Prečo je táto buchta tak obľúbená?
Pretože sušienku Margot pozná každý.
Sladkú kokosovo-čokoládovú neresť, ktorú si občas doprajeme.
Poďte vyskúšať tieto recepty na buchtu Margot a vyberte si svojho favorita.
Margot buchta s marshmellow polevou
Mohlo by sa zdať, že je postup zložitý a ingrediencií je veľa, ale nebojte sa, všetko do seba zapadne ako ozubené kolieska hodiniek. Tento recept je ozvláštnený o marshmallow, ktoré dodá poleve úplne iný rozmer. Vyskúšajte a uvidíte sami.
Čo budeme potrebovať:
Na cesto
- 270g hladkej múky
- 200g cukru
- 1 zmäknuté maslo (nakrájané na kocky)
- 1 lyžička jedlej sódy
- ½ lyžičky soli
- 250 ml vlažnej vody
- 125g kakaa
- 2 veľké vajcia
- 125 ml cmar
- 1 lyžička vanilkového extraktu (alebo vanilkový cukor)
Na polevu
- 1 plechovka kondenzovaného mlieka
- 150g cukru (ak chcete buchtu menej sladkú, cukor vynechajte)
- 20 veľkých marshmallow
- 250g nastrúhaného kokosu
- 250g mandľových plátkov
Postup:
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Do veľkej misy zmiešame hladkú múku, cukor, jedlú sódu a soľ
- V menšom hrnci zmiešame maslo, vodu a kakao
- Zmes varíme dovtedy, kým sa maslo nerozpustí
- Keď je maslo rozpustené a zmes dobre premiešaná, prilejeme kakaovú zmes k suchým prísadám v mise
- Vedľa si spoločne zmiešame vajcia, cmar a vanilku
- To prelejeme do kakaovej zmesi vo veľkej mise a dobre všetko spoločne premiešame
- Do vopred pripraveného plechu s rozmermi 38 x 25 cm nalejeme cesto a preložíme do rúry
- Cesto v predhriatej rúre pečieme po dobu 20 – 25 minút
- Priebežne kontrolujeme špajdľou
- Medzitým v hrnci zmiešame kondenzované mlieko, cukor a marshmallow
- Zmes varíme, kým sa marshmallow úplne nerozpustí
- Polevu zložíme z tepla a vmiešame kokos
- Buchtu potrieme kokosovou polevou a zasypeme mandľami
- Nakoniec ju necháme vychladnúť a podávame

Buchtu môžete ešte poliať rozpustenou čokoládou na varenie .
Čokoládová buchta s kokosovou posypkou
Klasická buchta inšpirovaná tyčinkou Margot, ale vylepšená o domácu kokosovú posypku. Nebojte sa ani kokosového likéru, ktorý buchtu krásne vonia a celej buchte dodá ten správny šmrnc.
Čo budeme potrebovať:
Na cesto
- 175g mäkkého masla (dajte si bokom niečo na vymazanie plechu)
- 300g mletých mandlí
- 100g sušeného kokosu
- 50g kakaového prášku
- ½ lyžičky soli
- 400 ml plechovky tučného kokosového mlieka
- 75g horkej čokolády
- 250g práškového cukru
- 3 vajcia veľkosti M
Na polevu
- 200g horkej čokolády
- 50 ml kokosového likéru alebo kokosového extraktu
Na kokosovú posypku
- 75g cukru kryštál
- 35 ml vody
- 75g sypaného kokosu
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- V mise si zmiešame mandle, kokos, kakao a soľ
- Polovicu kokosového mlieka nalejeme do hrnca a privedieme do varu
- Keď sa mlieko varí zložíme ho zo sporáka a vmiešame čokoládu. Miešame tak dlho kým sa čokoláda nerozpustí, potom odstavíme na stranu
- Do misy dáme maslo a šľaháme pokiaľ nie je krémové. Potom pridávame cukor a pokračujeme v šľahaní. Začneme pridávať vajcia a postupne ich zašľahávame
- Keď máme tekuté ingrediencie zmiešané a prešľahané, pridáme ich k ingredienciám suchým a zmiešame ich dohromady
- Cesto prelejeme do pripravenej formy a pečieme približne 40 – 45 minút
- Keď je buchta hotová, necháme jej oddýchnuť
- Medzitým si pripravíme hrniec, v ktorom privedieme do varu zvyšok kokosového mlieka
- Keď sa mlieko varí zložíme ho z platne a vhodíme doň čokoládu. Zmes miešame dovtedy, kým sa čokoláda nerozpustí.
- Pridáme kokosový likér alebo kokosový extrakt, premiešame a vložíme do chladničky
- Keď bude zmes dostatočne tuhá, potrieme s ňou buchtu
- Na kokosovú posypku si necháme zapnutú rúru na 180 stupňov a pripravíme si plech s papierom na pečenie a samostatne stojacu misu s kokosom
- Cukor a vodu dáme do hrnca a na strednú teplotu miešame, aby sa cukor rozpustil. Potom zmes privedieme do varu
- Keď sirup začne vrieť, prestaneme na minútu miešať a necháme sirup prevariť
- Zložíme hrniec z platne a sirup nalejeme do misy s kokosom
- Dôkladne spolu premiešame, rovnomerne rozotrieme na papier na pečenie a preložíme do rúry
- Zmes na plechu aspoň raz premiešame aby sa kraje nepripálili a pečieme podobu 3-4 minút
- Kokosovú posypku vyberieme z rúry a necháme vychladnúť
- Po vychladnutí s ňou posypeme pripravenú Margot buchtu

Objavte podobné tipy
Zdravá margotka
Máme tu jeden fit variant tejto dobroty. V tomto recepte použijeme suroviny, ktoré sú obľúbené vo svete fitness. Urobte si zdravšiu verziu obľúbenej buchty z kvalitných ingrediencií.
Čo budeme potrebovať
- 45g kakaa
- 40g strúhaného kokosu
- 130g hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- štipku soli
- 2 vajcia
- 160g cukru (kokosového cukru)
- 100 ml rastlinného oleja (kokosového oleja)
- 180 ml kokosového mlieka
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Na polevu
- 60 g horkej čokolády rozlámanej na kúsky
- 1 lyžica kokosového oleja
- 3 lyžice strúhaného kokosu
Postup
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov
- Formu (cca 20 cm) si po okrajoch vymažeme a na dno vyložíme papierom na pečenie
- Kokos zmiešame s múkou, práškom do pečiva, kakaom a soľou
- Vedľa zmiešame vajcia, cukor, olej, kokosové mlieko, extrakt z vanilky a zmes vyšľaháme
- V priebehu šľahania začneme postupne pridávať suché ingrediencie
- Cesto prelejeme do formy a vložíme do rúry
- Pečieme približne 45 – 50 minút
- Keď je buchta hotová, vyberieme ju z rúry a necháme ju vychladnúť.
- Medzitým na vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a potom do nej vmiešame kokosový olej
- Čokoládou buchtu polejeme čokoládovou polevou a nakoniec posypeme kokosom
Pokiaľ chcete svoje zdravie ešte viac podporiť, vyskúšajterecept na detoxikačnú smoothie a prečistite si svoje telo.

Hrnčeková Margot buchta
Pre tento recept nebudete potrebovať váhu, ale len jeden klasický hrnček s objemom 250 mililitrov. Recept je jednoduchý a vďaka tomu, že nie je potrebné nič vážiť aj super rýchly.
Čo budeme potrebovať
- ½ hrnčeka kokosového oleja
- 3 vajcia
- ½ hrnčeka kryštálového cukru
- 1 lyžička kokosového extraktu
- 2 ½ hrnčeka hladkej múky
- ½ hrnčeka trstinového cukru
- 1 hrnček kokosového mlieka (môže byť aj klasické)
- ¾ hrnčeka strúhaného kokosu
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
Na polevu
- ½ hrnčeka horkej čokolády
- 2 lyžice masla
Postup
- Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a formu si vyložíme papierom na pečenie
- Vo veľkej mise zmiešame kokosový olej, trstinový cukor, cukor kryštál a kokosový extrakt
- Do zmesi zašľahávame vajcia a strúhaný kokos
- Do druhej misy si preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ
- Suché suroviny pridávame, striedavo s kokosovým mliekom do mokrých surovín
- Vzniknuté cesto vlejeme do formy a pečieme 40 minút, cesto priebežné kontrolujeme špajdľou
- Upečenú buchtu necháme vychladnúť
- Medzitým si pripravíme polevu
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, vmiešame nalámanú čokoládu a miešame kým sa ingrediencie nespoja
- Vychladnutú buchtu polejeme čokoládovou polevou
Navrch buchty môžete ešte nasypať strúhaný kokos alebo nastrúhať tyčinku Margot.

Čokoládovo-kokosový koláč
Tento koláč je časovo náročnejší, a vyžaduje si trochu tej kuchárskej zručnosti. Ale ak sa odhodláte, koláč inšpirovaný touto tyčinkou vyskúšať, a pobijete sa s celým receptom, nebudete ľutovať.
Čo budeme potrebovať
Krusta
- 160g hladkej múky
- 60g kakaa
- 1 polievková lyžica cukru kryštál
- ½ lyžičky soli
- 115g masla z chladničky (nakrájaného na menšie kocky)
- 3 – 4 lyžice studenej vody
Náplň
- 90g strúhaného kokosu
- 120g cukru kryštál
- 600ml tučného kokosového mlieka (môže byť aj klasické)
- 3 polievkové lyžice škrobu
- ½ lyžičky soli
- 3 žĺtky
- 1 celé vajcia
- 170g horkej čokolády
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 240ml tučnej smotany
- 30g práškového cukru
- ½ lyžičky kokosového extraktu
- kokosové vločky alebo strúhaný kokos na ozdobu
Postup
- Vo veľkej mise zmiešame hladkú múku, cukor kryštál a soľ
- Pridajte nakrájané maslo a začnite zmes dohromady prepracovávať
- Postupne po lyžiciach pridávame vodu, kým sa cesto nezačne spájať
- Cesto prepracujeme a uložíme na 30 minút do chladničky
- Potom cesto vyvaľkáme na veľkosť formy na koláč
- Cesto prenesieme do formy a do formy ho vtlačíme
- Ak cesto prečnieva, odrežeme ho
- Cesto vo forme poprepichujeme vidličkou a vložíme ho na 15 minút do chladničky
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Vychladnutú krustu vyložíme alobalom alebo papierom na pečenie a zaťažíme ho fazuľami alebo ryžou
- Krustu pečieme 20 minút a potom odstránime alobal alebo papier a pečieme ďalších 20 minút, kým krusta nebude suchá na dotyk, potom necháme vychladnúť.
- Na náplň vo veľkej mise zmiešame 60g cukru kryštál, kukuričný škrob a soľ
- Pridáme žĺtky, celé vajcia a šľaháme dohromady
- Do hrnca si nalejeme kokosové mlieko, zvyšok cukru kryštál a privedieme do varu
- Za stáleho miešania prilievame zmes kokosového mlieka a cukru do žĺtkovej zmesi
- Keď sa ingrediencie spoja prelejeme ich späť do hrnca a varíme kým puding nezhustne (cca 4- 5 minút)
- Do pudingu vmiešame čokoládu, vanilkový extrakt, strúhaný kokos a puding necháme vychladnúť
- Pudingom prelejeme vychladnutý korpus a koláč necháme odpočívať aspoň 3 hodiny
- V mise vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom, kokosovým extraktom
- Šľahačkou pred podávaním koláč potrieme a dozdobíme strúhaným kokosom alebo kokosovými vločkami
Koláč bude najlepšie ak ho necháte oddýchnuť cez noc .

Buchtu si väčšina z nás vychutná buď ráno na raňajky alebo po obede. Ani u jedného by nemala chýbať kvalitná káva z výkonného kávovaru. Preto ak po nejakom kávovare práve pátrate pozrite sa naporovnanie týchto automatických kávovarov a užívajte si svoju sladkú neresť spoločne s výbornou kávou.