Najlepšie recepty na buchty s tyčinkou Margot. Ich chuť vás odnesie do raja!

Prečo je táto buchta tak obľúbená?

Pretože sušienku Margot pozná každý.

Sladkú kokosovo-čokoládovú neresť, ktorú si občas doprajeme.

Poďte vyskúšať tieto recepty na buchtu Margot a vyberte si svojho favorita.

Margot buchta s marshmellow polevou

Mohlo by sa zdať, že je postup zložitý a ingrediencií je veľa, ale nebojte sa, všetko do seba zapadne ako ozubené kolieska hodiniek. Tento recept je ozvláštnený o marshmallow, ktoré dodá poleve úplne iný rozmer. Vyskúšajte a uvidíte sami.

Čo budeme potrebovať:

Na cesto

  1. 270g hladkej múky
  2. 200g cukru
  3. 1 zmäknuté maslo (nakrájané na kocky)
  4. 1 lyžička jedlej sódy
  5. ½ lyžičky soli
  6. 250 ml vlažnej vody
  7. 125g kakaa
  8. 2 veľké vajcia
  9. 125 ml cmar
  10. 1 lyžička vanilkového extraktu (alebo vanilkový cukor)

Na polevu

  1. 1 plechovka kondenzovaného mlieka
  2. 150g cukru (ak chcete buchtu menej sladkú, cukor vynechajte)
  3. 20 veľkých marshmallow
  4. 250g nastrúhaného kokosu
  5. 250g mandľových plátkov

Postup:

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Do veľkej misy zmiešame hladkú múku, cukor, jedlú sódu a soľ
  3. V menšom hrnci zmiešame maslo, vodu a kakao
  4. Zmes varíme dovtedy, kým sa maslo nerozpustí
  5. Keď je maslo rozpustené a zmes dobre premiešaná, prilejeme kakaovú zmes k suchým prísadám v mise
  6. Vedľa si spoločne zmiešame vajcia, cmar a vanilku
  7. To prelejeme do kakaovej zmesi vo veľkej mise a dobre všetko spoločne premiešame
  8. Do vopred pripraveného plechu s rozmermi 38 x 25 cm nalejeme cesto a preložíme do rúry
  9. Cesto v predhriatej rúre pečieme po dobu 20 – 25 minút
  10. Priebežne kontrolujeme špajdľou
  11. Medzitým v hrnci zmiešame kondenzované mlieko, cukor a marshmallow
  12. Zmes varíme, kým sa marshmallow úplne nerozpustí
  13. Polevu zložíme z tepla a vmiešame kokos
  14. Buchtu potrieme kokosovou polevou a zasypeme mandľami
  15. Nakoniec ju necháme vychladnúť a podávame
Čokoládová buchta s kokosovým krémom v pekáči.
Zdroj: theviewfromgreatisland.com

Buchtu môžete ešte poliať rozpustenou čokoládou na varenie .

Čokoládová buchta s kokosovou posypkou

Klasická buchta inšpirovaná tyčinkou Margot, ale vylepšená o domácu kokosovú posypku. Nebojte sa ani kokosového likéru, ktorý buchtu krásne vonia a celej buchte dodá ten správny šmrnc.

Čo budeme potrebovať:

Na cesto

  1. 175g mäkkého masla (dajte si bokom niečo na vymazanie plechu)
  2. 300g mletých mandlí
  3. 100g sušeného kokosu
  4. 50g kakaového prášku
  5. ½ lyžičky soli
  6. 400 ml plechovky tučného kokosového mlieka
  7. 75g horkej čokolády
  8. 250g práškového cukru
  9. 3 vajcia veľkosti M

Na polevu

  1. 200g horkej čokolády
  2. 50 ml kokosového likéru alebo kokosového extraktu

Na kokosovú posypku

  1. 75g cukru kryštál
  2. 35 ml vody
  3. 75g sypaného kokosu

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. V mise si zmiešame mandle, kokos, kakao a soľ
  3. Polovicu kokosového mlieka nalejeme do hrnca a privedieme do varu
  4. Keď sa mlieko varí zložíme ho zo sporáka a vmiešame čokoládu. Miešame tak dlho kým sa čokoláda nerozpustí, potom odstavíme na stranu
  5. Do misy dáme maslo a šľaháme pokiaľ nie je krémové. Potom pridávame cukor a pokračujeme v šľahaní. Začneme pridávať vajcia a postupne ich zašľahávame
  6. Keď máme tekuté ingrediencie zmiešané a prešľahané, pridáme ich k ingredienciám suchým a zmiešame ich dohromady
  7. Cesto prelejeme do pripravenej formy a pečieme približne 40 – 45 minút
  8. Keď je buchta hotová, necháme jej oddýchnuť
  9. Medzitým si pripravíme hrniec, v ktorom privedieme do varu zvyšok kokosového mlieka
  10. Keď sa mlieko varí zložíme ho z platne a vhodíme doň čokoládu. Zmes miešame dovtedy, kým sa čokoláda nerozpustí.
  11. Pridáme kokosový likér alebo kokosový extrakt, premiešame a vložíme do chladničky
  12. Keď bude zmes dostatočne tuhá, potrieme s ňou buchtu
  13. Na kokosovú posypku si necháme zapnutú rúru na 180 stupňov a pripravíme si plech s papierom na pečenie a samostatne stojacu misu s kokosom
  14. Cukor a vodu dáme do hrnca a na strednú teplotu miešame, aby sa cukor rozpustil. Potom zmes privedieme do varu
  15. Keď sirup začne vrieť, prestaneme na minútu miešať a necháme sirup prevariť
  16. Zložíme hrniec z platne a sirup nalejeme do misy s kokosom
  17. Dôkladne spolu premiešame, rovnomerne rozotrieme na papier na pečenie a preložíme do rúry
  18. Zmes na plechu aspoň raz premiešame aby sa kraje nepripálili a pečieme podobu 3-4 minút
  19. Kokosovú posypku vyberieme z rúry a necháme vychladnúť
  20. Po vychladnutí s ňou posypeme pripravenú Margot buchtu
Vláčna čokoládová buchta s kokosovým posypom.
Zdroj: reallifedinner.com

Zdravá margotka

Máme tu jeden fit variant tejto dobroty. V tomto recepte použijeme suroviny, ktoré sú obľúbené vo svete fitness. Urobte si zdravšiu verziu obľúbenej buchty z kvalitných ingrediencií.

Čo budeme potrebovať

  1. 45g kakaa
  2. 40g strúhaného kokosu
  3. 130g hladkej múky
  4. 2 lyžičky prášku do pečiva
  5. štipku soli
  6. 2 vajcia
  7. 160g cukru (kokosového cukru)
  8. 100 ml rastlinného oleja (kokosového oleja)
  9. 180 ml kokosového mlieka
  10. 1 lyžička vanilkového extraktu

Na polevu

  1. 60 g horkej čokolády rozlámanej na kúsky
  2. 1 lyžica kokosového oleja
  3. 3 lyžice strúhaného kokosu

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov
  2. Formu (cca 20 cm) si po okrajoch vymažeme a na dno vyložíme papierom na pečenie
  3. Kokos zmiešame s múkou, práškom do pečiva, kakaom a soľou
  4. Vedľa zmiešame vajcia, cukor, olej, kokosové mlieko, extrakt z vanilky a zmes vyšľaháme
  5. V priebehu šľahania začneme postupne pridávať suché ingrediencie
  6. Cesto prelejeme do formy a vložíme do rúry
  7. Pečieme približne 45 – 50 minút
  8. Keď je buchta hotová, vyberieme ju z rúry a necháme ju vychladnúť.
  9. Medzitým na vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu a potom do nej vmiešame kokosový olej
  10. Čokoládou buchtu polejeme čokoládovou polevou a nakoniec posypeme kokosom

Pokiaľ chcete svoje zdravie ešte viac podporiť, vyskúšajterecept na detoxikačnú smoothie a prečistite si svoje telo.

Zdravá čokoládová buchta posypaná kokosom na tanieriku.
Zdroj: goodiegodmother.com

Hrnčeková Margot buchta

Pre tento recept nebudete potrebovať váhu, ale len jeden klasický hrnček s objemom 250 mililitrov. Recept je jednoduchý a vďaka tomu, že nie je potrebné nič vážiť aj super rýchly.

Čo budeme potrebovať

  1. ½ hrnčeka kokosového oleja
  2. 3 vajcia
  3. ½ hrnčeka kryštálového cukru
  4. 1 lyžička kokosového extraktu
  5. 2 ½ hrnčeka hladkej múky
  6. ½ hrnčeka trstinového cukru
  7. 1 hrnček kokosového mlieka (môže byť aj klasické)
  8. ¾ hrnčeka strúhaného kokosu
  9. 2 lyžičky prášku do pečiva
  10. ½ lyžičky soli

Na polevu

  1. ½ hrnčeka horkej čokolády
  2. 2 lyžice masla

Postup

  1. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a formu si vyložíme papierom na pečenie
  2. Vo veľkej mise zmiešame kokosový olej, trstinový cukor, cukor kryštál a kokosový extrakt
  3. Do zmesi zašľahávame vajcia a strúhaný kokos
  4. Do druhej misy si preosejeme múku, prášok do pečiva a soľ
  5. Suché suroviny pridávame, striedavo s kokosovým mliekom do mokrých surovín
  6. Vzniknuté cesto vlejeme do formy a pečieme 40 minút, cesto priebežné kontrolujeme špajdľou
  7. Upečenú buchtu necháme vychladnúť
  8. Medzitým si pripravíme polevu
  9. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, vmiešame nalámanú čokoládu a miešame kým sa ingrediencie nespoja
  10. Vychladnutú buchtu polejeme čokoládovou polevou

Navrch buchty môžete ešte nasypať strúhaný kokos alebo nastrúhať tyčinku Margot.

Hrnčeková bábovka s kokosom a čokoládou.
Zdroj: spicysouthernkitchen.com

Čokoládovo-kokosový koláč

Tento koláč je časovo náročnejší, a vyžaduje si trochu tej kuchárskej zručnosti. Ale ak sa odhodláte, koláč inšpirovaný touto tyčinkou vyskúšať, a pobijete sa s celým receptom, nebudete ľutovať.

Čo budeme potrebovať

Krusta

  1. 160g hladkej múky
  2. 60g kakaa
  3. 1 polievková lyžica cukru kryštál
  4. ½ lyžičky soli
  5. 115g masla z chladničky (nakrájaného na menšie kocky)
  6. 3 – 4 lyžice studenej vody

Náplň

  1. 90g strúhaného kokosu
  2. 120g cukru kryštál
  3. 600ml tučného kokosového mlieka (môže byť aj klasické)
  4. 3 polievkové lyžice škrobu
  5. ½ lyžičky soli
  6. 3 žĺtky
  7. 1 celé vajcia
  8. 170g horkej čokolády
  9. 1 lyžička vanilkového extraktu
  10. 240ml tučnej smotany
  11. 30g práškového cukru
  12. ½ lyžičky kokosového extraktu
  13. kokosové vločky alebo strúhaný kokos na ozdobu

Postup

  1. Vo veľkej mise zmiešame hladkú múku, cukor kryštál a soľ
  2. Pridajte nakrájané maslo a začnite zmes dohromady prepracovávať
  3. Postupne po lyžiciach pridávame vodu, kým sa cesto nezačne spájať
  4. Cesto prepracujeme a uložíme na 30 minút do chladničky
  5. Potom cesto vyvaľkáme na veľkosť formy na koláč
  6. Cesto prenesieme do formy a do formy ho vtlačíme
  7. Ak cesto prečnieva, odrežeme ho
  8. Cesto vo forme poprepichujeme vidličkou a vložíme ho na 15 minút do chladničky
  9. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  10. Vychladnutú krustu vyložíme alobalom alebo papierom na pečenie a zaťažíme ho fazuľami alebo ryžou
  11. Krustu pečieme 20 minút a potom odstránime alobal alebo papier a pečieme ďalších 20 minút, kým krusta nebude suchá na dotyk, potom necháme vychladnúť.
  12. Na náplň vo veľkej mise zmiešame 60g cukru kryštál, kukuričný škrob a soľ
  13. Pridáme žĺtky, celé vajcia a šľaháme dohromady
  14. Do hrnca si nalejeme kokosové mlieko, zvyšok cukru kryštál a privedieme do varu
  15. Za stáleho miešania prilievame zmes kokosového mlieka a cukru do žĺtkovej zmesi
  16. Keď sa ingrediencie spoja prelejeme ich späť do hrnca a varíme kým puding nezhustne (cca 4- 5 minút)
  17. Do pudingu vmiešame čokoládu, vanilkový extrakt, strúhaný kokos a puding necháme vychladnúť
  18. Pudingom prelejeme vychladnutý korpus a koláč necháme odpočívať aspoň 3 hodiny
  19. V mise vyšľaháme šľahačku s práškovým cukrom, kokosovým extraktom
  20. Šľahačkou pred podávaním koláč potrieme a dozdobíme strúhaným kokosom alebo kokosovými vločkami

Koláč bude najlepšie ak ho necháte oddýchnuť cez noc .

Koláč s pudingovou náplňou a kokosovými vločkami na tanieriku s vidličkou.
Zdroj: jughandlesfatfarm.com

Buchtu si väčšina z nás vychutná buď ráno na raňajky alebo po obede. Ani u jedného by nemala chýbať kvalitná káva z výkonného kávovaru. Preto ak po nejakom kávovare práve pátrate pozrite sa naporovnanie týchto automatických kávovarov a užívajte si svoju sladkú neresť spoločne s výbornou kávou.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.