Vynikajúce recepty na rezy pripravované z lístkového cesta. Pochutí si celá rodina!

Nie je nad chutný a jednoduchý dezert!

A presne také sú aj naše recepty na rezy z lístkového cesta, ktoré si zamilujete.

Vyskúšajte variant s vanilkovým pudingom, jablkami a škoricou alebo broskyňami a mascarpone.

Všetky sú vynikajúce!

Broskyňové rezy s mascarpone a medom

Listové cesto natreté syrom mascarpone, ozdobené broskyňami a nasekanými praženými pistáciami je jednoducho úžasné! Skvele funguje ako predjedlo, príloha aj desiata.

Čo budete potrebovať

  • 1 plát lístkového cesta
  • 230 g mascarpone
  • 3 broskyne, nakrájané na tenké plátky
  • 2 lyžice medu
  • ⅓ šálky nasekaných pražených pistácií
  • soľ a korenie
  • 1 vajce rozšľahané s 1 lyžičkou vody

Postup

  • Predhrejte rúru na 220 stupňov Celzia.
  • Plech vyložte papierom na pečenie alebo alobalom.
  • Mascarpone rozmiešajte lyžicou, aby sa prehrialo a bolo krémovejšie.
  • Na plech vyložený papierom na pečenie položte plát lístkového cesta.
  • Niekoľkokrát ho prepichnite vidličkou.
  • Na lístkové cesto namažte v rovnomernej vrstve mascarpone a ponechajte okraje cca 2,5 cm.
  • Na mascarpone navrstvite nakrájané broskyne.
  • Pokvapkajte medom.
  • Posypte štipkou soli a korenia.
  • Navrch dajte nasekané pistácie.
  • Voľné okraje pomažte rozšľahaným vajcom.
  • Pečte 20 až 25 minút, kým cesto nie je zlaté a chrumkavé.
  • Podávajte ihneď!
Listové cesto natreté syrom mascarpone, ozdobené broskyňami a nasekanými praženými pistáciami nakrájané na rezy.
www.howsweeteats.com

Inšpirujte sa aj našimi najlepšími receptami na koláče z broskýň , po ktorých sa budete olizovať!

Vanilkové rezy z lístkového cesta

Silná vrstva vanilkového pudingu medzi dvoma chrumkavými plátmi maslového lístkového cesta vytvára dokonalý dezert, ktorý pôsobí náročne na prípravu, ale opak je pravdou. Vyskúšajte ho aj vy!

Čo budete potrebovať

  • 2 pláty lístkového maslového cesta, mrazeného
  • 160 g práškového cukru
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 8 žĺtkov
  • 750 ml horúceho mlieka
  • 2 lyžičky vanilkovej pasty
  • 110 g masla

Postup

  • Predhrejte rúru na 150 °C.
  • Pláty mrazeného lístkového cesta dajte na seba na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Nechajte cesto rozmraziť a potom lístkové cesto poprepichujte vidličkou.
  • Na lístkové cesto položte ďalší list papiera na pečenie a naň druhý plech na pečenie.
  • Pečte 20 minút alebo dozlatista.
  • Po upečení nechajte úplne vychladnúť.
  • Jemne položte štvorcovú 23 cm formu na jeden z upečených plátov cesta.
  • Vrúbkovaným nožom jemne orežte plát cesta na veľkosť dna formy.
  • To isté urobte s druhým plátom cesta, ktoré orežte na veľkosť hornej časti formy.
  • Pridajte cukor a kukuričný škrob do veľkej žiaruvzdornej misy.
  • Premiešajte metličkou.
  • Pridajte žĺtky a šľahajte, aby sa spojili s cukrom a škrobom.
  • Pridajte 1/2 šálky horúceho mlieka a premiešajte.
  • Potom pridajte zvyšné mlieko a vanilkovú pastu a prešľahajte.
  • Nalejte zmes do veľkého hrnca a šľahajte na stredne vysokom plameni, kým zmes nezhustne, asi 5-6 minút.
  • Akonáhle zmes zhustne, stiahnite plameň a pridajte maslo.
  • Šľahajte, kým sa maslo nerozpustí.
  • Dno a boky formy vyložte papierom na pečenie a na dno vložte menší plát cesta.
  • Puding prepasírujte cez sito navrch cesta.
  • Použite stierku na vyhladenie zmesi.
  • Hore položte druhý plát cesta.
  • Dajte cez noc stuhnúť do chladničky.
  • Vychladnutý múčnik opatrne vyberte z formy a dajte ho na doštičku.
  • Múčnik jemne nakrájajte ostrým vrúbkovým nožom na rezy.
  • Nakoniec poprášte práškovým cukrom a podávajte.
Silná vrstva vanilkového pudingu medzi dvoma chrumkavými plátmi maslového lístkového cesta na tanieriku s vidličkou.
www.thescranline.com

Jahodové rezy s nutellou

Na tento dezert alebo výborné raňajky potrebujete iba 3 ingrediencie a pritom je výsledok tak lahodný! Navyše ho zvládne pripraviť aj úplný začiatočník.

Čo budete potrebovať

  • 1 plát mrazeného lístkového cesta, rozmrazený
  • 1 vajce, rozšľahané (voliteľne)
  • ½ šálky nutelly
  • čerstvé jahody, nakrájané

Postup

  • Predhrejte rúru na 190ºC.
  • Ľahko prejdite ostrým nožom cca 1 cm od okrajov cesta dookola, aby ste vytvorili kôrku (neprerezávajte celé cesto).
  • Cesto (okrem okrajov) po celom povrchu prepichajte vidličkou.
  • Ak chcete, potrite okraje lístkového cesta rozšľahaným vajcom.
  • Listové cesto pečte 15 minút, kým nie je nafúknuté a zlatisto hnedé.
  • Pomocou špachtle zatlačte vnútro lístkového cesta smerom dole, aby ste ho oddelili od kôrky.
  • Ak túžite po zlatistejšom a prepečenejšom lístkovom ceste, pečte ešte 3 minúty.
  • Do stredu rovnomerne rozotrite nutellu a potom pridajte nakrájané jahody v jednej vrstve.
  • Nakrájajte a užite si to!
Rezy s nutellou a čerstvými jahodami na doske s vedľa položeným nožom.
www.thepioneerwoman.com

Máme pre vás aj ďalšie luxusné a pritom jednoduché recepty na rezy z jahôd , ktoré si obľúbite!

Jablkový listový koláč

Tento ľahký jablkový koláč z lístkového cesta chutí rovnako úžasne ako vyzerá. Skvelý jesenný dezert pre celú rodinu!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • mrazené lístkové cesto
  • 1 a ½ lyžice masla, studeného
  • 2 jablká
  • 1 lyžica práškového cukru

Na marhuľovú polevu (voliteľne):

  • 2 lyžice marhuľového džemu
  • 2 lyžičky vody

Na vaječnú zmes na potretie:

  • 1 veľký vaječný žĺtok
  • 1 lyžička vody

Na škoricový cukor:

  • 2 lyžice cukru
  • ¼ lyžičky škorice (voliteľne)

Postup

  • Predhrejte rúru na 200ºC.
  • Studené maslo nakrájajte na malé kocky.
  • Plát lístkového cesta nechajte na papieri na pečenie asi 15–20 minút rozmraziť a potom ho opatrne rozložte.
  • Keď je cesto rozmrazené, vyvaľkajte ho pomocou valčeka.
  • Pracujte rýchlo, kým je cesto ešte chladné.
  • Ľahko prejdite ostrým nožom 2 cm od okrajov cesta dookola, aby ste vytvorili kôrku (neprerezávajte celé cesto).
  • Cesto (okrem okrajov) po celom povrchu prepichajte vidličkou.
  • Plát lístkového cesta spolu s papierom na pečenie preneste na vymastený plech.
  • Do malej misky pridajte 2 lyžice marhuľového džemu a 1 lyžičku vody.
  • Dobre premiešajte.
  • V ďalšej malej miske zmiešajte vaječný žĺtok s 1 lyžičkou vody.
  • Dobre spolu prešľahajte.
  • V ďalšej malej miske zmiešajte 2 lyžice cukru a ¼ lyžičky škorice.
  • Jablká olúpte, zbavte jadrovníka a nakrájajte na 3 mm hrubé plátky.
  • Snažte sa mať plátky naukladané na seba, aby ste ich mohli ľahko rozložiť na lístkové cesto.
  • Marhuľovú polevu rovnomerne rozotrite doprostred cesta.
  • Na džem naaranžujte plátky jabĺk tak, aby sa mierne prekrývali a vejárovito ich rozprestrite.
  • Posypte zmesou cukru a škorice.
  • Okraje cesta potrite rozšľahaným vajíčkom.
  • Nakoniec na jablká položte kocky masla.
  • Pečte pri 200ºC asi 22 až 25 minút, alebo pokiaľ nie je kôrka zlatisto hnedá.
  • Preneste plech s koláčom na mriežku a pred krájaním nechajte aspoň 10 minút vychladnúť.
  • Ak chcete, posypte vrch práškovým cukrom a/alebo podávajte s vanilkovou zmrzlinou.
Jablkový koláč z lístkového cesta nakrájaný na rezy na plechu.
www.justonecookbook.com

Radi by ste si zaobstarali kvalitný kávovar? A čo napríklad pákový? Tento typ je vhodný pre skutočných milovníkov kávy. Celá príprava je zážitok, s ktorým sa budete cítiť ako barista. Pozrite sa na náš rozsiahly test 6 najlepších pákových kávovarov a nájdite svojho favorita!

Ovocné raňajkové rezy

Ak hľadáte nápady na luxusné raňajky vhodné pre celú rodinu, potom rozhodne vyskúšajte tento recept! Upečené lístkové cesto potreté zmesou šľahačky a gréckeho jogurtu, ozdobené čerstvým ovocím a posypané práškovým cukrom chutí úplne luxusne.

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 1 list lístkového cesta
  • 1 stredne veľké vajcia, rozšľahané

Na jogurtovú zmes:

  • ⅔ šálky smotany na šľahanie
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • ½ šálky gréckeho jogurtu

Na dozdobenie:

  • ½ šálky jahôd
  • ½ šálky malín
  • 1 šálka čučoriedok
  • práškový cukor

Postup

  • Predhrejte rúru na 220°C alebo postupujte podľa pokynov, ktoré sú uvedené na obale lístkového cesta.
  • Plát lístkového cesta rozviňte na plech.
  • Ľahko prejdite ostrým nožom cca centimeter od okrajov cesta dookola, aby ste vytvorili kôrku (neprerezávajte celé cesto).
  • Cesto (okrem okrajov) po celom povrchu prepichajte vidličkou.
  • Silikónovým štetcom zľahka potrite celý plát cesta vrátane okrajov veľmi tenkou vrstvou rozšľahaného vajca.
  • Pečte asi 15 minút, kým nebude lístkové cesto zlatisto hnedé.
  • Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
  • Medzitým nalejte smotanu do strednej misy a pridajte cukor.
  • Šľahajte na strednú rýchlosť, kým sa nevytvoria stredné až tuhé vrcholy.
  • Vmiešajte grécky jogurt.
  • Akonáhle je lístkové cesto vychladnuté, rozotrite naň našľahanú zmes gréckeho jogurtu, vyhnite sa cca centimetru od okrajov.
  • Ozdobte ovocím.
  • Vrch posypte práškovým cukrom.
  • Nakrájajte a ihneď podávajte.
Upečené lístkové cesto potreté zmesou šľahačky a gréckeho jogurtu, ozdobené čerstvým ovocím a posypané práškovým cukrom na tanieriku s vidličkou.
www.theworktop.com

Prinášame vám aj ďalšie skvelé raňajkové recepty ! Či už máte chuť na zdravú, anglickú alebo sladkú variantu, u nás ich nájdete všetky.

A ako sa vám naše dnešné recepty na rezy z lístkového cesta páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.