom ohni.
  • Pridajte cibuľu a cesnak a restujte za častého miešania 4–5 minút, kým nezmäknú.
  • Vmiešajte paradajkový pretlak a barbecue omáčku a varte 1 minútu.
  • Pridajte drvené paradajky.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Priveďte do varu a potom varte bez pokrievky 20 minút alebo do zhustnutia.
  • Vložte mäso do veľkého pekáča.
  • Prelejte paradajkovou zmesou a premiešajte.
  • Prikryte a pečte 1 hodinu alebo kým kura nezmäkne.
  • Vyberte z rúry a preneste mäso na doštičku.
  • Pomocou 2 vidličiek kuracie mäso natrhajte.
  • Nakrájané mäso premiešajte s paradajkovou omáčkou.
  • Posypte koriandrom a podávajte s kukuricou, červenou cibuľou, nechtíkmi limetky a ryžou.
Mäso pomaly pečené s paradajkovou omáčkou s prídavkom dymovej BBQ omáčky servírované na tanieri s dvoma vidličkami, ozdobené koriandrom a červenou cibuľou.
www.myfoodbook.com.au

Ako natrhať kuracie mäso?

  • V každej ruke držte vidličku.
  • Uvarené, ešte teplé kuracie prsia položte na doštičku a pomocou vidličiek ich roztiahnite na dva kusy.
  • Potom vidličkami roztiahnite každý z týchto kusov na ďalšie dva kusy.
  • Takto pokračujte, pokiaľ nebudete mať mäso natrhané na požadované kúsky.

A ako sa vám naše dnešné recepty na trhané kuracie mäso páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.