Komu by sa chcelo tráviť deň pri sporáku, keď vonku svieti slniečko a príroda láka k výletom a kúpanie . Hoci dlhé dni zdanlivo ponúkajú času viac, paradoxne sa ho skôr nedostáva. Niekedy sa uspokojíme so studeným jedlom a inokedy však dostaneme chuť na poctivý a teplý obed.
Medzi rýchlovky, ktoré v lete môžeme pripraviť, patrí:
- ovocné a zeleninové šaláty
- nátierky
- minútky
- cestoviny
- konzervované strukoviny
Vyskúšajte nasledujúce tipy na skvelé jedlo hotové za pár minút.
Lahodný vyprážaný syr
Lahodná a chrumkavá kôrka v kombinácii s jemným rozteklým syrom. Kto by ho nemal rád.
INGREDIENCIE pre 2 osoby
- 2 plátky Eidamu
- 1 vajce
- hladká múka
- strúhanka
- repkový olej
POSTUP
- Plátky syra najprv obalíme v múke.
- Pokračujeme v obaľovanie v rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.
- Panvicu s olejom rozohrejeme a syr osmažíme dozlata z oboch strán.
- Podávame s varenými zemiakmi a čerstvou zeleninou.

Objavte podobné tipy
Kuracie medailónky v mede
Kuracie medailóniky, ktoré sa rozpadajú na jazyku. Med posúva recept o úroveň vyššie.
INGREDIENCIE pre 2 osoby
- 2 kuracie prsia
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička medu
- 1 lyžička balzamikového octu / a>
- hrsť čerstvej bazalky
- soľ
- korenie
- repkový olej na vyprážanie
POSTUP
- Najprv vytvoríme marinádu zmiešaním olivového oleja, nasekanej bazalky a balzamikového octu.
- Kuracie prsia naklepeme a z oboch strán osolíme a okoreníme.
- Mäso potrieme z oboch strán marinádou.
- Rozpálime si panvicu s trochou oleja.
- Restujeme z oboch strán približne 5 minút.
- Podávame so zeleninovým šalátom.

Miešané vajíčka s pažítkou
Vajíčka zasýti a dajú sa kombinovať so všetkou letnou zeleninou. Chutný obed do chvíľky na stole.
INGREDIENCIE pre 2 osoby
- 6 vajec
- 1 cibuľa nakrájaná najemno
- 1 lyžica masla
- 2 paradajky
- 1 hrsť nasekanej pažítky
- 1 hrsť strúhaného syra
- soľ
- korenie
POSTUP
- Cibuľu si osmažíme na masle dozlata.
- Paradajky nakrájame na kocky.
- Vajcia postupne rozbi k cibuli.
- Osolíme, okoreníme a premiešame.
- Pridáme paradajky.
- Rozdelíme na taniere.
- Posypeme bazalkou a syrom.
- Podávame s chrumkavým pečivom.

Predstavili sme vám tri osvedčené recepty na rýchlovky nielen na leto.
V období tepla väčšine ľudí nesedí úprava na prílišné vrstve tuku. Preto s olejom pri smažení skôr šetríme, alebo využijeme úpravu v rúre.
Vhodnou prílohou sú uvarené zemiaky, zemiaková kaša aj čerstvá zelenina.
Vyskúšajte tiež letné obed v podobe cukety .