Smotanové bravčové mäso 3x inak

Smotanu, a to ako bežnú k varenie, tak na šľahanie alebo kyslou môžeme použiť aj pri príprave bravčového mäsa, ktoré smotana vždy zjemní a dodá mu lahodnú chuť. S trochou ďalších ingrediencií potom máme výborný obed, ktorý sa hodí ako vo všedné, tak vo svátečnější deň.

1. Bravčové mäso so smotanou na hubách

Bravčová panenka má všetky predpoklady na to, aby sa nechala premeniť na pôsobivú minútku – medailóniky. Vyzerá ako rovnomerný valček, čo značne uľahčuje prácu Kuchařová, má veľmi jemné a minutkovej mäso.

INGREDIENCIE:

  • 1 ks bravčovej panenky
  • hrsť čerstvého tymianu
  • 200 ml smotany 40%
  • hrsť sušených paradajok
  • 5 ks šampiňónov alebo húb
  • hrsť petržlenovej vňate
  • soľ a korenie
  • 1 lyžička zeleného nakladaného korenia

POSTUP:

  1. Najskôr si naložíme bábiku nakrájanú na medailóniky asi 2 cm hrubé do olivového oleja, korenia a čerstvého tymiánu.
  2. Necháme v miske aspoň hodinu odležať.
  3. Po hodine kladieme na rozpálenú panvicu a restujeme z oboch strán, kým nie je bábika hotová.
  4. Zložíme medailónky z panvice a do výpeku kvapneme ešte trochu oleja.
  5. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, zľahka orestujeme, pridáme petržlenovú vňať a zelené korenie.
  6. Všetko zalejeme smotanou a necháme omáčku zredukovať, kým nezhustne.
  7. Vhodnou prílohou sú cestoviny alebo gnocchi.

Bravčové mäso so smotanou na hubách

zdroj : reciperunner.com

2. Bravčové mäso na paprike so smotanou

Tento recept je skvelý v tom, že bravčové mäso môžeme nahradiť aj iným druhom mäsa treba kuracím alebo teľacím.

INGREDIENCIE:

  • 2-3 lyžice masti alebo masla
  • 750g bravčového pliecka, nakrájané na kocky
  • 2 menšie cibule, nadrobno
  • 3 strúčiky cesnaku, nadrobno
  • 1,5 lyžice hladkej múky
  • 1,5 lyžice mletej sladkej papriky
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • 200 ml vývaru

POSTUP:

  1. V hrnci rozohrejeme tuk a opečieme na ňom mäso zo všetkých strán.
  2. Potom mäso vyberieme z panvice a nasypeme do nej cibuľu a cesnak, opečieme ich, aby cibuľa zosklovatela a cesnak sa nepripálil.
  3. Vrátime k nim mäso, zaprášime múkou a krátko opražíme.
  4. Odstavíme a vmiešame papriku, jemne osolíme a okoreníme.
  5. Podlejeme vývarom a premiešame.
  6. Privedieme k varu, zmiernime oheň, přiklpoíme a zhruba 30-45 minút dusíme domäkka.
  7. Ku koncu opatrne vmiešame smotanu na šľahanie.
  8. Osolíme a okoreníme.
  9. Prehrejeme, ale už nevaríme.
  10. Podávame so zvolenou prílohou halušky, knedľou, zemiakovým knedľou.

Bravčové mäso na paprike so smotanou

zdroj : www.receptyonline.cz

A co lidé, kteří mají intoleranci na laktózu ?

I ti si mohou vychutnat skvělou chuť pravé smotany, ale bez laktózy. Bezlaktózová smetana má nejen skvělou chuť, ale obsahuje všechny přírodní složky, které dělají mléčné výrobky plnohodnotné: vitamíny, minerální látky (jako např.vápník), bílkoviny a tuk.

Pro bezproblémovou přípravu těchto pokrmů doporučujeme pořídit nějakou z pánví s odjímatelnou rukojetí z naší recenze.

3. Bravčové mäso na kari so smotanou

Kari , ako bolo preukázané v štúdiách, má úžasné zdravotné výhody ako je zvýšenie metabolizmu, zmiernenie bolesti artritídy a pomoc v boji proti ochoreniu srdca.

INGREDIENCIE:

  • 0,5 kg bravčového mäsa, stehno
  • 50 g masla
  • 1 lyžica oleja
  • 1 téglik smotany
  • 50 – 100 ml mlieka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica kari
  • 2 bobkové listy
  • nové korenie
  • soľ a korenie

POSTUP:

  1. Bravčové stehno nakrájame na rezance, cibuľu na polmesiačiky a jablká olúpeme a nakrájame na plátky.
  2. Na oleji speníme cibuľu, pridáme bravčové rezančeky a opečieme.
  3. Osolíme, okoreníme hrubo mletým citrónovým korením, okoreníme kari.
  4. Ďalej pridáme cesnak, bobkové listy, na plátky nakrájané jablká.
  5. Podlejeme šľahačkou a mliekom s rozmiešanou múkou.
  6. Podusíme tak dlho, až sú jablká mäkká.
  7. Podávame s ryžou, kuskusom alebo bulgurom.

Bravčové mäso na kari so smotanou

zdroj : mamutnakmine.cz

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.